Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-08-04, 4:03 pm

Koniec Sagi z Królem - a może Kol. Adam wie kto dzisiaj zawitał do
Sosnowca na testy - napastnik a bramkostrzelny.
dzięki i pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez dziejus 2016-08-04, 4:40 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):oniec Sagi z Królem - a może Kol. Adam wie kto dzisiaj zawitał do
Sosnowca na testy

Myślę,że łatwiej można się dowiedzieć co papież Franciszek jadł dzisiaj na śniadanie,niż czy odbył się casting i kto na nim był :-) Ale fakt pozostaje faktem,że cała nadzieja w koledze Adamie,który nie raz i nie dwa udowadniał,że jak nikt, siedzi w temacie ;-)
dziejus

Postprzez Blajpios 2016-08-08, 5:56 pm

Olga Krzysztofik w SportoweFaktyWpPL napisał(a):Choć we wtorek 9 sierpnia Zagłębie Sosnowiec wystąpi w 1/16 finału Pucharu Polski, to na środę sztab szkoleniowy zaplanował mecz kontrolny. W trakcie meczu sztab szkoleniowy będzie sprawdzał napastnika, który wcześniej grał we Francji oraz Anglii.

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... oscia-we-f
Blajpios

Postprzez dziejus 2016-08-08, 6:13 pm

http://zaglebie.eu/tag/aktualnosci Strona oficjalna naszego klubu to potwierdza.
dziejus

Postprzez gothblack 2016-08-08, 6:46 pm

hmmmm .....Marek "Tort" Saganowski ?????? no chyba,że jakiś gość z niższych lig francuskich i angielskich bo nikt mi nie przychodzi do głowy....
gothblack

Postprzez Adam1906 2016-08-08, 6:58 pm

Jest to mlody czarnoskóry piłkarz. Widziałem go dzisiaj w klubie, ale nazwiska niestety nie znam.
Adam1906

Postprzez mati2114 2016-08-08, 7:49 pm

Zagłębie już ostatnimi czasy miało "przygody" z czarnoskórymi zawodnikami, mianowicie Christian Gandu czy Hervé Tchami, większość wie jak to się skończyło, oby teraz trafiła się ta perełka :) :)
mati2114

Postprzez dziejus 2016-08-08, 7:57 pm

To zależy na jakim forum społecznościowym Stanek go "wypaczył" ;-) :lol:
dziejus

Postprzez gothblack 2016-08-08, 8:09 pm

aaaaaa czarnoskóry....to mnie chyba uspokoiło,ale nie...raczej zaniepokoiło....pewnie po angielsku lub francusku gość szprecha i nasuwa się pytanie czy ktoś w naszym klubie zna takie języki ??? no dobra bez żartów jestem bardzo ciekawy co to za kopacz....
gothblack

Postprzez Blajpios 2016-08-08, 9:13 pm

Hm, a ja to mam nadzieję, że on - ten testowany w tych dniach czarnoskóry piłkarz - jest jak... K. Król, ewentualnie trochę lepiej. To znaczy - zasłona dymna. Względnie i z realną gotowością zatrudnienia, jeżeli okaże się "niespodzianka pozytywna" - jako kolejne wzmocnienie. Mam jednak nadzieję, że istnieje ktoś inny jako ten tajemniczy transfer faktycznie "króla strzelców", którego maskował K. Król, o którym to królu strzelców przebąkiwał R. Stanek, że już tuż tuż, na razie prosił nie ujawniać nazwiska, ale sprawdzony dobrej klasy, prawie że podpisał. Oby - nie był to blef R. Stanka, oby to też nie było tak, że jednak ten lider załapał lepszy kontrakt i teraz trzeba jakiś wynalazek zrobić, kogo można ubrać w jego buty, choćby w czarnej skórze... Ogólnie też patrząc - nie oceniam tak całkiem źle samej polityki negocjacyjnej R. Stanka. Nie wierzę, jak to go niektórzy przedstawiają i on też chce, jaki to geniusz negocjacji, taktyk, z wyczuciem, robiący tylko świetne interesy - ale też nie jestem przekonany, jak to inni pokazują, że dno całkiem. NIeźle wyszło mu Udovicicem, Fonfarą, słabiej ale też nie tak, że nie ma czym się bronić z J. Wilkiem czy A. Paluchowskim - ale np. jeżeli jego pracą był np. M. Prus, na którym się zarobiło, W. Fabisiak, który jednak wciąż jest perspektywą niezłą, jeżeli jego wkład był przy S. Dudku - to tu efekty już bardzo dobre (a już teraz chyba można powiedzieć, że T. Nowak też z tej kategorii). Tak więc - jednak pewne zadatki na dobrego dyrektora sportowego są. O ile poprawi te swoje techniki negocjacyjne. Niemniej - w sytuacji nie najbogatszego w Polsce, w dodatku drugoklasowego klubu - założenie, by pływać na większych akwenach i poławiać, kto nie załapie się na I klasę, prowadząc wcześniej z nimi też rozmowy, choć z obciążeniem, że to rozmowy dla zawodnika "alternatywne, jeżeli się nie uda": to nie jest zła metoda, daje szanse wyjąć kogoś, kto przyczyni się do rozwoju.
Tyle, że do tego jest jeszcze chyba daleko. By faktycznie był to przynajmniej db+ dyrektor, to jednak dużo trzeba - np. dobrej taktyki znajdowania obok innych zawodników, takich "po drodze, z niższych lig"... Potrzeba jednak budowy skautingu. Potrzeba wyjaśnienia niejasności typu tego, co ćwierkają, że jak bywał nieprzejrzysty w czasach kariery, tak bywa i dzisiaj. Potrzeba, już najogólniej ujmując, tego, co już nieraz pisałem o "głowie", o Zarządzie: trzeba wizji. Ba, wizji i szerokich horyzontów. No i też odcięcia i to wiarygodnego od podległej zależności od Legii, też już nieraz to wymieniane. Czy to w tym wypadku też - realne?
Blajpios

Postprzez lesław1 2016-08-08, 9:30 pm

młody czarnoskóry- nie grał w Polsce i prosił o nie ujawnianie nazwiska przed? pasuje mi to tylko na tak cienkiego bolka żeby inne kluby nie wiedziały że go odpaliliśmy po jednym sparingu, bo inaczej jego szanse na angaż gdziekolwiek spadną do zera- no chyba, że to jakiś Paul Pogba i pozamiata ligę niczym Nildo w Grudziądzu.;)
lesław1

Postprzez Luis 2016-08-08, 10:01 pm

Kilka dni temu hylo mowione, ze ten tajemniczy zawodnik mial byc zgposzony juz przed meczem z Pogonia. Pozniej mial przyjechac w drugiej polowie tego tygodnia. A tu nagle jakis no name przyjezdza na testy. Albo to wszystko to bylo zwykle pieprzenie, albo facet nie chcial ujawniac swojego nazwiska, bo rozmawial z innymi klubami i odrzucil Zaglebie, albo ten czarnoskory pilkarz to tylko dodatek do tego wielkiego snajpera. Moze kosztuje grosze i Zaglebie chce go tylko sprawdzic?? Ciezko stwierdzic. Ogolnie poszukiwania napastnika przypominaja zimowe poszukiwania srofkowego obroncy i kogo wtedy znalezlismy? .... nie trzeba komentarza. A tak na marginesie, co sie dzieje z Dawidem Witkowskim? Wie ktos? Swietny sezon w Skrze, dobra gra w sparingach. Chyba najlepszy z wypozyczonych, nagle testy w Legonovii i co teraz? Zadnych info. A przeciez mamy tylko jednego lewego obronce, wiec bylby jak znalazl. Chociaz, przepraszam, mamy dwoch lewych obroncow. Tylko z Wilka, ktory cala kariere gral albo na ldwej obronie, albo na lewej pomocy.u nas zrobilo sie prawym pomocnikiem. I nie ma sie co dziwic ze facet slabo gra. Co z Dikofem i Maciejeskim? W sparingach rezerw nie graja, do Soly Oswiecim nie przeszli. Chyba czas oprocz tenatu KOGO KUPIC, A KOGO SPRZEDAC, czas zalozyc nowy dzial KTOKOLWIEK WIDZIAL, KTOKOLWIEK WIE.
A wracajac do transferow to przydalby sie jeszcze orawy obronca, a Filip Modelski wciaz bez klubu..
Luis

Postprzez maniek-75-75 2016-08-08, 11:51 pm

a ja mam pytanie dlaczego zrezygnowano z Ryndaka? przecież jesienią był to najlepszy prawy skrydłowy ...
maniek-75-75

Postprzez losiu1238 2016-08-09, 9:02 am

A może to Sadam Sulley? Legia wykreśliła go z listy na puchary.
losiu1238

Postprzez dakos 2016-08-09, 10:46 am

Nie grał ani we Francji ani Anglii
dakos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników