Wybory Samorządowe 2014 a Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wybory Samorządowe 2014 a Zagłębie Sosnowiec

Postprzez novack 2014-11-26, 6:28 am

Winiarski startowal od Adamca i publicznie wypowiadał sie, że Adamiec jest najlepszy z całej ich listy, więc pewnie w razie koalicji na stołek pchać będa "najlepszego" , a jesli Adamiec jest z nich najlepszy, to jaki poziom reprezentują ci "gorsi"?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2014-11-26, 9:03 am

Myślę ,że Chęciński jeśli wygra nie zaproponuje vicka ani Kaziowi ( z zapiekłości) ani Adamsowi (strzał w kolano). Winiarski? możliwe , może jeszcze ktoś inny?
Abstrahując od subiektywnych oczekiwań od Arkadiusza względem jego przyszłych działań i tego co zrobi dla Zagłębia - oddałbym głos nawet na ( wstawić kogokolwiek- kogo tam nie lubicie) byle tylko blaszak przegrał. Za to czego dla Zagłębia nie zrobił. Dlatego , choć imperatywem jest dla mnie wolna wola to każdego namawiam na udział w II turze.
ps.ciekawe , czy zobaczymy ich obu na Legionovii, wszak cisza wyborcza..
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez RUDI 2014-11-26, 9:07 am

A dlaczego mają go "pchać" ? Jeżeli go będą "pchać" to znaczy że nie zasłużyli na zaufanie ludzi którzy ich wybrali .Przypominam że z okręgu z którego startował Adamiec został wybrany ktoś inny i to on otrzymał mandat od wyborców (w wyborach prezydenckich też przepadł ,więc gdzie "mandat" na vice ?).
Ps.A wypowiedzi Winiarskiego ? cóż facet nie z mojej bajki i znam też jego wypowiedzi/poglądy gdy był w PO, a jego "viceprezydentowanie " podałem tylko jako przykład koalicji eliminującej SLD z życia i pozbawienie ich możliwości decydowania o mieście i może w mieście .

"Abstrahując od subiektywnych oczekiwań od Arkadiusza względem jego przyszłych działań i tego co zrobi dla Zagłębia - oddałbym głos nawet na ( wstawić kogokolwiek- kogo tam nie lubicie) byle tylko blaszak przegrał. Za to czego dla Zagłębia nie zrobił. Dlatego , choć imperatywem jest dla mnie wolna wola to każdego namawiam na udział w II turze." - Zgadzam się z Tobą Jarek :niezle:
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez novack 2014-11-26, 3:52 pm

Przypominam również "zapominalskim" że był czas, gdy Winiarski dość stanowczo lansował propozycję połączenia Zagłębia z AKS Niwka. To chyba dość jasno obrazuje pomysł Winiarskiego na sport w Zagłebiu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2014-11-27, 10:56 am

Czy jest pan za budową nowego stadionu piłkarskiego w Sosnowcu?

Kazimierz Górski: Dopiero teraz udało nam się zakończyć trwającą od lat 50. batalię o uregulowanie własności gruntów. Od ponad miesiąca miasto jest już właścicielem wszystkich działek, co otwiera dyskusję nad stadionem. Obiekt trzeba zmodernizować, a najlepiej zbudować nowy w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego bądź umowy cywilnoprawnej. Stadion powinien pomieścić około 12 tys. kibiców. Musi też na siebie zarabiać. Trwają prace studialne. O tym, że poważnie traktujemy te deklaracje, niech świadczy baza treningowa, którą wybudowaliśmy na gruntach należących do gminy. Ze stadionem będzie podobnie.

Arkadiusz Chęciński: Wysoki koszt takiej inwestycji - budowa stadionu na 12 tys. miejsc wraz z halą to koszt ponad 100 mln zł - będzie stanowił istotne obciążenie budżetu miasta. Dlatego będziemy proponować stosowany już w wielu gminach montaż finansowy, który pozwala na ograniczenie kosztów z tym związanych, w szczególności poprzez możliwość zwrotu podatku VAT. Decyzja wymaga konsultacji z mieszkańcami. Osobiście jestem zwolennikiem budowy

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z3KGGpRTYS
Anakin

Postprzez mason 2014-11-27, 12:17 pm

Skoro dopiero teraz udało się załatwić sprawę tych gruntów to od razu rodzą się pytania:

1. Dlaczego Górski opierdalał się z tym tematem przez ostatnie 12 lat i skąd u niego takie szczęście że udało mu się to załatwić akurat teraz, tuż przed wyborami? Czyżby obrócił wszystko o 360 st. teraz chwali się działkami a za 4 lata pokaże w tej serii 1 wizualizacje nowego stadionu?

2. Przed aktualnymi wyborami Górski wypowiedział się gdzieś w mediach że nie było prawnej możliwości (te działki) wcześniejszego budowania stadionu; to w takim razie jakim prawem tuż przed poprzednimi wyborami organizował na szybko konferencję, ściągał na nią wybitnego architekta i prezentował wizualizację nowego stadionu?

3. Skoro, jak sam teraz to mówi nie miał prawa tego robić 4 lata temu to można zapytać ile pieniędzy z budżetu miasta poszło wtedy się jebać tylko po to aby Górski za nasze pieniądze robił sobie kampanię wyborczą, aby niektórzy kibice-frajerzy za nim glosowali? Chyba nie ma tu naiwniaków którzy myślą ze ten architekt przyleciał specjalnie do Sosnowca za darmo a i za same wizualizacje też trzeba było zapłacić?

Wniosek: ja temu osobnikowi, ojcu chrzestnemu Silesi, stwierdzającemu na każdym kroku ze jesteśmy Śląskiem nigdy nie wierzyłem, nie wierzę i nigdy nie uwierzę! Dla mnie, każdy z kibiców co go popiera, także przez odpuszczenie niedzielnych wyborów będzie odpowiedzialny za trwanie marazmu nie tylko w klubie, na stadionie ale i w mieście! Z cała pewnością"mniejszym złem" jest tu Chęciński, któremu, jeśli się nie sprawdzi łatwiej będzie za 4 lata pogonić kota niż zasiedziałemu, wrośniętemu z czerwonymi korzeniami i z czerwonymi mackami Górskiemu.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez GrubyPerez 2014-11-27, 12:55 pm

mason napisał(a):Wniosek: ja temu osobnikowi, ojcu chrzestnemu Silesi, stwierdzającemu na każdym kroku ze jesteśmy Śląskiem nigdy nie wierzyłem, nie wierzę i nigdy nie uwierzę! Dla mnie, każdy z kibiców co go popiera, także przez odpuszczenie niedzielnych wyborów będzie odpowiedzialny za trwanie marazmu nie tylko w klubie, na stadionie ale i w mieście! Z cała pewnością"mniejszym złem" jest tu Chęciński, któremu, jeśli się nie sprawdzi łatwiej będzie za 4 lata pogonić kota niż zasiedziałemu, wrośniętemu z czerwonymi korzeniami i z czerwonymi mackami Górskiemu.

- właśnie . a teraz jest szansa jak nigdy.
Wybór Chęcińskiego daje jakąś szansę i nadzieję. Satus quo - tylko wqurwienie na kolejne 4 lata ( w najlepszym przypadku).
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez jondek 2014-11-27, 1:42 pm

Dlatego nie ma co się obcyngalać.Mobilizować rodzinę,sąsiadów,znajomych i w niedziele,w dobrych nastrojach po sobotnim meczu,wszyscy na wybory.Dajmy szanse Chęcińskiemu,bo Górski to już wiemy co to za "ptica".
jondek

Postprzez Adam1906 2014-11-28, 5:30 pm

Pomyślmy, jakie mamy w najbliższą niedzielę wyjścia. Bo są tylko dwa:
1. Możemy stwierdzić, iż nie pasuje nam żaden z dwóch kandydatów, więc na wybory nie idziemy. Wtedy WYGRYWA Górski, bo jego betonowo-blaszany elektorat pójdzie do urn na 100%
2. Odkładamy na bok wszelkie animozje związane z np. nie tolerowaniem PO lub samego kontrkandydata Górskiego i na wybory idziemy. Wtedy wygrywa Chęciński, który bez wątpienia daje jakieś szanse na lepsze jutro zarówno Sosnowca jak i klubu Zagłębie.

WYBÓR NALEŻY DO NAS CZY CHCEMY MIEC NASTEPNE 4 LATA DZIADOSTWO W MIESCIE I KLUBIE, CZY SZANSE ŻE WRESZCIE COS SIĘ ZMIENI...
Adam1906

Postprzez andi1961 2014-11-28, 5:41 pm

Tylko Chęciński da możliwość aby za 2 lata z Ludowego była duża frajda dla wszystkich naszych sympatyków i kibiców.
andi1961

Postprzez mason 2014-11-28, 11:57 pm

Kibicu Zagłębia Sosnowiec, mieszkańcu Sosnowca; jeżeli jesteś zadowolony z pozycji jaką na mapie piłkarskiej Polski zajmuje nasz klub głosuj na Górskiego!

Kibicu Zagłębia Sosnowiec, mieszkańcu Sosnowca; jeżeli jesteś zadowolony z wyglądu Stadionu Ludowego głosuj na Górskiego!

Kibicu Zagłębia Sosnowiec, mieszkańcu Sosnowca; jeżeli jesteś zadowolony z wyglądu miasta i pozycji jaką zajmuje wśród innych miast głosuj na Górskiego!

Kibicu Zagłębia Sosnowiec, mieszkańcu Sosnowca; jeżeli jesteś zadowolony z tego że obecna władza miasta chce zrobić z Ciebie Ślązaka głosuj na Górskiego!

Pamiętaj i miej tego świadomość że zostając w niedzielę w domu także popierasz Górskiego!

Czy naprawdę chcesz go poprzeć? Czy naprawdę jesteś zadowolony z tego jaką pozycję ma nasze miasto i nasz klub, jak wygląda nasz stadion?

Jeśli nie jesteś zadowolony okaż to, choćby to był tylko cień szansy na poprawę to warto z niego skorzystać!

Sytuacja jest zero-jedynkowa; nadal Górski (dalsza stagnacja) lub Chęciński (ryzyko ale i szansa), wybieraj!

Głosując za Górskim popierasz marazm który wszyscy znamy!

Siedząc w domu popierasz Górskiego i marazm który wszyscy znamy!

Nie ważna jest teraz polityka, sympatie itd. Ja nie wybieram Chęcińskiego – ja głosuję przeciw Górskiemu!
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez andi1961 2014-11-29, 1:38 am

Jeśli jesteś lokalnym patriotom ,to w Niedzielę idziemy i oddajemy głosy na Arka Chęcińskiego aby znowu nie biadolić przez następne 4 lata.
andi1961

Postprzez Tomcjo 2014-11-29, 9:44 am

Do przeciwnikow Checinskiego .
Pewnie macie powody . Pewnie macie racje . Moze i za jego kadencji nie bedzie lepiej ani dla Sosnowca ani dla Zaglebia
ALE MOZECIE BYC PEWNI ZE JAK ZOSTANIE GORSKI BEDZIE ZNACZNIE GORZEJ . Zwlaszcza w klubie
Wiec ruszcie dvpy na wybory !!!
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2014-11-29, 9:53 am

Panie i Panowie, od północy w piątek do godz. 21 w niedziele jest cisza wyborcza. Do zobaczenia przy urnach a po godz. 21 w niedzielę na forum :niezle:
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2014-11-29, 12:34 pm

Cisza nie obowiązuje na terenie UK :lol:
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna