Ja to sobie tłumaczyłem - to, że Kol. August się dziwi, iż skoro Prezes mówił, że nie będzie odebrany, w następujący sposób:
1) Skoro Prezes mówił, że nie będzie odebrany nikt - to wiadomo, że co najmniej jeden wróci do Warszawy.
2) W takim razie, Kol. August dziwi się, że nie powiedziano, iż już wrócił, tylko na treningach jest. Czyli - faktycznie jest dziwne, bo to już kilka dni przerwy - a tu o nikim jeszcze nie powiedziano definitywnie, że już wrócił - a przecież Prezes jasno zaprzeczył, czyli pewne wydawało się, że szybko będzie inaczej (z trenerem D. Banasikiem, to przecież chyba tylko 4 dni trwało). Tymczasem - faktycznie, "był wyżożyczony w poprzedniej rundzie" - może oznaczać tylko informację, co do minionej rundy, nie rozstrzyga jeszcze, że nie będzie wypożyczony dlalej.
3) Ale odpowiedź miałem: spokojnie, Kol. August! Owszem, to niepokojące faktycznie, bo już tydzień mija i Prezesowe zaprzeczenie jeszcze nie zrealizowane - ale w gruncie rzeczy jeszcze trochę czasu "zima będzie trwała", jeszcze zdążą!
Jednak przeczytałem, że wg Sportowych faktów, to podane już było wyraźnie: wypożyczenie do Zagłębia dobiegpło końca - pojawł się w Legii.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... i-warszawaNo, to teraz faktycznie jasne, czemu Kol. August zaniepokojony - i słusznie. J. Szumskiemu skończyło się wypożyczenie, więc jego powrót nie liczy się jako "odebranie Zagłębiu" kogoś. W takim razie - tyle już czasu upłynęło, cały tydzień - a tu nadal Prezesowe zaprzecznie pokrywa się z faktami! To powinno niepokoić!