Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez lesław1 2016-08-09, 11:25 am

maniek-75-75 napisał(a):a ja mam pytanie dlaczego zrezygnowano z Ryndaka? przecież jesienią był to najlepszy prawy skrydłowy ...

dlatego że jest cienki
lesław1

Postprzez dziejus 2016-08-09, 8:22 pm

lesław1 napisał(a):młody czarnoskóry- nie grał w Polsce i prosił o nie ujawnianie nazwiska przed? pasuje mi to tylko na tak cienkiego bolka żeby inne kluby nie wiedziały że go odpaliliśmy po jednym sparingu,

Słyszałem,że jutro,w meczu sparingowym ma wystąpić w kominiarce. ;-) :lol:
dziejus

Postprzez dziejus 2016-08-09, 8:57 pm

dziejus

Postprzez Adam1906 2016-08-10, 6:26 am

Podobno sztab szkoleniowy jest zachwycony umiejętnościami tego czarnoskórego Francuza. Zastanawia to embargo menagera na ujawnienie jego personaliów, być może oprócz Zagłębia jest jeszcze ktoś inny chętny do zatrudnienia tego napastnika. Co do jego umiejętności to ma to być zawodnik szybki i dobrze wyszkolony technicznie. Na wypożyczeniu ze swojego francuskiego klubu miał podobno strzelić dużo bramek w Anglii...

Można go dzisiaj zobaczyć o godz. 12 podczas sparingu z Rozwojem Katowice.
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2016-08-10, 7:27 am

Ryndak podobno zarządał dużej kasy . Widocznie spuścił z tonu u chce wrócić . Grunt po portugalskiej przygodzie był kompletnie bez formy . Na dodatek ma ciagle kontrakt z Portugalczykami wiec bedzie drogi . A Francuz . Zobaczymy
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-08-10, 11:21 am

Z uwagi na zalane boisko sparing z Rozwojem został przeniesiony na Niwkę. Skład Zagłębia:

Fabisiak - Klama, Najemski, Krzykowski, zawodnik testowany - Cichowicz, Bała, Syguła, Mularczyk - zawodnik testowany, zawodnik testowany.

Czyli Ryndak, Grunt i tajemniczy napadzior z Francji.
Adam1906

Postprzez dziejus 2016-08-10, 3:34 pm

Taaaaaak :-)
dziejus

Postprzez zag23 2016-08-10, 3:44 pm

Podobno ten napastnik z Francji grał w UK i Francji oby nie w 5 lidze lub niżej ;) Aż taki rozległy scouting mamy :) a nie widzimy zawodników w regionie to zabawne jest... przydałby sie jeszcze lewy obrońca nam a Udo przesunac na skrzydło..ile ten facet mial sily wczoraj biegał jak maratończyk
zag23

Postprzez lesław1 2016-08-10, 4:19 pm

polecasz super perełkę z Polski?
lesław1

Postprzez Tomcjo 2016-08-10, 6:51 pm

https://youtu.be/55ogKhAwKVk
Sparing z Rozwojem . Gole Ryndaka Wrzesnia i naszego czarnego koleżki .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-08-10, 6:56 pm

lesław1 napisał(a):polecasz super perełkę z Polski?

Również czekam na propozycje zag23 ;-) Notabene Fidziukiewicz przyszedł do nas z 3 ligi belgijskiej i też wtedy wszyscy na ten fakt psioczyli. Jeżeli nie widzieliśmy "w akcji" tego Francuza to nie skreślajmy go na samym początku. Sobie i Wam życzę, żeby to był strzał w dziesiątkę :)
Adam1906

Postprzez lesław1 2016-08-10, 7:45 pm

Adam1906 napisał(a):
lesław1 napisał(a):polecasz super perełkę z Polski?

Również czekam na propozycje zag23 ;-) Notabene Fidziukiewicz przyszedł do nas z 3 ligi belgijskiej i też wtedy wszyscy na ten fakt psioczyli. Jeżeli nie widzieliśmy "w akcji" tego Francuza to nie skreślajmy go na samym początku. Sobie i Wam życzę, żeby to był strzał w dziesiątkę :)

dużo akcji nie widziałem ale samego francuza już tak. martwie sie tylko jak on sie u nas dogada
lesław1

Postprzez Adam1906 2016-08-11, 7:58 am

Prawdopodobnie Grunt odstrzelony. Czekamy na decyzjÄ™ w sprawie Ryndaka i Francuza...
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-08-11, 12:59 pm

Moje myślenie mówi tak, że z tej trójki to może zostanie tylko
Ryndak - bo przecież on miał kontrakt położony na stole do
podpisu - i odmówił - teraz widzi ze ofert nie ma więc myślę że
podpisze i tyle.
Co do Francuza/Anglika to myślę ze nie dostanie Kontraktu w
Sosnowcu - to nie ta jakość. Nawiasem nasz Chorwat to jest
Orzeł przy nim - dajmy Timowi jeszcze troszkę czasu i będzie
bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2016-08-11, 1:20 pm

,Dwaj zawodnicy podpiszą dzisiaj kontrakty w Sosnowcu - Sport z 11 VIII napisał(a):Od początku tygodnia sosnowiczanie bacznie przyglądali się trzem zawodnikom. Wiadomo było, że wszyscy nie zostaną przy Kresowej na rundę jesienną. Wskazywał na to fakt, że w testowanym tercecie było dwóch napastników. We wczorajszym sparingu z drugoligowym Rozwojem Katowice bramkę zdobył 21-latek z Francji i to on ma parafować dzisiaj kontrakt z Zagłębiem. Podpis na nowej umowie złożyć ma również Dawid Ryndak, który po uporaniu się z problemami zdrowotnymi dostanie w klubie kolejną szansę.
- Wszystko mamy dogadane w 60-70 procentach – informuje dyrektor sportowy Zagłębia, Robert Stanek. – Do ustalenia została m.in. długość nowych umów. Dawida znamy, natomiast snajper z Francji został zaakceptowany przez sztab szkoleniowy. W tej sytuacji żegna się z nami inny napastnik, Michał Grunt.
Jeśli stosowne podpisy zostaną dzisiaj złożone, kadra sosnowieckiego zespołu na bieżący sezon będzie zamknięta.

NIe widziałem w akcji tego piłkarza z Francji, więc trudno mi się wypowiadać, czy faktycznie taki kozak, jak przedstawiają go fachowcy od transferów Zagłębia dając powód do pytań - czy też nie umywa się do Matića. Jednak - na zdjęciu też go jeszcze nie pokazują, nazwiska nie podają, wygląda cała ta informacja "dwaj podpiszą" zakończona stwierdzeniem "jeśli podpiszą" na swoistą próbę nacisku, zaklepywanie nim kto podkupi; w takim jednak wypadku, to taka akcja to bardziej na zaklinanie losu wygląda, nie sądzę, by była duża siła przebicia anonimowej informacji w Sporcie... Jednak, w tej chwili, w tym wszystkim, to pozostaje mieć nadzieje, że nie dogadał się z lepszym zespołem a mimo wszystko będzie miał ochotę do gry i faktycznie jest to taka perełka, jak to go na biało malują zagłębiowscy spece....
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/sl ... 12778.html
PS. A tak przy tym wszystkim, niestety wygląda na dobrą decyzję postanowienie nie zatrudniania M. Grunta od strony czysto merytorycznej - ale żal ogólnie, że gdzieś "w meandrach życia" zagubił się jeden z niewielu w ostatnich latach w ogóle piłkarz Zagłębia, jeszcze rzadziej wychowanek, na którego ktoś spoza Zagłębia chciał spojrzeć płacąc jakieś pieniądze przed paru laty...
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników