Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez RUDI 2011-08-08, 10:42 am

Gabryś_ napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ci ..watpliwi kibice,ktorzy chodza na B-klase nie sa "medium" calego kibicowskiego Zaglebia...Lucasie. Nie dajmy sie zwariowac..bez nich doping moze istniec i to lepszy bo ten przez ostatnie lata patrzac obiektywnie istnial tylko na meczach z hanysami. Wystarcza korekty w gniezdzie. Miasto nie udupi pilki w Zaglebiu gdyz zbyt wiele osob woli II lige w prawdziwym Zaglebiu Sosnowiec niz podrobka made in china...

Ci wątpliwi kibice do tej pory prowadzili Cię za rączkę i podstawiali wszystko pod nos. Jak widzę bez tych 'wątpliwych' kibiców zapału brak. Udany jesteś, do tej pory nie dopingowałeś, bo co? Bo nie odpowiadał Ci gniazdowy? A teraz nagle przełom w Twoim umyśle nastał i nakręcony jesteś do dopingowej korby? Z tej całej sytuacji zadziwia mnie jedno; jeżeli wszystkie osoby, które teraz wykazują (forumowy, ale zawsze) zapał do ogarniania plakatów, frekwencji, dopingu, robiłyby to od dawna, to z samych biletów moglibyśmy utrzymywać drużynę i nawet Adamczyk nie byłby w stanie pogrążyć nas w długach. Fajnie, że jeżeli nie otworzyliśmy oczu coniektórym na to jak jawnie jesteśmy robieni w wała, to chociaż coś tam w umyśle styka.

@RUDI

Dobrze, że jesteśmy, co? Jak frekwencja o pomste woła, to wina kibola. Jak na trybunach żenada i swawola to wina kibola. Jak plakaty, chwilę po rozwieszeniu trafiają do wora, to wina kibola.

Od kilku miesięcy Musztra ogarnia grupę plakatową i od tegoż momentu plakaty trzeba pilnować, bo zawsze komuś przeszkadzały, chyba, że sądzisz iż wtedy też to my je zrywaliśmy. Teraz co by się nie udało, albo jak, ktoś będzie robił pod górkę, to zawsze będzie wina tych złych chuliganów. Spoko, przyzwyczailiśmy się.

Porażkę z Calisią, też możecie na nas zwalić, a no i te długi, to też my. OLE TO MY KIBOLE !

A czy ja napisałem gdzieś że mam pretensje że nie ma Cie na meczu ,że rozpaczam nad brakiem zorganizowanego dopingu ,płaczę nad frekwencją ?(może sezon urlopów)po prostu wyraziłem swoją opinię(chyba mogę)nie wiem kto zrywa ,no ale ktoś ma w tym jakiś cel i mnie to po prostu dziwi ,i dlaczego osądzasz wszystkich jedną miarą ,dzieląc na My i Wy ,może lepsza opcja będzie Oni?a co do gniazda ,ja to tak widziałem,dwóch kolegów okupowało gniazdo ,może mieli taki kaprys a może nie,pozdrawiam.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez patrios91 2011-08-08, 1:08 pm

Gabryś_ napisał(a):Ci wątpliwi kibice do tej pory prowadzili Cię za rączkę i podstawiali wszystko pod nos. Jak widzę bez tych 'wątpliwych' kibiców zapału brak. Udany jesteś, do tej pory nie dopingowałeś, bo co? Bo nie odpowiadał Ci gniazdowy? A teraz nagle przełom w Twoim umyśle nastał i nakręcony jesteś do dopingowej korby? Z tej całej sytuacji zadziwia mnie jedno; jeżeli wszystkie osoby, które teraz wykazują (forumowy, ale zawsze) zapał do ogarniania plakatów, frekwencji, dopingu, robiłyby to od dawna, to z samych biletów moglibyśmy utrzymywać drużynę i nawet Adamczyk nie byłby w stanie pogrążyć nas w długach. Fajnie, że jeżeli nie otworzyliśmy oczu coniektórym na to jak jawnie jesteśmy robieni w wała, to chociaż coś tam w umyśle styka.

Hmm nie dopingowalem...no naprawde medium. Ciekawe gdzie byliscie gdy Hytrus napierdalal przekrety w klubie. Po zwolnieniu Pierscienia i falszywym usmieszku Hytrusa na kamerze bylo widac pare glow wsrod dziennikarzy...ciekawe co to za glowy. Gdyby nie nacisk na zwolnienie Hytrego tego "forumowego zapalu" to Hytrus wyroslby na biznesmena podobnego do Filipiaka,a na koncie SA bylo by kilkadziesiat milionow dlugow. Szanuje wasza prace przez te wszystkie lata lecz nie rozumiem waszego prostestu,a raczej jego formy. W trudnych chwilach zadajecie cios i pilkarzom(wychowankom) i "zbawicielowi" Baczynskiemu i cios fnansowy z braku wplywow z biletow,co jest rownoznaczne z brakiem pomocy spolce w stanieciu na nogi.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez PawełK 2011-08-08, 2:58 pm

patrios91 napisał(a):W trudnych chwilach zadajecie cios i pilkarzom(wychowankom) i "zbawicielowi" Baczynskiemu i cios fnansowy z braku wplywow z biletow,co jest rownoznaczne z brakiem pomocy spolce w stanieciu na nogi.

Zbawicielowi?
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-08-08, 3:34 pm

Baczyński jest niestety zbawicielem tylko do godziny 14:00. Później ma już na głowie inne rzeczy niż zbawianie Zagłębia. Tak na pół etatu to obawiam się, że on klubu nie uratuje.

P.S. Szkoda, że kolega Gabryś nie odnosi się do merytorycznych postów w tym temacie, za to wybiera sobie takie, z których można zrobić szyderę.
django

Postprzez patrios91 2011-08-08, 9:59 pm

PawełK napisał(a):Zbawicielowi?

2 razy mu sie udalo.. ;-) Do trzech razy sztuka...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez dardawsz1 2011-08-08, 11:44 pm

Rok temu o tej porze. 07.08.2010r
Sytuacja analogiczna do obecnej, poczÄ…tek rozgrywek ,przeciwnikiem beniaminek.

http://zaglebie.sosnowiec.pl/_photos/l1 ... 0_w__1.jpg

Na dodatek wtedy nie padało !!!
I niech każdy sobie odpowie na pytanie,czy naprawdę straciliśmy jakichkolwiek
prawdziwych kibiców ???
dardawsz1

Postprzez LucasUSA 2011-08-08, 11:55 pm

Tak jak pisalem, w "elektoracie" Z1906S dopiero roi sie od "sezonowcow", ktorzy wybieraja mecze z atrakcyjnym kibicowsko przeciwnikiem, badz wyjazdy.
Powtarzam, na takim fundamencie klubu nie zbudujecie, potrzeba Wam poparcia WSZYSTKICH kibicow.
A tego dopoki prawdziwe Zaglebie jeszcze dyszy nie uzyskacie. Mamy sytuacje patowa.
LucasUSA

Postprzez Swiezy 2011-08-10, 12:23 pm

Nie wiem czy ktos to juz napisal czy nie ale wkleje tu wypowiec kibica ze sterony legionisci po temacie ktory opisojuje powstanie zaglebia 1906 b klasy. " Jestem zdziwiony decyzją kibiców ZS. Tak jak jestem zdziwiony szacunkowaniem dla ich decyzji. Przecież ich klub nie upadł tylko gra w nowej drugiej lidze. Przecież pół Polski ma właścicieli/prezesów z którymi się nie dogadują.
Ich decyzja jest wypięciem się na swój klub. Klub który sami ponoć odbudowywali. Gdyby takim słabym tokiem myślenia poszli inni kibice - to większość szanujących się klubów pozakładało by swoje od b-klasy i tyle.
Czy Wy kibice Legii źle zrobiliście walcząc o swoje z ITI? Nie wydaje mi się. Walka DO KOŃCA doprowadziła Was do wygranej. A równie dobrze mogliśce założyć w 2005 czy 2006 swoją drużynę w b-klasie. Ale tego nie zrobiliście bo Legia to WASZ KLUB i pozostaliście przy nim mimo wszystkich nieprzychylności.
Podsumowując - decyzja ZS słaaaba i szacuneczki całkowicie nie uzasadnione" co o tym sadzic ? sam nie wiem...
Swiezy

Postprzez PawełK 2011-08-10, 12:56 pm

Ktoś kiedyś napisał "Mein kampf", "W pustyni i w puszczy" i wiele innych książek, artykułów, komentarzy itp. I co z tego, że ktoś napisał taki komentarz? Masz własne sumienie? Przeanalizuj argumenty za i przeciw i wyrób sobie własne zdanie. Niestety właśnie na tym bazują dzisiejsze media. Na praniu mózgu widzów, przez co zatraca się własne "ja". Jeżeli masz wątpliwości to przyjdź na mecz jednego i drugiego Zagłębia, może wtedy będzie Ci łatwiej...
PawełK
pyszałek

Postprzez pyla 2011-08-10, 9:39 pm

PawełK bronisz to czego obronić się nie da.
pyla

Postprzez Gabryś_ 2011-08-10, 10:30 pm

django napisał(a):P.S. Szkoda, że kolega Gabryś nie odnosi się do merytorycznych postów w tym temacie, za to wybiera sobie takie, z których można zrobić szyderę.

Szkoda, że Ty spotkania na żywo ograniczasz do wyciągania mniej jawnych informacji (np. odnośnie sponsora) i paplania na forum, zamiast na tychże spotkaniach zadawać pytania, rozwiewać wątpliwości. Dawaj te pytania od których 'uciekam'.
Gabryś_

Postprzez dardawsz1 2011-08-11, 12:27 am

GabryÅ›

Zacytuję część feralnego komunikatu z 3 lipca : "....W przyszłym sezonie na meczach drugoligowego Zagłębia nie będzie prowadzony zorganizowany doping, a także nie będą robione oprawy i nie pojawia się flagi na płocie..."

W związku z powyższym 2 pytania.
1.Czy Wasza akcja "opuszczamy Ludowy" ma charakter jednosezonowy jak wynika z tekstu ?
2.Czy też może noga Gabrysia na Ludowym już nie postanie i Gabryś &ska już nigdy nie krzyknie Zagłębie na Kresowej (pomijając ew. mecz derbowy) ?
dardawsz1

Postprzez Gabryś_ 2011-08-11, 12:56 am

Nie uważam, aby tekst był feralny.

1. Jeżeli będzie taka potrzeba to akcja będzie długofalowa. Zależy to od działań zarządu. Jak będą siedzieli na dupie i czekali aż coś im skapnie, to pewnie nie powrócimy. Jak okażą się niedołęgami, to wrócimy jako Zagłębie od A klasy. Jak wykażą się skutecznym działaniem i udowodnią, że przekładają dobro klubu nad dobro swoje, to wtedy gotowi jesteśmy do powrotu, ale nie ślepo spoglądając na propozycje zarządu, ale partnersko traktować temat.

2. Odpowiedź masz w pierwszym pytaniu. Poza tym cały czas staramy się o rozgrywanie meczów na Ludowym, więc mam nadzieję, że będę miał zaszczyt prowadzić doping na naszym stadionie w najbliższych miesiącach.
Gabryś_

Postprzez dardawsz1 2011-08-11, 1:25 am

Dzięki Gabryś.
Tekst jednak był feralny bo nas podzielił ale nie o tym.

Wynika z Twojej odpowiedzi ,że zostawiacie sobie furtkę.OK.Ale to wygląda w ten sposób że "jeśli będzie dobrze to wracamy bo to nasza zasługa i protest odniósł skutek".Jeśli zaś Klub z Kresowej spadnie będzie tekst " a nie ostrzegaliśmy".Czyli tak czy siak wszystko dzięki wam.

Poza tym nie można było tego co w Twojej pierwszej odpowiedzi napisać w komunikacie z 3 lipca ? !
Brakło tych słów i przez to mnóstwo nieporozumień i wzajemnych oskarżeń.Gdybyście napisali że to jest akcja choćby nawet długofalowa to nikt nie użył by tu słowa zdrada itp.

Choć z drugiej strony jeśli widzę na konkurencyjnym forum wpis ; "Zagłębie przy Kresowej do upadku ! Amen . " i nikt na to nie reaguje, nikt tego tam nie potępia to naprawdę trudno uwierzyć w dobre intencje założycieli i kibiców nowego klubu.
dardawsz1

Postprzez Darian 2011-08-11, 9:34 am

Nie wiem czy ktoś zdaje sobie sprawę i zakłada najgorszy scenariusz tzn. upadek Zagłębia poprzez ogłoszenie upadłości i niewypalenie pomysłu z projektem klubu kibicowskiego Zagłębia. I co wtedy? Będzie płacz i zgrzytanie zębów a spora wina za taki stan rzeczy spadnie na inicjatorów pomysłu powołania nowego klubu i odejscia od Zagłębia,

Działanie długofalowe nie jest takie proste. W końcu po 1 czy 2 awansie trzeba będzie sie mierzyć z problemami większego kalibru. Jak zaczną się problemy finansowe nowego klubu w skutek niegospodarności to zaczną się wzajemne oskarżenia,utarczki i konflikt w gronie założycieli. W tym czasie 2 ligowe Zagłebie padnie nie mając większego poparcia. Górski będzie w siódmym niebie że pozbył sie problemu piłkarskiego, Natomiast niemałe grono kibiców Zagłębia w stosunku do załozycieli nowego klubu będzie używało innych epitetów niż dotychczas i podział tylko się ugruntuje. Bierze ktoś w ogóle pod uwagę taki scenariusz?
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników