Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2012-11-22, 10:03 pm

Cygan napisał(a):
August napisał(a):Może, ale Chojnacki został trenerem w maju 2010. A wtedy Prezesem był Hytrus

Nie przeczę - natomiast kwota i długość pobierania - raczej pewna.

Raczej klub spłaca go jako wcześniej niezapłaconą wierzytelnośc. Bo kontrakt miał podpisany do czerwca 2011.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Cygan 2012-11-23, 9:49 am

August napisał(a):
Cygan napisał(a):
August napisał(a):Może, ale Chojnacki został trenerem w maju 2010. A wtedy Prezesem był Hytrus

Nie przeczę - natomiast kwota i długość pobierania - raczej pewna.

Raczej klub spłaca go jako wcześniej niezapłaconą wierzytelnośc. Bo kontrakt miał podpisany do czerwca 2011.

Może tak byc - jest to wielce prawdopodobne... Takich szczegółów nie znam - ale tak jak mówie - kwota i to, że klub płaci - to pewne...
Cygan

Postprzez RUDI 2012-11-23, 10:02 am

Przecież spłacano Bensza ,Jaromina i wielu innych zawodników i trenerów , lista która pozostała po Adamczyku i poprzednikach była ogromna (około 120 pozycji) z jednymi doszło do porozumień (zmniejszenie kwoty zadłużenia) z innymi nie.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-11-23, 11:15 pm

Cygan napisał(a):ale tak jak mówie - kwota i to, że klub płaci - to pewne...

Marzę o tym, aby każdy z żurnalistów, którzy tak chętnie d.pierdalali się do w.urwionych kibiców na Ludowym, że popełanili na ten temat niejeden artykuł czy reportaż, poszli do Sprawdzonego, Krisa czy Pasibrzucha i zapytali o to jak to mozliwe, że Zagłebie mogło podpisać w maju 2010 r. kontrakt na taką kwotę z Chojnackim.I gdzie był nadzor nad tym wszystkim. Tylko, że jak zna, zycie to Panowie Todur z Jaroszewskim tego nie zrobią.
August

Postprzez PawełK 2012-11-24, 9:35 am

Tomcjo napisał(a):Mam szalony pomysl. Jesli budzet miasta jest jawny a Zaglebie SA jest spolka miejska to na zadanie spolecznosci 100% Zaglebie Sosnowiec sa zobowiazani ujawnic budzet na ten rok i planowany na 2013. Ciekaw jestem perelek tam ukrytych.

Do niczego nie jesteśmy zobowiązani. 100% Zagłębie Sosnowiec jest nieoficjalnym serwisem.
PawełK
pyszałek

Postprzez kanel 2012-11-24, 11:54 am

PawełK napisał(a):
Tomcjo napisał(a):Mam szalony pomysl. Jesli budzet miasta jest jawny a Zaglebie SA jest spolka miejska to na zadanie spolecznosci 100% Zaglebie Sosnowiec sa zobowiazani ujawnic budzet na ten rok i planowany na 2013. Ciekaw jestem perelek tam ukrytych.

Do niczego nie jesteśmy zobowiązani. 100% Zagłębie Sosnowiec jest nieoficjalnym serwisem.

Radze przeczytać post kolegi ze zrozumieniem
kanel

Postprzez novack 2012-11-28, 5:08 pm

Oto aktualne gaże trenerów ekstraklasy, mam nadzieję, że ta plotka o 50 000 Chojnackiego płaconych do dziś to tylko plotka.

1. Pavel Hapal Zagłębie Lubin 60 000 zł
2. Stanislav Levy Śląsk Wrocław 48 000
3. Jan Urban Legia Warszawa 45 000
4. Adam Nawałka Górnik Zabrze 32 000
5. Jacek Zieliński Ruch Chorzów 30 000
6. Leszek Ojrzyński Korona Kielce 28 000
7. Marin Brosz Piast Gliwice 24 000
8. Artur Skowronek Pogoń Szczecin 20 000
8. Michał Probierz GKS Bełchatów 20 000
8. Bogusław Kaczmarek Lechia Gdańsk 20 000
11. Mariusz Rumak Lech Poznań 16 000
12. Marcin Sasal Podbeskidzie Bielsko-Biała 12 800
13. Tomasz Hajto Jagiellonia Białystok 12 000
14. Piotr Stokowiec Polonia Warszawa 10 000
14. Tomasz Kulawik Wisła Kraków 10 000
16. Rafał Mroczkowski Widzew Łódź 9600
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2012-11-28, 7:28 pm

50 tyś,to mogło być całkowita kwota zobowiązań wobec Chojnackiego ,niektórym byłym grajkom Zagłębie "wisiało" właśnie takie kwoty .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-12-18, 9:53 pm

django napisał(a):Więc tak sobie możemy poteoretyzować o tym, czy budujemy stadion na 10 tysięcy, czy Maracanę na 100 tysięcy. Fajny temat na sezon ogórkowy. I niestety nic więcej

No to sobie poteoretyzujmy i napisz, które konkretnie miejsce na Sroduli miałes na myśli. Bo mnie nie jednak kołacze jednak cały czas teren koło Stawików. POmijając demagogiczny aspekt tradycji,wydaje mi sie, ze własie tam jest najwiecej miejskiego i jednocześnie atrakcyjnego terenu w kierunku s-86 na interes publiczno-prawny.
August

Postprzez django 2012-12-18, 10:05 pm

Grunty w pobliżu Auchan. Jeden z projektów stadionu zakładał budowę właśnie tam. Jeżeli chodzi o Kresową, to nie jestem pewien, czy kwestia własności gruntów została już uregulowana.
django

Postprzez August 2012-12-18, 10:20 pm

Jeśli chodzi o grunty, to zdaje się miał byc przymusowy wykup po cenie okreslonej przez sąd. Pytanie z kolei czy wolne tereny koło Auchan należą do Miasta. Jesli tak to przeciez nic nie stoi na przeszkodzie wykorzystać jeden teren i drugi.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-01-05, 7:04 pm

Przeczytałem wypowiedzi Trenera i Asystenta naszego Zagłębia na rude wiosenna 2013.
Przypomnialy sie natychmiast moje chłopiece lata kiedy Stal Ssosnowiec była prowadzona
przez zawodnika ex Sosnowieclich Klubów Pana Włodzimierza Dudka.
Ówczesna druzyna to w znaczej wiekszosci byli zawodnicy miejscowi z tych "obcych" ktorzy
grali u nas to byli Jochemczyk i Bracia Pocwowie - pomocnik i lewe skrzydło- zatenskniłem
za latami niewiele powyzej 50-te. Wówczas mielismy Stadion przy Al. Mireckiego nie będe
opisywał o luksusie jaki mieli Kibice i Piłkarze. Nasza ambicja było miec druzyne i wygrywać
mecze z takimi jak Ruch, Wisła, Lech, Lechia, Cracovia - Górnika jeszcze wówczas nie było.
Nie myslelismy o Stadionie - naszym pragnieniem było wygrywac z mocniejszymi i Klubami
posiadajacymi tradycje. I to pragnienie nam się spełniło - otóz nadszedł rok 1955 kiedy nasza
druzyna będac beniaminkiem grała dobrze ku zadowoleniu Kibiców ktorych miala wówczas sporo
I ten pamietny mezc z CWKS Warszawa i te minuty kiedy byliśy Mistrzami Polski.
Dlaczego to pisze - a no po to, ze moze Ci dwaj zawodnicy naszego Zagłebia będa mieli troche
szczęscia, moze będa potrafili trafic do zawodników, moze maja takie doswiadczenie, ze
pozwoli ono na dobra gre naszej druzyny a moze w któryms momencie AWANS do I Ligi.
Dlaczego Ja to wszystko pisze a no dlatego, ze Sztab trenerski to nasi zawodnicy w komplecie
druzyna prawie nasza i młoda - a nam Seniorom marzy sie aby o naszym Klubie nie rozwarzano
we Wrocławiu a druzyna Awansowała do I ligi wkrótce. Zycze wszystkim zyczliwym i Sobie tez.

Pozdrawiam - Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Łuki19 2013-01-06, 10:09 am

niemoge znaleść działu sprzedam dlatego napisze tutaj otóz mam do sprzedania szalik Zagłebie bylismy jesteśmy będziemy cena 10 zł jak ktoś chetny to pw
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MrCricket 2013-01-06, 12:11 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przeczytałem wypowiedzi Trenera i Asystenta naszego Zagłębia na rude wiosenna 2013.
Przypomnialy sie natychmiast moje chłopiece lata kiedy Stal Ssosnowiec była prowadzona
przez zawodnika ex Sosnowieclich Klubów Pana Włodzimierza Dudka.
Ówczesna druzyna to w znaczej wiekszosci byli zawodnicy miejscowi z tych "obcych" ktorzy
grali u nas to byli Jochemczyk i Bracia Pocwowie - pomocnik i lewe skrzydło- zatenskniłem
za latami niewiele powyzej 50-te. Wówczas mielismy Stadion przy Al. Mireckiego nie będe
opisywał o luksusie jaki mieli Kibice i Piłkarze. Nasza ambicja było miec druzyne i wygrywać
mecze z takimi jak Ruch, Wisła, Lech, Lechia, Cracovia - Górnika jeszcze wówczas nie było.
Nie myslelismy o Stadionie - naszym pragnieniem było wygrywac z mocniejszymi i Klubami
posiadajacymi tradycje. I to pragnienie nam się spełniło - otóz nadszedł rok 1955 kiedy nasza
druzyna będac beniaminkiem grała dobrze ku zadowoleniu Kibiców ktorych miala wówczas sporo
I ten pamietny mezc z CWKS Warszawa i te minuty kiedy byliśy Mistrzami Polski.
Dlaczego to pisze - a no po to, ze moze Ci dwaj zawodnicy naszego Zagłebia będa mieli troche
szczęscia, moze będa potrafili trafic do zawodników, moze maja takie doswiadczenie, ze
pozwoli ono na dobra gre naszej druzyny a moze w któryms momencie AWANS do I Ligi.
Dlaczego Ja to wszystko pisze a no dlatego, ze Sztab trenerski to nasi zawodnicy w komplecie
druzyna prawie nasza i młoda - a nam Seniorom marzy sie aby o naszym Klubie nie rozwarzano
we Wrocławiu a druzyna Awansowała do I ligi wkrótce. Zycze wszystkim zyczliwym i Sobie tez.

Pozdrawiam - Tadeusz

Według mnie trzeba najpierw myśleć jak się utrzymać w tej lidze,a nie ulegać pięknym słówkom naszych "łysych zbawicieli". Odchodzi najlepszy piłkarz Lachowski,a prezes zatrudnia z miejskiego portfela swoich pupili z dawnych lat i być może tworzy towarzystwo wzajemnej adoracji. Jakie to skutki przyniesie to się dopiero przekonamy...
MrCricket

Postprzez Adam1906 2013-01-09, 3:51 pm

UWAGA KIBICE ZS!!! W związku z totalnym marazmem, jaki opanował cały sosnowiecki sport, Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec przygotowało zestaw pytań do Prezydenta Miasta Sosnowca Kazimierza Górskiego, aby ten raczył wreszcie wyjaśnić parę bardzo istotnych naszym zdaniem spraw. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI:

Obrazek
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna