Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tomcjo 2012-11-09, 1:27 am

Czarni i tak padli i chyba na reke byla im ta fuzja . A nowe rezerwy za tzw zaslugi pewnie zostana dopuszczone do A klasy . Tylko w Zagłębiu istnieje jakis dziwny wstret do rezerw i przy pierwszej okazji sa likwidowane . Profeska .
Tomcjo

Postprzez django 2012-11-09, 11:52 am

Za tą likwidację drużyny rezerw trzeba podziękować Hytremu i Szatanowi, którzy po spadku z eklasy woleli się zajmować super biznesami typu centrum świata na górce środulskiej i korporacje taksówkowe. Gdzie by takim rekinom biznesu przyszło do głowy reaktywowanie zaplecza pierwszej drużyny.
django

Postprzez RUDI 2012-11-09, 1:19 pm

Ale była możliwość w tym sezonie na bazie Z1906S .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez django 2012-11-09, 1:32 pm

I co stanęło na przeszkodzie?
django

Postprzez RUDI 2012-11-09, 1:35 pm

Nie wiem ,musisz zapytać w zarządzie SKZS .
RUDI

Postprzez Tomcjo 2012-11-10, 11:30 am

Mam szalony pomysl. Jesli budzet miasta jest jawny a Zaglebie SA jest spolka miejska to na zadanie spolecznosci 100% Zaglebie Sosnowiec sa zobowiazani ujawnic budzet na ten rok i planowany na 2013. Ciekaw jestem perelek tam ukrytych.
Tomcjo

Postprzez LucasUSA 2012-11-10, 7:09 pm

Tomcjo napisał(a):Mam szalony pomysl. Jesli budzet miasta jest jawny a Zaglebie SA jest spolka miejska to na zadanie spolecznosci 100% Zaglebie Sosnowiec sa zobowiazani ujawnic budzet na ten rok i planowany na 2013. Ciekaw jestem perelek tam ukrytych.

Lacznie z zarobkami dzialaczy :)
LucasUSA

Postprzez RUDI 2012-11-21, 11:58 am

Projekt uchwały budżetowej miasta ,w przyszłorocznym budżecie przewidziano:

Spółki sportowe muszą się sprężyć. Zostaną dokapitalizowane kwotą 3 mln zł (po 1,5 mln zł) i na więcej nie mogą liczyć. W tej sprawie jest całkowity konsensus pomiędzy prezydentem a radnymi.
-> http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,22253

Sponsor poszukiwany na "gwałt".
RUDI

Postprzez jondek 2012-11-21, 2:12 pm

Na rekreacyjne kopanie i amatorskie ślizganie to i tak za wiele :twisted: :redface: :kiepsko:
jondek

Postprzez August 2012-11-22, 4:36 pm

Czarne chmury nad piłką i hokejem
(j) / sosnowiec.info.pl
Wczoraj w Urzędzie Miejskim w Sosnowcu odbyła się kolejna debata na temat spółek sportowych: Zagłębie S.A. i Zagłębie Sosnowiec S.A. Dyskusja zarysowała mało optymistyczne perspektywy dla wyczynowej piłki i hokeja w Sosnowcu.

Jak już informowaliśmy, spółki sportowe zostaną dokapitalizowane w przyszłym roku łączną kwotą 3 mln zł i na więcej z budżetu miasta nie mogą liczyć, co potwierdziła wczoraj Agnieszka Czechowska Kopeć, zastępca prezydenta miasta.

Zagłębie piłkarskie na dzień dzisiejszy wykazuje zadłużenie w wysokości 800 tys. zł, ale istnieje realna groźba, że zobowiązania spółki mogą się powiększyć o kwotę 1,5 mln zł z tytułu niedopłaty składek na ZUS za okres 3 lat.
reklama

Zobowiązania (wymagalne) Zagłębia hokejowego wyniosą w styczniu 2013 r. ok. 1 mln zł.

Z przedstawionego pokrótce „bilansu” spółek nasuwa się oczywisty wniosek, że środki z budżetu miasta wystarczą co najwyżej na dokończenie sezonów przez oba kluby. Jeśli spółki nie otrzymają mocnego wsparcia od sponsorów, co jest mało prawdopodobne, będą musiały zrewidować (czyt. obniżyć) swoje cele sportowe, dokonując wymiany zawodowej kadry zawodniczej na młodzieżowców.

W rozmowie z sosnowiec.info.pl Agnieszka Czechowska – Kopeć zapewnia, że miasto nie dąży do likwidacji wyczynowej piłki i hokeja w Sosnowcu, jednak spółki sportowe muszą dostosować swoją działalność do możliwości finansowych miasta. - Za finanse spółek odpowiadają ich prezesi, a nie miasto – zauważa wiceprezydent.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,22260
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Cygan 2012-11-22, 6:07 pm

August napisał(a):Czarne chmury nad piłką i hokejem
(j) / . .....

...W rozmowie z sosnowiec.info.pl Agnieszka Czechowska – Kopeć zapewnia, że miasto nie dąży do likwidacji wyczynowej piłki i hokeja w Sosnowcu, jednak spółki sportowe muszą dostosować swoją działalność do możliwości finansowych miasta. - Za finanse spółek odpowiadają ich prezesi, a nie miasto – zauważa wiceprezydent.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,22260

To jest dobre...." Za finanse spółek odpowiadają ich prezesi, a nie miasto – zauważa wiceprezydent:

Po staremu - umywamy ręce -

A czy miasto nie powinno sprawować 4 funkcji zarządzania - KONTROLA?

Gdzie była wtedy, kiedy młody Adamnczyk robił co chciał? Nie był sprawozdan finansowych spółki, kontroli w kwestii podpisywania kontraktów itp

Potem się obudzili, jak był taki bałagan, że co szafe otwarto, to nowy trup wypadał....

A teraz wychodza takie np kwiatki, że do TEJ PORY KLUB PŁACI NIEUDACZNIKOWI CHOJNACKIEMU (kontrakt podpisał Adamczyk) PIENIADZE Z TYTUŁU KONTRAKTU - 50 tys miesiecznie!!!!

O tym juz sie nie mówi w magistracie.....

Panowie i panie z magistratu - podstawy zarządzania duza firma sie kłaniają.... NIE UMYWAMY RĄCZEK - w stylu: co złego to nie my... To ONI..
Cygan

Postprzez August 2012-11-22, 7:50 pm

Cygan napisał(a):A teraz wychodza takie np kwiatki, że do TEJ PORY KLUB PŁACI NIEUDACZNIKOWI CHOJNACKIEMU (kontrakt podpisał Adamczyk) PIENIADZE Z TYTUŁU KONTRAKTU - 50 tys miesiecznie!!!!

Nie chce mi się w to wierzyć. Choć w krainie Sprawdzonego Gospodarza wszystko mozliwe. Przecież tyle to dostaje Mila w Śląsku.
August

Postprzez Cygan 2012-11-22, 8:02 pm

August napisał(a):
Cygan napisał(a):A teraz wychodza takie np kwiatki, że do TEJ PORY KLUB PŁACI NIEUDACZNIKOWI CHOJNACKIEMU (kontrakt podpisał Adamczyk) PIENIADZE Z TYTUŁU KONTRAKTU - 50 tys miesiecznie!!!!

Nie chce mi się w to wierzyć. Choć w krainie Sprawdzonego Gospodarza wszystko mozliwe. Przecież tyle to dostaje Mila w Śląsku.

Pewne info....
Cygan

Postprzez August 2012-11-22, 8:07 pm

Cygan napisał(a):
August napisał(a):

Pewne info....

Może, ale Chojnacki został trenerem w maju 2010. A wtedy Prezesem był Hytrus
August

Postprzez Cygan 2012-11-22, 9:02 pm

August napisał(a):Może, ale Chojnacki został trenerem w maju 2010. A wtedy Prezesem był Hytrus

Nie przeczę - natomiast kwota i długość pobierania - raczej pewna.
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna