Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2012-07-16, 3:30 pm

Myślę że temat ataku jest już dawno zamknięty. Mamy Jankesa i rywalizującego z nim Gruncika. Nie zapominajmy że od biedy w ataku zagrać mogą(i grywali) Szatan i Lachowski. Ciekawi mnie sytuacja z młodym piłkarzem w ostatnim sparingu grającym na środku obrony z Markiem. Na mnie zrobił pozytywne wrażenie i myślę że mógłby śmiało zasilić kadre(choć jest Marek,Białek,Jarczyk). Słabo za to wypadli młodzi pomocnicy.
Adamek182

Postprzez novack 2012-07-16, 3:42 pm

Adamek182 napisał(a):Myślę że temat ataku jest już dawno zamknięty. Mamy Jankesa i rywalizującego z nim Gruncika. Nie zapominajmy że od biedy w ataku zagrać mogą(i grywali) Szatan i Lachowski. Ciekawi mnie sytuacja z młodym piłkarzem w ostatnim sparingu grającym na środku obrony z Markiem. Na mnie zrobił pozytywne wrażenie i myślę że mógłby śmiało zasilić kadre(choć jest Marek,Białek,Jarczyk). Słabo za to wypadli młodzi pomocnicy.

Jeżeli chodzi Ci o obrońcę z numerem 14 (wysoki, mocno zbudowany) to jestem całkowicie odmiennego zdania. Powolny, źle się ustawia, nie trzyma linii itd. Natomiast bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie bramkarz broniący w pierwszej połowie. Dyryguje obrońcami, dobrze ustawia mur, obronił sytuację sam na sam, a przy drugiej dobrze wyszedł skracając kąt co skończyło sie niecelnym strzałem w słupek, a do tego ma podobno 17 lat. Nazywa się Snopek.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Raul75 2012-07-16, 9:38 pm

no to z GieKsy teraz wysyp piłkarzy. Po zagraniu JW większość zostanie bez pracy. A gdzie będą szukać ? Jak najbliżej pewnie. Mam tylko nadzieję, że nikt nie ulegnie złudzeniu i nie skusi się na tych parafutbolistów.
Raul75

Postprzez Adamek182 2012-07-17, 6:43 pm

novack,racja. Bramkarz też mi się podobał. Nie bał się wyjść, i cały czas ustawiał reszte. Co do obrońcy,bardzo mozliwe że właśnie o niego chodzi(po prawej rece Marka grał). Podobala mi się walka o górne piłki, odbiór jak i podłączanie się do ataku niczym jakiś Pique. Z nietrzymaniem lini niestety też racja ale jest to zawodnik testowany więc pewnie zgrania z resztą drużyny zbytnio nie ma. Inna sprawa że gdyby został w Zagłębiu to mógł by liczyć na pozycje nr 4 wśród stoperów więc jak na głebokiego rezerwowego myśle że by zasługiwał.
Adamek182

Postprzez patrios91 2012-07-17, 7:50 pm

Raul75 napisał(a):no to z GieKsy teraz wysyp piłkarzy. Po zagraniu JW większość zostanie bez pracy. A gdzie będą szukać ? Jak najbliżej pewnie. Mam tylko nadzieję, że nikt nie ulegnie złudzeniu i nie skusi się na tych parafutbolistów.

Spokojnie...Radzionków też się sypie... :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez jackie57 2012-07-20, 8:27 pm

Dobrze, że nie wali, hehehe:)
jackie57

Postprzez Kiba 2012-07-21, 11:47 am

czemu nigdzie nie ma wzmianki co z Misiukiem?
Kiba

Postprzez roxy 2012-07-21, 9:04 pm

myślę,że jak nas znowu jakiś kataklizm nie dotknie,to z tymi piłkarzami możemy spokojnie powalczyć o awans.
roxy

Postprzez Adamek182 2012-07-22, 5:57 am

Co do dwójki naszych nowych piłkarzy. Pozwole sobie krótko skomentować. P.Lesik jest identycznym graczem jak Sroka,nawet z postury go przypomina. W obronie bardzo podobny poziom prezentuje ale za to w ataku dużo lepiej. Czyli plus. Weis fajnie panuje nad piłką w dryblingu,drażni natomiast wpatrzenie w piłke przez co nie widzi partnerów,brakuje mu też gry z pierwszej piłki. No i przyjęcia piłki(to co było na meczu z Tychami-piłka wychodzaca w aut choc wysdawało sie że opanował ją już dużo wcześniej-chyba że miała tam być jakaś trudna sztuczka techniczna?). Ale...wyobraźmy sobie że drużynie nie idzie,coś się zacieło, potrzeba kogoś kto szarpnie,kto pogra sam na sam i zrobi troche miejsca na boisku dla innych. Wydaje mi się że Weis będzie taki właśnie grajkiem.
:brawo:
Adamek182

Postprzez rossoneri. 2012-07-31, 12:25 pm

niestety nasze wzmocnienia nie przekonuja,takze szykuje nam sie kolejny sezon o utrzymanie ,gora srodek tabeli,choc kazdy z nas pewnie ma nadzieje na cos wiecej,nie rozumiem kontraktu dla Weisa ,slabiutki zaglubiony,bardziej juz moze byc cos z Lesika,bardzo waleczny,ale troszke niepewny w obronie,wrocil Grunt ,ale wciaz brakuje nam jeszcze jednego dobrego ,szybkiego napastnika,marzy mi sie powrot Stefanskiego,w Katowicach nie pogral,w Chorzowie tez sie nie bedzie miescil w skladzie,mam nadzieje ze u nas w klubie pamietaja o nim
rossoneri.

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-07-31, 5:29 pm

Bacznie obserwuje sprawozdania z meczy sparingowych - przewija sie taki napadzior
Jan Pawlak - w kazdym meczu bramke przywali - czy nie nalezałby sie nim zainteresowac ?
Okno otwarte do konca Sierpnia - moze jeszcze coÅ› , ktos dojdzie - ja czekam na tÄ…
niespodzianke Pana LB - na chwile obecną te wzmocnienia to takie są średnie
bym powiedział. Przeciez walczymy o awans do I ligi. Zobaczymy co bedzie w meczu
z Chojniczanka. I na koniec tak sobie mysle 4 mecze na Ludowym = 12 pkt.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2012-07-31, 6:22 pm

Też się dziwie czemu młody Pawlak nie ma jeszcze kontraktu. Niespodzianki narazie nie ma.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez wojtas sc 2012-07-31, 9:02 pm

patrios91 napisał(a):Też się dziwie czemu młody Pawlak nie ma jeszcze kontraktu. Niespodzianki narazie nie ma.

może to własnie będzie niespodzianka oraz Stefański
wojtas sc

Postprzez jondek 2012-08-01, 9:29 pm

Wychodzi na to że tą sensacja jest chyba Waldemar Adamczyk,o którym gazety piszą (no może jedna gazeta),że jego przyjście jest dla klubu dużym wzmocnieniem ;-).Wydaje mi się(obym się mylił),że moja osoba byłaby takim samym wzmocnieniem,o ile nie większym :niezle: Jeżeli o taką niespodzianke chodziło,to prezesowi gratuluje poczucia humoru :-)
jondek

Postprzez MiChAs089 2012-08-01, 10:04 pm

A co się dzieje z Bednarem gra w ogóle gdzieś ?
MiChAs089

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników