flex napisał(a):To może ja postaram się odpowiedzieć na to pytanie.
Działalność moderatorów będzie ograniczona do egzekwowania postanowień określonych w regulaminie.
Nie jest naszym celem zamykanie, czy usuwanie niewygodnych postów lub też banowanie niewinnych użytkowników.
To forum ma być pisane przez użytkowników (a zarazem w większości kibiców Zagłębia Sosnowiec) i sami użytkownicy powinni też wykazać chęć aby to forum miało ręce i nogi a nie było śmietnikiem z bluzgami prowokacjami i postami nie na temat.
Moderatorzy zostali wybrani spośród kibiców. Jeśli uważacie, że ktoś z obecnych moderatorów się nie sprawdza w tej roli to myślę, że jest to dobry wątek aby tą kwestię przedyskutować.
Mam zastrzezenia co do pseudomoderatora swiezy52. I nie ja jedyny, paru innych tez.
Przy watku "Czy to juz czas na Stowarzyszenie" zaczal miatac banami dla ludzi ktorzy to pisali wedlug niego niewygodne posty. Zrobil z siebie boga tego forum i kazdego ktory nie pisze wedlug jego polecen "nagradza banem" jak to cynicznie nazywa. Widocznie rola tego czlowieka przerosla juz jego mozliwosci intelektualne.
Na forum jest jeszcze 6 innych moderatorow i jakos nikt z nich wlacznie z glownym flex nie ma takich zastrzezen jak swiezy52.
Swiezy52 potrafi zasyfic caly watek swoimi na czerwono pisanymi uwagami co do tego, kto pisze jeszce na temat a kto juz z tematu zboczyl. Swiezy52 jeszcze nie zrozumial ze forum jest DYSKUSYJNE a nie antydyskusyjne.
Logiczne jest ze ludzie "pouczani" przez "nieomylnego" jak maja pisac i co maja napisac dadza odzew na forum w formie krytykujacej tego calego swiezego52, wtedy to on wykazuje swoja sile i banuje na tydzien, dwa tygodnie albo na zawsze, a repertuar konczy blokadami IP. Tak oto wyglada syf na forum ktory wyrasta tylko i wylacznie na pokazie wladzy tego pseudomoderatora wobec forumowiczow.
Gdy swiezy52 pare dni temu dostal kolejnego szalu i zaczal masowo banowac uzytkownikow, napisalem jedynie ze on "sie osmiesza tym zachowaniem" (zero napinki, zero obrazy) za co tez zostalem nagrodzony banem na 1 tydzien i komentarzem typu "czy jest ktos jeszcze taki madry na forum?". Gdy po tygodniu zmienilem sobie podpis na koncie, gdzie otwarcie skrytykowalem zachowanie tego wladcy wszechbanow to od razu dostalem od niego debilne PW, gdzie napisal ze fajna mam stopke, i dobrze ze taka napisalem, bo to tylko pokazuje innym forumowiczom czym im grozi niesubordynacja wobec swiezego52.
Od tego momentu wiedzialem ze mam do czynienia z niespelnionym wladca, cierpiacym z powodu swojej malostkowosci.
Wszystko bylo ok, az do momentu gdzie kolega tego swiezego52, niejaki cygan z nikad zaczal krytykowac moj podpis. Tego swiezy52 juz nie zauwazyl jako pisania nie na temat, nie bylo ostrzezenia, ale za moj odzew na ta prowokacje dostalem od swiezego52 bana na dozywocie. Jak napisal zasluzonego!!! Tutaj widac ze on mierzy dwoma miarami!!!
Gdy zalozylem nowe konto i mu napisalem ze nie tedy droga, to dostalem blokade IP.
I teraz niech mi ktos z moderatorow odpowie czy ten gosc jest jeszcze normalny!
Wiadomo ze na forum sa reguly ktore trzeba przestrzegac, ale moderator powinien byc jeszcze bardziej neutralny i objektywny i jak napisal flex w cytowanej wyzej wypowiedzi powinien ingerowac w czasach gdy znaczaco naruszany jest regulamin. A caly konflikt ze swierzym52 zrodzily jego wypociny na temat tego kto pisze na temat czy nie na temat. Z reszta te posty istnieja, i mozna przeczytac jak "daleko" odbiegaja od tematu Stowarzyszenia. Wedlug mnie minimalnie jak juz, ale to wystarczylo by taki niespelniony mial scene to pokazania kim on to nie jest.
Swiezy52 zrobil z niczego konflikt. Inne osoby ktore staly po drugiej stronie konfliktu nadal sa zbanowane i nawet tutaj nie umieja wyrazic swojej dezaprobaty wobec tego faceta.
Domagam sie tutaj od normalnych moderatorow sciagniecia wszystkich banow dla osob ktorym swiezy52 wsadzil bana w czasie trwania swojej popisowki, a takze rozsadnego przemyslenia tego czy swiezy52 na tym forum jako moderator jest odpowiednia osoba na swoim stanowisku. Moze jako naczelny fotograf stadionowy bylby w trafniejszej funkcji.
Mam nadzieje ze przez to unikniemy wszyscy podobnych konfliktow na forum i unikniemy rowniez zasyfiajacych forum czerwonych dodatkow do postow uzytkownikow.
W tym miejscu podziekowania dla flex za odblokowanie tego oto mojego konta, przez co moglem napisac tutaj moje uwagi i za posprzatanie w temacie "przeglad prasy" i skasowanie prowokacyjnych postow Cygana i swiezego52
PS.:
Poniewaz swiezy52 jest strona w tym konflikcie, nie mam zamiaru odpowiadac ponizej na jego wpisy. Dyskutowac bede jedynie z innymi moderatorami tego forum, tutaj otwarcie lub na PW.
Zdanie swiezego52 wszyscy moglismy juz czytac nie raz na czerwono i jakos nie wnosilo ono nic do zakonczenia konfliktow a poglebialo je tylko, dlatego apeluje do swiezy52: Daruj sobie twoje plytkie wpisy tutaj. I tak nie bede na nie odpowiadal!