Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2012-08-01, 10:49 pm

MiChAs089 napisał(a):A co się dzieje z Bednarem gra w ogóle gdzieś ?

Strasznie mi go szkoda. Chyba nie gra. Coż...wybory nie zawsze sa właściwe.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-02, 2:39 pm

Po wypowiedzi Pana Adamczyka mozna i trzeba wysnuc wnioski, iż nie bedzie
wzmocnien/osłabien w duzych ilosciach. Udało mi sie ustalic iz młdy bramkarz
Snopek - to nazwisko - oblał badania medyczne i nie zagra w Zagłebiu.Jest jakis
20 latek na liscie - ale narazie bez konkretów.
W dalszym ciagu mysle o napastniku - Jan Pawlak- sprawa okryta jest tajemnicÄ….
Ja nie wiem gdzie on gral wczesniej ? Moze cos będe wiedział wiecej to oczywiscie
napisze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2012-08-02, 3:12 pm

A ja w dalszym ciągu czekam na zapowiadaną sensacje prezesa Baczynskiego.Może ktoś ze Stowarzyszenia,mogłby zagadnąć w kuluarach prezesa w tym temacie.Mówil poważnie czy mu się "chlapnęło"?Ale fakt faktem,że ze dwa wzmocnienia(jeżeli myslimy o awansie)są potrzebne,jak to się mówi na gwałt :-)
jondek

Postprzez patrios91 2012-08-02, 3:17 pm

..a co ze Strojkiem? Wrócił z wypozyczenia,lecz nie gra w sparingach.
patrios91

Postprzez August 2012-08-02, 8:37 pm

Ciekawe, że o kontrakcie z nowym bramkarzem podane jest na stronie sportu śląskiego. Natomiast nic o tym na stronach oficjalnych i nieoficjalnych. Czy to przypadkiem nie wstyd ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-08-03, 8:57 am

August napisał(a):Ciekawe, że o kontrakcie z nowym bramkarzem podane jest na stronie sportu śląskiego.

Cytat-
"20-latek może zadebiutować w Zagłębiu już w sobotę, przeciwko Chojniczance Chojnice."

Trochę dziwne ,ważny pierwszy mecz i z bomby w składzie ,taki dobry? gdzie go sprawdzili ? chyba że zatrudniony tylko na podstawie cv .Jest Wieczorek ,który już zaczął się ogrywać ,jest Suchański który może stanąć w razie kontuzji innego bramkarza .Dla mnie trochę dziwne stawianie na nowicjusza ,bez rozegrania chociaż kilku sparingów w składzie Zagłębia .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez patrios91 2012-08-03, 9:04 am

Spokojnie Rudi...raczej napisali to w kontekscie tego,ze jest taka mozliwosc aby stanal za slupkami. Dla mnie jest narazie trzecim bramkarzem,dopoki nie udowodni,ze jest z niego drugi Prus. ;-)
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-03, 3:42 pm

Bramkarz z Cypru to jest wynalazek - Pana Adamczyka mysle sobie. Jedyna okolicznoość
która usprawiedliwia to jest gra jednym małlatem w polu - o czym mówił trener w swoim
czasie.
Kol. Rudi a kto to jest Wieczorek - ktory sie ogrywa ? Kol. Patrios - czy musiałes nam
przywoływac fajnego zawodnika - zal mi sie robiło jak odchodził.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2012-08-03, 6:11 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Rudi a kto to jest Wieczorek - ktory sie ogrywa

- Mateusz Wieczorek- bramkarz broniący w dwóch meczach pucharowych obecnego sezonu ,a także jeżeli dobrze pamiętam w jednym?(nie najgorzej) meczu poprzedniego sezonu .

-> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=21677
RUDI

Postprzez novack 2012-08-03, 6:51 pm

RUDI napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Rudi a kto to jest Wieczorek - ktory sie ogrywa

- Mateusz Wieczorek- bramkarz broniący w dwóch meczach pucharowych obecnego sezonu ,a także jeżeli dobrze pamiętam w jednym?(nie najgorzej) meczu poprzedniego sezonu .

-> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=21677

Raczej sądzę, że pytanie szanownego Pana Tadeusza było tym z gatunku jak w pewnym dowcipie, gdy to na budowie na Śląsku zatrudnił się gorol i majster wydaje mu pierwsze polecenie:
- te, skocz i kup halba,
Gorol otwiera oczy i pyta:
- a co to jest halba?
Na to majster:
- te synek mosz racja, weź dwie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2012-08-03, 8:30 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Bramkarz z Cypru to jest wynalazek - Pana Adamczyka mysle sobie.

Jeśli byłaby to prawda, a nie jest to wykluczone, nawet jeśli formalnie Adamczyk nie jest menadżerem tego gostka, to podpisanie kontraktu - bez sprawdzenia grajka - można traktować jak kolejne robienie interesów na publicznej kasie z Zagłębia. Jak w czasach SrOgieli i jeszcze wcześniej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-08-03, 8:49 pm

August napisał(a):można traktować jak kolejne robienie interesów na publicznej kasie z Zagłębia.

Zwróćmy uwagę że kontrakt podpisany na 2 lata (jak podaje 100%) nie wiem ,wielu mamy piłkarzy zakontraktowanych na 2 lata ? wie ktoś ,bo tak jakoś ciekawy jestem ;-)
RUDI

Postprzez django 2012-08-03, 9:27 pm

RUDI napisał(a):Zwróćmy uwagę że kontrakt podpisany na 2 lata (jak podaje 100%) nie wiem ,wielu mamy piłkarzy zakontraktowanych na 2 lata ? wie ktoś ,bo tak jakoś ciekawy jestem ;-)

Chyba nikt nie wie, bo nowa świecka tradycja w klubie jest taka, że nie podają długości kontraktów, ewentualnie podpisują kontrakty "do wypalenia współpracy", jak z Wyrobkiem. Stawiam piwo temu, kto znajdzie info o długości umowy któregokolwiek z nowych grajków, ujawnione przez kogoś z Zagłębia. Pewnie to, że wiemy na jak długo związał się z klubem nowy bramkarz wiemy stąd, że sam o tym poinformował w mediach.

Co do sensu podpisania kontraktu z nowym bramkarzem, to go nie widzę. Mamy Suchańskiego, Wieczorka, na trzeciego można było wziąć jakiegoś młodego Zagłębiaka, żeby zobaczył jak od środka to wszystko funkcjonuje. No chyba, że nowy jest tak zajebisty, że będzie pierwszym. Zobaczymy.
django

Postprzez novack 2012-08-04, 7:12 am

django napisał(a):
RUDI napisał(a):Zwróćmy uwagę że kontrakt podpisany na 2 lata (jak podaje 100%) nie wiem ,wielu mamy piłkarzy zakontraktowanych na 2 lata ? wie ktoś ,bo tak jakoś ciekawy jestem ;-)

Chyba nikt nie wie, bo nowa świecka tradycja w klubie jest taka, że nie podają długości kontraktów, ewentualnie podpisują kontrakty "do wypalenia współpracy", jak z Wyrobkiem. Stawiam piwo temu, kto znajdzie info o długości umowy któregokolwiek z nowych grajków, ujawnione przez kogoś z Zagłębia. Pewnie to, że wiemy na jak długo związał się z klubem nowy bramkarz wiemy stąd, że sam o tym poinformował w mediach.

Co do sensu podpisania kontraktu z nowym bramkarzem, to go nie widzę. Mamy Suchańskiego, Wieczorka, na trzeciego można było wziąć jakiegoś młodego Zagłębiaka, żeby zobaczył jak od środka to wszystko funkcjonuje. No chyba, że nowy jest tak zajebisty, że będzie pierwszym. Zobaczymy.

Suchański ma 35 lat, więc pogra jeszcze może sezon, z Wieczorka nie ma i raczej nie będzie jeszcze długo pociechy (jeśli w ogóle) więc może właśnie o to chodzi. Być może to "okazja" taka jak Prus. Gdyby Prus zdecydował się podpisać kontrakt na dwa lata, pewnie Holendrzy zapłaciliby za niego dobrą kasę, a tak poszedł za free. Trochę się wyjaśni po pierwszych meczach w jego wykonaniu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2012-08-04, 8:41 am

novack napisał(a):z Wieczorka nie ma i raczej nie będzie jeszcze długo pociechy (jeśli w ogóle)

Ja jego przyszłość widzę trochę inaczej (jeżeli popracuje ,może coś osiągnąć ,) Porównujesz sytuację do tej z Prusem? on był znany wcześniej z boisk ,a co wiadomo o nowym nabytku ? że grał w którejś tam lidze ,że go sprawdzali gdzieś tam , że kiedyś gdzieś tam grał .Sytuacja z kontraktem rzeczywiście "cuchnie" ,ale może ktoś miał "nosa" ,a ja się mylę ;-) .

Ps .Wieczorek zagrał 3 mecze w pełnym wymiarze ,popełnił na pewno błędy (ale kto nie popełnia ) ale czy tak grał beznadziejnie ?
Obejrzyj filmy w archiwum ,jakie nie raz byki robił Szlakotin ,dobry refleks ,ale gra nad przedpolu ?wiele do życzenia .
(już przemilczę jego zachowanie się w stosunku do klubu który był w potrzebie ,po jesiennej rundzie,ale to są tylko moje odczucia )
Ostatnio edytowano 2012-08-04, 9:42 am przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników