Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Anakin 2016-06-09, 6:26 am

Chwali się Sołowiejowi za strzelone bramki. Mamy jednak takie czasy, że zawodnika rozlicza się nie za ilość wycałowania herbu klubu, w którym gra ale za jakość jego gry. Spłowiej jest obrońcą i jego również obciąża taka a nie inna liczba straconych bramek. Nadto należy zauważyć, że Soło po jesieni wypadł ze składu i wrócił tylko dlatego, że sprowadzony w celu rzekomego wzmocnienia obrony Bułgar okazał się pajacem. Natomiast zastanawiam się czy nie trzeba było wzmocnić obronę przede wszystkim kosztem Markowskiego, który nie wiadomo czemu zachowywał sina pozycje w pierwszym składzie i co do oceny jego gry całkowicie zgadzam się z Lesławem.
Anakin

Postprzez lesław1 2016-06-09, 11:39 am

pierw narzekacie, że przychodzą brać pensje i za rok szukają klubu a jak się ktoś utożsamia w jakiś tam sposób i "całuje herb " po golu to dla was to nic nie znaczy, trzeba to pominąć.Bądźcie konsekwentni albo cenimy takie zachowanie i stawiamy takiego Soło wyżej niż takiego Wilka który na dzień dobry powiedział, że nie pocałuje herbu, czy też Markowskiego u którego takiego zachowania po golu nie widziałęm. Sołowiej umiał bronić we Flocie, która miała najlepszą defensywę w lidze- natomiast w Sosnowcu nie umie-więc jak wrzucamy do pralki A czarną bluzkę i nie farbuje, a wrzucamy do pralki B i farbuje to albo jest problem z pralką albo coś innego co było w tej pralce farbuje/ przypominam, że 51 bramek straliśmy z tym starym dziadek bez ambicji Markowskim, a Sołowiej wyleciał ze składu dlatego, że pauzował za czerwoną kartkę, dano szansę rozegrania się Wezalowowi oraz miał drobny uraz, a tych meczów na wiosnę nie było tak wiele, jeszcze chyba dochodzi pauza Soło za 4 zółtka ale mogę się mylić. Więc gdyby wyznaczać hierarchię przydatności obrońców. to Soło i Vezalow byliby wyżej niżeli Markowski, który z nich pierwszy czy wieksza stabilnośc u Soło czy lepsza technika i umiejętności u Vezalowa to już cięzko mi ocenić. Dodam jedynie, że kontuzjowany Budek też się wielu podobał jako stoper, a mimo to popełniał proste błędy jak odpuszczenie krycia Rakelsa na 1:2 dla Cracovii. Nie ma obrońców którzy nie popełniają błędów więc wolałbym takich którzy oddadzą trochę zdrowia na murawie za nasz klub, a większe prawdopodobieństwo, że to zrobią gdy jakkolwiek się z tym klubem identyfikują.
lesław1

Postprzez dakos 2016-06-09, 2:45 pm

Zastanawiam się czy może Radosław Janukiewicz, który jest na wylocie w swoim klubie to nie byłoby dla nas idealne rozwiązanie
dakos

Postprzez Adamek182 2016-06-09, 2:46 pm

I w 200 % popieram powyższą wypowiedz. A przykład z pralkami .... no cóż. Myślę że największy debil po zapoznaniu się z historią farbującej bluzy powinien zrozumieć o co chodzi. Pieknie powiedziane. Też zastanawia mnie Markowski na środku obrony. Kiedy kryzys miał Matusiak marudziłem żeby może spróbować z Markowskim na defensywnym pomocniku. A w obronie spróbować z Vezalovem i Sołowiejem. No ale marudzić to ja se mogę...
Adamek182

Postprzez django 2016-06-09, 3:13 pm

Przecież Sołowiej był podstawowym stoperem przez całą jesień w duecie z Markowskim. Zajrzyjcie sobie na 90minut ile bramek straciliśmy z nim w składzie i zobaczcie sobie na filmach ile z nich zawalił. Niektórzy widzę mają bardzo dobrą pamięć. Tylko krótką.
django

Postprzez August 2016-06-09, 6:28 pm

Łukasz Sołowiej na testach w Jagiellonii

27-letni zawodnik w ostatnim sezonie w I lidze rozegrał 21 spotkań i zdobył dwa gole. Zagłębie rozgrywki zakończyło na trzeciej pozycji w tabeli.

- Po w miarę udanym sezonie w Zagłębiu dostałem zaproszenie na testy w zespole z ekstraklasy i cieszę się, że jest to właśnie Jagiellonia, bo jest to klub z mojego regionu - mówi Sołowiej, który pochodzi z Dąbrowy Białostockiej. - Pozostaje mi zrobić wszystko aby przekonać trenera Michała Probierza do swoich umiejętności. Nie wiem jak długo potrwają testy, o tym zadecyduje trener.

Sołowiej kontrakt z ekipą z Sosnowca ma ważny tylko do końca czerwca, niedługo będzie więc wolnym zawodnikiem.

- Słyszałem o jakiś zapytaniach z innych klubów, ale to z Jagiellonii dostałem zaproszenie i chcę jak najlepiej się tu zaprezentować - podkreśla Sołowiej, który jest środkowym obrońcą, ale wcześniej grał też na środku pomocy.
http://www.bialystok.sport.pl/sport-bia ... okBialLink

Jak widać Soło stara się już utożsamiać z Jagą choć nie podpisał kontraktu. Dla jasności, Sołowiej achowuje się najzwyczajniej w świecie normalnie czyli jak gość, który ma szansę na coś atrakcyjniejszego. Bo taki jest świat. Jeżeli już mielibyśmy rozmawiać o utożsamianiu z klubem to raczej należałoby dać za przykład Tomka Szatana ale to dziś wyjątkowe przypadki,
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez werty2 2016-06-09, 7:22 pm

lesław1 napisał(a):pierw narzekacie, że przychodzą brać pensje i za rok szukają klubu a jak się ktoś utożsamia w jakiś tam sposób i "całuje herb " po golu to dla was to nic nie znaczy, trzeba to pominąć.Bądźcie konsekwentni albo cenimy takie zachowanie i stawiamy takiego Soło wyżej niż takiego Wilka który na dzień dobry powiedział, że nie pocałuje herbu

Szczerze? Całować Herb to może ktoś, dla kogo Zagłębie nie jest kolejnym kuponem do oderwania w przygodzie z piłka. Pretensji do Sołowieja nie mam dziś buziak tutaj jutro w Białymstoku... Tak to teraz jest. Natomiast do zawodników, którzy są kibicami innych klubów, nie całują herbów, a jednocześnie zapierdalają na boisku pretensji nie mam wręcz przeciwnie. Szacunek i uszanowanko. Doskonałe przykłady Sagan i dawniej Wieszczycki w Legii. Klasa.
werty2

Postprzez zag23 2016-06-09, 7:58 pm

Wojciech Pawłowski odchodzi z Rozwoju Katowice...pamiętamy jak bronił na Ludowym w meczu z Zaglebiem...dla mnie jest o wiele solidniejszy niz Fabisiak, brać go prezesie...

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16486

Filmik co potrafi i prosze nie mowić że to byłby transfer z yt bo widzielismy jego umiejetnosci na żywo poza tym żeby mieć tyle dobrych interwencji w bramce to Fabisiak w całym życiu nie bedzie mial...https://www.youtube.com/watch?v=p7LSlkbJKLQ
zag23

Postprzez lesław1 2016-06-09, 9:40 pm

nie wiem czy sam Soło nie chciał przedłużać kontraktu, bo jeśli Zagłębie nie chciało to winny jest klub dyrektor sportowy czy kto tam za to odpowiada, bo logicznym jest jak ma koniec kontraktu to szuka pracowadcy, a od testów do kontraktu daleka droga, z tego co pamiętam Wrzesień już na 100% miał odejść a został u nas i to cyba też był dil z Jagą
lesław1

Postprzez August 2016-06-09, 10:04 pm

Ciekawe jak negocjacje z dwoma obrońcami, o których mówił Prezes
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2016-06-09, 11:44 pm

Na 90 minut,Lewicki przymierzany do Radomiaka 8)
dziejus

Postprzez zag23 2016-06-10, 12:30 am

dziejus napisał(a):Na 90 minut,Lewicki przymierzany do Radomiaka 8)

to juz od paru dni jest..ale dziwne źe 2 ligowiec sie na niego nastawia a nikt z z wyższej półki, gość jest królem strzelców 1 ligi ...wracajac do Zagłębia Ryndakowi sie konczy kontrakt w czerwcu i nie wiadomo czy przedłuzy go z nami...wg prasy śląskiej odejdzie od nas Wilk, Paluchowski, Arak, Martinez i Udovicic za gotówke.
Ostatnio edytowano 2016-06-10, 12:26 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez Anakin 2016-06-10, 6:48 am

zag23 napisał(a):wracajac do Zagłębia Ryndakowi sie konczy kontrakt w czerwcu i nie wiadomo czy przedłuzy go z nami...wg prasy śląskiej odejdzie od nas Wilk, Paluchowski, Arak, Martinez i Udovicic za gotówke.

Skąd dokładnie te informacje ? Czy są one rzetelne ? Lesnodorski wyraźnie mówił, że Arak zostaje z nami. Wiadomo, że Udovicica ciężko będzie zatrzymać. Wilk i Paluchowski nadają faktycznie się do odpalenia. Nad Martinezem można się jeszcze zastanowić. A o ewentualnym odejściu Ryndaku to novum.
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-06-10, 9:42 am

Latam biegam gdzie można odszukać te info o odejściach zawodników
z Zagłębia - Wilk, Arak, Udo powinni zostać natomiast Ryndak - zielone
światło może odejść.
Do rozpoczęcia przygotowań mamy 12 dni - a tu cisza zresztą jak zawsze
w ostatniej chwili albo jeszcze później dowiemy się o tym kto przychodzi
i kto opuszcza Zagłębie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez GrubyPerez 2016-06-10, 11:57 am

A dlaczego niby Ryndak miałby odchodzić? Denver to bardzo dobry zawodnik, wybiła go z rytmu kontuzja, ale jeszcze sporo pociechy możemy z niego mieć.
I zaproponować powrót Szatiemu.
I koniecznie utworzyć wreszcie zespół rezerw
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna