Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2016-08-11, 1:34 pm

kariera zjebana wzorowo?
rok 2014- gra Michała Grunta dla Zagłębia- to byłby krok w tył w jego karierze(czyt. Zagłębie za słabe na Michała)
rok 2016- Michał za słaby na grę w Zagłębiu

jakie wnioski- nasz klub pomimo wielu narzekań zrobił spory krok lub nawet 2 do przodu czy też Michał jest na równi pochyłej niestety w złym kierunku? przecież nie mówimy o piłkarzu który przekroczył 30 rok życia tylko ma 22 lata...
lesław1

Postprzez bbartek 2016-08-11, 2:01 pm

Na jakiej pozycji ma grać nasz nowy zawodnik z Francji ? Środkowy ( 9-10), bo chyba takiego potrzebujemy, czy na lewym skrzydle ?
bbartek

Postprzez zag23 2016-08-11, 2:31 pm

Ryndak i Francuz jednak dzis podpiszą umowy z Zagłebiem, no fajnie zwiększy sie rywalizacja dla Bartczaka i Maticia.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/sl ... 12778.html
zag23

Postprzez lesław1 2016-08-11, 2:36 pm

zag23 napisał(a):Ryndak i Francuz jednak dzis podpiszą umowy z Zagłebiem, no fajnie zwiększy sie rywalizacja dla Bartczaka i Maticia.

dla Barrego się nie zwiększy bo dalej jest jedynym młodzieżowcem dającym coś na plus do gry a nie tylko uzupełnieniem składu.
lesław1

Postprzez zag23 2016-08-11, 2:46 pm

lesław1 napisał(a):
zag23 napisał(a):Ryndak i Francuz jednak dzis podpiszą umowy z Zagłebiem, no fajnie zwiększy sie rywalizacja dla Bartczaka i Maticia.

dla Barrego się nie zwiększy bo dalej jest jedynym młodzieżowcem dającym coś na plus do gry a nie tylko uzupełnieniem składu.

z tym bym sie kłócił czy jest jedynym..Ryndak to prawy pomocnik i w formie zabierze mu miejsce no chyba że Bartczak wyląduje na lewej pomocy
zag23

Postprzez lesław1 2016-08-11, 3:57 pm

widzę, że nie rozumiesz. wiesz co to wymóg jednego młodzieżowca w meczach mistrzowskich w 1 lidze?
lesław1

Postprzez Blajpios 2016-08-11, 5:14 pm

zag23 napisał(a):
lesław1 napisał(a):

z tym bym sie kłócił czy jest jedynym..Ryndak to prawy pomocnik i w formie zabierze mu miejsce no chyba że Bartczak wyląduje na lewej pomocy

Jak napisałem w poprzednim moim wpisie cytując ten sam artykuł - na razie ten artykuł wygląda trochę jako forma nacisku, raczej słaba, bo Sport średnio międzynarodowo znana gazeta, w dodaktu anonimowy artykuł (w znaczeniu, że ani zdjęcia ani nazwiska francuskiego gracza) - to nie za mocny nacisk, by gdzie indziej nie podpisywał umowy. Tymczasem, jak to zwykły media manipulować, tytuł szumny "podpiszą" - ale kończy się "jeżeli podpiszą", co ten, który naciska na transfer określa 60 - 70 procent szans... Oczywiście, podtrzymuję to, co napisałem, jeżeli podpiszą, to i cieszmy się i miejmy nadzieję, że okaże się taki, jak go "spece transferowe" z Sosnowca koloryzują na biało a nie niewypał, jak "świetny" też w poprzednim okienku Wezałow. Na pewno przydałby się bardziej doświadczony od młodego Chorwata napastnik do gry "od zaraz". Kto wie, może taki właśnie teraz podpisuje? Ale - ten artykuł prasowy, to jednak wciąż były zapowiedzi, naciski, nadzieje że dobry zawodnik nie załapie się w innej lidze, co na 60 procent Stankowych miało być już pewne.
Blajpios

Postprzez dziejus 2016-08-11, 6:21 pm

Skończyła się saga o Królu a zaczęła o Francuzie,który jest a jakoby go nie było :redface: :kiepsko:
dziejus

Postprzez Blajpios 2016-08-11, 6:41 pm

dziejus napisał(a):Skończyła się saga o Królu a zaczęła o Francuzie,który jest a jakoby go nie było :redface: :kiepsko:
i w końcu będzie trzeba się cieszyć, jak wyjdzie z tej pierwszej, następnie z kolejnej sagi... Saganowski? To byłaby nawet całkiem sprytna akcja marketingowa Marka maskująca serią nie na serio - bo jak ryba wodzona na haczyku, w końcu typowy kibic cieszył się będzie, że przyszedł niegdyś dobry napastnik a nie będzie psioczył tenże kibic Zagłębia, że znowu z Legii wysłał sobie prezes desant i rozwiązał kłopot z byłym zawodnikiem?
No, niestety, to czarny humor a nawet może wisielczy i przepraszam p. Marka za zabawy "nazwiskowe" i jakby niedocenianie byłej jego klasy dobrej jak na polskie warunki - ale cóż można robić innego w tej chwili?
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-08-11, 9:00 pm

Wrócę do mojego poprzedniego wpisu napiszę to tak o kontrakt
z Francuzem/Anglikiem będzie myślę trudno ze wzgl. finansowych
to może być "suma komin" - na co nie zgadza się Sztab a nie
ustępuje zawodnik. Zobaczymy jak to się skończy. Pamiętajmy
że ten Napadzior grał we Francji i Anglii zupełnie inaczej tam
się płaci no i Manager zawodnika jego prowizja- będę zaskoczony
jeśli zawodnik podpisze Ktr.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez lesław1 2016-08-11, 10:01 pm

z tego co wiadomo nie o wysokość kontraktu chodzi a o długość, Zagłębie bez ryzyka na pewno chce rok z opcją przedłużenia, a menago bedzie chciał pewnie 5........
lesław1

Postprzez zag23 2016-08-12, 12:40 am

lesław1 napisał(a):widzę, że nie rozumiesz. wiesz co to wymóg jednego młodzieżowca w meczach mistrzowskich w 1 lidze?

tak wiem doskonale i Zagłębie spełnia ten wymóg z nawiązką : Budek , Matic i Bartczak a moze byc i Fabisiak, Mularczyk ...wymog jest wystawic jednego wiec twoja głupie pytanie do mnie odwracająca kota ogonem jest bez sensu...ja mówie o rywalizacji na prawej pomocy a Ty mi z mlodziezowcami wyjeżdzasz , ostatnio w PP gralo ich trzech wiec jak bedzie dwóch czy jeden - wymog bedzie spelniony ...
zag23

Postprzez lesław1 2016-08-12, 1:03 am

zag23 napisał(a):
lesław1 napisał(a):widzę, że nie rozumiesz. wiesz co to wymóg jednego młodzieżowca w meczach mistrzowskich w 1 lidze?

tak wiem doskonale i Zagłębie spełnia ten wymóg z nawiązką : Budek , Matic i Bartczak a moze byc i Fabisiak, Mularczyk ...wymog jest wystawic jednego wiec twoja głupie pytanie do mnie odwracająca kota ogonem jest bez sensu...ja mówie o rywalizacji na prawej pomocy a Ty mi z mlodziezowcami wyjeżdzasz , ostatnio w PP gralo ich trzech wiec jak bedzie dwóch czy jeden - wymog bedzie spelniony ...

nie chcę wypowiadać się w 100% do Budka i Fabisiaka wydaje mi się że od tego seoznu stracili status młodzieżowca -bo jeśli mnie pamięc nie myli status mlodziezowca w sezosnie 16-17 to gracze urodzenie w 96 roku i mlodsi a fabisiak i budek są z 95 roku- to po pierwsze. Po drugie nie wymianiaj Batczaka skoro piszemy o zastąpieniu jego w składzie wyjściowym.
Po trzecie Matic to nie jest mlodzieżowiec!!
Mularczyk jest i owszem jak cała reszta z legii Handzlik itd.

Problem w tym, że Mularczyk i inni nie jest graczami na pierwszą jedenastkę przynajmniej na dzisiaj. nie sądze tez zeby wystawiac (jesli fabisiak dalej jest mlodziezowcem) chujowego bramkarza jesli moze bronic szumski ktory bardzo duzo wyciaga,a fabisiak niestety nie wyciagal nic.

Tak czy siak jeśli zagra Ryndak na prawej za Batczaka, to w ataku musialby za maticia grac mularczyk, albo za nowaka handzlik, albo za siare najemski lub inny łebek- dla mnie mało realne
lesław1

Postprzez kowal72 2016-08-12, 7:49 am

kowal72

Postprzez losiu1238 2016-08-12, 7:56 am

Nieźle, w całej swojej karierze seniorskiej zagrał w 5 meczach...
losiu1238

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników