Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez STACH PL 2012-08-30, 11:42 am

Po co nam ten Kopeć z Chorzowa przecież drużyny rezerw nie posiadamy a juniorów to mamy własnych????
Myślałem że prezes Baczyński na zakończenie okienka transferowego zaskoczy nas jakimś Hitem np doświadczonego obrońce sprowadzi a tu lipa..
STACH PL

Postprzez RUDI 2012-08-30, 12:29 pm

August napisał(a): chłpaszkiem z Chorzowa,

August ,a ten junior z Ruchu, nie pochodzi czasami z Dąbrowy ,czy z terenu Zagłębia?,jest wychowankiem MUKP Dąbrowa Górnicza ,tak jak i Tylec ,w internecie można znaleźć nawet dobre recenzje z jego gry w tamtym okresie.
A co do naszych wychowanków ,może my nie mamy wychowanków nawet na miarę 2 ligi ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-08-30, 2:26 pm

RUDI napisał(a):August ,a ten junior z Ruchu, nie pochodzi czasami z Dąbrowy ,czy z terenu Zagłębia?,

I co z tego, że grał ? Tym gorzej dla Zagłębia skoro ludzie z naszych terenów przenoszą się na Śląsk.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-30, 2:47 pm

Tena młody człowiek zaczynał w MUKP Dąbrowa Górnicza - jako junior i przeszedł do juniorów
Ruchu Chorzow. Nasuwa mi sie pytanie Czy to zle ze trener sprowadza do Zagłebia zawodników
z Zagłebia Dabrowskiego ?
A my starsze pokolenie nie narzekalismy jak u nas grali Bazan, Strzałkowski, Szyguła itd.itp

Reszta bez komentarza.-
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2012-08-30, 3:00 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nasuwa mi sie pytanie Czy to zle ze trener sprowadza do Zagłebia zawodników
z Zagłebia Dabrowskiego

Jeśli się bierze zawodników z Ruchu Chorzów lub za jego pośrednictwem, to mam nadzieję takich, którzy bedą wzmocnieniem naszego składu a nie jego uzupełnieniem. I o to mi chodzi. Nigdy, ale to przenigdy nie byłem przeciwnikiem gry ludzi zza Brynicy. Zresztą ulubionym grajkiem mojego Taty był Jochymczyk, a moim Waliczek.
August

Postprzez mason 2012-08-30, 7:13 pm

Może nie dokładnie w temacie ale jednak co nieco na rzeczy odnośnie powyższej dyskusji:

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... iakow.html

" Wojciech Grzyb, były kapitan, a dziś działacz Ruchu Chorzów poprowadzi w środę pokazowy trening w Czeladzi.
Grzyb będzie gościem Akademii Piłki Nożnej Czeladź. Trenerem koordynatorem APN jest Bogdan Pikuta, i to właśnie były zawodnik Górnika Zabrze i GKS-u Katowice zaprosił Grzyba na trening. - Gram teraz razem z Wojtkiem w drużynie -Reprezentacji Śląska Oldbojów , więc mieliśmy czas, żeby porozmawiać także o szkoleniu dzieci. Dla naszych wychowanków trening z Wojtkiem - jedną z ikon Ruchu Chorzów, będzie wielkim przeżyciem. Sam się cieszę na te zajęcia, a co dopiero mówić o naszych piłkarzach - uśmiecha się Pikuta, który w 1996 roku zdobył mistrzostwo Polski w barwach Widzewa Łódź.

Pikuta po cichu liczy, że na jednym treningu się nie skończy, a Grzyb z czasem zaangażuje się w pracę w czeladzkiej akademii. - Wiem, że Wojtkowi obowiązków nie brakuje. Ale kto wie? Może dzięki niemu w przyszłości nasi piłkarze trafią do Ruchu? Działamy w Zagłębiu, ale od początku podkreślałem, że nie zamykamy się przed nikim. Jeżeli nasi zawodnicy po zakończeniu wieku juniora będą mogli grać w śląskich klubów, to tylko trzeba się z tego cieszyć - podkreśla Pikuta.(...)"

I tak nam pod nosem ześląszczają naszą młodzież. Rosną nam w Zagłębiu fani śląskich zespołów a marzeniem dzieciaków jest zobaczyć gwiazdę Ruchu i zagrać w nim czy w innym Górniku. A co na to wszystko "ikony" Zagłębia? Zwisa im i powiewa że drenują nam rynek piłkarski pod nosem i promują swoje kluby na naszym terenie?

Zagłębie zdycha i jako region i jako klub i drugiego zmartwychwstania już nie będzie bo przecież jak twierdzi słońce silesi "małej rzeczki Brynicy nikt i tak nie widzi i mamy tak blisko do teatrów, sal koncertowych, muzeów i stadionów" :twisted:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez patrios91 2012-08-31, 9:22 am

Ostatni dzien transferow...ciekawe czy Baczynski z Wyrobkiem planuja na ten sezon jakies wmocnienia. Swoja droga szrot wymieniajac na szrot(pomijajac Pajaka) zrobili jeszcze lepszy interes. Dla mnie taki Mroz mogl spokojnie grac w Zaglebiu bo przynajmniej ciagnal ta gre. Lecz wola jakis Rojewskich... zamienil stryjek siekierke na kijek.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-09-07, 3:02 pm

90 minut - podaje , iz Jan Pawlak - napastnik - został potwierdzony do
Zagłebia Sosnowiec.
Chłopak ma 19 lat - inaczej małolat -
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez lesław 2012-09-07, 5:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):90 minut - podaje , iz Jan Pawlak - napastnik - został potwierdzony do
Zagłebia Sosnowiec.
Chłopak ma 19 lat - inaczej małolat -
Pozdrawiam
Tadeusz

i po co ten pejoratywny ton , że małolat ?
lesław

Postprzez rossoneri. 2012-09-07, 6:32 pm

staczamy sie na samo dno:((( nastepny cienias ,czy ktos w tym klubie ma pojecie o pilce noznej???!!!
juz dawno nie pamietam tak slabych wzmocnien,zaden z nich(Pajak tez ,niestety)nie nadaje sie na 2 lige,czy naprawde nie ma mlodych ,zdolnych zawodnikow??? patrz Oziebala z Zielonych Zarki,jest takich wielu tylko trzeba ich szukac,w naszej przyklubowej kawiarence ich nie znajda,biora co popadnie,zaden nic nie wnosi,po co podpisywac z nimi kontrakty???szkoda gadac!
Wyrobek,Stanek,Baczynski obudccie sie!!!
rossoneri.

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-09-07, 7:20 pm

Kol. lesław - nie widze w moim wpisie nic złosliwego - po prostu ktoś
młody jest małolatem i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez lesław 2012-09-07, 10:16 pm

rossoneri. napisał(a):staczamy sie na samo dno:((( nastepny cienias ,czy ktos w tym klubie ma pojecie o pilce noznej???!!!
juz dawno nie pamietam tak slabych wzmocnien,zaden z nich(Pajak tez ,niestety)nie nadaje sie na 2 lige,czy naprawde nie ma mlodych ,zdolnych zawodnikow??? patrz Oziebala z Zielonych Zarki,jest takich wielu tylko trzeba ich szukac,w naszej przyklubowej kawiarence ich nie znajda,biora co popadnie,zaden nic nie wnosi,po co podpisywac z nimi kontrakty???szkoda gadac!
Wyrobek,Stanek,Baczynski obudccie sie!!!

może dajmy się wykazać nowemu nabytkowi a potem możemy go pociskać o ile się nie sprawdzi.
niestety prezes Baczyński zamiast coś działać został "darczyńcą" . Daje bilety swoim kolegom, a tak dokładniej osiedlowym pijaczkom. Ci albo pójdą nawaleni na mecz i śmierdzą na trybunach albo próbują opchnąć taki souvenir za pół ceny aby się dobić kolejnymi dwoma piwami
lesław

Postprzez lesław 2012-09-07, 10:19 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. lesław - nie widze w moim wpisie nic złosliwego - po prostu ktoś
młody jest małolatem i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz

no chyba ze piszę to złośliwy zazdrosny starzec to owszem
lesław

Postprzez patrios91 2012-09-08, 10:16 am

Czekalem na tego mlodego pilkarza. Szkoda,ze tak późno. Sparingi...co mecz to bramka.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2012-09-08, 10:30 am

Jestem ciekaw tego chłopaka. Sporo osób, które go widziały w sparingach, nieźle go oceniały. Mimo wszystko trzeba przypomniec, że działacze Załębia ostatniej dekady wykazywali się wyjątkowym brakiem nosa do wielu grajków. Kilkoma nie byliśmy zainteresowani w ogóle (Błaszczykowski, Jeleń), z niektórych rezygnowaliśmy po sparingach (Trałka) z innych po krótkim wypożyczeniu (Mierzejewski) a ak juz braliśmy to podpisywaliśmy beznadziejne w zabezpieczeniu interesów klubu kontrakty (Pitry, Oziębała). Za to mieliśmy taki orły jak Kruszyński czy Lisiecki z b. długimi kotraktami i problemami z pozbyciem się ich.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna