Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez comitam 2015-08-23, 1:34 pm

całe szczęście, finał PP zagramy na Narodowym
comitam

Postprzez Tomcjo 2015-08-23, 7:23 pm

Miasto ma w perspektywie wydatek na nowy stadion . Nikt z radnych nie poprze wniosku o wydatek pieniędzy na rozbudowę Ludowego . Te miejsca sa potrzebny ale kasę na to musi załatwić prezes we własnym zakresie .
Tomcjo

Postprzez GrubyPerez 2015-08-23, 10:01 pm

ile to już razy zarówno ja jak i przyjaciele Zagłębia wskazywali na pewne hmm..niedociągnięcia w zakresie szeroko pojętej promocji. Ale co dobre chwalić trzeba -materiały z cyklu "the making of.." czyli "kulisy meczu z..." to strzał w dziesiatkę! gdyby tak jeszcze nieco więcej materiału z " po meczu" było by 10/10.
Piękny to weekend :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez RUDI 2015-08-23, 10:08 pm

@GrubyPerez
Ty nie "siedź" na forum tylko trenuj "tańce" bo w piątek padniesz przed północą ;-) .Pozdrawiam. :)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2015-08-23, 10:09 pm

RUDI napisał(a):@GrubyPerez
Ty nie "siedź" na forum tylko trenuj "tańce" bo w piątek padniesz przed północą ;-) .Pozdrawiam. :)

"NIE WAŻNE ILE RAZY UPADNIESZ ,WAŻNE ILE RAZY SIĘ PODNIESIESZ " :P
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez werty2 2015-08-24, 9:05 am

Inż. Mamoń napisał(a):W pełni zgadzam się z kolegą od posta wyżej. Telebim, co najmniej jeden, to podstawa przy takich imprezach jak mecz z taka liczbą kibiców. Nowoczesny telebim a najlepiej dwa miasto by mogło już teraz kupić w perspektywie budowy nowego stadionu. Oba mogłyby zostać zamontowane po obu stronach tablicy z zegarem i wynikiem. Kibice najczęściej patrzą w tym kierunku.

Przy okazji chciałbym poruszyć następującą kwestię a mianowicie ilości miejsc na stadionie ludowym. Rozumiem, że ilość wszystkich krzesełek czyli max ilość biletów jaki klub może sprzedać na jeden mecz to 4950. Wg mnie zapotrzebowanie na bilety jest o kilka tysięcy większe dlatego dziwi mnie, że klub/miasto zrezygnowało i zdemontowało krzesełka z dolnych rzędów otwartej. Zdaję sobie sprawę, że z tego miejsca widoczność jest zerowa ale bardziej chodzi o zwiększenie pojemności całej otwartej, ludzie i tak znajda sobie lepsze miejsca np na koronie albo na schodach.

Kolejna rzecz dot. zwiększenia ilości miejsc to nieużywane sektory od krytej w kierunku zegara. Wystarczy wykonać szalunki i wylewkę a przybędzie co najmniej 800 miejsc. Ja wiem, że nie warto inwestować w trupa, jednak nowy stadion pojawi się dopiero w 2019/2020 roku a do tego czasu wiele fajnych kibicowsko meczów przed nami, mam nadzieje ze również w ekstraklasie :) warto to rozważyć by ludowy mógł pomieścić co najmniej 8000 kibiców.

Miasto posiada telebim, ten był już wykorzystywany do wyświetlania materiałów promocyjnych podczas meczów w poprzednim sezonie. Co do ilości miejsc to zauważ, że w sobotę nie było kompletu następna okazja by "otrzeć" się sprzedaż wszystkich biletów to listopadowe spotkanie katowicką Gieksą i to by było na tyle. Skoro jednak poruszamy temat modernizacji to według mnie, w perspektywie budowy nowego obiektu, lepiej wyburzyć wszystkie nieużywane sektory i w miejscu nasypów postawić tymczasowe trybuny, które potem bez problemu można wykorzystać przy boiskach treningowych oraz na innych obiektach sportowych (Czarni, Niwka, Zew, Zagórze, hala przy Żeromskiego).
werty2

Postprzez roxy 2015-08-24, 1:12 pm

marketing to mamy od rana w TVN-24, zresztą wykorzystują nasz film ZSTV. Nie mówi się o meczu i wspaniałej grze. Mówi się o burdach pod stadionem, racach, wyzwiskach.
roxy

Postprzez STACH PL 2015-08-24, 2:05 pm

roxy napisał(a):marketing to mamy od rana w TVN-24, zresztą wykorzystują nasz film ZSTV. Nie mówi się o meczu i wspaniałej grze. Mówi się o burdach pod stadionem, racach, wyzwiskach.

Potwierdzam Tvn24,Polsat News, a potencjalni sponsorzy oglądają i pewnie się zastanawiają czy warto wyłożyć kilkadziesiąt tyś z własnej kieszeni na reklamę dla takiej patologii
STACH PL

Postprzez August 2015-08-24, 6:24 pm

roxy napisał(a):marketing to mamy od rana w TVN-24, zresztą wykorzystują nasz film ZSTV. Nie mówi się o meczu i wspaniałej grze. Mówi się o burdach pod stadionem, racach, wyzwiskach.

W radiu też bębnili od rana. Już od dawna Sosnowiex ma taki PR, że kojarzy się głównie z Gierkiem, Madzią, aferą homoseksualną w seminarium i ustawkami chuliganów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2015-08-24, 6:28 pm

Widzę, że Arkadiusz coraz bardziej zaczyna być w opinii ludzi kojarzony z "kibolstwem". Zobaczymy jak na to zareaguje, bo wielokrotnie pokazywał, że odcina się od spraw mogących utrudnić mu karierę, vide dystans do mocno niepopularnej już Partii-Matki.
Ostatnio edytowano 2015-08-29, 8:00 am przez django, łącznie edytowano 2 razy
django

Postprzez RysioLubicz 2015-08-24, 7:52 pm

Oglądajcie dalej TVN 24 i Polsat News, k.urwa Panowie, każdy kto był na meczu widział co się działo.
Czyli gówno ! Działo to się 6 lat temu z Pogonią albo 15 lat temu z Lechem. Przyjechała obca banda pod krytą, zrobić nam kuku. Chłopaki od nas zareagowali prawidłowo, w szczególności ekipa z krytej. Nic się wielkiego nie stało zatrzymanych zostało parę dych ludzi z poza Zagłębia a Wy lamentujcie. Tak macie rację , Szejk z Abu Dabi oglądał wiadomości zajadając falafela i popijąc Yerbamate i cofnął przelew na 100 baniek jako sponsor Zagłębia.
Zejdźcie na ziemię, sponsorzy się nie pojawią dopóki nie będzie nowego stadionu. Po meczu Legia- Jaga , wycofał się sponsor ? Po kilkukrotnym zamykaniu trybun w : Warszawie,Poznaniu,Wrocławiu,Gdańsku i kilku innych miejscach wycofali się sponsorzy? Stare z Was chłopy a zachowujecie się jak baba która wrzeszczy na pijane chłopa wracającego z imprezy.
RysioLubicz

Postprzez django 2015-08-24, 8:04 pm

RysioLubicz napisał(a):Zejdźcie na ziemię, sponsorzy się nie pojawią dopóki nie będzie nowego stadionu.

Nie wierz w bajki. Sponsorzy się nie pojawią, dopóki w klubie nie będzie ludzi, którzy ich tu przyprowadzą.
django

Postprzez RysioLubicz 2015-08-24, 8:06 pm

Mało wiesz, proponuje Ci się udać do klubu i pogadać z prezesem , jestem pewien że Cię przyjmie .
Było już co najmniej kilku sponsorów którzy byli prawie na dograniu tematu ale ze względu na brak obiektu miejsc VIP ,lóż itd zrezygnowali i poszli choćby do Gliwic.
RysioLubicz

Postprzez django 2015-08-24, 8:10 pm

Nie warto we wszystko wierzyć, co Ci mówią. Jeżeli byłeś w Chojnicach, to pewnie widziałeś ilość sponsorów, tylko nie bardzo można tam zauważyć skyboksy. Dopóki będzie w klubie mentalność żerowania na mieście, to nawet jak nam tu wybudują drugi Narodowy, jedynymi sponsorami będą firmy, które akurat mają jakiś interes do miasta.
django

Postprzez bbartek 2015-08-24, 8:26 pm

Nie rozumiem ,że główna przyczyna braku partnerów biznesowych jest brak miejsc w loży VIPowskiej.
Takiego tłumaczenie jeszcze nie słyszałem....i aż wolę nie wierzyć ,że takie tłumaczenia padły z ust MJ.
A kto zajmuje te kilkadziesiąt miejsc pod daszkiem ? A czy z pomieszczeń ( kabiny) nie można wygospodarować 2 -3 super loż VIPowskich , jeżeli to ma być problem w pozyskaniu partnerów biznesowych.
bbartek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników