Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez alisamyyen 2011-05-16, 2:37 pm

adamos_6 napisał(a):do niego zastrzeżeń mieć nie można
chciał awansować z Zagłębiem, ale takich jak on mamy za mało

z tym, że uważam że musimy nadal grac na maksa, mówi się że niektóre drużyny obecnej I ligi mogą mieć problemy z licencją na przyszły sezon, a wtedy do gry zapraszane są kolejne zespoły z II ligi; tak więc nieoczekiwanie nawet 3-4 miejsce może dawać awans...

Już raz tak awansowaliśmy "przy zielonym stoliczku"skończyło się składem z łapanki i batami w ekstraklasie.a pózniej 2 ligą
alisamyyen

Postprzez August 2011-05-23, 9:00 am

Krótko, do wypier.......a: Ojrzyński, Dziółka, Grabowski, Białas, Napora, Łuczywek, Jeremicz, Markiewicz, Gryboś, Posmyk, Madej, Tomanek. Być może ktoryś z bramakrskiej dwójki Miszczuk, Melon. Dla mnie to absolutne minimum. Goście są albo cieńcy albo po prostu nic nie wnoszą. Do zatrzymania grajki tacy jak Bednar, Markowski. Patryk Stefański czy Żółtowski (jak się da). I nie kurna kolejnych 10 nowych "Naporów" ale 2-3 sensownych, doświadczonych grajków.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-05-23, 12:12 pm

Re: Sparingi
przez tiktak 26 lut 2011 22:50

Jedynym, który wnosi nową jakość do gry jest Stefański. Prawdopodobnie on i Sierczyński utrzymają sie dłużej w klubie. Zamiast szukać więcej takich Stefańskich trener postawił na opał (Posmyk, Suker, Gryboś - ten ostatni sylwetka dramat)
Ale i tak królami niewypałów będą wg mnie stoperzy. Jarczyk uchylał głowę przed piłką przy rogu. Biegał momentami jakby nie wiedział gdzie jest i co się dzieje.

Ten wpis mógłbym zadedykować FAHOFCOM z klubu za 10 tys. miesięcznie (plus minus).
tiktak

Postprzez Onyx 2011-05-23, 12:22 pm

tiktak napisał(a):Jedynym, który wnosi nową jakość do gry jest Stefański. Prawdopodobnie on i Sierczyński utrzymają sie dłużej w klubie.

Zalezy który. Bo Patryk jest tylko wypożyczony. Po dobrej, dla niego, rundzie u nas może chcieć grać w czymś lepszym. Niekoniecznie w Chorzowie, bo tam chyba na razie szanse gry miałby małe.
Onyx

Postprzez August 2011-05-23, 12:28 pm

Tak po prawdzie, to każdy młody i zdolny jak Grunt, Sierczyński, Stefańscy jak chcą coś osiągnąć to powinni uciekać z Sosnowca jak najszybciej. Bo się zmarnują. Pietrzak dobrze zrobił, że poszedł stąd.
August

Postprzez tiktak 2011-05-23, 12:52 pm

Oczywiście że chodzi o Patryka. Zresztą do Sebastiana też nie mam uwag. W tym wpisie najważniejsza jest jego DATA. Skopiowałem go trochę nieudanie.
tiktak

Postprzez August 2011-05-23, 1:10 pm

Mnie właśnie irytuje, że miejsce w składzie zajmuje "dzaidostwo", które i tak nic nie wnosi do gry. A taki Cyganek może co najwyżej pokopać piłkę z dziećmi na pikniku, choć zadję sobie sprawę, że Zagłębia by nie zbawił, ale przynajmniej by się ograł.
August

Postprzez tiktak 2011-05-23, 1:22 pm

A ile z kontraktu Cyganka może wyrwać jakiś ćwierćmenago? A choćby z takiego Dziółki dla porównania? Po co podpisywać kontrakty z czterema młodzikami, skoro można mieć to samo z jednego? Szkoda papieru i atramentu.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-05-23, 1:24 pm

August napisał(a):Mnie właśnie irytuje, że miejsce w składzie zajmuje "dzaidostwo", które i tak nic nie wnosi do gry. A taki Cyganek może co najwyżej pokopać piłkę z dziećmi na pikniku, choć zadję sobie sprawę, że Zagłębia by nie zbawił, ale przynajmniej by się ograł.

Dziadostwo nie ma wnosić do gry tylko do kieszeni (kilku wtajemniczonych).
tiktak

Postprzez August 2011-05-23, 1:33 pm

tiktak napisał(a):A ile z kontraktu Cyganka może wyrwać jakiś ćwierćmenago? A choćby z takiego Dziółki dla porównania? Po co podpisywać kontrakty z czterema młodzikami, skoro można mieć to samo z jednego? Szkoda papieru i atramentu.

Ciekawe czy Prezesunio też coś ma z tych kilkunastu "pozsykanych" zimą ?
August

Postprzez tiktak 2011-05-23, 1:54 pm

Gotówkę jeśli już to rwali raczej obaj na O. Adamczyk mógł sobie zgodą na te transfery kupować spokój w nowym układzie i gwarancję prezesikowania na następne sezony. Oczywiście sytuacja jest czysto hipotetyczna, hahaha.
Ci na O dzisiaj są jutro może ich nie być, a Adamczyk jest przecież związany z klubem, hahaha.
tiktak

Postprzez Anakin 2011-06-06, 10:40 am

Ciekawe ilu odejdzie z zimowej armii zaciężnej. Boję się, że większość z nich zostanie plus oczywiście Ojrzyński. A na domar złego odejdzie Bednar czy Lachowski. I ekipa na jesień będzie jeszcze słabsza.
Anakin

Postprzez August 2011-06-06, 10:51 am

Nie wierzę, że Bednar podpisze nowy kontrakt. Gość spokojnie sobie poradzi w 2 lidze. A jeśli w tym syfie zostanie Lachowski, mnie to zdziwi. Jeśli facet chce cokolwiek jeszcze pograć to nie w Zagłęiu, chyba , że gość nie ma większych ambicji.
August

Postprzez greno 2011-06-06, 12:46 pm

August, myślę że tu nie chodzi tylko o ambicje , myślę że Marcin spłaca! pewien dług wobec Sosnowca!
greno

Postprzez peterrabit3 2011-06-06, 12:53 pm

greno napisał(a):August, myślę że tu nie chodzi tylko o ambicje , myślę że Marcin spłaca! pewien dług wobec Sosnowca!

zgadza sie...Poza tym gdybym ja byl na miejscu Bednara czy Lachy i mialbym wybor np I ligowy Dolcan czy Niecierze wolalbym grac w Sosnowcu....
Mysle jednak ze im sie juz znudzila gra bez perspektyw...Boje sie jaki to bedzie zespo w przyszlym sezonie...Ojrzynski Dziólka Napora - to będzie trzon
peterrabit3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna