Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2013-06-20, 9:57 pm

I już po Dawidzie.Poszedł na 3 lata ;-(
jondek

Postprzez Tomcjo 2013-06-20, 10:52 pm

A ja naiwny sadzilem ze po to sie sprowadza mlodego zdolnego zeby przez lata byl ostoja naszej bramki . Ty glupi ty naiwny .
Tomcjo

Postprzez Luis 2013-06-21, 12:46 am

Po pierwsze nie ma zawodnikow niezastapionych. Po przykladzie Lachowskiego widac to jeszcze dokladniej. Pol roku temu wiekszosc o kibicow za nim płakala, a teraz juz nawet nikt go nie wspomina. Po drugie z niewolnika nie ma pracownika i blokowanie rozwoju pilarzowi w tym wieku byloby bardzo nie fair w stosunku do Dawida, po trzecie Zaglebie zawsze mialo nosa do bramkarzy, wiec raczej nie ma sie po co martwic, a po czwarte powinnismy sie cieszyc, ze nasz zawodnik dostal pokazania sie w Ekstraklasie. Rok temu Aleks, teraz Dawid. Widac, ze nasi bramkarze sa dostrzegani przez silniejsze kluby, a to o naszym Zaglebiu dobrze swiadczy. Jedynym minusem jest fakt, ze nowego golkipera trzeba zgrywac z cala obrona, ale i z tym Kmiec i Stanek sobie poradza.
Luis

Postprzez roxy 2013-06-21, 1:03 am

pewnie i nie ma nie zastąpionych ale jak odchodzić to z awansem,a nie do bidoków,którzy nie płacą pensji i jeszcze jako zmiennik.Biorąc pod uwagę,że u nas ma iść na lepsze,poczekałbym sezon.W przypadku awansu,w 1 lidze lepiej się można wypromować i odejść jako 1 bramkarz,do klubu bardziej stabilnego finansowo niż śledzie...
roxy

Postprzez Luis 2013-06-21, 1:20 am

Owszem, mogł tak zrobic, ale wtedy Zaglebie nie dostaloby ani złotowki, a przeskok o dwie ligi jest awansem. Ja rowniez nie lubie Pogoni, ale nie porownojmy II ligi do Ekstraklasy. Nawet jak poszedl na lawke to szanse na wypromowanie sie ma. Tylko potrzeba cierpliwosci. Mnie bardzo interesuje jak wyglada sytuacja z Gruntem. Orientuje sie ktos czy juz po kontuzji?
Luis

Postprzez Anakin 2013-06-21, 7:41 am

Szkoda, że straciliśmy dobrego bramkarza. Ale jego odejście też nie jest niespodzianką, Chłopak prezentuje wyższe umiejętności niż 3 liga.Ja liczę na to, że pierwszym zostanie Mateusz Wieczorek
i wykorzysta tę szansę.
Anakin

Postprzez RUDI 2013-06-21, 12:34 pm

Ok ,wszystko dobrze z Kudłą ( poszedł rozwijać się itd) ale nie mieliśmy budować i mieć już zespół na
awans ?(z lekkimi wzmocnieniami ) odszedł też nie wiadomo za ile (oczywiście kasa jest ważna ,ale jaka ?
tyle co za Pietrzaka ? też się rozwija w wyższych ligach?) Panowie mówicie/piszecie o rozwoju Szlakotina ? Ja widzę to trochę inaczej(jego rozwój) .Niech włodarze klubu pozbędą się jeszcze kilku grajków(bo chętni mogą się znaleźć) a pół przyszłego sezonu będziemy składać drużynę a drugie pół gonić czołówkę i zabraknie kilku punktów.Według mnie błąd ,był jako taki stabilny skład można było przekonać Dawida ,że dla jego dobra lepiej szukać klubu z wyższej pozycji ( po awansie) albo nawet razem z nami atakować ekstraklasę ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adamek182 2013-06-21, 7:18 pm

Luis napisał(a): Mnie bardzo interesuje jak wyglada sytuacja z Gruntem. Orientuje sie ktos czy juz po kontuzji?

Co do Gruncika to niewiele mi wiadomo. Raz spotkałem go na siłowni-chyba z godzinke na rowerku zapieprzał. No i kilka razy widziałem w McDonaldzie :) ale spokojnie, z ciekawości do talerza zaglądałem. Tylko jakiś napój(kawka),ewentualnie jakieś sałatki. Mam nadzieję że od nowego sezonu zacznie walkę o miejsce w składzie.
Co do bramkarza to racje masz. Mieliśmy i obyśmy ciągle mieli nosa do bramkarzy. Prus,Aleks,Kudi. Kto następny? No i Stanek, kogo wyrzeźbi nam tym razem?
Adamek182

Postprzez django 2013-06-21, 9:08 pm

Na tym polega ten biznes, że klub słabszy sprzedaje piłkarzy klubowi lepszemu. Mam nadzieję, że jakaś kasa z Kudły wpadła, a do Dawida trudno mieć pretensje, że chce wykorzystać szansę.
django

Postprzez August 2013-06-21, 10:06 pm

Pewnie jakichś większych pieniędzy za Kudłę klub nie dostanie. I kontrakt krótki no i Pogoń to nie Legia. Pozostaje Wieczorek. Nie wiem co z Suchańskim ale to już chyba naprawdę zdarta płyta. Czekam na info o wypieprzeniu Tumicza. Jankesowi też chyba kończy się kontrakt.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez STACH PL 2013-06-21, 11:05 pm

Wszystko musi mieć ręce i nogi (podobno) Co do bramkarza jestem raczej optymistą czy mi się to podoba czy nie to jednak Stanek udowodnił na przełomie ostatnich lat,że ma tzw nosa do bramkarzy (Prus itd) martwi mnie natomiast fakt wypożyczania młodych Legionistów,żeby nie było tak że Piast dostanie tych lepszych,Dolcan tych średnich a my szrot
STACH PL

Postprzez django 2013-06-21, 11:14 pm

STACH PL napisał(a): Stanek udowodnił na przełomie ostatnich lat,że ma tzw nosa do bramkarzy (Prus itd) martwi mnie natomiast fakt wypożyczania młodych Legionistów,żeby nie było tak że Piast dostanie tych lepszych,Dolcan tych średnich a my szrot

"Prusa itd" ściągnął do Zagłębia Kurdziel, a nie Stanek, którego tu jeszcze nie było. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to na Weszlo jest wywiad z trenerem Dolcanu. Mówi w nim, że Dolcan będzie drugi w kolejce po piłkarzy Legii, zaraz po Piaście. Więc wygląda na to, że my jesteśmy trzeci w kolejce po grajków z Łazienkowskiej, co specjalnie nie dziwi biorąc pod uwagę klasę rozgrywkową, w której mamy zaszczyt występować. Niestety to nie NBA, gdzie najsłabsi mają pierwszeństwo w drafcie.
django

Postprzez novack 2013-06-22, 10:17 am

O ile dobrze pamiętam, to Kudłę "wynalazł" i ściągnął do Zagłębia Waldek Adamczyk. Nie ma już Kudły i Adamczyka. Oj nie najlepiej zaczyna się prezesowania Pana Marcina. Pewnie teraz miesiącami będziemy wydobywać choćby okruchy wiedzy na temat kwoty za jaką "poszedł" Kudła do Pogoni. Przyznam, że jestem mocno rozgoryczony, bo budowanie drużyny na awans, wyobrażałem sobie od Kudły właśnie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez NHK12 2013-06-23, 1:30 am

Zobaczcie Panowie jak wygląda sytuacja z bramkarzem Łukaszem Struskim . był wypożyczony z ruchu do OL,Grudziądz wywalczony awans z 2 ligi do pierwszej . OG chchiała go wykupic z Ruchu Chorzów zaporowa cena . został wypożyczony do GKS Tychu znowu awans znowu zaporowa cena . Przeszedł do Wisły Płock grał pierwsze skrzypce i awans i złapała go kontuzja i tylko dlatego nie podpsał kontraktku w pierwszej lidze .w tej chwili wiem ze proponuje mu kontrakt jd czestochowa . moze warto spróbowc chociaz testy zaproponowc .sam tez moze zaproponowac testy bo znam go sosbicie. nic to nie kosztuje
raz sam sie zgłosił sezon temu ale podziekowano bez rozmowy twierdzac ze mamy komplet Kudła Suchański Wieczorek.
NHK12

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-23, 9:03 am

Kol. NHK12 - nie wiem czy sztab szkoleniowy, czy Prezes zagladaja na nasze
FORUM - moze trzeba wysłac info na adres Sekretariatu/Prezes/Sztab szkoleniowy
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna