Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez GrubyPerez 2011-12-05, 2:23 pm

novack napisał(a):Brawo i dzięki Jarku!

:)
miło, że stara wiara się odzywa :)

dzięki novack za docenienie, ale nie mnie te podziękowania, ja jestem tylko twarzą tej grupy przyjaciół Zagłębia która krzyknęła " ducha nie gaście!" i próbuje coś robić.
zresztą nie o podziękowania tu chodzi, bo przecież robimy to dla Zagłębia ....czyli dla siebie!

Czy się uda?
zależy także od Was - tych wszystkich których przecież są tysiące...z czerwono-zielono-białym sercem.

Dołączcie , a szanse nasze wzrosną.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez lopez 2011-12-06, 12:41 pm

Dziś przed południem po dzielnicy POGOŃ jezidził samochód z barwami ZAGŁEBIA i z głośników osadzonych na dachu leciał HORROR SHOW aż odrazu serce mocniej zaczelo bić i włos się na głowie jeżył piekna sprawa aby takich akcji więcej i to na całej ZAGŁĘBIOWSKIEJ ziemi :brawo:
lopez

Postprzez swiezy52 2011-12-06, 5:07 pm

lopez napisał(a):Dziś przed południem po dzielnicy POGOŃ jezidził samochód z barwami ZAGŁEBIA i z głośników osadzonych na dachu leciał HORROR SHOW aż odrazu serce mocniej zaczelo bić i włos się na głowie jeżył piekna sprawa aby takich akcji więcej i to na całej ZAGŁĘBIOWSKIEJ ziemi :brawo:

czy oprocz horrorshow bylo cos jeszcze slychac w glosnikach??
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez lopez 2011-12-07, 9:49 am

swiezy52 napisał(a):
lopez napisał(a):Dziś przed południem po dzielnicy POGOŃ jezidził samochód z barwami ZAGŁEBIA i z głośników osadzonych na dachu leciał HORROR SHOW aż odrazu serce mocniej zaczelo bić i włos się na głowie jeżył piekna sprawa aby takich akcji więcej i to na całej ZAGŁĘBIOWSKIEJ ziemi :brawo:

czy oprocz horrorshow bylo cos jeszcze slychac w glosnikach??

niewiem bo odjechal dalej a nie biegłem za nim :)
lopez

Postprzez dardawsz1 2011-12-08, 2:28 am

TadPogon napisał(a):Mam Kolezenska prosbę o info gdzie mozna znalezc w Internecie adres pod ktorym
bedzie regulamin i Formularz umozliwiajacy wstapienie do SKZS. Czynie takie próby
i mam kłopot ze znalezieniem. Wystepowałem do informacja/SKZS, rekrutacja/SKZS
jednak bez zadawalajacego rezultatu. Moze osoby mieszkajace poza Sosnowcem
nie moga wstepowac ?
Dziekuje
Tadeusz

Tadeusz :
Kilkukrotnie wysyłałem Ci prywatne wiadomości z prośbą abyś podał mi Twój adres email.Równiez tu na forum prosiłem Cie o podanie maila.
Jak pisałem w PW , chciałem Ci podesłać statut wraz z deklaracją członkowską , niestety nie otrzymalem od Ciebie ani razu odpowiedzi i wciąż nie wiem gdzie mam Ci papiery wysłać.

Jeśli więc nie chcesz druków SKZS na maila to możesz je ściągnąc ze strony zaglebie.eu (zakładka SKZS) , po wypełnieniu deklaracji członkowskiej , podpisz ją i prześlij skan elektronicznie na skrzynkę Stowarzyszenia.

p/s
Oczywiście szeregi Stowarzyszenia mogą zasilać mieszkańcy innych miast.Już teraz są z nami mieszkańcy między innymi : Będzina, Czeladzi ,Dąbrowy Górniczej,kilku wiosek zagłębiowskich a nawet Pszczyny, Katowic czy Warszawy.
Również bramy Stowarzyszenia otwarte są dla rodaków spoza granic kraju.Póki co deklaracje dotarły juz ze Szkocji, Anglii , Niemiec czy odległych Stanów Zjednoczonych.

Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec nie zna granic, jest otwarte dla wszystkich którym dobro naszego ukochanego klubu nie jest obojętne.
Po to właśnie założylismy Stowarzyszenie - aby łączyć kibiców a nie dzielić.
dardawsz1

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-12-08, 4:42 pm

Kol. Dardawsz1 - przepraszam , ale nie wiedziałem ze moja skrzynka jest pełna
i pewne maile nie wchodziły. Otóz dzieki pomocy Kol. FLEX wszystkie sprawy zostały
wyprostowane - i zabieram sie do opracowania Deklaracji która droga elektroniczna
przekaze pod wskazany adres. Przeprasza
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Ludowiec 2012-01-13, 7:01 pm

Osiagnieto porozumienie pomiedzy SKZS a Z1906S.
Moze ktos z SKZS opisac na jakich warunkach i w jakich okolicznosciach obie strony polaczyly sie w dialogu?
Ludowiec

Postprzez yahaya 1906 2012-01-13, 7:51 pm

Czyli nadal dwa kluby:) nic to nie zmienia.Zagłębie może być tylko jedno...
yahaya 1906

Postprzez django 2012-01-13, 8:38 pm

Z oswiadczenia niewiele wynika. Poczekajmy na ujawnienie szczegółów porozumienia.
django

Postprzez saster 2012-01-14, 10:46 am

Z oświadczenia wynika że:
"Zważywszy, że jedność jest szansą na ostateczne zwycięstwo oświadczamy że:
Razem ze wszystkich sił wspierać będziemy zarówno Zagłębie grające w II lidze, jak również naszych kolegów uczestniczących aktualnie w rozgrywkach B klasy."
"Jednocześnie ze swojej strony zapewniamy, że nie zapominamy o naszych kolegach z Zagłębia 1906, których będziemy wspierać z całych sił."
Po podpisaniu takich deklaracji Pan Prezez Czub postawił się w jednym rzędzie z przerzutami spod znaku 1906. Skoro SKZS zamierza wspierać również "naszych kolegów z b-klasy", to życzę powodzenia. Dla mnie, równie dobrze mógłby je podpisać z Ruchem albo Gieksą. Podpisując takie gówno Pan Czub wystawił świadectwo sobie i innym, w imieniu których działa. W moim na szczęście nie, choć myślałem jeszcze niedawno o przystąpieniu do SKZS.
saster

Postprzez Cygan 2012-01-14, 11:13 am

saster napisał(a):Z oświadczenia wynika że:
"Zważywszy, że jedność jest szansą na ostateczne zwycięstwo oświadczamy że:
Razem ze wszystkich sił wspierać będziemy zarówno Zagłębie grające w II lidze, jak również naszych kolegów uczestniczących aktualnie w rozgrywkach B klasy."
"Jednocześnie ze swojej strony zapewniamy, że nie zapominamy o naszych kolegach z Zagłębia 1906, których będziemy wspierać z całych sił."
Po podpisaniu takich deklaracji Pan Prezez Czub postawił się w jednym rzędzie z przerzutami spod znaku 1906. Skoro SKZS zamierza wspierać również "naszych kolegów z b-klasy", to życzę powodzenia. Dla mnie, równie dobrze mógłby je podpisać z Ruchem albo Gieksą. Podpisując takie gówno Pan Czub wystawił świadectwo sobie i innym, w imieniu których działa. W moim na szczęście nie, choć myślałem jeszcze niedawno o przystąpieniu do SKZS.

Głupoty prawisz okrutne.... Jaki Ruch, jaka Gieksa? Przesadziłes z tym porównaniem....

Bardzo dobrze się stało - niepotrzebny był jakikolwiek rozłam wśród braci Zagłębiowskiej, bo nie o to tu chodzi - tylko o pracę wszystkich w kierunku poprawienia sytuacji Zagłębia Sosnowiec. W jedności siła.

Porozumienie wygląda obiecująco (na papierze). Zmierza to w dobrym kierunku - zobaczymy jak to dalej będzie miało wyglądać....
Cygan

Postprzez eL-Grego 2012-01-14, 11:41 am

Saster, to jak dlugo zamierzales sie jeszcze zastanawiac nad wstapieniem w szeregi SKZS i co Ci przeszkadzalo zrobic to wczesniej? Tym bardziej, ze zdaje mi sie byles zapraszany.. Podzial byl niepotrzebny a juz utrwalanie go to samobojstwo lub czysta dywersja. A B-klasa? Chcialbys zeby chlopaki, ktorzy zawierzyli kibicom i zostawiali serce na boisku sami zostali teraz na lodzie?
eL-Grego

Postprzez RUDI 2012-01-14, 11:51 am

saster napisał(a):Podpisując takie gówno Pan Czub wystawił świadectwo sobie i innym, w imieniu których działa. W moim na szczęście nie, choć myślałem jeszcze niedawno o przystąpieniu do SKZS.

Myślałeś ,myślałeś i co wymyśliłeś ?,czekałeś na co ? na awans ? .Zastanów się trochę co piszesz ,fajnie jest krytykować ,a co Ty zrobiłeś ? były tu takie teksty ,"no przecież chodzę na Ludowy ,to mało?"
Z oceną Jarka i innych poczekaj trochę ,tak jak czekałeś z podjęciem decyzji o przystąpieniu do SKZS.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-01-14, 12:30 pm

To, że formalnie został zakończony podział pomiedzy kibicami jest informacją bardzo dobrą. Tym bardziej, że poszło w świat. jak to będzie wygladać w praktyce, zobaczymy. Myslę, że dla osób, które miały pejoratywny stosunek do 1906, osoby z tego kręgu, które wejda do SKZS bedą po prostu musiały zapracować na zaufanie. A zwazywszy na to, że 1906 zostaje, watpliwości związane z tym również. Bo mnie się wydaje, że naturalną koleją rzeczy ta druzyna winna stac się rezerwami pierwszej. Argument e-grego o chlopakach na lodzie do mnie nie przemawia, bo:
-póki co, drużyna jest zdaje się amatorksa, a chłopcy odstają nie więcej jak 5-6 dych za zwycięstwo,
-bycie piłkarzme niesie ze soba określone ryzyko polegające na tym, że raz masz klub innym razem nie,
- można podac przykłady dziesiątki przykładów firm, gdzie z dnia na dzień traca pracę dziesiątki ludzi mającyh na utrzymaniu rodzniny i pies z kulawą nogą się o nich nie upomni.
Reasumując, czas pokaże jak to będzie funcjonować.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez saster 2012-01-14, 3:50 pm

Jeżeli prezes stowarzyszenia mojego klubu podpisuje odezwę, w której wzywa do kibicowania gangrenie, rakowi i syfilisowi chcącemu zniszczyć mój klub, to jest to delikatnie mówiąc dziwne. Równie dobrze mógłby mnie wezwać do kibicowania Ruchowi, Wiśle albo Orlętom Reszel. Kolegom biznes nie wyszedł, wiec przyjmują nowego wspólnika. Oczekują następnej odezwy, wzywającej do uczestnictwa w meczach na Zagórzu :)
A zaprezentowany pomysł, zeby z tych patałachów tworzyć rezerwy Zagłębia jest śmieszny. Mogą być rezerwami Saramcji co najwyzej.
saster

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna