Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2012-05-31, 6:26 pm

Ostatnio pozyskaliśmy Sukera(sam byłem bardzo za tym zawodnikiem-przyznaje bez bicia)a jakie efekty tego były. Pamietamy. Priorytet to zatrzymac kadre i wzmocnić dwoma\trzema zawodnikami. I murowany awans. Co do Glenia to chłopak się ciagle rozwija a w tym wieku nauka przychodzi łatwo. Jankes pół sezonu temu tez jeździł i zwiedzał inne stadiony,ostatecznie został. Mam nadzieję że historia i tym razem się powtórzy. No i Grunt. Trzymam kciuki.
Adamek182

Postprzez Adam1906 2012-05-31, 7:05 pm

Adamek182 napisał(a):Jankes pół sezonu temu tez jeździł i zwiedzał inne stadiony,ostatecznie został. Mam nadzieję że historia i tym razem się powtórzy.

Weź pod uwagę, że Jankes ma ważny kontrakt do 30 czerwca. Więc od 01 lipca może odejść za free do jakiegokolwiek zespołu... :twisted:
Adam1906

Postprzez pyla 2012-05-31, 10:24 pm

Adam1906 napisał(a):
Adamek182 napisał(a):Jankes pół sezonu temu tez jeździł i zwiedzał inne stadiony,ostatecznie został. Mam nadzieję że historia i tym razem się powtórzy.

Weź pod uwagę, że Jankes ma ważny kontrakt do 30 czerwca. Więc od 01 lipca może odejść za free do jakiegokolwiek zespołu... :twisted:

Napewno sobie polepszy w Ruchu Radzionków, a takich Klubów mamy dużo więcej. A czy przejściem z Zagłębia gdziekolwiek coś sobie polepszy - nie wiem przykładem jest Pitry.
pyla

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-06-01, 3:04 pm

Jankes popełni duzy bład jesli odejdzie z Zagłebia -z nasza druzyna powinien
awansowac do I ligi.
A Pitry - cos tam osiagnął - grał w Poznaniu - trener Leo powołal go Reprezentacji
na jakies tam zgrupowanie. To troche jest - a pozniej przyszły chude lata.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2012-06-01, 7:50 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jankes popełni duzy bład jesli odejdzie

Jeżeli ma takiego doradcę jak Rafał Pietrzak ,to na pewno popełni błąd.Pietrzak do Górnika ,z Górnika do Piasta ,a dzisiaj testowany przez Okocimski KS Brzesko ,kariera się rozwija :-(
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez jondek 2012-06-01, 8:01 pm

Chwila,to znaczy że Pietrzak został sprzedany???Bo jeżeli nie,to czemu nie wraca rozwijać się i awansować(w co wierze)w/z Zagłębiu/em???? :twisted:
jondek

Postprzez RUDI 2012-06-02, 8:13 am

jondek napisał(a):Chwila,to znaczy że Pietrzak został sprzedany???

Sprzedany ,na "odchodnym " Adamczyk się go pozbył .
RUDI

Postprzez Adamek182 2012-06-02, 1:42 pm

Super posunięcie,zarówno dla Rafała jak i dla Zagłebia. Przyznam że do tej pory myślałem że on jest wypozyczony,aczkolwiek coś za długo to trwało. Okocimski Brzesko,nieźle. U nas miejsca nie ma??
Adamek182

Postprzez August 2012-06-03, 9:17 pm

Adamek182 napisał(a):Super posunięcie,zarówno dla Rafała jak i dla Zagłebia. Przyznam że do tej pory myślałem że on jest wypozyczony,aczkolwiek coś za długo to trwało. Okocimski Brzesko,nieźle. U nas miejsca nie ma??

Jakby nie było, to Okocimski będzie wystepował o klasę wyżej od nas. To jedno. Ten klubawansował nie mając ani jednej porażki, to drugie. Świadczy to to chyba o miarę dobrej kondycji organizacyjno-finansowej. My na dzień dzisiejszy jestreśmy trzecioligowym borokiem, który raczej będzie walczył o przetrwanie, to po trzecie. Reasumując, to lepszy krok dla rafala aniżeli powrót do Sosnowca.
Ostatnio edytowano 2012-06-03, 9:28 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-06-03, 9:23 pm

A tymczasem Jankowski zagrał cały sparing w barwach Górnika i już w 1. minucie strzelił bramkę. Chyba powoli trzeba się rozglądać za napastnikiem.
django

Postprzez August 2012-06-03, 9:37 pm

Cieakwe, że u nas długoletnie i dobre kotrakty podpisywało się z takimi tuzami jak Kruszyński (ktoś jeszcze go pamięta?) a fatalne z takim Oziębałą czy teraz Jankowskim.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adamek182 2012-06-04, 6:02 am

Co do Okocimskiego KS to racja. A co do kontraktów to tak juz u nas w klubie jest,ze skrajności w skrajność. Najpierw długie kontrakty rozwiązywane po pół roku(i kasa za zerwanie umowy leci z konta)a teraz śmiesznie krótkie kontrakty dla całej drużyny. OK. Rozumiem ze nie było wiadomo kto,co prezentował ale...pokazuje się taki Jankes który ma jeszcze pół roku ważny kontrakt-czemu nikt nie drukował papierku z odpowiednio zwiększoną kwotą? Odpowiednio wydłużonym okresem zatrudnienia? Było by to z zyskiem dla klubu a sam jankes też by więcej zarobił. Ja rozumiem że na koncie pustki, ale teraz stracimy napastnika za free. W poważnych ligach zawodnik ma jeszcze kontrakt ważny przez dwa lata a jak jest zainteresowanie nim czy jest przydatny dla klubu już mu się oferuje nowy dłuższy kontrakt.
Adamek182

Postprzez RUDI 2012-06-04, 8:37 am

August napisał(a):Reasumując, to lepszy krok dla rafala aniżeli powrót do Sosnowca.

Oczywiście August ,ale weź pod uwagę że odszedł do ekstraklasy ,wróżono mu dobrą przyszłość ,i jednak jeżeli wylądowałby w 1 lidze (chociażby był to dobry zespół . -2 liga wschodnia,jej "siła "-moim zdaniem jest różnica między obiema grupami),to chyba nie jest rozwój kariery ?.Dla młodego piłkarza ,któremu zapowiadano karierę ,to jest szczyt marzeń ? ,Górnik miał być odskocznią wyżej .
RUDI

Postprzez django 2012-06-04, 8:20 pm

Kto mu wróżył taką przyszłość? Prawda jest taka, że Rafał miał przebłyski, ale nawet na poziomie drugoligowym nie był jakimś wybitnym piłkarzem. No bo ile miał bramek? Ile asyst? Może jakby pograł jeszcze sezon - dwa na tym poziomie, to rozwinąłby się piłkarsko. A tak to podjął duże ryzyko, skoczył na głęboką wodę i się utopił. Większość kariery jeszcze przed nim, może ten krok w tył pozwoli mu w przyszłości zrobić dwa kroki do przodu.
django

Postprzez patrios91 2012-06-04, 10:43 pm

Panowie. Spokojnie co do Pietrzaka bo na testy do Okocimskiego to on pojechal po to samo co Jankes do Kielc i Zabrza..pokazac sie,zapraszaja to czemu nie. Teraz Rafal jest aktualnie na urlopie i dla waszej wiadomosci nie szuka sobie nowego klubu. Jeden cos palnie,a pozniej wszyscy za nim.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966