Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez KalF92 2011-08-01, 8:01 am

rossoneri, Mam nadzieję że pamiętasz jak stałeś z tymi ludźmi i śpiewałeś to co zarzucił jeden z "Baranów"(Mam nadzieję że G. nie uzna tego za obelgę) Te barany to Twoi bracia(przynajmniej do niedawna tak było) ja tam się na zwierzątkach nie znam ale brat barana to też baran,ewentualnie owca..
NA STRONIE ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC są informacje o ZAGŁĘBIU SOSNOWIEC dlatego właśnie udostępniono materiały ze sparingu. Do dowód na to że to nie Ultrasi i spółka chcą się dzielić Tylko tacy krzykacze jak Ty! Ultrasi nie bluzgają po Was a Wy robicie to nagminnie.

Postawcie się na ich miejscu: Najpierw zwymyślaliście ich od frajerów,zdrajców i takich tam a potem mieliście PRETENSJE o to że nie było ich z Wami na meczu :!: :!: Trochę,konsekwencji bo albo macie ich za TYCH ZŁYCH i ani myślicie stawać z nimi ramie w ramię, albo tak na prawdę chcecie by znów prowadzili Was za rękę.
Radzę się zastanowić nad tym co piszecie,bo na prawdę część z Was zachowuje się śmiesznie.Obrażaliście ich od najgorszych więc chyba macie świadomość że nie pozwoliliby sobie na to jeśli stali by z wami twarzą w twarz?(broń Boże nie pisze ze ktoś by Was bił,ale po prostu wtedy jakaś pyskówka miałaby jakikolwiek sens)
ZAPYTAM JESZCZE RAZ GDZIE BYLIŚCIE GDY BYŁY SPOTKANIA W WARCE i PUBIE SPORTOWYM? Czemu tam odezwały się tylko 4osoby? W tym Pan [b]AUGUST[b/](jego udało mi się "zidentyfikować"),któremu oddaję duży szacunek za to że znalazł czas i pomimo odmiennego zdania przyszedł,przedstawił swoje racje,porozmawiał i o dziwo nikt go za to nie zbił. Potrafił sensownie przedstawić swoje zdanie a także wysłuchać argumentów drugiej strony. Bierzcie przykład szanowni krzykacze.

PS1 niby nie interesuje Was(krzykaczy) to Zagłębie 1906 a postów w tym temacie co niemiara a ponad połowa jest niczym innym jak napinką i próbą dolania oliwy do ognia.

Ps2 Możecie być pewni że NIKT z inicjatorów nie przejmuje się tym co tu piszecie, a to dlatego że nikt z Was (poza tymi 4osobami) nie miał odwagi przyjść i porozmawiać jak ludzie,tylko siedzi i pisze jakieś farmazony i myśli że to coś zmieni. Otóż nie!
PANOWIE BRACIA ! Proszę po raz kolejny przestańcie obrażać przez internet bo wcale fajniejsi przez to nie będziecie,mało tego nie przywrócicie tym dawnym porządków, a czemu? bo zeby się porozumieć trzeba chcieć rozmawiać a część z Was tylko obraża i sieje ferment!

POZDRAWIAM!
KalF92

Postprzez rossoneri come back 2011-08-01, 8:18 am

no najlepiej mnie zablokowac:))) brawo PawełK :))) swietne posuniecie:) pasujesz do tego nowego tworu:) zachowujesz sie podobnie do nich:) zablokuj wszystkich tak bedzie najlepiej:)
rossoneri come back

Postprzez rossoneri come back 2011-08-01, 8:21 am

KalF92 napisał(a):rossoneri, Mam nadzieję że pamiętasz jak stałeś z tymi ludźmi i śpiewałeś to co zarzucił jeden z "Baranów"(Mam nadzieję że G. nie uzna tego za obelgę) Te barany to Twoi bracia(przynajmniej do niedawna tak było) ja tam się na zwierzątkach nie znam ale brat barana to też baran,ewentualnie owca..
NA STRONIE ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC są informacje o ZAGŁĘBIU SOSNOWIEC dlatego właśnie udostępniono materiały ze sparingu. Do dowód na to że to nie Ultrasi i spółka chcą się dzielić Tylko tacy krzykacze jak Ty! Ultrasi nie bluzgają po Was a Wy robicie to nagminnie.

Postawcie się na ich miejscu: Najpierw zwymyślaliście ich od frajerów,zdrajców i takich tam a potem mieliście PRETENSJE o to że nie było ich z Wami na meczu :!: :!: Trochę,konsekwencji bo albo macie ich za TYCH ZŁYCH i ani myślicie stawać z nimi ramie w ramię, albo tak na prawdę chcecie by znów prowadzili Was za rękę.
Radzę się zastanowić nad tym co piszecie,bo na prawdę część z Was zachowuje się śmiesznie.Obrażaliście ich od najgorszych więc chyba macie świadomość że nie pozwoliliby sobie na to jeśli stali by z wami twarzą w twarz?(broń Boże nie pisze ze ktoś by Was bił,ale po prostu wtedy jakaś pyskówka miałaby jakikolwiek sens)
ZAPYTAM JESZCZE RAZ GDZIE BYLIŚCIE GDY BYŁY SPOTKANIA W WARCE i PUBIE SPORTOWYM? Czemu tam odezwały się tylko 4osoby? W tym Pan [b]AUGUST[b/](jego udało mi się "zidentyfikować"),któremu oddaję duży szacunek za to że znalazł czas i pomimo odmiennego zdania przyszedł,przedstawił swoje racje,porozmawiał i o dziwo nikt go za to nie zbił. Potrafił sensownie przedstawić swoje zdanie a także wysłuchać argumentów drugiej strony. Bierzcie przykład szanowni krzykacze.

PS1 niby nie interesuje Was(krzykaczy) to Zagłębie 1906 a postów w tym temacie co niemiara a ponad połowa jest niczym innym jak napinką i próbą dolania oliwy do ognia.

Ps2 Możecie być pewni że NIKT z inicjatorów nie przejmuje się tym co tu piszecie, a to dlatego że nikt z Was (poza tymi 4osobami) nie miał odwagi przyjść i porozmawiać jak ludzie,tylko siedzi i pisze jakieś farmazony i myśli że to coś zmieni. Otóż nie!
PANOWIE BRACIA ! Proszę po raz kolejny przestańcie obrażać przez internet bo wcale fajniejsi przez to nie będziecie,mało tego nie przywrócicie tym dawnym porządków, a czemu? bo zeby się porozumieć trzeba chcieć rozmawiać a część z Was tylko obraża i sieje ferment!

POZDRAWIAM!

zaden z nich nie byl i nie bedzie moim bratem:) z tego co wiem mam tylko siostre:))) a co do strony to chyba to nie jest strona Zaglebia 1906 z B-klasy
rossoneri come back

Postprzez rossoneri come back 2011-08-01, 8:33 am

prosze ,ktoregos z bystrzejszych moderatorow o odblokowanie mojego pierwotnego konta:)
juz jeden sie osmieszyl:)
rossoneri come back

Postprzez PawełK 2011-08-01, 8:39 am

rossoneri come back napisał(a):prosze ,ktoregos z bystrzejszych moderatorow o odblokowanie mojego pierwotnego konta:)

Dostałeś bana za wyzywanie kibiców od baranów. Czy się ośmieszyłem? Pewnie tu jeszcze wrócisz z innego komputera... I daruj sobie te słabe PW :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez Lars 2011-08-01, 9:27 am

Ze skrótu tego podwórkowego meczu skomentuję tylko 2 sprawy:
1. Doping "Zagłębie!" dla zespołu w zielonych koszulkach, nierozumiem.
2. "Wiara, która przetrwała" śpiewane przez kibiców zielonych koszulek. Skoro nie kibicujecie juz Zagłębiu tylko drużynie zielonych koszulek, to dla mnie jednoznaczne jest, że ten okrzyk tu nie pasuje. Wymyślcie coś na kształt "Nowa Wiara, która powstała" - będzie bardziej wiarygodnie.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Cygan 2011-08-01, 9:40 am

Czemu dałeś mu bana? Nie można już swobodnie się wypowiadać.....?

Z innej beczki: a może zatrudnicie Maćka Zudina - marnuje się chłopak na parkingu klubowym....
Cygan

Postprzez zaglebie76 2011-08-01, 10:03 am

Prawie nigdy nie zgadzałem się z tym co pisał kolega rossoneri ,ale banowanie go za napisanie "barany" to jakiś absurd.Nieraz padały tu gorsze obelgi i moderatorzy tak ochoczo nie reagowali...
Myślę że kolega PawełK (mimo tego że jest moderatorem i ma większe prawa niż my) za bardzo się wczuł w rolę obrońcy Z1906S i powinien zachować więcej obiektywizmu/zdrowego rozsądku(są przecież jeszcze inne kary niż tylko ban ,tym bardziej że rossoneri nie jest jakimś świeżakiem-miał tu konto od ponad 6 lat).

Jeśli chodzi o zarzuty kol.KalF`a o brak krytykujących 1906 na ostatnim spotkaniu ,to odpowiadam-we własnym imieniu-nie chciałem tracić czasu na jałową dyskusję.Skoro ktoś zadecydował za wszystkich , powołał swój klub ,ogłosił że przejmuje tradycję/herb i postawił wszystkich przed faktem dokonanym ,to jaki sens ma dyskusja ? Ani on mnie nie przekona że to co robi nie szkodzi Zagłębiu ,ani ja jego że odcięcie się od swojego klubu to w/g mnie głupota.
Pomijam już fakt tego ,że moje zdanie jako piknika (no ,może piknika+ ;) ) ma pewnie głęboko...
zaglebie76

Postprzez GrubyPerez 2011-08-01, 10:12 am

PawełK napisał(a):
rossoneri come back napisał(a):prosze ,ktoregos z bystrzejszych moderatorow o odblokowanie mojego pierwotnego konta:)

Dostałeś bana za wyzywanie kibiców od baranów. Czy się ośmieszyłem? Pewnie tu jeszcze wrócisz z innego komputera... I daruj sobie te słabe PW :-)

Paweł, nie sraj ogniem , tylko odblokuj rossoneri.
I daj się ludziom swobodnie wypowiadać.

ps
=========
Napisałem już na forum kibiców ( a to jest formum niekibiców??) - więc nie będę powtarzał całości tylko cytat:
http://kibicezaglebia.net/forum/viewtop ... 8666#78666
"Śmieszą mnie próby tłumaczenia sobie samym że rybnik intonując swoją wiejską przyśpiewkę wyrażał poparcie dla 1906. Plują na nas a dla Was to deszcz pada?? Przyzwyczajcie się do tego, że staniemy (staliśmy?) się pośmiewiskiem dla rzeszy wrogów, Oni tym bardziej nie zrozumieją inicjatywy, samej w sobie niezłej, ale jak zwykle u nas przeprowadzonej od dupy strony.
NIE ŻYCZĘ SOBIE jako kibic ZAGŁĘBIA (ani lepszy, ani gorszy od innych mających te barwy w sercu) aby ktokolwiek , powtórzę - ktokolwiek -na przyszłość blokował inicjatywę spontanicznego dopingu.
Pier.olnęliście zonka Panowie- taka jest konkluzja. Nie zepsujcie tego do końca, jeszcze jest szansa. I to po Waszej stronie jest teraz piłka , Wy musicie zadziałać, żeby odwrócić proces podziału.
Macie na to teraz idealny czas. "
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez mario999 2011-08-01, 10:43 am

Jestem kibicem Zagłębia od 35 lat. Jezdziłem na mecze w ekstraklasie w latach 80-tych, jezdziłem gdy powstalismy z popiołów( niezapomniany mecz w Libiążu). Jezdziła tam rzesza kibiców Zagłebia.
Rozumiem w pewnym sensie zachowanie chłopaków którzy mieli już dosc tego wszystkiego bo sam dosc miałem.
Cofnijmy się w czasie.
Era Rudego- czy poniósł karę za swoje machlojki. Odpowiedz- nie, a kto poniósł , odpowiedz-my wszyscy.
Potem nastąpiła era Szatana, Luli i przedewszystkim Chytrego, czy poniesli odpowiedzialnośc karną za działanie na szkodę naszego Klubu???????? Odpowiedz- nie. A kto poniósł- odpowiedz znowu my.
Potem nastąpiła era Adamczyka i Srogieli którzy doprowadzili swoimi decyzjami do całkowitej ruiny naszego Klubu( wiedząc jakie ma długi), nie przejmowali się tym windując swoje zaarobki na poziomie Klubu Ekstraklasy. Do czego nas to doprowadziło? I czy poniesli odpowiedzialność? Oczywiscie że znowu nie. A kto poniósł i będzie ponosił? Znowu odpowiedz jest ta sama.
Ileż można znosic przekręty, kumoterstwo, oszustwo, nabijanie swojej kabzy naszym kosztem?
Nie mówie że decyzje o utworzeniu nowej drużyny całkowicie popieram bo mysle że można było to inaczej rozwiązać ale po częsci rozumiem tych chłopaków. Ileż można być oszukiwanym , karmionym słowami bez pokrycia. Oddalismy dla naszego Klubu czas , zdrowie , pieniądze. Pamiętam czasy młodzieńcze jak się kombinowało żęby tylko jechac na mecz wyjazdowy naszego ukochanego Klubu i co mamy za to??????????
Podam przykład Widzewa który pozwał swojego byłego własciciela do Sądu o odszkodowanie( bodajże liczone w milionach złotych) o to że działał na szkodę Klubu. Czemu u nas nie można tego zrobić z Rudym., Chytrym i innymi którym zależało tylko na własnej kieszeni, dorabiając się majątku kosztem nas wszystkich, to oni doprowadzili to tego co się teraz dzieje. I na sam koniec proszę nie obrażajmy się , nie kłócmy się bo to do niczego nie prowadzi bo napewno żaden z nas nie chce żle dla naszego ukochanego Zagłębia. Było jest i będzie, myslę... że zawsze Zagłebie.
mario999

Postprzez Leżak 2011-08-01, 10:49 am

Mam prośbę do bardziej zorientowanych, prosiłbym o napisanie jak kształtuje się i kto wchodzi w skład zarząd klubu Z1906S oraz jaka jest jego siedziba.
Szukałem kilka stron wczesniej ale znaleść nie potrafiłem. Z góry dzieki za odpowiedź.
Leżak

Postprzez mason 2011-08-01, 11:01 am

Czemu nie można? Bo jest układ w Sosnowcu od lat funkcjonujący i ci sami kibice którzy teraz protestują przeciw temu układowi jeszcze niedawno się z nim bratali pod telebimem. Trzeba się było skrzyknąć i rozjebać to szemrane towarzystwo ze Zwycięstwa podczas ostatnich wyborów nawet jak było to obarczone ryzykiem że może być i gorzej. Mogło być gorzej ale nie musiało a jak zostało tak jak było to jest jak jest.

Kto przybijał piątki z Górskim pod telebimem, nie ci sami co teraz tak protestują? A kto rządził tym klubem? Nie pupile i klakierzy Górskiego, różne Adamczyki itd? To co jest teraz i ta cala akcja to jest wchodzenie do tej samej rzeki. Też trzeba będzie chodzić do Górskiego na żebry i stopniowo w miarę ew. awansów uzależniać się od tego układu który był, jest i będzie co jest także zasługą tych co teraz protestują. Trzeba się walnąć w piersi że kibice podczas wyborów, nawet milcząc udzielili i Górskiemu i temu układowi wsparcia. Ja osobiście nie byłem zwolennikiem tego czy tamtego konkurenta ale zwolennikiem jakiejkolwiek ZMIANY bo bez tej zmiany mamy to co mamy i lepiej nie będziemy mieć ani z II ligą ani z B-klasą. To trzeba rozjebać od podstaw i wtedy takie protesty coś przyniosą i będzie szansa na lepszy czas dla nas wszystkich i to bez podziału środowiska.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez August 2011-08-01, 11:07 am

Leżak napisał(a):Mam prośbę do bardziej zorientowanych, prosiłbym o napisanie jak kształtuje się i kto wchodzi w skład zarząd klubu Z1906S oraz jaka jest jego siedziba.

Zarząd jest 10-osobowy, wchodzą do niego m.in.reprzentanci wszystkich grup kibicowskich, jest. m.in. "kulaga" Kisiel. Prezesem jest Piotr Hałda (?) Prosze mnie poprawić jesli pomyliłem nazwisko. Niestety nie udało mi się zadać kilku zamierzonych pytań w tym o siedzibę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-08-01, 1:39 pm

Cygan napisał(a):Czemu dałeś mu bana? Nie można już swobodnie się wypowiadać.....?

GrubyPerez napisał(a):Paweł, nie sraj ogniem , tylko odblokuj rossoneri.

Regulamin forum napisał(a):Na forum panuje przyjazna atmosfera, wszelkie kłótnie na temat wyższości jednego klubu nad drugim, bądź zniechęcanie nowych użytkowników swoją postawą - nie są tu mile widziane.
.
.
.
W szczególności nie wolno:
.
.
.
- obrażać innych użytkowników forum, innych klubów, piłkarzy, sędziów, pracowników klubu używając wulgaryzmów
.
- pisać na tematy kibicowskie na forum Piłka nożna.

Dlatego rossoneri dostał bana. Wolność słowa wolnością słowa, każdy z Was logując się na forum zaakceptował jego regulamin i jeżeli do tej pory była "wolna amerykanka" to obrażanie, wyzywanie się skończy. Nikt za konstruktywną krytykę z forum nie wyleciał i nie wyleci.
PawełK
pyszałek

Postprzez saster 2011-08-01, 3:35 pm

August napisał(a):Zarząd jest 10-osobowy, wchodzą do niego m.in.reprzentanci wszystkich grup kibicowskich, jest. m.in. "kulaga" Kisiel

Po sukcesach w zarządzaniu hokejem i oszałamiającej karierze politycznej, postanowił się sprawdzić w piłce.
saster

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna