Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2016-12-15, 5:54 pm

Z wywiadu ze Stankiem wynika, że Kuba Szumski zostaje a na bok obrony MOOOŻE będzie młodzian z Legii. Innych wzmocnień absolutnie nie potrzeba, w końcu "zespół jest mocno skonsolidowany i zmiany mogłyby mu tylko zaszkodzić". Mam więc rozumieć, że nasza sqrwiała obrona jest zajebiscie skonsolidowana a jej środek nie do przejścia dla żadnego Messiego, Cristiano czy innego Lewandowskiego. Noż qrwa, ręce opadają, jak się czyta takie brednie... :twisted:

PANIE DYREKTORZE I PANIE PREZESIE! OBRONA NIE JEST SKONSOLIDOWANA, OBRONA JEST DO DOOPY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adam1906

Postprzez comitam 2016-12-15, 6:49 pm

bez przesady, Krzysztof Markowski ma 20 lat doświadczenia i spokojnie zapanuje nad konsolidacją obrony.
comitam

Postprzez Blajpios 2016-12-15, 6:59 pm

Też mi się wydaje, że jest świetnie skonsolidowana. Poradziła sobie nawet z P. Mandryszem przecież!
Blajpios

Postprzez django 2016-12-15, 8:35 pm

Blajpios napisał(a):Też mi się wydaje, że jest świetnie skonsolidowana. Poradziła sobie nawet z P. Mandryszem przecież!

Można powiedzieć, że obrona się obroniła :lol: I przed "tympanem" co się czepiał i przed warchołami we własnych szeregach. Jeszcze Stanek mówi, że nie będzie nikogo brał, bo grupa jest skonsolidowana. Tak naprawdę celem transferowym na zimę powinny być dwie pozycje - karzeł i kobieta z brodą - bo tylko ich brakuje do kompletu w tym cyrku.
django

Postprzez tork 2016-12-15, 10:24 pm

Według mnie p. Stanek po prostu się pomylił i użył niewłaściwego słowa. Powinien powiedzieć, że obrona jest skompromitowana. A przy okazji zabawy w youtubowego łowcę talentów obejrzeć wszystkie 25 straconych bramek i policzyć ile z nich jest wynikiem "konsolidacji".
tork

Postprzez August 2016-12-15, 10:25 pm

Jakub Wilk, któremu Zagłębie zaproponowało rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron, ma już oferty zatrudnienia z innych pierwszoligowych klubów. Ich nazwy pozostają na razie sekretem. Ujrzą światło dziennie, kiedy 31-letni pomocnik formalnie rozstanie się z sosnowickim zespołem.

- Wszystko na to wskazuje, że wiosną nie będę już zawodnikiem Zagłębia – potwierdza Jakub Wilk. – Na 90 proc. dojdzie do rozwiązania umowy. Nie jestem z tego powodu zły. Dostałem informację, że mam wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy i przyjąłem to do wiadomości. Nie będę siedział tam, gdzie mnie nie chcą. Jeśli ktoś nie widzi mnie w drużynie, to poszukam takiej, gdzie będę potrzebny i gdzie będę mógł liczyć na regularne występy.

Wilk jest graczem Zagłębia od lata 2015 roku. W poprzednim sezonie zaliczył w sumie 17 meczów, ale aż dziewięć razy wchodził z ławki rezerwowych. Nie zdobył bramki. Od pierwszej do ostatniej minuty przebywał na boisku tylko raz. W bieżących rozgrywkach pojawiał się na murawie częściej – łącznie 14 razy (choć ośmiokrotnie jako zmiennik). Wpisał się na listę strzelców raz, na inaugurację sezonu, w pucharowym starciu z Legionovią.

- Generalnie nie grałem jednak tak wiele, by teraz spodziewać się ofert z ekstraklasy – mówi Wilk. – Skoro prezes Zagłębia twierdzi, że lepiej poradzę sobie w wyższej klasie rozgrywkowej (Marcin Jaroszewski wyraził taką opinię we wczorajszym numerze „Sportu” – przyp. red.), to szkoda, że jego zdaniem nie zdołam sobie poradzić w I lidze. Ale każdy może mieć własny punkt widzenia. Na razie nie zajmuję się tą sprawą. Spędzam teraz czas z rodziną, a do tematu wrócę na początku stycznia. Niewykluczone, że były reprezentant Polski zamelduje się na pierwszym po zimowej przerwie treningu sosnowiczan (9 stycznia). Stanie się tak, jeśli menadżer zawodnika nie dojdzie z władzami Zagłębia do porozumienia w kwestii warunków rozwiązania kontraktu.

Obecna umowa Wilka obowiązuje do końca czerwca 2017 roku. Co więcej – zostanie automatycznie przedłużona, jeśli drużyna wywalczy awans do ekstraklasy.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/sl ... 12778.html
Cokolwiek by nie sądzić o Wilku jako piłkarzu to po prostu nikt nie lub jak się z niego robi głupka
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2016-12-15, 10:47 pm

Blajpios napisał(a):Też mi się wydaje, że jest świetnie skonsolidowana. Poradziła sobie nawet z P. Mandryszem przecież!

Bez urazy ale to chyba najkrótszy post Blajpiosa. ;-) Tym razem krótko i na temat :niezle:
dziejus

Postprzez Luis 2016-12-15, 11:35 pm

Jaroszewski to swietny analityk. Przeanalizowal, ze Arka rok temu dokonala swietnych transferow (Szwoch, Formella, Yakoko) i nie chce popelniac jej bledow, aby przypadkiem niechcacy nie awansowac. Dlatego nie bedzie zadbych transferow.
Luis

Postprzez dziejus 2016-12-15, 11:58 pm

Szkoda tylko Banasika,który chyba poważnie potraktował swoje obowiązki i przychodzi aby awansować i zaistnieć w środowisku trenerskim.Awans do ekstraklasy to ważny wpis do CV.Ale musi być spełniony jeden podstawowy warunek.Wszyscy ciągniemy wózek w jedną stronę.A tu widzę skonsolidowaną drużynę z preziem i dyrem na czele z jednej strony i kibice z nowym i prężnym trenerem z drugiej.Tak to widzę.NIESTETY :twisted:
dziejus

Postprzez Blajpios 2016-12-15, 11:58 pm

dziejus napisał(a):

Bez urazy ale to chyba najkrótszy post Blajpiosa. ;-) Tym razem krótko i na temat :niezle:

Jak to można - niewiele dać a tak kogoś ucieszyć! Trzeba tylko umieć podać to niewiele - a nie jęczeć, jak (nie przymierzając) Hołdys ;-) z Markowskim... :-)
Blajpios

Postprzez Blajpios 2016-12-16, 12:07 am

dziejus napisał(a):Szkoda tylko Banasika,który chyba poważnie potraktował swoje obowiązki i przychodzi aby awansować i zaistnieć w środowisku trenerskim.Awans do ekstraklasy to ważny wpis do CV.Ale musi być spełniony jeden podstawowy warunek.Wszyscy ciągniemy wózek w jedną stronę.A tu widzę skonsolidowaną drużynę z preziem i dyrem na czele z jednej strony i kibice z nowym i prężnym trenerem z drugiej.Tak to widzę.NIESTETY :twisted:

I tu jest jakaś zagwozdka. Ale... Jeżeli prikaz dał B.L. z L.Wawa - to faktycznie może być różnie, może być nawet awans. Ale może być też tak, że Wielki B.L. przesunął z filii S-ce do filii S-ec w celach szkoleniowych: dla szkoleniowca właśnie, by zobaczył pracę w różnych warunkach, by miał w życiorysie więcej zespołów, łącznie z takim, co "bił się o Ekstraklasę" (w sezonie 2016/17, jak potem biografowie napiszą) - to i to może być zrealizowane. Niemniej, przynajmniej i o kibica zadbali: może sobie tych teorii natworzyć, które potem o przysłowiowy kant d**y rozbić - ile dusza zapragnie! ;-) :-)
Blajpios

Postprzez Luis 2016-12-16, 8:20 am

A mnie sie cos wydaje, ze Mandrysz chcial zrobic swoje porzadki. Rozgonic towarzystwo wzajemnej adoracji, przygotowac druzyne do odejscia starszyzny i przede wszyskim wzmocnic zespol. I to glownie sie nie spodobalo Dudkowibi spolce. A tak w sytuacji, gdyby jakims cudem wywalczyli awans, to pewnie Jaroszewski zostawi i Dudka i Markowskiego, bo przeciez wywalczyli awans do I ligi, wiec nalezy im sie szansa, bo przeciez wywalczyli awanns do Ekstraklasy, to trzeba im.dac szanse.
Luis

Postprzez robercik 2016-12-16, 8:38 am

Juz mnie to zaczyna coraz bardziej wkur.iac. prezes robi z nas idiotow. Z pilkarzy robi debili. Kur.a mac.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez patrios91 2016-12-16, 8:53 am

Luis napisał(a):A mnie sie cos wydaje, ze Mandrysz chcial zrobic swoje porzadki. Rozgonic towarzystwo wzajemnej adoracji, przygotowac druzyne do odejscia starszyzny i przede wszyskim wzmocnic zespol. I to glownie sie nie spodobalo Dudkowibi spolce. A tak w sytuacji, gdyby jakims cudem wywalczyli awans, to pewnie Jaroszewski zostawi i Dudka i Markowskiego, bo przeciez wywalczyli awans do I ligi, wiec nalezy im sie szansa, bo przeciez wywalczyli awanns do Ekstraklasy, to trzeba im.dac szanse.

Tak było. Bunt na pokładzie,strata wielu pkt i wywalenie trenera. Piłkarze robiący co im się nie podoba,trenerzy marionetki i sprzedana prostytutka Jaroszewski,Boguś z Ł3 plus Chęciński,który ma w tym wszystkim swój osobisty interes,który nie ujrzał jeszcze światła dziennego. Teraz jest dobrze....ale to nie skończy się dobrze dla klubu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Anakin 2016-12-16, 10:27 am

Adam1906 napisał(a):Noż qrwa, ręce opadają, jak się czyta takie brednie...

Obydwaj doskonale wiedzą, że mogą gadać co chcą bo nikt ich z tego nie rozliczy. W razie czego jakiś znajomek z prasy znów napisze jakiś artykuł sławiący Prezesa i będzie git. A sfrustrowanych kibiców maja po prostu gdzieś
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna