Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez maniek-75-75 2017-01-10, 8:53 pm

August napisał(a):Wracając do tytułowego bohatera, to nominację Dudka do szóstki najlepszych polskich zawodników 2016 roku należy uznać chyba za głos poparcia kolegów piłkarza z boiska. Jest to dość niepokojące zjawisko i jawny sygnał, że moda na zwalnianie trenerów przez piłkarzy jeszcze się nie skończyła…

dobre... ja znów zacytuje swoja pracę ... mieliśmy mistrza zmianowego , gość stosował mobing , nie chce mnie się tu szczegółów opisywać ale tak było . na zebraniu w związkach zawodowych stwierdziliśmy żeby go nie zwalniać - został odsunięty od prowadzenia pracowników a dostał awans na ANALITYKA ... gość jest totalnym kretynem , ale to moje zdanie ..
a wracając do piłki nożny ...
chemia musi być - czy to pracownik i pracodawca czy piłkarz a trener .. tej chemii za mandrysza nie było nigdy , wystarczy popatrzeć na mecze które transmitował polsat .. widocznie w szatni działo się coś co nie jest poruszane do tej pory - ale wam , ciężkim mózgom - trudno to zrozumieć ... nie jestem za zwalnianiem trenerów , żeby jasność była , ale mandrysz to była Wasza/tego forum nagonka/ , jaki to on nie dobry ... zresztą dalej mnie się chce śmiać jak czytam o trenerach lub piłkarzach których nalezy zatrudnić w ZS ...
jakoś dziwnym trafem pierwszy raz od nie pamiętnych czasów ktoś chciał kupić naszego piłkarza ... zawsze odchodzili za darmo , przeważnie niżej , to pewno jest złe....
no ale co ja tam się znam ... ja tak szczerze w d... mam awans - mnie jest ważne by grali zawsze z uśmiechem na bani i odkuli się za tychy / tu mam zadrę / , wracając do nominacji - szczerze 2 łapami podpisuje się pod Dudkiem ... i tu zacytuje piłkarza rks grodzieć " graliśmy z nimi sparing , dudek stary chłop na dobieg go opitalam jak chce a on leci na mnie w twarz z piłką i ja mu nie umie jej zabrać .. gość jest nie mozliwy " ...
maniek-75-75

Postprzez Blajpios 2017-01-10, 10:58 pm

Cóż, to rzecz, która jak najbardziej może się zdarzać na forum - i jeszcze nie znaczy, że musimy z różnic opinii wychodzić ku jakimś napięciom czy osobistym przeciwstawianiom. Mam nadzieję, że nie pójdziemy w tym kierunku, jakkolwiek faktycznie trochę punktów zupełnie innego patrzenia mam w odniesieniu do tego, co napisał Kol. maniek-75-75 ... Najpierw rzecz, która nie jest chyba opinią Kol. maniek-75-75, tylko tak się nieszczęśliwie złożyło że cytat zastosowany względem tego, co wkleił Kol. August "wyskoczył" jako opinia, którą głosi Kol. August - natomiast w tym wypadku, nawet jeżeli z nią zgadza się Kol. August, to jednak nie jest dobrze, jeżeli czytający zapomną, że to jest opinia dziennikarza, cytowana przez kogoś z forum.
Natomiast - dalej, to już trochę różnica zdań. Nawet zaskakująca. Dla mnie akurat wypowiedź J. Wilka była przynajmniej sympatyczna, nawet jeżeli nie zwiększyła pozytywnego nastawiania do niego, to na pewno nie była tego pozytywnego nastawienia rozbiciem, przeciwnie: była przyczyną co najmniej utrzymania sądu. Gdyby było tak, że jest wręcz usuwany w dużej mierze przez S. Dudka, partnera w zespole, tym bardziej byłaby to wypowiedź z klasą. Zakładam, że to zwykła zaś literówka, napisanie nazwiska trenera Mandrysza z małej litery, gdy nazwisko zawodnika jest z dużej. Jeżeli nie, to zapytam, czy to aby nie S. Dudek pisze lub jego "przydupas" - i w końcu mógłby dalej mieć odwagę mówić jasno? Niemniej, nie wykluczam, że może to być ktoś wprost z zawodnikiem nie związany, a jednak celowo tak pisze. Dla mnie - bardzo smutne by to było.
Dalej, Kol. maniek-75-75 niby zachowuje się rozsądnie i uczciwie, wyciągając wnioski sensowne, w stylu "widocznie w szatni działo się coś, co nie jest poruszane do tej pory" - ale zaraz jakby mu nożyczkami odjęto prąd i myślenie do zera padło: wniosek ma już jednoznaczny, pewny. Wina mianowicie P. Mandrysza na pewno - i na pewno nie S. Dudka jako prowodyra i jego kolegów. Hm. Mógłby się Kolega starać myśleć trochę dłużej aniżeli te parę sekund wcześniejszych?
Także obserwacja, co do "chemii za P. Mandrysza" - jest po prostu tendencyjna, uznaniowa. Można powiedzieć, że była słaba, że nigdy nie było z prowodyrem i jego poplecznikami - ale obserwacja meczów uczciwa zmusza do powiedzenia, moim zdaniem, bazując na transmisjach telewizyjnych, co prawda i wywiadach: że jednak z niektórymi była, brak chemii nie był totalny.
Co do tych kwestii, to może jeszcze dodam tyle, po raz kolejny - że do wyjaśnienia ich trzeba by było mieć uczciwą wypowiedź, potwierdzoną przez wariograf albo osobę godną zauwania co do prawdomówności - ze strony Prezesa M. Jaroszewskiego, co do tego, jak wyglądały jego rozmowy przed zatrudnieniem P. Mandrysza, jakie były obietnice, czy aby nie zdradził trenera, którym się umówił - względnie czy nie robił oszukańczo wrażenia, że jego słowa należy rozumieć prosto, wprost wg znaczeń - podczas gdy, jak wiemy, de facto trzeba umieć interpretować, jak wyrocznie pytyjskie. Dodatkowo - wciąż jeszcze wstrzymuję się w takich wypowiedziach, póki nie minie termin 15 stycznia, który podał P. Mandrysz. W odróżnieniu bowiem od M. Jaroszewskiego - ten trener akurat jest człowiekiem, co do którego mógłbym rozważać oparcie się na słowach wypowiedzianych przez niego wprost. W odróżnieniu od Kol. maniek-75-75 - oraz innych Kolegów podobnie myślących - bynajmniej nie krzyczę już zaraz, że to dowodzi czegoś, co mi pasuje, by dowodziło (odwołuje się do tego Kolegi, bo mam wypowiedź na świeżo, natomiast paru podobnie myślących też już chyba wcześniej się wypowiadało). Nie wykluczam, że tu okaże się jedna, że to był blef trenera, albo że argumenty są słabe, że Prezes jednak nie dawał takich obietnic czy nie umawiali się tak, jak zdaje się sugerował P. Mandrysz. Niemniej - na razie po prostu nie wiem.
Nie oznacza to zarazem - że twierdzę, iż żadnej części problemu nie ma po stronie P. Mandrysza, jak to pisałem nieraz. Tu dochodzę do czegoś, czego z kolei nie podjął dziennikarz w cytowanym artykule. Mianowicie - on jakby Kol. maniek-75-75, tylko z drugiej strony: zakłada tylko jedną interpretację. Tak nagminne przez piłkarzy sugerowanie, że S. Dudek jest cenniejszym piłkarzem, niż np. W. Szczęsny, Ł. Fabiański, K. Glik, K. Grosicki: oczywście, że z jednej strony o pusty śmiech przyprawia. Z innej jednak - faktycznie prowadzi do wniosku, który wyciągnął dziennikarz, że w dużej mierze chodzi o poparcie "występu w bitwie o telekamerę" kapitana Zagłębia. Natomiast źle jest z polską piłką, jeżeli dziennikarz - analityk wyciąga z tego tylko wniosek, że należy się zastanowić nad problem piłkarzy-buntowników: a nie wyciąga wniosku, że należy też zanalizować sytuację relacji z trenerami, które przez piłkarzy tak masowo przecież (no, chyba że wystarczyło 4 głosy piłkarzy do tego wyniku), jednak piłkarza sygnalizującego ten problem poparło. Jest tak samo źle z polską piłką, jeżeli analitycy piłkarscy wyciągają tak wnioski, jak ten dziennikarz: podobnie jak tak samo byłoby źle z Zagłębiem, gdyby przebijały się wnioski w stylu Kol. maniek-75-75.
Dlatego, z całą stanowczością muszę przeciwstawić się dorabianiu gęby M. Jaroszewskiemu ze strony Kol. maniek-75-75 i jego atakowi na Prezesa.
Jeżeli Kol. maniek-75-75 uważa, że u M. Jaroszewskiego rozeznania i myślenia jest tyle tylko, co uda mu się wyczytać z kilku myśli na forum - i/lub jego decyzje podyktowane są... strachem przed kilkoma forumowiczami i ich opiniami na forum... to wolne żarty, Kol. maniek-75-75! :lol: Niechże Kolega pomyśli, co napisał. Jednak, mimo wszystko, M. Jaroszewski dał dość dowodów, że jest sprytniejszy i odważniejszy, niż taki kit, jaki Kolega usiłuje nam tu wcisnąć. Jeżeli to miałby być styl działania Prezesa... Naprawdę, trzeba by złożyć chyba doniesienie o marnowanie publicznych pieniędzy i/lub o zajęcie stanowiska przez człowieka z totalnie zerowymi kompetencjami. Sądzę jednak, że aż tak z Prezesem nie jest.
Natomiast, choć nie chcę kopać leżącego, to jednak trzeba zdecydowanie odciąć prąd takim dywagacjom, jakkolwiek są śmieszne same w sobie. Dlatego trzeba odciąć, że już nie pierwszy raz pojawia się taka opinia. Mnie teoretycznie mogłaby nie ruszać, bo nie ja pierwszy ani teraz ani kiedyś podawałem kandydaturę P. Mandrysza (przynajmniej nie ostatnio), niemniej faktycznie wypowiadałem się faktycznie przychylnie - wskazując pozytywy. Mnie jednak było wiadome o jego stylu raczej mocno przywódczym, choć jestem tylko kibicem - i jak już kiedyś pisałem: jeżeli nie wiedziałby o tym Prezes i/lub nie uwzględniał łącznie z planiem działania przy propozycji: to wykazałby się po raz kolejny takim brakiem kompetencji, o którym napisałem wyżej: totalne zero, z podstawą do skarg do prokuratury. Dlatego właśnie jest koniecznie przecięcie strumyczka takich insynuacji, jakkolwiek z daleka widać, że to kompletne bzdury. Jednak, jak to dawno już było dowiedzione ("kłam, kłam, zawsze coś zostanie) - pozwolenie na sądzenie takiej propagandy, nawet jeżeli tylko z racji bezmyślności i nadmiaru emocji, kochania Zagłębia: jest jednak niedopuszczalnym wpływem fałszywej propagandy - a czy aby nie perfidnej manipulacji? - jeżeli chodzi o to Forum.
Powtarzam - nie twierdzę, że akurat Kol. maniek-75-75 czymś takim się z założenia zajmuje, podobnie jak inni Koledzy, wypowiadający się podobnie, ba przypuszczam nawet, że tak pisze czy piszą: z powodów, o których już napisałem, że to nadmiar troski i emocji, przywiązania do Zagłębia. Dlatego sądzę, że choć różnimy się w opiniach, to jednak nie poróżnimy się jako osoby. Niemniej, co do samych myślowych trendów, o których napisałem wyżej, w niektórych wypadkach trzeba wyrazić bardzo jasną niezgodę na nie i wykazać błędy takich poglądów.
Blajpios

Postprzez dakos 2017-01-10, 11:14 pm

dakos

Postprzez Blajpios 2017-01-10, 11:38 pm

Niestety, czas edycji własnych wpisów już minął - a muszę sprostować, bo przyjrzawszy się raz jeszcze wątkom, odkryłem, że zniechęcenie do J. Wilka w ostatnich wpisach deklarował Kol. slawekchicago - i to z nim w tej materii się różnię.
Skoro zaś drugi wpis robię w krótkim czasie i nie jest jeszcze tak długi, to po "ostrym raporcie rozbieżności" względem opinii, jakie umieścił Kol. maniek-75-75, chętnie dodam punkty zbieżne. Na przykład, przynajmniej podobnie odnoszę się do sprawy "awans albo śmierć w tym roku" - może "warunkiem mojej przychylności" (jeżeii tak to można określić) - jest nie tylko gra ciekawa dla widza, ale także jakiś sensowny plan rozwoju Klubu, (czego warunkiem jest przynajmniej trochę wyswobodzenia spod "pięknej nóżki Legii"), o czym nieraz już pisałem. Choć, kto wie - nawet z braku tego planu, jeżeli piłka naprawdę będzie ciekawa dla widza, będzie przyciągać na stadion, to może jeszcze... zdzierżę brak planu przez rok czy dwa. Niemniej, na pewno nie jestem skrajnym fanatykiem awansu, nawet kosztem zagrożenia piękna gry i/lub perspektyw rozwoju.
Podobnie też myślę, co do ew. transferów piłkarzy, za które ktoś chce wyłożyć jakieś pieniądze. Jeżeli będzie jakoś sensownie - czemu nie? Jakkolwiek, sama pojawiająca się perspektywa, że ktoś od Zagłębia chce kupić prawo do gry już teraz jakiegoś zawodnika: to jest faktycnie postęp, dawno nie było czegoś takiego.
Także podobnie - jeżeli znów pamięć mnie nie myli, jeżeli faktycznie to i Kol. maniek-75-75 zachowuje pewien dystasns do kwestii zatrudnienia (w stanie obecnym sprawy, jak i w poprzednim): to też myśliy podobnie. Tak więc, wśród opini, mogą się zdarzać i ostre różnice - i duże zgodności. To ostanie - oczywiście, że cieszy na pewno.
Blajpios

Postprzez django 2017-01-11, 8:26 am

Jednak nie przejrzałem geniuszu prezesa. Ruch z przedłużeniem umowy z Sebkiem to był majstersztyk. Takiego wybitnego piłkarza opylimy teraz do Bayernu czy innej Barcelony i tam będzie ustawiał trenerów po kątach. A Jaroszewski za te miliony ze sprzedaży Sebka - koszmaru piłkarzy RKS Grodziec - spłaci Mandrysza, ZUS i jeszcze dołoży Arkowi do stadionu.
django

Postprzez Anakin 2017-01-11, 10:04 am

maniek-75-75 napisał(a):ja tak szczerze w d... mam awans - mnie jest ważne by grali zawsze z uśmiechem na bani

Powyższe to mój murowany kandydat na cytat roku. Mnie się wydawało, że można mieć wątpliwości co do tego czy klub jest organizacyjnie i finansowo przygotowany na taki awans, można wyliczać wszelkie za i przeciw awansu ale przyznaję, że nigdy mi do głowy nie przyszło ze można chodzić na mecze dla pięknego uśmiechu Seby czy Krzycha.
Anakin

Postprzez comitam 2017-01-11, 10:27 am

JAK POŁOŻY SIĘ NA BOKU TO I DUPA MA USMIECH
comitam

Postprzez Tomcjo 2017-01-11, 10:37 am

Ciekawostka
W latach 2010-2014 Saidi Ntibazonkiza występował w Cracovii. Bywał chimeryczny jak małe dziecko, w jego grze czasami było więcej szaleństwa niż pomysłu, ale przy tym wielokrotnie pokazał (w 83 oficjalnych spotkaniach dla Cracovii strzelił 16 goli, miał 16 asyst), co skłoniło działaczy spod Wawelu, by wydać na niego 700 tys. euro. Teraz płacić za niego aż tak dużych pieniędzy nie trzeba. Ba, nie trzeba płacić żadnych, bo od lipca 29-letni Ntibazonkiza pozostaje bez klubu, odkąd działacze francuskiego SM Caen nie zdecydowali się z nim przedłużyć kontraktu o kolejne dwa lata.
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2017-01-11, 10:40 am

Ciekawostka II
Ilijan Micanski jest jednym z trzech - obok Krzysztofa Piątka i Macieja Iwańskiego - najdrożej sprzedanych piłkarzy przez Zagłębie Lubin (w 2010 r. odszedł za ok. 600 tys. euro do Kaiserslautern). Teraz jest wolnym zawodnikiem. Na początku stycznia - po niespełna pół roku - rozstał się z Lewskim Sofia. Z tym Lewskim, którego jesienią wybrał, odrzucając oferty Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Skoro nie udało się wtedy, to może uda się teraz? W końcu Micanski to były król strzelców I ligi (w sezonie 2008/09 strzelił w niej 26 goli) i wicekról strzelców ekstraklasy (w sezonie 2009/10 strzelił w niej 14 goli, wyprzedził go tylko Robert Lewandowski - 18 goli).
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2017-01-11, 10:45 am

Ciekawostka III
Co z tego, że Takuya Murayama w Tajlandii grał, strzelał, asystował, skoro jego kontrakt nie został przedłużony. Odchodzi. I co ciekawe, mija się ze swoim rodakiem Takafumim Akahoshim - też już byłym graczem Pogoni - który właśnie podpisał kontrakt z tajskim FC Ratchaburi. Co dalej będzie z Murayamą? Nie wiadomo. Od kilku dni ten piłkarz ma jednak swoją kartę w ręku i może decydować. I może zdecyduje się wrócić do Polski, gdzie w latach 2013-2016 z powodzeniem występował w Pogoni. Jego dotychczasowy bilans w ekstraklasie, to dziewięć goli i pięć asyst w 79 meczach.

To wszystko pewnie nie na nasza kieszeń ale myśląc o ekstraklasie na takich zawodnikow powinno byc nas stac . Oczywiście lepiej poszukać lepszych , tańszych , młodszych . Tylko nikt u nas tego nie robi . Nie co runda trafia sie Vamara a i on jeszcze nie błysnął geniuszem tylko pokazał rundę dobrej gry .
Tomcjo

Postprzez August 2017-01-11, 7:10 pm

Pierwszoligowe perełki. Kto już teraz nadałby się do ekstraklasy?
(...)
Vamara Sanogo – napastnik – Zagłębie Sosnowiec

Słychać było ostatnio o zainteresowaniu Piasta Gliwice tym zawodnikiem, co pokazuje, że w piłkarskiej elicie jego nazwisko nie jest anonimowe. Francuz gral już w niższych ligach angielskich, nie jest mu więc obca fizyczna walka, w czym na pewno nie przeszkadza 186 cm wzrostu. W Zagłębiu początek miał dość niemrawy, ale gdy tylko zaczął grać po 90 minut i złapał rytm meczowy, ciężko go było zatrzymać. Od 10 września 6 z 10 meczów kończył z co najmniej jednym golem lub asystą.

Iwan: – Materiał na świetnego piłkarza, jeśli chodzi o dziewiątkę, jakiej poszukuje się w ekstraklasie. Być może byłby też na ten moment tańszy niż zawodnik o podobnej klasie, sprowadzany z Zachodu. Cały czas wydaje mi się też, że drzemią w nim rezerwy, że jeszcze nie pokazał wszystkiego, co potrafi. Musi przede wszystkim ustabilizować formę.
(...)
http://weszlo.com/2017/01/11/pierwszoli ... straklasy/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2017-01-12, 10:29 am

Tomcjo napisał(a): Tylko nikt u nas tego nie robi . Nie co runda trafia sie Vamara a i on jeszcze nie błysnął geniuszem tylko pokazał rundę dobrej gry .

Pół rundy ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez patrios91 2017-01-15, 9:45 am

Jeszcze chyba nikt nie wkleił.

Dlaczego Dudek zapłacił,choć wina jet Magiery?
O Zagłębiu Sosnowiec było jesienią głośno. Z kilku powodów. Przede wszystkim z uwagi na dobre wyniki sportowe, które po ubiegłorocznej turze rozgrywek uprawniają do snucia planów awansu do ekstraklasy. Nie obyło się jednak bez wydarzeń o posmaku lekko skandalizującym, którym twarz dał Sebastian Dudek. Piłkarz nie wahał się publicznie skrytykować trenera Piotra Mandrysza, za co został ukarany dwukrotnie. To znaczy zapłacił 10 tysięcy złotych kary w klubie, został także wykluczony z kursu trenerskiego. Tymczasem historia przyznała rację właśnie Dudkowi.

Mandrysza nie ma już bowiem w Sosnowcu, choć pozostaje na liście płac Zagłębia, natomiast doświadczony zawodnik nadal rządzi w szatni.A dzieje się tak w dużym stopniu przez... Jacka Magierę. Tak, tak, to nie pomyłka. Szkoleniowiec, za którego Legia przeleje - jak się okazało, bo transakcja zostanie rozliczona w ratach rozbitych aż do 2019 roku - pół miliona złotych brutto, wprowadził bowiem w pierwszoligowym klubie profesjonalne zasady, nowoczesne treningi, a przede wszystkim... kulturę, od których nie ma już odwrotu. Piłkarze musieli ostro zasuwać, ale byli traktowani z szacunkiem. Dlatego z miejsca polubili warsztat Magica. A gdy w ślad za totalną zmianą zwyczajów przyszły wyniki - byli gotowi bezwarunkowo podporządkować się wszystkim zarządzeniom szkoleniowca. Nie dziwne zatem, że kiedy odszedł, musieli przeżyć wstrząs.

Zwłaszcza że różnica między Magierą a Mandryszem - króciutkiej kadencji Jarosława Araszkiewicza nie ma sensu wspominać; ten szkoleniowiec w Sosnowcu zostanie zapamiętany podobno wyłącznie jako kopalnia... anegdot - okazała się kolosalna. W podejściu do zawodu, ale przede wszystkim - w odniesieniu do zawodników. Człowiek związany z Zagłębiem określa to w sposób obrazowy: można było odnieść wrażenie, że w krótkim czasie przenieśliśmy się najpierw do XXI wieku, a potem wróciliśmy do ery kamienia łupanego. Dlatego nikt nie powinien się dziwić, że piłkarze nie zaakceptowali tej zmiany. Na ich miejscu nikt by tego nie zaaprobował. A już na pewno nie po wcześniejszym okresie Magiery.
Mandrysz trafił do Sosnowca w glorii specjalisty od awansów. Był zresztą wówczas rozchwytywany, zanim do gry weszło Zagłębie i przebiło wszystkie oferty, o szkoleniowca rywalizowało kilka klubów, a najbliższe sfinalizowania rozmów było podobno Podbeskidzie Bielsko-Biała. Szybko jednak okazało się, że w Zagłębiu jego metody nie przyniosą spodziewanego skutku. Co oczywiście z miejsca nie oznacza, że nie okażą się dobre gdzie indziej. Pytanie tylko, czy doświadczony trener zechce w najbliższym czasie pracować w innym miejscu, ponieważ dotąd nie był zainteresowany polubownym rozwiązaniem umowy. Biorąc pod uwagę długość kontraktu - do czerwca 2018, z automatycznym przedłużeniem o rok w przypadku awansu do ekstraklasy - a także jego wysokość. Jeśli prawdą jest, że w I lidze umowa opiewała na 15 tysięcy złotych, zaś po spodziewanym awansie czekała solidna podwyżka - jest się o co bić. Pytanie tylko, czy Mandrysza stać na tak długi przestój w zawodzie? W swoim fachu stary przecież nie jest, zaś po zakręcie wziętym w Sosnowcu ma sporo do udowodnienia. Ciekawe zatem, czy postawi na rozwiązanie ambitne, czy będzie wolał zachować się jak rentier? Swoją drogą, gdyby przyjął ugodę zaproponowaną przez Zagłębie, bieda także nie miałaby prawa go dogonić...

W każdym razie klub z Sosnowca wykupił - za 20 tysięcy złotych, gdyż taka była klauzula - kontrakt trenera Dariusza Banasika z Pogoni Siedlce - i pod jego kierunkiem chce kontynuować marsz w kierunku ekstraklasy. Aha, w marcu kurs w Szkole Trenerów ma wreszcie - w kolejnej grupie naborowej - rozpocząć Dudek, który egzamin wstępny zdał podobno z najlepszym wynikiem spośród wszystkich kandydatów. Nie dziwne więc, że w Zagłębiu wiążą z nim spore nadzieje na przyszłość...

Adam Godlewski

-> http://pilkanozna.pl/index.php/Adam-God ... giery.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2017-01-15, 10:01 am

Dobrze że nasi best friends z Warszawy nie rozbili tych 100 tys. okro na jeszcze mniejsze transze i nie zobowiązali się spłacać np do roku 2678. Jestem ciekaw czy i na ile transz rozbili sobie jasę za Sanogo. Nie zdziwię jak to będzie np do roku 4654. No ale u nas będzie radość ze murzyna poszedł do Legii nie zważając na warunki transferu dla Zagłębia. A jakie mogły być skoro transakcje z Legią zawierał w imieniu Zagłębia pracownik Legii?
Ostatnio edytowano 2017-01-15, 6:14 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2017-01-15, 10:03 am

To już jest k...wa żenujące! Legia, której roczny budżet wynosi 250 mln i pewnie będzie wzrastał, kapie nam przez 4 lata po sto tysięcy odszkodowania za zerwanie kontraktu Magiery. To jest nacharchanie Nam w twarz. Te pieniądze dla Legii to nawet nie drobne, a z jakiejś przyczyny czołgają nas jak szmaciarzy. Ciekawe na ile rat Marcinek rozłożył płatność dla Siedlec za Banasika i jaki procent ewentualnego następnego kontraktu Sanogo z Legii wynegocjował dla Zagłębia?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna