przez mason 2014-11-27, 12:17 pm
Skoro dopiero teraz udało się załatwić sprawę tych gruntów to od razu rodzą się pytania:
1. Dlaczego Górski opierdalał się z tym tematem przez ostatnie 12 lat i skąd u niego takie szczęście że udało mu się to załatwić akurat teraz, tuż przed wyborami? Czyżby obrócił wszystko o 360 st. teraz chwali się działkami a za 4 lata pokaże w tej serii 1 wizualizacje nowego stadionu?
2. Przed aktualnymi wyborami Górski wypowiedział się gdzieś w mediach że nie było prawnej możliwości (te działki) wcześniejszego budowania stadionu; to w takim razie jakim prawem tuż przed poprzednimi wyborami organizował na szybko konferencję, ściągał na nią wybitnego architekta i prezentował wizualizację nowego stadionu?
3. Skoro, jak sam teraz to mówi nie miał prawa tego robić 4 lata temu to można zapytać ile pieniędzy z budżetu miasta poszło wtedy się jebać tylko po to aby Górski za nasze pieniądze robił sobie kampanię wyborczą, aby niektórzy kibice-frajerzy za nim glosowali? Chyba nie ma tu naiwniaków którzy myślą ze ten architekt przyleciał specjalnie do Sosnowca za darmo a i za same wizualizacje też trzeba było zapłacić?
Wniosek: ja temu osobnikowi, ojcu chrzestnemu Silesi, stwierdzającemu na każdym kroku ze jesteśmy Śląskiem nigdy nie wierzyłem, nie wierzę i nigdy nie uwierzę! Dla mnie, każdy z kibiców co go popiera, także przez odpuszczenie niedzielnych wyborów będzie odpowiedzialny za trwanie marazmu nie tylko w klubie, na stadionie ale i w mieście! Z cała pewnością"mniejszym złem" jest tu Chęciński, któremu, jeśli się nie sprawdzi łatwiej będzie za 4 lata pogonić kota niż zasiedziałemu, wrośniętemu z czerwonymi korzeniami i z czerwonymi mackami Górskiemu.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!