Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez tiktak 2011-08-04, 9:46 pm

August, trochę luźniej. Tak się składa że bywałem w zeszłym sezonie na a-klasie w Preczowie i Sarnowie. I prędzej pojadę popatrzeć na nich niż na nowotwór. Powiem tak: Zagłębie nawet w III lidze to jest obciach,ale trzeba to jakoś przełknąć. Do tej pory nie wypowiadałem się w tym wątku, ale to co wypisują ci goście przypomina mi żale żony, która się puściła do męża o to, że wyzywa ją od kurwy, argumentując, że przecież tyle lat byli razem. Skład zarządu utwierdził mnie w przekonaniu że intuicja mnie nie zawiodła.
tiktak

Postprzez Jedker84444 2011-08-04, 9:57 pm

ty tiktak nie badź taki mądrala , bo pewnie jak z Zagłebie biegało w ekstra klasie to zasuwałeś na mecze a teraz jak mają kryzys to się dupą do nich odwracasz ku..wa jak ja nie lubie takich 1 sezonowców i co z tego ze Zagłebie ma teraz długi a które wielkie kluby ich nie mają wiesz mi że na realia polskie to i tak jest igła w stogu siana jeśli chodzi o siano jakie lecą , pan Baczyński udowadniał już nie raz ze umie sobie poradzić z takim sytuacjami jakie są w klubie z Sosnowca , a mam pytanie do zarządu w skład którego wchodzi niedawno nasz człowiek z młyna Gabryś_ co będzie jak wasze zagłebie 1906 nie osiągnie sukcesu i będziecie musieli swoją działność znieść będziecie zamierzali wracać na Ludowy dziękuje za wysłuchanie i życze sukcesów temu Zagłebiu z Ludowego !!! do boju panowie teraz 3 pkt z kaliszem :):)
Jedker84444

Postprzez August 2011-08-04, 9:58 pm

tiktak napisał(a):August, trochę luźniej. Tak się składa że bywałem w zeszłym sezonie na a-klasie w Preczowie i Sarnowie. I prędzej pojadę popatrzeć na nich niż na nowotwór. Powiem tak: Zagłębie nawet w III lidze to jest obciach,ale trzeba to jakoś przełknąć. Do tej pory nie wypowiadałem się w tym wątku, ale to co wypisują ci goście przypomina mi żale żony, która się puściła do męża o to, że wyzywa ją od kurwy, argumentując, że przecież tyle lat byli razem. Skład zarządu utwierdził mnie w przekonaniu że intuicja mnie nie zawiodła.

To bądź ponad to, Tiktak, nic więcej. Jakie intencje mają twórcy 1906, okaże się z czasem. Ja uważa, że świadomie czy nie, grupy kibicowskie wychodząc z Ludowego podjęły dośc spore ryzyko. Bo co będzie jeśli np. S.A. mimo wszystko przetrwa. Albo np. 1906 okaże się projektem rzeczywiście służącym politycznej trampolinie określonych osób ? Rzecz jasna wcale tak nie musi być, ale jeśli ? Kompromitacja ? Jak dotąd jedyną tubą czy może rzecznikiem 1906 jest Gabryś. Naprawdę fajny chłopak, przekonany o słusznosci swego działania. Ale jeśliby projekt 1906 w dłuższej perspektywie by nie wypalił moze być spalony. A ja uważam, że takich ludzi Zagłębiu trzeba. Dlatego wcale nie zazdroszczę bo to nie takie proste. Dlatego chamstwem z mojej strony byłoby jemu i jemu podobnym ubliżanie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-08-04, 10:03 pm

Jedker84444 napisał(a):ty tiktak nie badź taki mądrala , bo pewnie jak z Zagłebie biegało w ekstra klasie to zasuwałeś na mecze a teraz jak mają kryzys to się dupą do nich odwracasz ku..wa jak ja nie lubie takich 1 sezonowców i co z tego ze Zagłebie ma teraz długi a które wielkie kluby ich nie mają wiesz mi że na realia polskie to i tak jest igła w stogu siana jeśli chodzi o siano jakie lecą , pan Baczyński udowadniał już nie raz ze umie sobie poradzić z takim sytuacjami jakie są w klubie z Sosnowca , a mam pytanie do zarządu w skład którego wchodzi niedawno nasz człowiek z młyna Gabryś_ co będzie jak wasze zagłebie 1906 nie osiągnie sukcesu i będziecie musieli swoją działność znieść będziecie zamierzali wracać na Ludowy dziękuje za wysłuchanie i życze sukcesów temu Zagłebiu z Ludowego !!! do boju panowie teraz 3 pkt z kaliszem :):)

Poproś kogoś starszego żeby ci wytłumaczył o co chodzi w moim wpisie. A jak zrozumiesz co głupiego naoisałeś to za pokutę kup dwa bilety na Zagłębie. Nie powiem na które.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-08-04, 10:05 pm

Do Augusta - Twój wpis przypomina mi tych co dawali czas Ojrzyńskiemu, Adamczykowi, Ogieli. Sztuką niestety jest być mądrym przed faktem. Poza tym z grubsza jestem ponadto.
tiktak

Postprzez August 2011-08-04, 10:09 pm

tiktak napisał(a):Do Augusta - Twój wpis przypomina mi tych co dawali czas Ojrzyńskiemu, Adamczykowi, Ogieli.

To mnie źle zrozumiałeś. Ale już mi się nie chce tłumaczyć. Jestem coraz bardziej zmęczony tym całym syfem, jaki się zrobił
August

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:21 pm

Gabryś_ napisał(a):
zaglebie76 napisał(a):Wiem że temat jest o zespole z B-klasy ,ale nie ma się co śmiać z ich strojów bo tamten klub się dopiero organizuje.Jak już będą mieli stroje to będzie polew z ich biletów ?
Mamy chyba większe zmartwienia niż to ,w czym grali byli kibice Zagłębia Sosnowiec ?

Byłym kibicem Zagłębia to możesz być Ty.

Piotr Chałuda - prezes, jak ktoś siedział na krytej to nie zna chłopaka, wyjazdowicz, reprezentant silniejszej ręki Zagłębia
Arkadiusz Szymanek - viceprezes, powielić moge to co przy Piotrku
Mariusz Gierczak - viceprezes, aktywny kibic, w latach 80-90
Gabriel Krawczyński
Dariusz Kisiel - właściciel herbu
Jędrzej Wierzchowski - przedstawiciel ultrasów
Tomasz Szponder
Grzegorz Grad - jeśli komuś musze tłumaczyć, to średnio z jego wiedzą na temat kibicowskiego Zagłębia
Piotrek PajÄ…k - skarbnik
Piotrek Iminionek - aktywny kibic lat 90

Skład ukazuje przekrój aktywnych grup na Zagłębiu. Pytania o to kto czym się zajmuje, pozostawię bez komentarza, bo w mojej ocenie są mało poważne. Możecie użyć to jako argument przeciwko Zagłębiu.

no proszę gabryś się nawet pojawił na forum no nie dowierzam he he :lol: :lol: :lol: :lol:
damianeri zs

Postprzez damianeri zs 2011-08-04, 11:38 pm

tiktak napisał(a):August, trochę luźniej. Tak się składa że bywałem w zeszłym sezonie na a-klasie w Preczowie i Sarnowie. I prędzej pojadę popatrzeć na nich niż na nowotwór. Powiem tak: Zagłębie nawet w III lidze to jest obciach,ale trzeba to jakoś przełknąć. Do tej pory nie wypowiadałem się w tym wątku, ale to co wypisują ci goście przypomina mi żale żony, która się puściła do męża o to, że wyzywa ją od kurwy, argumentując, że przecież tyle lat byli razem. Skład zarządu utwierdził mnie w przekonaniu że intuicja mnie nie zawiodła.

tiktak ty sam jesteś obciach człowieku co ty piszesz ja ci udowodnie że zagłębie jeszcze nie raz pokaże pazur acha i jeszcze coś przeczytaj sobie wywiad z marcinem lachowskim
damianeri zs

Postprzez Serious 2011-08-04, 11:44 pm

Co Ty od Tik Taka chcesz, Damianeri? Dobrze facet mówi, Zagłębie powinno grać w Ekstraklasie, bo z taką historią, taką tradycją zasługuje na coś lepszego niż III Klasa Rozgrywkowa, która jest dla nas obciachem w pewien sposób.

I na litość Boską...Po co te napinki? Myślę, że lepiej nie rozmawiać wcale niż się nieustannie obrzucać wyzwiskami.

Pozdrawiam.
Serious

Postprzez LucasUSA 2011-08-05, 12:45 am

Troche dla rozladowania emocji:

Prekursorzy obecnego ruchu Ultras prezentuja oprawe:

Obrazek

Pikniki z "krytej" oczywiscie bez barw, ale o kapeluszach nie zapomieli :)

Wjazd ekipy "sportowej" :) :

Obrazek

W koncu mowimy o tradycjach kibicowskich obecnego klubu ;-)
Tylko bez napinki :lol:
LucasUSA

Postprzez Sonda 2011-08-05, 10:28 am

August napisał(a):Jak dotąd jedyną tubą czy może rzecznikiem 1906 jest Gabryś. Naprawdę fajny chłopak, przekonany o słusznosci swego działania. Ale jeśliby projekt 1906 w dłuższej perspektywie by nie wypalił moze być spalony. A ja uważam, że takich ludzi Zagłębiu trzeba. Dlatego wcale nie zazdroszczę bo to nie takie proste. Dlatego chamstwem z mojej strony byłoby jemu i jemu podobnym ubliżanie

Widze że kolega zmienił zdanie, bo jeszcze na początku wątku nie było to dla kolegi chamstwem
August napisał(a):Reasumując, mamy do czynienia z bandą szmaciarzy, po których żaden normalny kibic Zagłębia nie będzie płakał.
Sonda

Postprzez Jedker84444 2011-08-05, 11:33 am

Ja też już się zastanawiam po co mi się wogóle tutaj kłócimy niech każdy kibicuje swojemu zespołowi i robi to jak najlepiej potrafi a co do tiktaka nie bój się gościu może jeśli nawet jestem wiekowo młodszy to i tak bardziej rozgarnienty życiowo a zauważyłem ze bardzo masz tutaj napinkę , fakt faktem Zagłebie popełniło kilka błędów trenerskich ale też czar goryczy powinień się zakończyć , jest młody skład należy walczyć bo dobra droga przed nimi !!!!
Jedker84444

Postprzez August 2011-08-05, 12:08 pm

Sonda napisał(a):
August napisał(a):Jak dotąd jedyną tubą czy może rzecznikiem 1906 jest Gabryś. Naprawdę fajny chłopak, przekonany o słusznosci swego działania. Ale jeśliby projekt 1906 w dłuższej perspektywie by nie wypalił moze być spalony. A ja uważam, że takich ludzi Zagłębiu trzeba. Dlatego wcale nie zazdroszczę bo to nie takie proste. Dlatego chamstwem z mojej strony byłoby jemu i jemu podobnym ubliżanie

Widze że kolega zmienił zdanie, bo jeszcze na początku wątku nie było to dla kolegi chamstwem
August napisał(a):Reasumując, mamy do czynienia z bandą szmaciarzy, po których żaden normalny kibic Zagłębia nie będzie płakał.

To była moja pierwsza cholernie emocjonalna reakcja na informację zamieszczoną na 100% po pierwszym spotkaniu w "Warce" w sprawie utworzenia 1906. I nie zamierzam się jej wypierać. I raczyłbys przytoczyć pełną wypowiedź a nie zdanie wyrwane z kontekstu. Poza tym zamiast stosować ubeckie metody i wywlekać kto, co i kiedy napisał, zastanowiłbyś się i pomyslał, że może czyjąś intencją jest próba załagodzenia coraz wiekszych antagonizmów chyba, że Ci to bardziej odpowiada, aby za chwilę ludzie do niedawna kibicujący jednemu klubowi zaczęli się lać pod czy na Ludowym między sobą.I zwróciłbys uwagę na to, że na forum czy forach - jak słyszę -zrobił się duży syf.
August

Postprzez zaglebie76 2011-08-05, 12:48 pm

Popieram wypowiedź kol.Augusta.
Sam też w pierwszym odruchu zareagowałem mocno emocjonalnie i nie zastanawiałem się do końca nad tym co piszę(a w zasadzie JAK piszę ,bo wtedy emocje zdecydowanie wzięły górę nad rozsądkiem).
Chociaż zdania nie zmieniłem i nadal uważam pomysł z drugim Zagłębiem za zbyt radykalny i dzielący nasza kibicowską brać ,to niepotrzebna jest nam eskalacja negatywnych emocji.

Powtórzę to co kiedyś napisałem:
"...inny odbiór miałaby tak inicjatywa gdyby nie było prób zawłaszczania historii i odcinania się od klubu - tylko powiedzmy nowa nazwa związana z Zagłębiem i potraktowanie tego kroku jako jakiejś alternatywy na czarną godzinę ,współpracującą w jakiś sposób z Zagłębiem Sosnowiec (rezerwy prowadzone przez kibiców ?)."
zaglebie76

Postprzez August 2011-08-05, 1:53 pm

zaglebie76 napisał(a):Chociaż zdania nie zmieniłem i nadal uważam pomysł z drugim Zagłębiem za zbyt radykalny i dzielący nasza kibicowską brać ,to niepotrzebna jest nam eskalacja negatywnych emocji.

Własnie. Źle zareagowałem. Bardzo źle. Dzisiaj tak bym nie napisał. I nie zmieniłem swojego zdania co do Zagłębia.Ale to też nie oznacza, że mamy po iles tam razy skakać do oczu. A nie daj Boże bic się na jakims meczu.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników