Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez novack 2016-12-28, 7:47 pm

Nie znamy szczegółów, ale jeśli miałby odejść do Piasta za milion i już u nas nie zagrać, to lepiej nich idzie za milionpięćset do Legii i dalej u nas terminuje. Przypominam, że budżet Legii na ten rok to uwaga 250 milionów i nikt im nie podskoczy, więc z palcem w kiszcze stolcowej przebją wszystkich, a tym bardziej Piasta.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Blajpios 2016-12-28, 9:38 pm

roxy napisał(a):na 90 minut w zakładce odchodzą z Korony, Małkowski na czerwono do Zagłębia.

Mnie się to widzi raczej, że pewne jest już odejście Zb. Małkowskiego z Korony, dlatego jego nazwisko jest czerwonym kolorem - ale Zagłębie jest kierunkiem prawdopodobnym, pewnie nawet bardzo, sądząc po enuncjacjach prasowych, niemniej nie jest o jeszcze pewne - stąd czarnym kolorem nazwa klubu. Cóż, pamiętając, że często w prasie są "na pokaz i na postrach dla kontrahentów" wypowiedzi - to jednaj jest to wciąż niepewne, zwłaszcza że raczej dotąd Zagłębie, jeżeli już, to robiło transfery głośne w ostatniej chwili a nie odtrąbione. Może jednak jest faktycznie już blisko i za parę godzin się okaże (Zagłębie, czy tam R. Stanek lubi nietypowe terminy). Jednak, to jeszcze nie wszystkie warunki, o których pisałem, gdy tylko się pojawił temat. Prócz tego, by w ogóle był ten transfer, by nie był to fakt prasowy tylko dla postraszenia Korony - to jeszcze pisałem co jest konieczne, by móc uwierzyć, że to sensowny transfer. M.in. udokumentowanie, że Z. Małkowski zarówno wchodzi do drużyny, by dyrygować drużyną - jak i wykazuje, że faktycznie zależy mu na awansie - i że o to się w Klubie umówili.
Blajpios

Postprzez Michał_Wwa 2016-12-28, 9:52 pm

Górski fajny chłopak, ale formuła wypożyczenia mniej mi się podoba. Niemniej gdyby miał odejść VS to trzeba go wziąć bo zostaniemy tylko z powracającym po kontuzji Fidziukiewiczem (Matić nie jest dla mnie pełnowartościowym napastnikiem, nawet w rezerwach ciężko mu miejsce wywalczyć).

Małkowski - jeśli faktycznie chce 30k i długiego kontraktu - niech się goni. Wielu już takich było którzy obciążali budżet klubowy przez lata siedząc na trybunach. Jeśli ma rzeczywiście ambicje sportowe, powinien się zgodzić na kontrakt do czerwca za 10k z opcją przedłużenia i jakąś tam % podwyżką. A jak nie to wg 90minut.pl do wzięcia jest choćby młodszy Wojciech Skaba z Ruchu (nie wiem czy jest własnością Ruchu czy Legii)

Ale dlaczego na Boga nie wzmacniamy obrony? Czy cały sztab szkoleniowy jest ślepy? Mamy najgorszą defensywę w tej lidze. Uciekł nam na Cypr chociażby taki Tomasz Wełna który bodajże rok temu chciał do nas przejść ze Stomilu i dobrze wypadł na testach ale wtedy Stomil nie chciał go puścić. Patrząc po listach transferowych do wzięcia może być np. Damian Byrtek który dobrze radził sobie w I lidze w Chrobrym ale nie przebił się w ekstraklasowym Płocku. Kolejny to Mateusz Cichocki, legionista z Ruchu.
Michał_Wwa

Postprzez mexicano 2016-12-28, 10:26 pm

novack napisał(a):Nie znamy szczegółów, ale jeśli miałby odejść do Piasta za milion i już u nas nie zagrać, to lepiej nich idzie za milionpięćset do Legii i dalej u nas terminuje. Przypominam, że budżet Legii na ten rok to uwaga 250 milionów i nikt im nie podskoczy, więc z palcem w kiszcze stolcowej przebją wszystkich, a tym bardziej Piasta.

Dlaczego ma iść do Legii,skoro nie jest nim zainteresowana ? Sanogo z Ekstraklasy chcą Piast,Zagłębie Lubin i Arka Gdynia.
mexicano

Postprzez August 2016-12-28, 10:48 pm

Ani Piast ani Arka moim zdaniem nie wyłożą dużych pieniędzy za Sanogo a Lubin w ostatnich latach zmienił politykę transferową i drogo nie kupuje.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mexicano 2016-12-28, 11:27 pm

To zależy co rozumiesz pod pojęciem "dużych pieniędzy".Sanogo jest wart ze 300 tysięcy euro i Lubin tyle jest w stanie na niego tyle wyłożyć.Nie wiem kto zza granicy go chce,jeśli jakiś mocniejszy klub (choć nie wydaje mi się) to może trochę więcej by dali.
mexicano

Postprzez Luis 2016-12-28, 11:44 pm

A ja mowie stanowcze NIE Malkowskiemu. Facet przez lata grajac w Koronie, majac spory kontrakt byl jednym z dwoch graczy na cala kadre, ktorzy nie zgodzili sie na regenocjacje umowy. Drugim byl Pawel Sobolewski. Ok, rozumiem, ze pilkarz moze tak postapic. Ma pelne prawo. Ale czlowiek, ktory mowil, iz chce skonczyc kariere w tym klubie okazal w ten sposob calkowity brak szacunku. Skoro tak postapil w Kielcach to jak moze postapic w Zaglebiu? Jak najbardziej uwazam, ze Szumski nam awansu nie wywalczy, ale skoro za granica udalo sie znalesc pilkarza na lewa obrone i atak, a wiec chyba najbardzie newralgiczne pozycje, to czemu nie isc ta droga i tam poszukac bramkarza? A co do obrony to sadze, ze nikogo na srodek nie pozyskamy, bo gdzie wtedy gralby Krzysiu Markowski? Chcecie go na lawce posadzic? Lepiej nie ryzykowac. Moze sie obrazic. Pewnie pozyskaja kogos na prawa strone i wtedy automatycznie Budek moze grac czesciej na srodku, wiec bedzie 4 na srodku. Zobaczymy jak poukalada defensywe Banasik. Magiera majac ta obrone radzil sobie dobrze, wiec moze Banasik tez to poskleja. Mimo tego srodek obrony wymaga wzmocnienia, ale predzej uwierze w trasfer kolejnego napastnika mimo pozostania VS niz nowego obronce. A jesli myslimy o awansie to konieczne jest takze wzmocnienie skrzydel. Chyba, ze okaze sie , ze Boetcher po przepracowaniu zimy stanie sie pelnowartosciowym zawodnikiemi, tak jak i Handzlik. A moze wroci ktos z wypozyczenia? Tylec, Zaradny, Musiolik? Osobiscie mam przeczucie, ze Banasik fajnie ulozy ta druzyne. Znicz mial przy nim dobra obrone, Pogon tez.
Luis

Postprzez August 2016-12-29, 6:00 am

mexicano napisał(a):To zależy co rozumiesz pod pojęciem "dużych pieniędzy".Sanogo jest wart ze 300 tysięcy euro i Lubin tyle jest w stanie na niego tyle wyłożyć.Nie wiem kto zza granicy go chce,jeśli jakiś mocniejszy klub (choć nie wydaje mi się) to może trochę więcej by dali.

Takich jakie ponoć chce Prezes. Min.1,5 mln zł.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2016-12-29, 8:44 am

Luis napisał(a):A ja mowie stanowcze NIE Malkowskiemu. Facet przez lata grajac w Koronie, majac spory kontrakt byl jednym z dwoch graczy na cala kadre, ktorzy nie zgodzili sie na regenocjacje umowy. Drugim byl Pawel Sobolewski. Ok, rozumiem, ze pilkarz moze tak postapic. Ma pelne prawo. Ale czlowiek, ktory mowil, iz chce skonczyc kariere w tym klubie okazal w ten sposob calkowity brak szacunku. Skoro tak postapil w Kielcach to jak moze postapic w Zaglebiu?

Moim zdaniem kwestia zgody na zmianę wcześniej uzgodnionych warunków kontraktu to nie kategoria moralna. Po prostu należy je respektować. Dlatego nie to byłoby dla mnie głównym czynnikiem oceny Makowskiego przy jego ewentualnym zatrudnieniu. Natomiast poza warunkami finansowymi, w przypadku 39-letniego grajka podstawową kwestią powinna być długość kontraktu. Tym bardziej i owszem, Małkowski miał może udaną rundę w Kielcach ale i z drugiej strony sporo czasu spędził na leczeniu kontuzji. A w tym wieku zapewne kontuzjogenność jest dużo większa. Dlatego Makowski na wiosnę – tak ale co najwyżej z opcją jego przedłużenia na kolejną rundę w przypadku awansu – nie dłużej. Zresztą tak chyba podszedł do tego nasz klub.
Anakin

Postprzez comitam 2016-12-29, 3:32 pm

niech zatrudnią następnego emeryta na 3 lata z pensją 30k, a kto bogatemu zabroni? Zus spłacony?
comitam

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-12-29, 3:53 pm

Słuchajcie - czy z tym Małkowskim to nie jest podobna sytuacja jak z Wrześniem
którego Menago podbijał stawkę aż chłopak wylądował w Kołobrzegu. A tak chciał
grać w Zagłębiu - myślę ze był lubiany i dobry zawodnik.
Jeszcze chwila i sprawa się wyjaśni z Małkowskim.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2016-12-29, 8:32 pm

Stanek sie wypowiedział ze moze dojść do sytuacji ze sprzedamy Sanogo ale on zostanie jeszcze u nas na wiosnę . Nie specjalnie mi sie to podoba . Jak juz sprzedany to niech idzie bo na wiosnę strzeli jednego dwa gole i bedzie chronił nogi przed kontuzja . Na uj nam taki gracz . Po za tym bedzie blokował miejsce a napastnika i tak musimy sciągnąć i ogrywać . Nasza sytuacja w ataku wcale nie jest taka różowa . Tylko Sanogo moze dać jakaś gwarancje a i to nie na pewno . Jak mu namieszają w głowie transferami to bedzie po chłopie .
Tomcjo

Postprzez mexicano 2016-12-30, 12:12 am

Małkowski jeszcze rozmawia z Koroną i ma iść na ustępstwa,więc raczej zostanie w Kielcach.
mexicano

Postprzez Adam1906 2016-12-30, 12:50 pm

Prawdopodobnie na wiosnę zostanie wypożyczony z Legii Warszawa do Zaglebia Sosnowiec Michał Masłowski...
Adam1906

Postprzez robercik 2016-12-30, 1:15 pm

Pomocnik...kolejny...???
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników