Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2013-01-25, 8:37 pm

Anakin napisał(a):Nowym piłkarzem Zagłębia Sosnowiec został Łukasz Grube. Urodzony we Włocławku pomocnik ostatnie półtora roku spędził w Lechu Rypin.

Jesienią zagrał w 16 meczach II ligi i strzelił dwie bramki. Obecnie przebywa z Zagłębiem na zgrupowaniu w Istebnej.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec
http://www.90minut.pl/news/204/news2040 ... owiec.html

Jak widzę, jest następca Lachowskiego. Zapewne klasa nie ta, ale tez i koszty niższe.Coż, jeden kujawiak sie przyjął więc i może z drugiego też będzie pożytek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2013-01-26, 11:05 am

Grube strzela bramki, dobrze wykonuje stałe fragmenty, ma strzał z dystansu, potrafi rozegrać. Według mnie lepszego grajka na tą pozycję "za darmo" byśmy nie znaleźli. Tyle teorii, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
django

Postprzez jondek 2013-01-26, 1:16 pm

Z przebiegu sparingu z BKS-em,jak na razie wszystko po staremu.Nalezy mieć nadzieje,że 2 druzyny się wycofają,i nasze "gwiazdeczki",uratują sobie dupe,dalej grając w tej 3 lidze.Podobnie jak "ślizgacze " z Zimowego ;-)
jondek

Postprzez Zaglebiak92 2013-01-26, 2:45 pm

Nie można oceniać drużyny po pierwszym sparingu, zawłaszcza, że sam trener powiedział, że brakowało im zajęć z piłką podczas obozu.
Zaglebiak92

Postprzez yahaya 1906 2013-01-26, 7:52 pm

Zaglebiak92 napisał(a):Nie można oceniać drużyny po pierwszym sparingu, zawłaszcza, że sam trener powiedział, że brakowało im zajęć z piłką podczas obozu.

jondek żyję z wiecznej szydery. Myśli, że to jest modne.
yahaya 1906

Postprzez jondek 2013-01-26, 8:19 pm

Modne,niemodne,najgorsze że nieskuteczne ."Działacze" i "piłkarze" dalej mają nas w dupie(ostatni przykład z Marcinem).No ale żeby być trendy i pozostać sobą."Nic się nie stało,Zagłębie,nic się nie stało" :niezle:
jondek

Postprzez Zaglebiak92 2013-01-26, 10:39 pm

jondek napisał(a):Modne,niemodne,najgorsze że nieskuteczne ."Działacze" i "piłkarze" dalej mają nas w dupie(ostatni przykład z Marcinem).No ale żeby być trendy i pozostać sobą."Nic się nie stało,Zagłębie,nic się nie stało" :niezle:

Lachowski niewątpliwie jest dobrym piłkarzem, nawet bardzo dobrym jak na drugą ligę, nie można również mu odmówić zaangażowania, bo momentami chyba tylko jemu się chciało trochę więcej powalczyć, ale spójrzmy z drugiej strony, lider zespołu, w 19 meczach strzela 7 bramek z tego, o ile dobrze pamiętam 4 po stałych fragmentach ( rzuty wolne) a przy tym notuje 1 asystę ( jeżeli się pomyliłem to mnie poprawcie), zważając na wysokość jego kontraktu i rolę jaką spełnia w zespole to chyba coś nie jest w porządku. Za te pieniądze można opłacić takiego Grube ( nie wiem ile zarabia ale na pewno nie tyle co Lacha) i paru zdolnych zawodników, ja uważam, że decyzja o zwolnieniu Lachowskiego ma na celu tylko i wyłącznie dobro klubu i jestem w stanie się z nią zgodzić, choć sam bym chciał aby dalej grał w Zagłębiu.
Uważam, że nie można mówić, że zarząd ma nas w dupie i działa na niekorzyść klubu. A oceniać ich pracę będziemy mogli dopiero po zakończeniu sezonu.
Zaglebiak92

Postprzez jondek 2013-01-26, 11:00 pm

Tak.Tylko,że to, co Ty tutaj piszesz,chciałem usłyszeć od "możnych" n a s z e g o klubu.A ocena ich pracy,już od dawna jest taka sama.Nad czym ubolewam :redface:
jondek

Postprzez August 2013-01-26, 11:04 pm

Zaglebiak92 napisał(a):ja uważam, że decyzja o zwolnieniu Lachowskiego ma na celu tylko i wyłącznie dobro klubu i jestem w stanie się z nią zgodzić, choć sam bym chciał aby dalej grał w Zagłębiu.
Uważam, że nie można mówić, że zarząd ma nas w dupie i działa na niekorzyść klubu. A oceniać ich pracę będziemy mogli dopiero po zakończeniu sezonu.

Murowany kandydat do "złotej myśli miesiąca"
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2013-01-27, 1:04 am

Zaglebiak92 napisał(a):Za te pieniądze można opłacić takiego Grube ( nie wiem ile zarabia ale na pewno nie tyle co Lacha)

I to budzi moją ciekawość ,zarobki Lachy ?(sugerowane w domysłach jako jeden z powodów odejścia ) za wysokie jak na warunki i możliwości naszego klubu (na jednym z forum ,jakiś "specjalista" podał 9 tyś.) Jakim bogatym klubem jest obecny zespół Lachowskiego ? dał mu te 9 tysięcy ,a może więcej ? Odpowiedzi można szukać w informacjach o "bogactwie" Ruchu .Naprawdę chodziło tu o wysokość apanaży ?

Zaglebiak92 napisał(a):ja uważam, że decyzja o zwolnieniu Lachowskiego ma na celu tylko i wyłącznie dobro klubu i jestem w stanie się z nią zgodzić, choć sam bym chciał aby dalej grał w Zagłębiu.

August napisał(a):Murowany kandydat do "złotej myśli miesiąca"

Ma mój głos .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Zaglebiak92 2013-01-27, 1:12 pm

Murowany kandydat do "złotej myśli miesiąca"[/quote]

To jest tylko i wyłącznie moje zdanie i nikt Wam nie każe się z nim zgadzać, funkcjonowanie klubu piłkarskiego to nie tylko opłacanie piłkarzy ale parę innych wydatków tez się znajdzie, i powtarzam mając na uwadze zadłużenie Naszego klubu uważam tą decyzję za słuszną, nie mamy pewności, ze "tańszy" zawodnik nie okaże się lepszym.
Zaglebiak92

Postprzez django 2013-01-27, 3:09 pm

Wszystko spoko, tylko to Baczyński robił wszystko, żeby 1,5 roku temu zatrzymać Lachowskiego (który już praktycznie znalazł sobie inny klub) w drużynie. Wtedy mu nie przeszkadzało, że za dużo zarabia?
django

Postprzez Anakin 2013-01-31, 9:26 am

Jak tam pierwsze wrażenia po grach kontrolnych ? Będzie co z nowych testowanych ? Jestem ciekawy jak się prezentuje następca Lachowskiego.
A co do tego ostatniego to widzę żą afera Lachagate ucichła. Lachowski tak się rzucał i też właściwie nic konkretnego nie powiedział
Anakin

Postprzez django 2013-02-02, 5:25 pm

Anakin napisał(a):Jak tam pierwsze wrażenia po grach kontrolnych ? Będzie co z nowych testowanych ? Jestem ciekawy jak się prezentuje następca Lachowskiego.

Grube nie odstaje od drużyny, ale póki co nic wielkiego nie pokazuje. Z testowanych, którzy pewnie podpiszą kontrakty, to Domański - szybki grajek, ale też nie rzuca na kolana. Przy lewej stronie, na której mamy Ninovicia, Pająka i Weissa, raczej nie będzie miał większych szans na grę. Rozmus zawalił bramkę z BKS-em, ze Szczakowianką zagrał już lepiej, chociaż akcja bramkowa znowu poszła jego stroną. W ogóle mamy problem z prawą stroną. Widać, że Kmieć kombinuje i próbuje tam różnych grajków - Sierczyńskiego, Rozmusa, juniora Kaweckiego, Tylca. A tak naprawdę to mamy tylko niezłego prawego pomocnika Ryndaka. Nie mamy prawego obrońcy i dobrze by było takiego znaleźć, bo Rozmus raczej nie będzie zaporą nie do przejścia. Trzeba też znaleźć napastnika, bo tak naprawdę jest tylko Jankowski. Rojewski póki co nie strzelił żadnej bramki, a Grunt jest kontuzjowany. Warto by było rozejrzeć się w III ligach, bo z jednym napastnikiem to my nic nie ugramy.

A odnośnie testowanego w sparingu Docekala, to mam nadzieję, że nie trafi do klubu drugi Hustava. Pod tym linkiem opinie o tym grajku, które powinny pomóc trenerowi Kmieciowi w podjęciu decyzji:

-> http://www.piast.gliwice.pl/site/?tag=tomas-docekal
django

Postprzez RUDI 2013-02-02, 6:07 pm

django napisał(a): Nie mamy prawego obrońcy i dobrze by było takiego znaleźć,

Volodymyr Ostroushko ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna