Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez LTMario 2011-06-16, 8:19 pm

August napisał(a):
cronos napisał(a):Ostatni news (mam nadzieję że sie nie potwierdzi) Grabara trenerem i gramy młodymi

Podaj źróło tego niusa. Bo jeden twierdzi, że Klamra, drugi, że Grabara. A ja wobec tego słyszałem o Goranie Ericssonie.

Sven napewno zostaje w Leicester ;-) i robi awans do premiership :)

dawać Grabare wyjebać słabych najemników wrzucic ze 4-5 młodych i niech jada z koksem .... mogą przegrywać ale musza zapierdalać na boisku od pierwszej do ostatniej sekundy meczu :brawo:
LTMario

Postprzez bob100 2011-06-17, 9:29 am

Ja myślę, że na siłę nie ma co go wykupić chodzi o P.Stefańskiego, okres wypożyczenia- tak.
Młody, chwiejny, mecze lepsze, czasem gorsze, grał jak i cała drużyna ( zbierana po szrotach przez dyrektora ). A jeśli ma propozycję z wyższych lig nie będzie tak różowo.
Pozdrowienia dla Pana prezesa.
bob100

Postprzez August 2011-06-17, 10:12 am

Na liście piłkarzy, którzy odejdą z Zagłębia Sosnowiec, zabrakło m.in. Patryka Stefańskiego. Okazuje się, że klub czyni starania, aby wypożyczony z Ruchu Chorzów napastnik, został w drugoligowcu na kolejny sezon.

Jesienią piłkarz wystąpił w 13. meczach Młodej Ekstraklasy w barwach Ruchu Chorzów. Po tym okresie został wypożyczony na pół roku do sosnowieckiego klubu, gdzie w 15. ligowych pojedynkach zdobył 3 gole. - Chcemy, aby Patryk u nas został. Podjęliśmy działania, aczkolwiek to zależy jeszcze od samego zawodnika. Rozmawialiśmy z nim, mówiliśmy, że widzimy go w składzie. To zawodnik młody, a już bardzo ograny. Był wiodącą postacią drużyny w minionej rundzie. Chcielibyśmy go wykupić, albo przedłużyć okres wypożyczenia – przyznaje naszemu serwisowi prezes Zagłębia, Marek Adamczyk.

Drugoligowy byt piłkarza nie jest jednak przesądzony, bowiem ten ma propozycje gry w wyższych ligach. - Kiedy przyszedł do drużyny mówił, że nie chce być traktowany jak młodzieżowiec. Udowadniał to na boisku. Miał dobrą rundę. Nie pojawił się na liście zawodników, którzy opuszczają klub, bowiem chcemy go w Zagłębiu. Jednak może dostać ofertę z wyższej ligi – zakończył Adamczyk. Decyzja ma zostać podjęta w ciągu najbliższych dni.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... o,1,4,4351
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Gascoigne 2011-06-17, 12:53 pm

Myślę, że marzenia o awansie w Zagłębiu należy odłożyć na dłużej.....ale poczekajmy na oficjalne potwierdzenie kilku informacji przez zarząd.Szkoda.....bo pisałem kiedyś, że po Ojrzyńskim będzie można tylko zamieść ......Szkoda.
Gascoigne

Postprzez Adamek182 2011-06-17, 4:30 pm

Podoba mi się ostatnia wypowiedz i ruchy prezesa. Może w końcu coś się uda zorganizowac,trzeba powoli odbudować markę od podstawy,czemu nie było słowa w temacie Szlakotina? No i sprawa Vlada, juz się wypowiadał że wrócił do Zagłębia skuszony szybkim awansem o którym była mowa,a teraz już na starcie mówi się że (a raczej nie mówi wcale) odbudowujemy Zagłębie a nie mierzymy w awans a do tego jeszcze tniemy koszty. Może byc ciężko go zatrzymac,. Za to Szlakotin pewnie bedzie pewnym punktem dzięki któremu możemy....załatac troszke budżet gdyż chętnych na niego pewnie nie braknie. Obym się mylił.
Adamek182

Postprzez patrios91 2011-06-17, 5:09 pm

Adamek182 napisał(a):Podoba mi się ostatnia wypowiedz i ruchy prezesa..

No to napisze Ci ta wypowiedz jeszcze raz. ..."Nachapalem sie pieniedzmi,moi koledzy tez...teraz jak juz nie ma z czego sie nachapac to zatrudnimy mlodzikow i reszta mnie g*wno obchodzi". Zatesknimy jeszcze za ta III liga.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-17, 5:19 pm

Decyzja o tym, kto poprowadzi zespół z Sosnowca, powinna zapaść w przyszłym tygodniu

Przypomnijmy, że po zakończeniu sezonu z drugoligowym klubem rozstał się Leszek Ojrzyński, który został szkoleniowcem Korony Kielce. - Intensywnie pracujemy razem z dyrektorem Radosławem Ogielą, by znaleźć nowego i jak najlepszego szkoleniowca. Nie interesuje nas osoba, która będzie chciała sobie wpisać do CV, że pracowała w Zagłębiu. Zostało dwóch kandydatów. Obaj pochodzą z naszego regionu - mówi Marek Adamczyk. Prezes klubu liczy, że nazwisko nowego szkoleniowca ogłosi w przyszłym tygodniu. Wśród kandydatów wymienia się m.in. Roberta Góralczyka (ostatnio Polonia Bytom).

Zagłębie rozpoczyna przygotowania do sezonu 27 czerwca. Działacze zapowiadają odmłodzenie składu, ale liczą, że w drużynie pozostanie kilku doświadczonych zawodników (Marcin Lachowski, Paweł Posmyk, Sławomir Jarczyk). Ci muszą się jednak liczyć z obniżeniem kontraktów.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1PYCyuJep
August

Postprzez patrios91 2011-06-17, 5:55 pm

Góralczyk-spuscil Wolbrom do nowej IIIciej ligi,a Polonie Bytom teraz do Iwszej. Normalnie...kolejny czlowiek sukcesu. :czerwona: Sie zdaje,ze ten drugi to moze byc Stawowy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez cronos 2011-06-17, 8:03 pm

Panowie odmłodzenie kadrt tak tylko przy reorganizacji juniorzy moga nie udzwignac walki o utrzymanie a jak znajdziemy się w III lidze...... to lepiej nie mysleć. Obym sie ku..... mylił. Piłka w Sosnowcu niechciana, hokej i siatkówka tez może szachy sa tanie. Pozdrawiam Prawdziwych kibiców na dobre i na złe....
cronos

Postprzez django 2011-06-17, 9:04 pm

patrios91 napisał(a):Góralczyk-spuscil Wolbrom do nowej IIIciej ligi

Jak spuścił, jak zajął z Wolbromiem 10 miejsce. Co nie zmienia faktu, że wynalazek z niego taki sam jak z Ojrzyńskiego.
django

Postprzez August 2011-06-17, 9:38 pm

August napisał(a):Ci muszą się jednak liczyć z obniżeniem kontraktów.

Ciekawe czy Prezes ze swoich kilkunastu tysięcy "se" coś spuści w ramach oszczędności. Ale pewnie ciężko będzie.
August

Postprzez Cygan 2011-06-18, 9:00 am

August napisał(a):Decyzja o tym, kto poprowadzi zespół z Sosnowca, powinna zapaść w przyszłym tygodniu

Przypomnijmy, że po zakończeniu sezonu z drugoligowym klubem rozstał się Leszek Ojrzyński, który został szkoleniowcem Korony Kielce. - Intensywnie pracujemy razem z dyrektorem Radosławem Ogielą, by znaleźć nowego i jak najlepszego szkoleniowca. Nie interesuje nas osoba, która będzie chciała sobie wpisać do CV, że pracowała w Zagłębiu. Zostało dwóch kandydatów. Obaj pochodzą z naszego regionu - mówi Marek Adamczyk. Prezes klubu liczy, że nazwisko nowego szkoleniowca ogłosi w przyszłym tygodniu. Wśród kandydatów wymienia się m.in. Roberta Góralczyka (ostatnio Polonia Bytom).

Zagłębie rozpoczyna przygotowania do sezonu 27 czerwca. Działacze zapowiadają odmłodzenie składu, ale liczą, że w drużynie pozostanie kilku doświadczonych zawodników (Marcin Lachowski, Paweł Posmyk, Sławomir Jarczyk). Ci muszą się jednak liczyć z obniżeniem kontraktów.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1PYCyuJep

Stawowy, Góralczyk... Zapomnijcie!

Wróble ćwierkają, że nowym ma być Klamra....

Czyli kto z doświadczonych zgodzi się na obniżkę kasy - zostanie - reszta to juniorzy....

Będzie dramat..

ADAMCZYK - jeśli masz jaja to obniż też sobie pensję!
Cygan

Postprzez Lars 2011-06-18, 9:41 am

Gdyby faktycznie nowym trenerem miał zostać Klamra, to by był faktycznie D R A M A T !
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez bob100 2011-06-18, 9:42 am

Słyszałem, że Prezes wraz z Dyrektorem Srogalą szykują trenera dla '' odmładzającego'' się Zaglębia.
Myślę, że ten Pan nie powinien tu pracować - pokazał dokładnie jak zna rynek piłkarski, mieliśmy tego dowody w tym sezonie.
Do widzenia Panie Srogala !!!
bob100

Postprzez Cygan 2011-06-18, 9:46 am

No właśnie Klamra ostatnio w klubie za często przebywa, więc może to być dobre info... Widziałem go ostatnio, a zniomal z klubu dodał, że jest już prawie dogadany....

Ja go dobrze znam i on nawet Pubu na osiedlu u nas nie umiał prowadzić.... (PUB 8 w bloku 8a)
DRAMAT...
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna