Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez RUDI 2013-09-05, 12:37 pm

Słowa radnego Daniela Miklasińskiego (Platforma Obywatelska)
"ja się nie zgadzam na finansowanie sportu zawodowego " tak to mniej więcej brzmiało .
(ma prawo?)

Miklasiński Daniel Marian
Liczba głosów oddanych na kandydata
-730-
Plujmy sobie w brodę ,nie chodźmy dalej na wybory

Szota Ewa Marzena (Platforma Obywatelska)
"nie dawać kasy,nie ratować"
Liczba głosów oddanych na kandydata
-481-

Plujmy sobie w brodę ,nie chodźmy dalej na wybory.

Oszczędności ,oszczędności ,obciąć diety .Zadałem kiedyś pytanie(na forum publicznym) panu radnemu Winiarskiemu ("realista" w sprawie finansów miasta ) czy w czasach kryzysu światowego ,krajowego i miasta radni
są gotowi obciąć sobie diety ? (zasiadanie w radzie i diety nie są ich jedynym źródłem utrzymania )
Pytanie zadawałem kilkakrotnie ,i cisza (chociaż w wielu innych kwestiach jest bardzo aktywny).
Ps.Wiadomości o klubie z internetu ,"ale nie pomagać " szkoda pieniędzy
i jakich mamy kibiców radni wiedzą ,wiedzę swą czerpią z obserwacji meczów Legii .
Winni upadku hokeja są ludzie z kosmosu (nie z nadania miasta ) są kibice (wymuszali wysokie kontrakty dla zawodników) no i cykliści ,nie rada nadzorcza ,nie "kolesie" i nie właściciel (miasto) .
Ps 2 Pan Prezydent w swojej wypowiedzi zaznaczył że miasto "sponsoruje" medalistów ,olimpijczyków i to jest rozsławianie miasta ,a brak wyników w sportach drużynowych tego nie czyni .

Tak to wyglądało w 2013 roku

Prezydent Miasta Sosnowca Zarządzeniem nr 1 z dnia 3 stycznia 2013r. przydzielił na okres sześciu miesięcy tj. od stycznia do czerwca 2013r. Miejskie Stypendia Sportowe niżej wymienionym sosnowieckim sportowcom:
BULSKI KRZYSZTOF -Klub szachowy Hetman Szopienice w Katowicach-Szachy-450,00
BUJAK EUGENIA - Grupa kolarska Żyrardów-Kolarstwo-1 500,00
PIÓRO ARTUR - KS AZS AWF - Pływanie -1 000,00
Jeszcze gdzieś tam była tenisistka klubu z Bytomia .
Ostatnio edytowano 2013-09-05, 2:06 pm przez RUDI, łącznie edytowano 2 razy
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Anakin 2013-09-05, 1:54 pm

To że na ratunek hokejowi już za późno to mam świadomość. Że winny upadku sportu jest cały świat - nie dziwi. Zanim mi urawło transmisję nasłuchałem się jak to dzięki Gorskiemu nie za bogata Gminia daje bardzo dużo na sport.
Szkoda czasu na te bajania.
Anakin

Postprzez STACH PL 2013-09-19, 12:10 pm

Myślę że już czas powoli ocenić naszą władzę i zastanowić się co dalej ? Na dzień dzisiejszy:
Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?

Witold Klepacz (RP) (25%, 380 Głosy)
Maciej Adamiec (Niezależni) (17%, 267 Głosy)
Żaden kandydat mi nie odpowiada (14%, 210 Głosy)
Kazimierz Górski (SLD) (11%, 164 Głosy)
Tomasz Mędrzak (PiS) (9%, 143 Głosy)
Arkadiusz Chęciński (PO) (9%, 137 Głosy)
Nie będę głosował(a) (4%, 69 Głosy)
Andrzej Włusek (KOS) (4%, 67 Głosy)
Przemysław Wydra (SP) (4%, 58 Głosy)
Inny (3%, 44 Głosy)

źródło TwojeZagłębie

Kol. August, T.Wiśniewski,Django, Adam1906,Lucas proszę tylko merytorycznie tak żeby młodzi załapali temat i nie zraziła ich ilość i wielkość postów
STACH PL

Postprzez STACH PL 2013-10-02, 3:13 pm

Arkadiusz Chęciński kandydatem PO na prezydenta Sosnowca

Obecny członek zarządu władz województwa śląskiego został we wtorek ponownie wybrany na szefa sosnowieckich struktur Platformy Obywatelskiej.

Przy okazji przedstawiciele PO poinformowali, że zostały wszczęte procedury, które wyłonią kandydata PO w wyborach na prezydenta Sosnowca. W wyznaczonym do tego terminie zgłoszono jedną kandydaturę, właśnie Arkadiusza Chęcińskiego.

- Na początku września poinformowaliśmy, że przez miesiąc będziemy czekać na zgłoszenia kandydatur. Niestety, zgłoszona została tylko moja - powiedział nam Arkadiusz Chęciński. Dodał, że gdyby w najbliższych dniach jednak pojawiły się inne kandydatury, to również mogą być brane pod uwagę.

- Trzy lata temu ogłosiłem publicznie, że nie zamierzam już kandydować w wyborach na prezydenta Sosnowca - przypomniał nam poseł PO Jarosław Pięta, którego wiele osób uważało za potencjalnego rywala Arkadiusza Chęcińskiej w wewnątrzpartyjnej rywalizacji.

cały tekst
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... nowca.html

Czy to może być nasz człowiek w doprowadzeniu sosnowieckiego sportu do normalności Nie Wiem....
STACH PL

Postprzez Adam1906 2013-10-02, 3:48 pm

Problemem jest to, że tak naprawdę nie widzę żadnego człowieka który by był odpowiedni na ten stołek. Fakt faktem gorszego od Kaźmirza chyba nie może już być... :czerwona:
Adam1906

Postprzez Lars 2013-10-03, 7:40 am

Jeśli będziemy musieli wybierać pomiędzy Górskim, Klepaczem, Chęcińskim, a Adamcem, to po co te wybory? Wygląda na to, że przez najbliższe lata w Sosnowcu nic się nie zmieni. Klika, kolesiostwo i karierowicze, ot taki wybór :redface:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez KBB 2013-10-03, 9:17 am

baba Malik pewnie jeszcze jakiegoś ministranta spedofilowanego pośle w bój :lol:
KBB

Postprzez Tomcjo 2013-10-03, 11:38 pm

Jestem Sosnowiczaninem w spadku po dziadku , ojcu i z urodzenia . Z zamieszkania Dabrowianinem a ostatnio racze sie szkocka . Wiec na wybory sie nie wybiore i moze mam czasem glupie pomysly . Ale co Sosnowiczanie z prawem wyborczym powiedza na zgloszenie kandydata niezaleznego . I zeby tym kandydatem byl LB . Ja wiem ze nie jest idealny . Wiem ze bedzie srednim prezydentem . Ale na pewno bedzie uczciwy . Na pewno bedzie zaangazowany w sprawy ludzi . I nie da skrzywdzic Zaglebia choc cudow nie dokona . Czas na to jeszcze jest . I przede wszystkim bedzie lepszy od wszystkich dotychczasowych nawet potencjalnych kandydatow . Ja bym pomyslal czy nie warto . Nie wiem czy dysponujemy odpowiednia sila glosow . Pewnie nie . Ale moze pozostali ludzie w miescie uwierza ze skoro tak sie poswiecil dla klubu to i dla miasta bedzie pracowal podobnie . Czasem iskra podpali las . A ten jest przerazajaco suchy .
Tomcjo

Postprzez August 2013-10-10, 8:34 am

Szansę na kandydowanie ma tylko osoba mająca poparcie polityczne. Mnie sie wydaje że w oBecnym układzie lepszy byłby z ramienia po Winiarski a nie Checinski. Natomiast Miastu jest potrzebna nowa siłą o Charakterze regionalnym oparta o istniejące stowarzyszenia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2013-10-10, 8:43 am

August napisał(a):Natomiast Miastu jest potrzebna nowa siłą o Charakterze regionalnym oparta o istniejące stowarzyszenia.

Przednia myśl. Gdyby kilka organizacji tego typu połączyło siły tworząc wspólne listy wyborcze i wysuwając swoich kandydatów do rady miejskiej wcale nie musiałby być bez szans. Społeczeństwo jest zmęczone rządami komuchów na szczeblu lokalnym i rządami PO na niwie ogólnokrajowej. Tyle że program nie może dotyczyć tylko kwesti sportowych i to takich typu "większa kasa dla klubów" bo od razu zyska licznych przeciwników.
Anakin

Postprzez django 2013-10-10, 12:38 pm

Anakin napisał(a):Przednia myśl. Gdyby kilka organizacji tego typu połączyło siły tworząc wspólne listy wyborcze i wysuwając swoich kandydatów do rady miejskiej wcale nie musiałby być bez szans.

O jakich konkretnie organizacjach mówisz? Obecnie nie widzę w Sosnowcu, czy szerzej w Zagłębiu ani jednej aktywnie działającej organizacji obywatelskiej,bądź stowarzyszenia, a Ty piszesz od razu o kilku.
django

Postprzez Anakin 2013-10-10, 1:26 pm

django napisał(a):
Anakin napisał(a):Przednia myśl. Gdyby kilka organizacji tego typu połączyło siły tworząc wspólne listy wyborcze i wysuwając swoich kandydatów do rady miejskiej wcale nie musiałby być bez szans.

O jakich konkretnie organizacjach mówisz? Obecnie nie widzę w Sosnowcu, czy szerzej w Zagłębiu ani jednej aktywnie działającej organizacji obywatelskiej,bądź stowarzyszenia, a Ty piszesz od razu o kilku.

Na przykład FdZD razem z SKZS. Nie chcę się chować za podwójną gardą ale na dziś oczywiście podaję to jako czystą teorię.
Anakin

Postprzez django 2013-10-12, 12:03 am

Teoria teorią, a w praktyce trzeba będzie głosować na mniejsze zło, czyli każdego kto będzie miał szansę wygrać z Górskim.
django

Postprzez August 2013-10-12, 1:36 pm

django napisał(a):trzeba będzie głosować na mniejsze zło

Jeśli masz na myśli wybór między Kazimierzem a Arkadiuszem to ta różnica jest tak sama jak między oddaniem stolca miękko i na twardo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2013-10-12, 10:08 pm

Ja jestem już taki zdesperowany, że zagłosowałbym nie tylko na Chęcińskiego, ale nawet na Adamca, gdyby znalazł się drugiej turze z Górskim. Każdy byle nie Kaziu.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna