Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Tomcjo napisał(a):1-0 z Bielskiem i wyniki sparingow sprawiaja ze II liga drzy na mysl o rywalizacji z potega umyslu taktycznego naszego UEFA sro .
lesław1 napisał(a):Tomcjo napisał(a):1-0 z Bielskiem i wyniki sparingow sprawiaja ze II liga drzy na mysl o rywalizacji z potega umyslu taktycznego naszego UEFA sro .
tak ci zazdrość dupę ściska, że ktoś ma licencje?
Tomcjo napisał(a):Nie mogę spać po nocach i płacze w poduszkę . Nie znam sie kompletnie na footballu i nie mogę ścierpieć ze Smyla ma tytuł UEFA Pro . A przecież to taki PROfesjonalista ze trenowania mu za mało i dorabia w szkole niosąc kaganek oświaty śląskim dzieciom . Niedługo bytomskie dzieci zagrają w ekstraklasie a Zagłębie w I lidze a ja podły z zazdrości sie obwiesze .
wojtas sc napisał(a):może ktoś napisze coś o tym panu kto to
(91' 27. Zawodnik testowany)
wojtas sc napisał(a):wojtas sc napisał(a):może ktoś napisze coś o tym panu kto to
(91' 27. Zawodnik testowany)
Tomcjo napisał(a):Jeśli jest sie trenerem lub prezesem w zawodowym , półamatorskim lub amatorskim klubie sportowym to jest to praca 24 godziny na dobę . Ideałem jest dla mnie niejaki Guy Roux
GrubyPerez napisał(a):odnośnie licencji UEFA Pro :
"Obecnie w Polsce jest około 160 trenerów posiadających uprawnienia UEFA PRO. Biorąc pod uwagę fakt, że ta licencja będzie obowiązywać od przyszłego sezonu w ekstraklasie oraz w I i II lidze, miejsc pracy dla tak wykwalifikowanych szkoleniowców jest 56.
– W tej chwili na trwających kursach UEFA PRO w Szkole Trenerów PZPN uczymy kolejnych 42 kursantów. Oni mają już prawo ubiegać się o przyznanie czasowej licencji PRO. Tak się stało m.in. teraz w przypadku Jerzego Brzęczka. Fizycznie posiada on licencję UEFA A, ale że jest uczestnikiem kursu, wysłał do Zespołu Kształcenia i Licencjonowania Trenerów podanie o przyznanie warunkowej licencji PRO na prowadzenie Lechii Gdańsk i taką otrzymał. Podobnie może być w przypadku trenerów klubów II ligi w przyszłym sezonie. Wystarczy, że dostaną się na kurs, a już będą mogli otrzymać licencję warunkową – podkreśla Pasieka.
Samo dostanie się na kurs jest jednak kłopotliwe dla trenerów. Jego koszt to 14 tysięcy złotych + VAT. Do Szkoły Trenerów w Białej Podlaskiej trzeba też dojechać i zapewnić sobie nocleg. Przyszli profesjonalni szkoleniowcy muszą też pamiętać, że aby zaliczyć kurs, trzeba odbyć tygodniowy staż w klubie zagranicznym. "
więcej : http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,292.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników