Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
comitam napisał(a):Mioduski? trochę o nim jest w necie i nie jest to za ciekawy typ, do tego nie ma nosa do transferów i wspólnie z Żewłakowem powinni inwestować w Maccabi
Faktycznie, to jest ciekawe pytanie. To znaczy, że "czarny PR" robią D. Mioduskiemu lizusy Leśnodorskiego ze Stanowskim na czele - i chyba Rosłoniem? Borkiem, kimś takim: to tak "na oko" narzuca się bezsprzecznie. Nie bardzo też umie się przed tym bronić. Wydaje mi się, że można by tu przyjąć opinię, którą ktoś wpisał w dyskusji PS. D. Mioduski - patrzy dalej, w dalekosiężnej perspektywie, w perspektywie rozwijania się w Europie: wydaje się być ciekawszy, ma bardziej zrównoważoną koncepcję. W perspektywie "na już" i polskiego podwórka - jest lepszy B. Leśnodorski i ma chyba lepsze kadrowe pociągnięcia w tej perspektywie. W każdym razie - w bieżącym zarządzaniu, jako Prezes lepiej się prezentuje - choć i tu jest pytanie, ile tego "lepiej", to po prostu właśnie dziennikarska robota.August napisał(a):comitam napisał(a):Mioduski? trochę o nim jest w necie i nie jest to za ciekawy typ, do tego nie ma nosa do transferów i wspólnie z Żewłakowem powinni inwestować w Maccabi
Czasami odnoszę wrażenie, że czarny PR medialny robią Mioduskiemu dziennikarscy fumfle Leśnodorskiego ze Stanowskim na czele. Nie znam Mioduskiego i jako taka zmiana układu właścicielskiego w Legii interesuje mnie tak samo jak biegunka Kim Dzong Una natomiast z uwagi na kontrolę Leśnodorskiego nad Zagłębiem głośno zastanawiam czy np. ewentualne przejęcie kontroli w Legii przez Mioduskiego miałoby jakieś konsekwencje w stosunku do Zagłębia. Co prawda jakoś mi trudno uwierzyć, że Zagłębia "best friend" Bogusław odda władzę w Warszawie ale gdyby tak się stało to czy coś by się zmieniło w zakresie kontroli nad ZS
Tomcjo napisał(a):Tez mi sie wydaje ze to Mioduski zostanie wypchnięty z Legii . I szanse na przejęcie przez niego Zagłębia oceniam na zerowe bo para Leśny Wandzel to zablokuje . Po za tym Mioduski sprawia wrażenie sztywniaka . Moze dobry biznesman ale raczej nie ma ręki do piłki . Pewnie sie obrazi i odejdzie z piłki bo w Warszawie raczej do Polonii go nie wezmą . Jednak jesli sytuacja sie odwróci to jestem pewien ze duet Leśny Wandzel potraktuje to ambicjonalnie i beda chcieli sie odegrać . A wtedy przyjaciele z Zagłębia moze ich adoptują razem z kasa . Choc zle oceniam jak BL traktuje Zagłębie z fotela prezesa Legii to jako prezes Zagłębia mógłby sie niezle sprawdzać o ile nie wpadłby na pomysł przeniesienia klubu do Warszawy . Zwycięstwo Mioduskiego prawdopodobnie spowoduje poluźnienie więzów z Zagłębiem a nawet mozliwe jest zerwanie tych więzi . On raczej jest typem ktory pokazuje sie na trybunach a od wszystkiego ma ludzi . Zależy kogo sobie zostawi do pomocy ale pewnie ekipa w Warszawie zostanie wymieniona .
Tomcjo napisał(a): A wtedy przyjaciele z Zagłębia moze ich adoptują razem z kasa
Blajpios napisał(a):D. Mioduski zwycięzca chyba mniej utrudniałby przejęcie Zagłębia B. Leśnodorskiemu niż w przeciwnym wypadku
Ano, jak napisałem - na science fiction by to polegało. Ale czasem pomysły science fiction się realizują także. Trochę bardziej prawdopodobne zaś byłoby to w wypadku, gdyby w Legii przegrał B. Leśnodorski, bo pewnie bakcyla już połknął a na kupienie Zagłębia by go stać było na pewno. Jak napisałem, to takie ćwiczenie wyobraźni - ale czasem ona jest decydująca.August napisał(a):Tomcjo napisał(a): A wtedy przyjaciele z Zagłębia moze ich adoptują razem z kasa
Blajpios napisał(a):D. Mioduski zwycięzca chyba mniej utrudniałby przejęcie Zagłębia B. Leśnodorskiemu niż w przeciwnym wypadku
A na czym moi Panowie miałoby polegać owo "przejęcie" Zagłębia
Moim zdaniem myśląc o skutkach ewentualnego "odstrzelenia" nalezałoby mieć na myśli wpływ odsprzedania akurat przez Leśnego swojego pakietu akcji Mioduskiemu i zwiazanego z tym odejścia z Zarządu Legii na kontrolę nad Zagłębiem
comitam napisał(a):Mioduski to taki sam biznesmen jak jego pracodawca Kulczyk, kupuje tanio od państwa spółki i sprzedaje drożej. Może Krzysiu Porowski wykopie monety i zainwestuje w Zagłębie?
Blajpios napisał(a): cóż złego w takim procedowaniu, jeżeli dzieje się tak, jak Kolega opisał?
Blajpios napisał(a):trochę mnie smuci, że jakoś wciąż potrafimy podejmować wątki, czy to D. Mioduski wygra, czy to B. Leśnodorski, czy taka opcja lepsza, czy inna - zupełnie jednak nie pojawia się odpowiedź na pytanie, czy i jakie są szanse na działania WYCHODZĄCE Z SOSNOWCA, Z REGIONU CAŁEGO ZAGŁĘBIA na rzecz poluzowania "uścisku szczęk" imadła czy tam cęgów legijnych...
August napisał(a):Blajpios napisał(a): cóż złego w takim procedowaniu, jeżeli dzieje się tak, jak Kolega opisał?
Można nawet dostać za to Krzyż Komandorski od Prezydenta RP jak Kulczyk od Komorowskiego.
(..)
Jak napisałem wcześniej - sądzę, że nawet na wykupienie całości Zagłębia stać by było B. Leśnodorskiego, zwłaszcza po spłaceniu go w takim układzie przez D. Mioduskiego. No i tu by było ciekawe, czy jako właściciel też weźmie się za prezesowanie, czy zostawi układ dotychczasowy i jak dotychczas będzie rządził z tylnego siedzenia... Tak więc, rzeczywiście można rozmaite konfiguracje rozwijać...Anakin napisał(a):Ja mam wersję bardziej optymistyczną. Boguś sprzeda swoje akcje Mioduskiemu po czym odkupuje pakiet kontrolny 51% akcji Zagłębia od Miasta. Zostaje Prezesem Zarządu. Emdżej już mu nie jest potrzebny a co ważniejsze jako skompromitowany przekazaniem oferty Lecha za Sanogo do Warszawy odchodzi w ogóle z zarządu a Boguś proponuje mu grabienie liści/sprzedaż lodów na stadionie. Wchodzimy w cuglach do LE a Leśny w szybkim tempie potrwają budżet. Co by nie powiedzieć o Leśnym jako kontrolerze Zagłeębia to jako Prezes Legii się sprawdził. I w takiej roli widziałbym takiego gościa w Sosnowcu
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack