Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Kwalifikator 2017-01-25, 2:47 pm

Sanogo i tak nie przydalby sie zbytnio. On jest silowy a wlasnie fizyczna walke napewno tonowalby w naszych meczach z uwagi na niedawna kontuzje i przyszly angaz.

Ale kiedy jakieś wzmocnienia w defensywie?

Tak na marginesie to w celu budowania obrony Marcin moglby sie o Pazdana zapytac. Ot tak zeby sie u nas ogral. Mialby przy okazji blizej do swoich Niepolomic :)
Kwalifikator

Postprzez camilstone 2017-01-26, 10:09 am

http://www.90minut.pl/news/274/news2744 ... novii.html

Sebastian Milewski nie będzie w rundzie wiosennej reprezentował barw Legionovii Legionowo.

18-letni pomocnik w pierwszej drużynie drugoligowca znajdował się przez ostatnie dwa lata. Jesienią zagrał w 15 ligowych spotkaniach.

Czyli coś może być na rzeczy :)
camilstone

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-26, 10:28 am

Czy jest gdzieś wzmianka ze Zagłębie zabiega o tego S. Milewskiego ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez alisamyyen 2017-01-26, 12:22 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Czy jest gdzieś wzmianka ze Zagłębie zabiega o tego S. Milewskiego ?
Pozdrawiam
Tadeusz

I jeszcze młodzian
To jednak nie koniec personalnych niespodzianek. W czwartek do sosnowieckiego zespołu dołączyć ma defensywny pomocnik. Tym razem chodzi o piłkarza z polskim paszportem – rocznik 1998. W ostatnim czasie występował na boiskach II-ligowych. Uznawany jest za jeden z największych talentów na tym szczeblu rozgrywek.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html

Milewski
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=29304

Może nie ma wzmianki o Nim ale wszystko by się do kupy łączyło i odszedł z Legionovii
alisamyyen

Postprzez krysteksc 2017-01-26, 3:16 pm

krysteksc

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-26, 4:05 pm

No cóz na tym Forum to działa jakies "Fiki Miki" o godz 10.28 pytam czy jest gdzies
zmianka ze Zagłebie jest zainteresowane człowiekiem a o godz 15.38 czytam
Milewski jest zawodnikiem Zagłębia Sosnowiec.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2017-01-26, 5:29 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):No cóz na tym Forum to działa jakies "Fiki Miki" o godz 10.28 pytam czy jest gdzies
zmianka ze Zagłebie jest zainteresowane człowiekiem a o godz 15.38 czytam
Milewski jest zawodnikiem Zagłębia Sosnowiec.
Pozdrawiam
Tadeusz

Nie miałem jak odpisać, ale zanim pojawiło się potwierdzenie o podpisaniu przez Milewskiego kontraktu z Zagłębiem widziałem go już na... przedpołudniowym treningu na Kresowej :)
Adam1906

Postprzez Adam1906 2017-01-26, 5:41 pm

TERENCE MAKENGO JUŻ W SOSNOWCU. W SOBOTĘ CZEKA GO EGZAMIN

Obrazek

Jeśli francuski napastnik, chce zostać w Zagłębiu na dłużej, w sobotnim sparingu musi wznieść się na wyżyny swoich umiejętności. Drugiej szansy nie będzie.

Po podróży bez przygód na lotnisku w Pyrzowicach wylądował wczoraj rano wyczekiwany Terence Makengo. W Sosnowcu odbył już pierwszy trening, na razie indywidualny – pod okiem Michala Farkasza. W zajęciach z zespołem weźmie udział dzisiaj.

Makengo to 24-letni Francuz, ale posiada również paszport Demokratycznej Republiki Konga (stamtąd pochodzą jego rodzice). Jest środkowym napastnikiem. Szybki, dynamiczny, ze smykałką do gry kombinacyjnej. Czy bramkostrzelny? Próbę odpowiedzi na to pytanie stanowić ma sobotni sparing z Odrą Opole (kompleks przy Kresowej, godz. 12.00). Dla ciemnoskórego snajpera to bardzo ważny dzień. Jeśli nie przekona do siebie szefów Zagłębia, krótko po ostatnim gwizdku nie wsiądzie do autokaru, który zawiezie drużynę na tygodniowe zgrupowanie do Rybnika.

To samo tyczy się drugiego Francuza, środkowego obrońcy Nicolasa Taravela. On jednak z dobrej strony pokazał się już w poprzedni weekend, gdy sosnowiczanie mierzyli się z Polonią Bytom. Teraz 22-latek musi tylko potwierdzić swoje walory.

Makengo i Taravel przez ostatnie pół roku pozostawali bez klubu. Obaj mogą się jednak pochwalić występami w młodzieżowych reprezentacjach Francji. Ich pobyt akurat w Sosnowcu nie jest dziełem przypadku. Świetną reklamę Zagłębiu zrobił ich rodak, Vamara Sanogo. Na Kresową też przybywał jako piłkarz nikomu u nas nieznany, a dzisiaj jest już zawodnikiem mistrza Polski. Ten fakt sprawia, że zawodnicy budzący zainteresowanie nie tylko polskich speców od skautingu, chętnie decydują się na testy w klubie pierwszoligowym.

Przypomnijmy, że drużynę Dariusza Banasika tej zimy wzmocnił na razie tylko 19-letni Konrad Michalak, skrzydłowy wypożyczony z Legii Warszawa. Już dzisiaj pojawi się jednak w Sosnowcu kolejny młodzian – o rok młodszy defensywny pomocnik, występujący ostatnio na szczeblu II-ligowym. Nawet jeśli w sobotnim sparingu nie błyśnie, uda się z zespołem na obóz do Rybnika. Tam zagra w środę w testmeczu z BKS Stal Bielsko Biała.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html
Adam1906

Postprzez patrios91 2017-01-26, 5:56 pm

Milewski dobrą inwestycją na przyszłość pod warunkiem,że jak wypali to nie weźmie go Legia za 10 tys zł w ratach na 10 lat. Łysy i Dudek młodsi nie będą ;)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez slawekchicago 2017-01-26, 7:25 pm

Milewski , to bardzo dobry zakup ,........ale ja jakos nie moge uwierzyc ze jest to nasz pomysl . Po co kupowac drogo niech kupi Zaglebie i zobaczymy jak sie spisze , w koncu i tak narazie bylby wypozyczony do Filli Sosnowiec . :lol: :lol: :lol: taka prawda i wczesniej a nie pozniej to wyjdzie
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Adam1906 2017-01-26, 9:31 pm

Jak była cisza w transferach to leciały qrwy. Jak kogoś bierzemy to... też lecą qrwy. Zdecydujcie się w końcu i przestańcie płakać. Ja tam jestem zadowolony, że coś się ruszyło, tym bardziej że z BARDZO WIARYGODNYCH informacji wynika, że np. Konrada Michalaka chciało wypożyczyć z Legii kilka klubów Ekstraklasy, ale... dzięki Magierze i Jaroszewskiemu temat ten został zablokowany i chłopak przyszedł do Sosnowca. Opinia osób oglądających na żywo Michalaka "w akcji" jest taka, że obecnie to najlepszy zawodnik rezerw Legii Warszawa. Jeżeli jeszcze wypalą z formą ci testowani Francuzi i ów młodzian z Legionovii, to możemy mieć naprawdę bardzo silną ekipę na awans 8)
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-01-26, 9:45 pm

Szanowny Adamie - serdeczne dzięki za ten wpis - pierwszy optymistyczny jak
na prawdziwego Sympatyka Klubu, drużyny przystało. A może jeszcze gdzieś
tam Dyrektor w rękawie trzyma ASA. Jestem świadom ze do soboty bardzo
mało czasu, ale może ... nie wiem, nie mam żadnych wizji co z bramkarzem ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adamek182 2017-01-27, 6:00 am

Mi się podoba to co się właśnie zaczyna dziac. Jeden wielki plus całego syfu z Legią.
Jako że Vamara się wypromował, zrobił nam wypasioną reklamę.
Przychodzi chlopak, gra pół roku i nagle ma szanse zagrać w LM.
Jezeli obaj Francuzi wypalą to będzie wypas.
Trzymam kciuki.
Adamek182

Postprzez Tomcjo 2017-01-27, 8:09 am

Obaj panowie M to ciekawi zawodnicy . Jeden kupiony jeden pożyczony i trzeba bedzie oddać . Trochę młodzi ale moze dadzą rade . Problem z transferami w Zagłębiu to to ze na ostatnia chwile no i sa to posunięcia ryzykowne . Pozbyliśmy sie jedynego napastnika i eksperymentujemy . Z obrońcami tez ruletka . Na razie jak kot spadamy na cztery łapy tylko jak długo bedzie to sie sprawdzać . Dwa nieudane okna transferowe i lądujemy ligę niżej . Dlatego wcale mnie nie dziwi ze ludzie reagują nerwowo .
Tomcjo

Postprzez August 2017-01-27, 10:53 am

Pożyjemy zobaczymy z tymi młodzieżowcami. Co do zawodnika Legii to trudno nie pamiętać w jakiej glorii przychodził Bartczak a i o Handzliku trochę dobrego się słyszało. Plusem może być to, że jest Banasik, który tych chłopaków w mniejszym czy większym stopniu zna i niewykluczone, że przy nim wreszcie pokażą na co ich stać Co do młodziutkiego Milewskiego na chwilę obecną wydaje się, że jest to dopiero dalsza perspektywa aniżeli wzmocnienie w rundzie wiosennej. Dla mnie palącym problemem jest wzmocnienie obrony bo na samą myśl, że naszym czołowym libero będzie Markowski przechodzą mnie ciarki.Dlatego nieco dziwię się, że nie było nic słychać odnośnie starań o wypożyczenie - skoro i tak bierzemy na potęgę z Legii - młodego Wieteski, o którym mówiono tyle dobrego. No i oczywiście załatanie dziury po Sanogo. Fidziukiewicz sam przyznaje, że potrzebuje sporo czasu na do dawnej formy więc przynajmniej w pierwszych meczach - o ile nie w całej rundzie - nie ma co na niego liczyć. Jestem bardzo ciekaw jak się rozwinie sprawa z tymi dwoma Francuzami. Ale nie podpalam się na zapas. Fakt, że wyszło z Sanogo nie oznacza, że wyjdzie z każdym. Niemniej trzymam kciuki aby goście okazali się dużym wzmocnieniem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna