"ja się nie zgadzam na finansowanie sportu zawodowego " tak to mniej więcej brzmiało .
(ma prawo?)
Miklasiński Daniel Marian
Liczba głosów oddanych na kandydata
-730-
Plujmy sobie w brodę ,nie chodźmy dalej na wybory
Szota Ewa Marzena (Platforma Obywatelska)
"nie dawać kasy,nie ratować"
Liczba głosów oddanych na kandydata
-481-
Plujmy sobie w brodę ,nie chodźmy dalej na wybory.
Oszczędności ,oszczędności ,obciąć diety .Zadałem kiedyś pytanie(na forum publicznym) panu radnemu Winiarskiemu ("realista" w sprawie finansów miasta ) czy w czasach kryzysu światowego ,krajowego i miasta radni
są gotowi obciąć sobie diety

Pytanie zadawałem kilkakrotnie ,i cisza (chociaż w wielu innych kwestiach jest bardzo aktywny).
Ps.Wiadomości o klubie z internetu ,"ale nie pomagać " szkoda pieniędzy
i jakich mamy kibiców radni wiedzą ,wiedzę swą czerpią z obserwacji meczów Legii .
Winni upadku hokeja są ludzie z kosmosu (nie z nadania miasta ) są kibice (wymuszali wysokie kontrakty dla zawodników) no i cykliści ,nie rada nadzorcza ,nie "kolesie" i nie właściciel (miasto) .
Ps 2 Pan Prezydent w swojej wypowiedzi zaznaczył że miasto "sponsoruje" medalistów ,olimpijczyków i to jest rozsławianie miasta ,a brak wyników w sportach drużynowych tego nie czyni .
Tak to wyglądało w 2013 roku
Prezydent Miasta Sosnowca Zarządzeniem nr 1 z dnia 3 stycznia 2013r. przydzielił na okres sześciu miesięcy tj. od stycznia do czerwca 2013r. Miejskie Stypendia Sportowe niżej wymienionym sosnowieckim sportowcom:
BULSKI KRZYSZTOF -Klub szachowy Hetman Szopienice w Katowicach-Szachy-450,00
BUJAK EUGENIA - Grupa kolarska Żyrardów-Kolarstwo-1 500,00
PIÓRO ARTUR - KS AZS AWF - Pływanie -1 000,00
Jeszcze gdzieś tam była tenisistka klubu z Bytomia .