Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez novack 2017-01-22, 8:02 pm

Obstawiam, że Sanogo w najlepszej klinice w Warszawie przejdzie trepanację paznokcia na małym palcu u lewej nogi, a cudowny sztab medyczny do którego i my mamy dostęp, sensacyjnie postawi go błyskawicznie na nogi i niespadziewanie będzie gotowy do gry w marcu. Nic tylko sie cieszyć i pogratulować... Prezesowi i lekarzom.
Ostatnio edytowano 2017-01-22, 8:18 pm przez novack, łącznie edytowano 1 raz
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2017-01-22, 8:11 pm

Ja np nic nie mam do elki kolegi . Fajna sprawa . Polecam wybrać sie na Łazienkowska . Byłem jeszcze na starym stadionie . Warto .
A teraz co zyskaliśmy . Czy rzeczywiście sportowy awans do I ligi . Jedynym wartościowym graczem był Arak . Pozostali byli piłkarzami albo równorzędnymi albo słabszymi od naszych piłkarzy którzy mieli kontrakty . Tymczasem te wątpliwe wzmocnienia wypchnęły z klubu piłkarzy których mogliśmy szkolić i sprzedać z zyskiem . Małym ale zawsze jakimś . Tymczasem pożyczki jak Arak odchodzą kiedy zechce Legia i osłabiają drużyne a kasa trafia do Warszawy . Czyli finansowo tracimy . Stracimy tez na Sanogo bo można było go sprzedać drożej do Lecha . A juz prawdziwa katastrofa był koń trojański Magiera . Wprawdzie zbudował drużyne ale przecież ta drużyna przed jego przyjściem juz była . On nadał szlif . A zostawił po sobie zgliszcza jak Ojrzynski . Teraz z ręka w nocniku nie mamy kasy bo za Magiere i Sanogo zapłacą kiedy zechcą a my spadamy do roli średniaków z trenerem z Legii i prezesem z Legii których zabiorą kiedy zechcą . Niech wiec ich biorą jutro bo ta współpraca prowadzi nas do roli Concordii Knurów byłego zaplecza Górnika Zabrze .
Nie bardzo wiem o co gra Chęciński . Niedługo wybory a on przykłada sie do niszczenia Zaglebia i juz nawet nie mami stadionem . Moze liczy na posadę w Legii ? Bo jego szanse na reelekcje raczej sa minimalne z ramienia PO a także jako dobrodzieja Zagłębia.
Tomcjo

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-01-22, 8:44 pm

gregor napisał(a):Obecnie są po raz wtóry w czubie drugiej ligii , rozumiem kazdy wrzeszczy awans , pytam z czym ? - Zapyziałym Ludowym?

Jak będziemy czekać z awansem aż nam stadion wybudują to obawiam się, że na Ekstraklasę sobie poczekamy jeszcze dłuższy okres czasu niż te 9 lat, kiedy graliśmy w niej ostatnio. Z resztą tak jak Tomcjo pisze, coś ostatnio cicho się zrobiło o tym nowym obiekcie. Do wyborów samorządowych już tylko nieco ponad 1,5 roku. Ja nie wiem jakie są nastroje polityczne w Sosnowcu ale jeżeli wygra sprawdzony gospodarz albo ktoś inny z jego czerwonego obozu to pewnie i kroplówka z miasta będzie nastawiona jedynie na wegetację w tej lidze, więc ten awans musi być zrobiony teraz albo za rok. A, że w przypadku braku promocji w czerwcu, po 2 dobrych sezonach przeczuwam przesilenie i za rok walkę co najwyżej o spokojne utrzymanie (co z resztą przerabialiśmy już w 2 lidze) to ta pierwsza opcja wydaje się jedyną właściwą.

Sorry za offtop bo w sumie to nie temat na takie dywagacje.
wilczy_jezdziec

Postprzez motovideo 2017-01-22, 9:03 pm

novack napisał(a):Obstawiam, że Sanogo w najlepszej klinice w Warszawie przejdzie trepanację paznokcia na małym palcu u lewej nogi, a cudowny sztab medyczny do którego i my mamy dostęp, sensacyjnie postawi go błyskawicznie na nogi i niespadziewanie będzie gotowy do gry w marcu. Nic tylko sie cieszyć i pogratulować... Prezesowi i lekarzom.

I na dodatek wyląduje na wypożyczeniu w Ruchu
motovideo

Postprzez August 2017-01-22, 9:30 pm

motovideo napisał(a):
novack napisał(a):Obstawiam, że Sanogo w najlepszej klinice w Warszawie przejdzie trepanację paznokcia na małym palcu u lewej nogi, a cudowny sztab medyczny do którego i my mamy dostęp, sensacyjnie postawi go błyskawicznie na nogi i niespadziewanie będzie gotowy do gry w marcu. Nic tylko sie cieszyć i pogratulować... Prezesowi i lekarzom.

I na dodatek wyląduje na wypożyczeniu w Ruchu

W wywiadzie z Sanogo mowa o drobnym zabiegu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2017-01-22, 11:22 pm

gregor napisał(a):.....Takich Braci się nie traci.....

Mylisz Przyjacielu pojęcia ,co innego kibice klubu ,co innego zarząd klubu/właściciel ,Waltera i ITI też mamy/mieliśmy kochać bo był właścicielem Legi ? A co do "elki" pokazywanej na Ludowym ,śmiech ,jakby nie "oczko aparatu skierowane na Ciebie " to byś w dupie miał "elkę" tylko podnosiłbyś szalik kiedy trzeba, parę lat chodzę na Ludowy i jakoś nie widzę ot tak sobie "spontanicznego" "elkowania", tylko pozerstwo do aparatu fotograficznego .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez RUDI 2017-01-22, 11:33 pm

August napisał(a):Gdyby kilka lat temu, gdy środowiska ultrasów w sposób wręcz dla mnie haniebny, odwróciły się od klubu i tworząc projekt 1906 jednocześnie rozmawiały ze sprawdzonym Kaziem o likwidacji klubu, pozostali kibice także odwróciliby się od klubu, a nie podjęli działań na rzecz jego ratowania, dziś Zagłębia by nie było.

Nic dodać ,nic ująć .Szacunek "PANIE AUGUŚCIE " za to co zrobiłeś ( Ty i paru pasjonatów :brawo: )
RUDI

Postprzez August 2017-01-22, 11:47 pm

RUDI napisał(a):
August napisał(a):Gdyby kilka lat temu, gdy środowiska ultrasów w sposób wręcz dla mnie haniebny, odwróciły się od klubu i tworząc projekt 1906 jednocześnie rozmawiały ze sprawdzonym Kaziem o likwidacji klubu, pozostali kibice także odwróciliby się od klubu, a nie podjęli działań na rzecz jego ratowania, dziś Zagłębia by nie było.

Nic dodać ,nic ująć .Szacunek "PANIE AUGUŚCIE " za to co zrobiłeś ( Ty i paru pasjonatów :brawo: )

To byli Perez, Grzesiu, Slawek i paru innych
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2017-01-23, 12:31 am

August napisał(a):To byli Perez, Grzesiu, Slawek i paru innych

Wiem ,kojarzę tych starszych(doświadczeniem ;-) ) ale i tych młodszych (howardów,larsów,arturów ,adamów,andrzejów ..itd ;-) i ich "połowic" tak samo zaangażowanych i oddanych klubowi ) dlatego wiem komu i dlaczego należy się szacunek i z kim bez problemów ZAWSZE wypiję dobre piwo przy jednym stoliku .
RUDI

Postprzez turku 2017-01-23, 9:46 am

Pragnę przypomnieć że jest to wątek o transferach. Ale to tylko pokazuje jak ogórkowy sezon z transferami ma teraz Zagłębie i w jak czarnej dupie jesteśmy.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
turku

Postprzez slawekchicago 2017-01-23, 10:35 am

Podbijam watek : do moznych nie mylic zamoznych tego NASZEGO nie waszego ZAGLEBIA " GDZIE W OBECNEJ ZAISTNIALEJ SYTUACJI JEST TEN NAPASTNIK ZE SLOWACJI ?????? "

Bo to ze akurat ja jakos dziwnie wierze w runde Luczaka tak w Maticia to juz NIE , bo moi Koledzy po SZALU juz w mojej wierze w Wojtka dopatruja sie choroby to co by bylo jakbym zaczal wierzyc w Tima :lol: :lol: :lol:

Mily zadziorny chlopak ale My potrzebujemy bramek a ze w obronie wiekszych roszad nie bedzie to nawet potrzebujemy duzo wiecej niz zwykle duzo :lol: :lol: :lol: a Matic tego nie gwarantuje a i Michal po kontuzji bedzid potrzebowal ( oby nie ) czasu by wrocic na swoj poziom
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez slawekchicago 2017-01-23, 11:37 am

Napastnika nie bedzie bo mamy jak to jest w najnowszym odcinku znanego programu " Rozpasanie budzetowe(Mandrysz) w programie zaciskania pasa (raty od legii) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Lars 2017-01-23, 5:30 pm

Legia przesuwa do satelity w Sosnowcu pomocników, a to dlatego, że w Sosnowcu jest silna, doświadczona druga linia i jest się od kogo uczyć. Nie mogą sobie pozwolić na włączenie do pierwszego zespołu każdego perspektywicznego gracza środka pola, ale mogą go odesłać na nauki do Dudka, Pribuli, Nowaka. Czemu nie? Niech się uczą młodzi adepci warszawskiej akademii od kolegów po fachu. Ku chwale Legii!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez novack 2017-01-23, 5:49 pm

Michalak przyklepany, jest na zielono na 90 min. Może to skrzydłowy? Mamy jakąś wiedzę?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-01-23, 6:14 pm

Wieteska (obrońca) do Chrobrego a u nas zaś jakiś nołnejm.
wilczy_jezdziec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna