Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez GrubyPerez 2015-07-30, 8:45 am

...czyli sukces jest . A z tą jedną firmą "co się zgłosiła" to się jakoś ogarnie - jak by jeszcze ten baner czy bandę sami przynieśli to już kłopotu nie będzie .

A jakby tak rozesłać ofertę specjalną - na ten tylko mecz do WSZYSTKICH firm w regionie, które mają u nas siedziby bądź tylko oddziały nawet.A gdyby tak do połowy z nich POJECHAĆ z tą ofertą, dając do zrozumienia że traktuje się je wyjątkowo.A żeby jeszcze dołożyć do tych ofert możliwość pakietu na TRANSMITOWANE mecze. A dodatkowo uczynić jedną z firm sponsorem TEGO tylko , jednego meczu - z motywem przewodnim sponsora z późniejszym badaniem efektywności takiej reklamy ( choćby poprzez badanie wzrostu ruchu na stronie i fanpejdżu sponsora). I zaproponować po ewentualnym sukcesie dłuższą współpracę - popartą tymi badaniami. A gdyby tak dodatkowo pozwolić jakiemuś marketowi , knajpie , usługodajni rozprowadzić specjalne kupony rabatowe - wykonane z motywem tylko tego meczu - równie łatwe do policzenia. A jeszcze jakby tak kibiców poprosić o skorzystanie z tych usług i generowania ruchów na stronach z apelem i informacją że tak RÓWNIEŻ mogą wydatnie pomóc klubowi. A gdyby.....Ale o czym ja , żuczek drobny prawię - pewnie to wszystko zrobiono. I dlatego właśnie ta firma jedna się zgłosiła.

...czyli sukces jest.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2015-07-30, 9:10 am

Jarek, przecież Twoje propozycje to jakiś kosmos! O czym Ty prawisz Przyjacielu??? Chcesz rozsyłać jakieś oferty specjalne do WSZYSTKICH firm w regionie??? Chcesz do niektórych z nich POJECHAĆ z tą ofertą??? Chcesz dołożyć do tych ofert możliwość pakietu na TRANSMITOWANE mecze??? Chcesz uczynić jedną z firm sponsorem TEGO tylko jednego meczu - z motywem przewodnim sponsora z późniejszym badaniem efektywności takiej reklamy??? Chcesz zaproponować po ewentualnym sukcesie dłuższą współpracę???? Chcesz pozwolić jakiemuś marketowi, knajpie, usługodajni rozprowadzić specjalne kupony rabatowe??? Chcesz kibiców poprosić o skorzystanie z tych usług i generowania ruchów na stronach z apelem i informacją że tak RÓWNIEŻ mogą wydatnie pomóc klubowi??? Mój Boże! Jarosławie Szanowny, aż spytam:
A KTO TO QRWA W TYM KLUBIE MA ZROBIĆ???? I PO CO???? PRZECIEZ NA KRESOWEJ JEST ZAJEBISCIE!!! FORSA JEST Z MIASTA A SPONSORZY I NOWE RZESZE KIBICÓW SAMI SOBIE PRZYJDĄ JAK ZOBACZA WSPANIAŁE ZAGŁĘBIE W TELEWIZORNI!!! WIĘC PO CO SIĘ MĘCZYĆ, JEŹDZIĆ, ROZMAWIAĆ I ROBIC INNE DUPERELE KTORE ZABIERAJA CENNY CZAS... :lol:

Oczywiście to żart z mojej strony, bo TO WSZYSTKO jest do zrobienia. Tylko do qrwy nędzy trzeba chcieć... :redface:
Adam1906

Postprzez werty2 2015-07-30, 10:02 am

Fajną zabawę "w klub" mają chłopaki na nasze pieniądze...Szkoda słów i nerwów, niestety nie zmieni się kompletnie nic, no może będą zmuszeni zatrudnić jakiegoś trenera w połowie rundy jesiennej...

P.S. Ponoć na ten sezon mają być nowe koszulki? Ciekawe co tym razem było inspiracją?
werty2

Postprzez jondek 2015-07-30, 10:30 am

Pańskie oko konia tuczy a prezio na wakacjach :twisted:
jondek

Postprzez novack 2015-07-30, 3:45 pm

No i doczekalismy się profesjonalnej prezentacji (zagłębiowski profesjonalizm) wzoru koszulek na nowy sezon. Tak, tak myslę o tej jednej, skromnej fotce troche z boku, zamieszczonej na stronie kibiców, przy materiale o Ziemi Obiecanej. Na stronie oficjalnej echo! A koszulki moim zdaniem bezpłciowe, czyli wszystko normalnie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2015-07-30, 4:13 pm

novack napisał(a):No i doczekalismy się profesjonalnej prezentacji (zagłębiowski profesjonalizm) wzoru koszulek na nowy sezon. Tak, tak myslę o tej jednej, skromnej fotce troche z boku, zamieszczonej na stronie kibiców, przy materiale o Ziemi Obiecanej. Na stronie oficjalnej echo! A koszulki moim zdaniem bezpłciowe, czyli wszystko normalnie.

Obrazek
Faktycznie, na pierwszy rzut oka chała jakich mało, choć musiałbym zobaczyć je (i obmacać) lajf ;-) Patrząc na "osiągnięcia" związane z wcześniejszymi wzorami koszulek i pozostałych gadżetów wydaje mi się, że ta firma Patrick to po prostu dziadostwo. Cena nie adekwatna do wykonania. W artykule zauważyłem jeszcze inny kwiatek:
Klub ma się też włączyć w promocję regionu, ale poza tym, że na konferencji pojawili się piłkarze ubrani w koszulki z herbem nie poznaliśmy żadnych szczegółów.

A jak mieliśmy poznać "szczegóły", skoro pisałem wcześniej, że pomysły na marketing (których minimalną część wymienił Perez) przedstawione prezesowi są przez Marcina "nie do ogarnięcia" :redface:
No chyba że klub liczy na to, że rozreklamuje nas tiwi podczas transmisji meczy, wychodząc z założenia, że nie trzeba się przy tym w ogóle napracować. Czyli, tak jak do tej pory, połączymy miłe z pożytecznym: nic nie robimy a może jakoś zarobimy. A jak nie zarobimy, to i tak... miasto da kasę ;-) Marketing po sosnowiecku :redface:
Adam1906

Postprzez jondek 2015-07-30, 4:35 pm

A ja się zastanawiam,czy to są koszulki meczowe czy wyjściowe np.na piwo do "Siedliska" na Stawikach lub na Pogorie IV w D.G. :) Może na tym polegać ma promocja regionu?? ;-)
jondek

Postprzez Adam1906 2015-07-30, 5:05 pm

Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-07-30, 9:49 pm

Koszulki kupione na promocji w Auchanie . Promocja 50 % trzecia gratis . Ta firma Patyk to przedstawiciel mody z targowisk . Mam nadzieje ze to ostatni rok wspolpracy z ta przebieralnia .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-07-30, 10:00 pm

Tomcjo napisał(a):Ta firma Patyk to przedstawiciel mody z targowisk .

Byłeś w ich sklepie w DG? Jeżeli nie to... nie obrażaj przedstawicieli mody z targowisk :lol:
Podsumowując: to, co "wytwarza" firma Patrick nie nadaje się nawet na targowiska miejskie a co dopiero do noszenia przez pierwszoligowych piłkarzy :redface:
Adam1906

Postprzez lesław1 2015-07-30, 10:15 pm

staram się tłumaczyć samemu sobie rozbieżności prezesa, ale z tego co pamiętam na spotkaniach wiele razy podkreślał, że nasza koszulka ceni się jak jej odpowiednik z Legii czy Barcelony, ale naszej atutem jest to że nie jest to jednosezonówka, tylko Zagłębie będzie w niej rgało kilka lat....hm... mamy nowy sezon i nowe koszulki. Pewnie lepsze niż ta szachownca na której numer nie był na wydzielonym białym tle wyraźnie widoczny...choć nie można założyć bo tyłów obecnych nie pokazano, jedynie przypada mi do gustu 3 komplet , tak samo jak w poprzednim sezonie najlepsze były te czarno-białe, w których na sam początek Zagłębie rozjechało Stal Mielec. tyle w temacie
lesław1

Postprzez bbartek 2015-07-31, 10:03 am

Czy markę ZAGŁEBIA buduje sie przez coroczną zmiane designu ?
Dobrze, że przynajmniej kolory zostały.
bbartek

Postprzez comitam 2015-07-31, 10:14 am

ja tak sobie napiszę w sprawie tych zbiórek na oprawy meczów i mam taki skromny pomysł, sprzedawać osobne bilety internetowo droższe np o 3 zł w formie cegiełki. będzie to przeznaczone wyłącznie na flagi ,oprawy .myślę,że wielu kupi droższy bilet żeby mieć lepsze wrażenia podczas meczów.
comitam

Postprzez ojcieczawodnika 2015-07-31, 11:28 am

Faktycznie, na pierwszy rzut oka chała jakich mało, choć musiałbym zobaczyć je (i obmacać) lajf ;-) Patrząc na "osiągnięcia" związane z wcześniejszymi wzorami koszulek i pozostałych gadżetów wydaje mi się, że ta firma Patrick to po prostu dziadostwo. Cena nie adekwatna do wykonania. W artykule zauważyłem jeszcze inny kwiatek:
[quote]
Jestem zdziwiony, że poznałeś tak technologie odzieży, że na oko potrafisz ocenić jakość ?
Dla mnie koszulki normalne, na pewno lepsze niż szachownica. Połączenie tych trzech kolorów na pewno nigdy Dvpy nie urwie.
Jakość ciężko ocenić, ale powinni to zrobić sami zawodnicy którzy to użytkują. Mnie martwi inna rzecz, z tego co rozmawiałem na sklepie, nie przewidziana jest ta kolekcja do wolnej sprzedaży ?
I to nie jest dobry marketing !!!
ojcieczawodnika

Postprzez RUDI 2015-07-31, 11:45 am

A czego się czepiacie szachownicy (co poniektórzy) ? taka właśnie koszulka mogła być rozpoznawalna jako Zagłębie Sosnowiec ,a tak kuźwa jedna czerwona ,druga biała,trzecia zielona a czwarta jakiegoś
Manchesteru lub inszego Liverpoolu (kibice). Co źle się patrzy na jednolity stadion ,w jednolitych barwach ,właśnie trójkolorowych ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna