Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2012-01-30, 8:16 pm

Teraz się pierdo...z podpisywaniem kontraktów,by póżniej powiedzieć,że braklo im troche czasu na zgranie poszczególnych zawodników i formacji :kiepsko: Ale po sezonie szkielet druzyny pozostanie(już chyba zgrany) ? i przystapimy do walki o awans do....2 ligi :redface:
jondek

Postprzez novack 2012-01-30, 8:19 pm

Jeżeli dobrze zrozumiałem tego newsa, to wieelki szacun dla Wijasa, szczególnie w kontekście odejścia z klubu wychowanków na czele z Treścińskim!
Ostatnio edytowano 2012-01-30, 8:20 pm przez novack, łącznie edytowano 1 raz
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez yahaya 1906 2012-01-30, 8:20 pm

Wróżbita Maciej normalnie.Mam nadzieję że uszczerbku na zdrowiu po tym "połączeniu z przeznaczeniem" nie doświadczyłeś.
yahaya 1906

Postprzez django 2012-01-30, 9:30 pm

novack napisał(a):Łukasz Wijas rozwiązał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec

26-letni pomocnik Łukasz Wijas rozwiązał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec. Zawodnik grał w drugoligowcu wiosną sezonu 2010/11, później nabawił się urazu stawu skokowego - informuje "Gazeta Wyborcza".

- Przyszedł do mnie i potargał swój kontrakt. To była, jak na nasze warunki, bardzo dobra umowa. Łukasz stwierdził, że nie chce być dla nas ciężarem, bo i tak zrobiliśmy już dla niego bardzo dużo. Z taką postawą jeszcze nigdy się nie spotkałem. Jestem pod wrażeniem - powiedział prezes Zagłębia Leszek Baczyński.

Wijas ma za sobą 14 występów w ekstraklasie w barwach GKS-u Katowice.

Rzeczywiście, duży szacunek dla gościa. Też nigdy nie słyszałem o takim przypadku. Niestety, dopóki prawo PZPN-owskie będzie stało ponad obowiązującym resztę społeczeństwa prawem, taki Wijas będzie wyjątkiem.
django

Postprzez August 2012-01-31, 12:33 pm

django napisał(a):Rzeczywiście, duży szacunek dla gościa.

Łukasz Wijas 8 lutego w Berlinie przejdzie operację, po tym jak nabawił się kontuzji stawu skokowego. - Już myślałem, że ostatni zabieg postawi mnie na nogi, a okazało się, że nie wyszło wszystko, tak jak powinno - przekazuje pomocnik Zagłębia Sosnowiec. - Chcę wrócić do grania, dlatego tak łatwo się nie poddam i jadę na kolejną operację - dodał.

Środkowy pomocnik do Zagłębia trafił z LZS Piotrówka, gdzie jesienią sezony 2010/11 rozegrał 14 spotkań, w których strzelił 2 bramki. Debiut w naszej drużynie przypadł na nieudany mecz w Chojnicach (porażka 0:1). Wijas nie stracił miejsca w składzie, co więcej w kolejnym meczu z Olimpią Grudziąc udowodnił, że potrafi pokierować grą Zagłębia (gdy przebywał na boisku Zagłębie prowadziło 1:0, ostatecznie zremisowało 1:1). Niestety, trzeci mecz z Elaną okazał się pechowy dla naszych środkowym pomocników. Najpierw kontuzji doznał utalentowany defensywny pomocnik Marcin Sierczyński, a następnie Łukasz Wijas opuścił boisko z powodu urazu stawu skokowego. Po tym meczu sosnowiczanie mieli problem ze środkiem pomocy, a trener Leszek Ojrzyński bezskutecznie próbował zastąpić brak tych dwóch zawodników. Niestety, uraz Wijasa okazał się bardzo pechowy. - Przeszedłem kilka zabiegów i cały czas wychodzi coś do poprawienia, dlatego postanowiłem, że zrezygnuje z poborów w Zagłębiu, chcę być uczciwy wobec klubu, gdyż moja przerwa w grze przedłuża się. Mam nadzieję, że jak tylko wrócę do gry, to ponownie dostanę szansę w Sosnowcu, dlatego jestem zawodnikiem Zagłębia i w przyszłości będę chciał pomóc drużynie. Bardzo żałuję, że taki pech spotkał mnie w tak trudnym momencie dla zespołu, gdyż nie mogę pomóc chłopakom - kręci głową pomocnik.

Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i na boisko!

http://www.zaglebie.eu/wijas-bedzie-ope ... _1864.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2012-02-01, 2:25 pm

A u nas jak zwykle,całkowita konspiracja.Można dowiedzieć się o ruchach kadrowych,we wszystkich ligach(od ekstra do 4ligi),tylko nie u nas.Zmieniają się prezesi,trenerzy,właściciele,a u nas wielka tajemnica.Przecież bedąc na sparingu,to łatwiej obserwować zawodnika,którego zna się chociaż z nazwiska.Ta zagłębiowska tradycja konspiracji,wywodzi się chyba jeszcze z czasów zaborów rosyjskich,która przenosi się w genach z pokolenia na pokolenie.Bo przecież nazwiska tych testowanych,nie powalają na tyle żeby bać się konkurencji możniejszych klubów. :redface:P.s.Dobra odszczekuje,składy pokazały się o 14:12(po imieniu i nazwisku) ,i co dało się ?
jondek

Postprzez RUDI 2012-02-02, 5:05 pm

Z drugoligowego Zagłębia Sosnowiec decyzją sztabu szkoleniowego odchodzą Piotr Zieliński i Mateusz Madej
-> http://www.90minut.pl/news/179/news1797 ... owiec.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez kriss68 2012-02-02, 5:59 pm

Odejście Zielińskiego to wzmocnienie składu.
Gość się miotał po boisku . W pomocy zero pożytku , i to o co kilka razy zauważyłem odwracane głowy przy wznowieniach z autu - żeby do mnie czasem nie podali .
kriss68

Postprzez novack 2012-02-02, 6:31 pm

Oby to nie był jedyny hit transferowy! Zieliński to było całkowite nieporozumienie. Jego odejście to ulga dla budżetu i kibiców. Naprawdę w tej sytuacji lepiej skompletować mniejszą kadrę, ale konkretnych grajków.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Ludowiec 2012-02-02, 7:00 pm

novack napisał(a):Oby to nie był jedyny hit transferowy! Zieliński to było całkowite nieporozumienie. Jego odejście to ulga dla budżetu i kibiców. Naprawdę w tej sytuacji lepiej skompletować mniejszą kadrę, ale konkretnych grajków.

Zielinski to straszny grajek, dobrze ze poszedl w sina dal. Problem widze inny. My narazie nie zakontraktowalismy nikogo, a tych co sa testowani to tez nie zadne gwiazdy na II lige. Boje sie ze na wiosne nie bedzie konkretnych wzmocnien i bedziemy przegrywac mecz za meczem.
Ludowiec

Postprzez Adamek182 2012-02-04, 5:32 pm

Panowie wiecie co jest z naszymi gwiazdami? Lacha nie grywa w sparingach?(oki,nie zerknąłem- już widziałem-GRA tylko coś o nim cicho) Drugi gwiazdor z ukrainy(?) nie pamietam nazwiska. Zagrał w halówke,strzelił 3 bramki i tyle wiadomości w jego temacie. No i Jankes zostaje w końcu?
Adamek182

Postprzez Cygan 2012-02-05, 2:48 pm

Adamek182 napisał(a):Panowie wiecie co jest z naszymi gwiazdami? Lacha nie grywa w sparingach?(oki,nie zerknąłem- już widziałem-GRA tylko coś o nim cicho) Drugi gwiazdor z ukrainy(?) nie pamietam nazwiska. Zagrał w halówke,strzelił 3 bramki i tyle wiadomości w jego temacie. No i Jankes zostaje w końcu?

Tyle co słyszałem o Ostrouszko (nie wiem, czy poprawnie napisałem nazwisko?) - Ukraiński stoper, to to - że tydzień temu pojechał na Ukrainę załatwiać papiery na grę u nas.
Cygan

Postprzez patrios91 2012-02-06, 10:37 pm

Kadra na srodek tabeli III ligi. (IV poziom). :czerwona:
-> http://zaglebie.eu/kadra-zaprezentowana-_2_1875.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez turku 2012-02-06, 10:48 pm

Myślę że kadra z 17 zdjęcia zapewniłaby te same wyniki natomiast koszt utrzymania byłby niższy.
turku

Postprzez jondek 2012-02-08, 2:29 pm

Czy piłkarskie Zagłębie,ma zakaz transferowy,czy piłkarzy zamierzają kontraktować po sezonie????Czy "nowi"piłkarze trenują charytatywnie,czy jest to praca "na czarno"????Czy Zagłębie"jest i będzie",czy za wcześnie o tym mówić????Dziwne pytania???Oczekuje równie dziwnych odpowiedzi,od ludzi,co najmniej dziwnie zarządzających naszym klubem :redface:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna