Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2011-11-15, 11:14 pm

15 listopada 2011, 15:29:47 - MichalMKS
Wojciech Okińczyc odchodzi z Zawiszy

Wojciech Okińczyc nie jest już piłkarzem Zawiszy Bydgoszcz. Pierwszoligowiec rozwiązał z nim umowę za porozumieniem stron.

25-letni zawodnik w bydgoskim zespole grał przez ostatnie półtora roku. W tym sezonie wystąpił w dwóch meczach Pucharu Polski.

źródło: własne / Zawisza Bydgoszcz
-> www.90minut.pl/news/174/news1741060-Woj ... wiszy.html

Kolega dla Jankesa i mamy najlepszy napad w lidze.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez alisamyyen 2011-11-16, 9:25 am

Pod warunkiem że Jankowski zostanie w Zagłębiu
alisamyyen

Postprzez August 2011-11-16, 9:48 am

Pozostaje również pytanie czy Szlakotin i Mójta zostaną. A zdaje się obydwaj nie wyrażali chęci na dłuższy pobyt w Sosnowcu aniżeli do końca rundy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mwy 2011-11-16, 10:26 am

A mnie tak zastanawia forma strzelecka T.Tyca.
Spójrzcie na III lige opolsko-śląską. Odra Opole strzelonych bramek 23 z czego 17 - Tadeusz Tyc.
Pamiętam, że w Zagłębiu miał problem ze skutecznością a teraz ....

Może bym nam się przydał ?
mwy

Postprzez August 2011-11-16, 11:44 am

Adama Mójtę z Zagłębia Sosnowiec obserwuje Górnik - informuje dziennik "Fakt". Piłkarz grał wcześniej w ekstraklasie w barwach Odry Wodzisław. Czy zimą istotnie przeniesie się do klubu z Zabrza?

Odra spadła do I ligi, a Mójta przeniósł się do czeskiej Viktorii Żiżkov. - Grałem tam regularnie w poprzednim sezonie, zaliczyłem kilkanaście asyst, a drużyna awansowała do Gambrinus Ligi. Mnie wybrano do jedenastki sezonu. Po względem sportowym wszystko było w porządku - opowiada lewy obrońca. Odszedł z powodów kłopotów organizacyjno-finansowych klubu z przedmieść Pragi.

- Mnie zalegali z pensjami za sześć miesięcy. Nie mogłem tego ciągnąć w nieskończoność, bo życie w Pradze nie jest tanie. Postanowiłem wracać do Polski - tłumaczy piłkarz.

Piłkarz trafił do Zagłębia Sosnowiec, w którym jest podstawowym piłkarzem. Z władzami klubu ustalił, że będzie mógł odejść zimą. Mówi się o zainteresowaniu Górnika.

- Też o tym słyszałem. Temat Górnika był już gdy wracałem z Czech, lecz wtedy się nie udało z powodu winy mojego menedżera. Pojawiają się już zapytania co do mojej osoby. Chcę grać wyżej, lecz najpierw zamierzam dokończyć rundę z Zagłębiem - zaznacza Mójta.

http://www.sportslaski.pl/zapowiada-sie ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zaglebie76 2011-11-17, 8:47 am

Szkoda by było gdybyśmy stracili tego zawodnika ,jest jednym z nielicznych którzy "dają radę".
Niestety gdy gość będzie miał konkretną propozycję z wyższej ligi ,to nie ma się co czarować - nie będziemy mieli szans żeby go zatrzymać.

Mam nadzieje że zatrzymamy chociaż Szlakotina,Jankowskiego i Stefańskiego.Klub powinien stanąć na głowie żeby podpisać z nimi dłuższe kontrakty.Lepiej pozbyć części piłkarskiego złomu i znaleźć stosunkowo nieduże pieniądze na tych którzy się sprawdzają.
zaglebie76

Postprzez RUDI 2011-11-17, 1:10 pm

Cytat ,przekaz na żywo z Rybnika -Przed chwilą na głównej trybunie pojawił się były dyrektor sportowy Zagłębia Radosław Ogiela i Dariusz Kozielski, kiedyś współwłaściciel Zagłębia, a teraz to w zasadzie nie wiadomo.

Sępy się zlatują ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez greno 2011-11-17, 5:33 pm

Szkoda Rybnika! A taki fajny ''był'' :lol:
greno

Postprzez RUDI 2011-11-17, 6:35 pm

greno napisał(a):Szkoda Rybnika! A taki fajny ''był'' :lol:

Mnie raczej chodziło o to ,czy te dwa sępy nie przyszły obserwować piłkarzy Zagłębia ,aby coś ugrać dla siebie .
RUDI

Postprzez Cygan 2011-11-17, 7:07 pm

RUDI napisał(a):

Mnie raczej chodziło o to ,czy te dwa sępy nie przyszły obserwować piłkarzy Zagłębia ,aby coś ugrać dla siebie .

To jedno co piszesz. Racja

A drugie, tak jak greno - czy aby nie chcą topić tym razem ROW?
Cygan

Postprzez Brynic 2011-11-17, 7:31 pm

RUDI napisał(a):

Niby jak ugrac dla siebie? Przeciez miasto ma ponad 70% akcji SA. Zartowales RUDI czy pisales powaznie? Jezeli na powaznie to wytlumacz mi jak dziecku bo nie pojmuje.
Brynic

Postprzez RUDI 2011-11-17, 7:35 pm

Brynic napisał(a):
RUDI napisał(a):

Niby jak ugrac dla siebie? Przeciez miasto ma ponad 70% akcji SA. Zartowales RUDI czy pisales powaznie? Jezeli na powaznie to wytlumacz mi jak dziecku bo nie pojmuje.

Miasto ma prawa do wszystkich zawodników ?o to mi chodziło ,może chcą ruszyć z jakimiś propozycjami dla piłkarzy ,taka moja teoria spiskowa ;-)
RUDI

Postprzez Brynic 2011-11-17, 8:02 pm

Aaaaaaaaaa
No jezeli tak to rozumnie, to nawet calkiem do tych dwóch podobne
Brynic

Postprzez django 2011-11-17, 9:07 pm

RUDI napisał(a):Miasto ma prawa do wszystkich zawodników ?o to mi chodziło ,może chcą ruszyć z jakimiś propozycjami dla piłkarzy ,taka moja teoria spiskowa ;-)

"Prawo do zawodników" ma klub - tak długo, na jak długo jest podpisana umowa z danym zawodnikiem. I bez zgody klubu piłkarz nigdzie nie odejdzie. Natomiast jeżeli klub zalega piłkarzowi z wypłatami powyżej 3 miesięcy, to grajek może wystąpić do PZPN o rozwiązanie kontraktu. I takie niebezpieczeństwo może być w przypadku Jankowskiego. Jeżeli chodzi o Szlakotina i Stefańskiego, to obaj zimą mogą opuścić Zagłębie, bo kończy im się - odpowiednio - kontrakt i wypożyczenie.
django

Postprzez kiboll 2011-11-18, 12:53 am

Witam serdecznie specjalnie dla was prosto z Bydgoszczy

http://www.90minut.pl/news/174/news1742 ... wiszy.html

Brac i nie narzekać soldny Klofik - Maziarz - i Benek Imeh i Okinczyc ,Kanik w Zagłębiu na dziś dzień zrobią szał

Pozdro z Bydgoszczy wiele sie pozmieniało trzymajcie kciuki i kibicujcie nam w drodze do Extraklasy
kiboll

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników