Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez August 2011-02-16, 8:08 pm

Relacja tiwi, zaraz na początku. Samobój Madeja cąłkiem niezły :brawo: :
http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne ... go/3984803
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez turku 2011-02-18, 1:06 pm

Zagłębie Sosnowiec - Skałka Żabnica 5:0 (3:0)

W pierwszych z dwóch zaplanowanych na dzisiaj sparingów Zagłębie wygrało w Bielsku-Białej z wiceliderem III ligi opolsko-śląskiej Skałką Żabnica 5:0. Ostre strzelanie rozpoczął już w 4. minucie Krzysztof Markowski. Dwaj inni nowo pozyskani zawodnicy podwyższyli wynik jeszcze w I połowie - Ireneusz Gryboś w 25. minucie i Jakub Dziółka w 27. minucie, natomiast po przerwie obie bramki dla sosnowiczan zdobył Marcin Lachowsk

http://zaglebie.sosnowiec.pl/5598,1,sparing_zaglebie_-_skalka_zabnica_.html

Wreszcie jakiś ciekawy wynik. I skuteczność była. Mam tylko pytanie co się dzieje z największa gwiazdą pozyskaną tej zimy. Chodzi mi o Sukera. Nie gra ani w pierwszym ani w drugim sparingu.
turku

Postprzez patrios91 2011-02-18, 1:17 pm

turku napisał(a):Wreszcie jakiś ciekawy wynik. I skuteczność była. Mam tylko pytanie co się dzieje z największa gwiazdą pozyskaną tej zimy. Chodzi mi o Sukera. Nie gra ani w pierwszym ani w drugim sparingu.

...
Jak mija zgrupowanie w Bielsku-Białej?

- Mamy dobre warunki do pracy. Niestety, z Podbeskidziem nie zagrało kilku piłkarzy z powodu urazów. Na szczęście to nic poważnego i Tomasz Łuczywek, Ireneusz Gryboś, Marek Suker i Jakub Miszczuk od poniedziałku będą gotowi do treningów
...
-> http://zaglebie.eu/wyeliminowac-potkniecia-_2_1327.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez turku 2011-02-18, 1:19 pm

No tak. Tak to jest jak się nie czyta artykułów to później niewiedza wychodzi :) Co nie zmienia faktu że Suker jako zapowiadane ożywienie siły ataku Zagłębia w przygotowaniach do rundy rewanżowej nie strzelił ani jednego gola a w paru meczach już grał.
turku

Postprzez patrios91 2011-02-18, 3:10 pm

turku napisał(a):No tak. Tak to jest jak się nie czyta artykułów to później niewiedza wychodzi :) Co nie zmienia faktu że Suker jako zapowiadane ożywienie siły ataku Zagłębia w przygotowaniach do rundy rewanżowej nie strzelił ani jednego gola a w paru meczach już grał.

Grybos strzelil dopiero dzisiaj ;-) Jak to powiedzial trener Ojrzynski po sparingu z Podbeskidziem...czas na to by druzyna powoli lapala forme. Jak widac pierwszy sklad zlapal,drugi natomiast chyba zremisowal 1:1(chyba bo dowiedziec sie ciezko).Duza rozbieznosc w tych wynikach...czyzby znowu slabe rezerwy czy przypadek?

EDIT:Czy bedzie skrot ze sparingu ze Skalka?
Dlaczego w info podana jest godzina 12:41 skoro info dodano pozno czyli o 20:25?
-> http://zaglebie.eu/zwyciestwo-i-remis-z ... _1328.html
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2011-02-19, 7:40 am

patrios91 napisał(a):Dlaczego w info podana jest godzina 12:41 skoro info dodano pozno czyli o 20:25?

Ponieważ serwer jest fizycznie w okolicach Dallas :) Tam jest bezpieczniej, rządzi tam słynny strażnik - Cordell Walker, przyjaciele zwą go od nazwy Stanu którego pilnuje. Stąd różnica -7h. Nowi "właściciele" strony już o tym wiedzą i poprawią. Jeśli nie, to wyślemy LucasUSA lub sama Alex Cahill Walker ;)

PS.
Podobno takie było życzenie Mavericks, chcą być na bieżąco ;p
YOOSHKY

Postprzez Flaming 2011-02-19, 9:38 am

26.02.2011 D Czarni Sosnowiec
26.02.2011 D BKS Stal Bielsko-Biała

Godzina sparingu z BKS'em się nie zmieniła?
Flaming

Postprzez Koterwa 2011-02-19, 11:27 am

Nie sparing z Czarnymi będzie ok południa a z BKS-em o 18:00
Koterwa

Postprzez YOOSHKY 2011-02-19, 11:47 am

patrios91 napisał(a):Czy bedzie skrot ze sparingu ze Skalka?

Wstrzymywałem się z odpowiedzią bo nie miałem pewności...
Właśnie otrzymałem materiał wideo i niestety z przykrością stwierdzam że mecz był nagrywany w bardzo złych warunkach (nagranie we mgle, z narożnika boiska) i niestety nie nadaje się do publikacji. Teraz już mogę odpowiedzieć że skrótu na "eu" nie będzie.
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2011-02-19, 1:15 pm

YOOSHKY napisał(a):Wstrzymywałem się z odpowiedzią bo nie miałem pewności...
Właśnie otrzymałem materiał wideo i niestety z przykrością stwierdzam że mecz był nagrywany w bardzo złych warunkach (nagranie we mgle, z narożnika boiska) i niestety nie nadaje się do publikacji. Teraz już mogę odpowiedzieć że skrótu na "eu" nie będzie.

Szkoda..obejrzalo by sie te brameczki... ;-)
patrios91

Postprzez August 2011-02-24, 3:18 pm

Ktoś tu jest kłamczuszkiem. Info z oficjalnej:
O godzinie 11:00 rozpocznie się mecz z Czarnymi Sosnowiec, natomiast o 17:00 zabrzmi pierwszy gwizdek spotkania z BKS Bielsko-Biała. Początkowo ten drugi mecz miał odbyć się na głównej płycie Stadionu Ludowego. Niestety, z powodu pogorszenia się warunków pogodowych, zostanie rozegrany na sztucznej murawie, przy ulicy Kresowej. W związku z tym została odwołana zbiórka pieniędzy dla Tomasza Gałki.

Info ze 100%:
W związku z brakiem porozumienia w kluczowych kwestiach oraz mało poważnym traktowaniem nas - kibiców przez zarząd klubu, w dniu dzisiejszym grupy kibicowskie oraz osoby odpowiedzialne za organizację sobotniej imprezy postanowiły ODWOŁAĆ wszystkie zaplanowane na to popołudnie atrakcje (m.in. zbiórkę pieniędzy oraz mecz kibiców). Serdecznie przepraszamy wszystkich zainteresowanych, w szczególności rodzinę Tomka Gałki oraz naszych przyjaciół z Bielska-Białej.

Wielki klub z tradycjami, co ?
August

Postprzez PawełK 2011-02-24, 4:07 pm

August napisał(a):Ktoś tu jest kłamczuszkiem. Info z oficjalnej:
O godzinie 11:00 rozpocznie się mecz z Czarnymi Sosnowiec, natomiast o 17:00 zabrzmi pierwszy gwizdek spotkania z BKS Bielsko-Biała. Początkowo ten drugi mecz miał odbyć się na głównej płycie Stadionu Ludowego. Niestety, z powodu pogorszenia się warunków pogodowych, zostanie rozegrany na sztucznej murawie, przy ulicy Kresowej. W związku z tym została odwołana zbiórka pieniędzy dla Tomasza Gałki.

Info ze 100%:
W związku z brakiem porozumienia w kluczowych kwestiach oraz mało poważnym traktowaniem nas - kibiców przez zarząd klubu, w dniu dzisiejszym grupy kibicowskie oraz osoby odpowiedzialne za organizację sobotniej imprezy postanowiły ODWOŁAĆ wszystkie zaplanowane na to popołudnie atrakcje (m.in. zbiórkę pieniędzy oraz mecz kibiców). Serdecznie przepraszamy wszystkich zainteresowanych, w szczególności rodzinę Tomka Gałki oraz naszych przyjaciół z Bielska-Białej.

Wielki klub z tradycjami, co ?

Już śpieszę z wyjaśnieniami!

Sparing jest normalnie tak jak miał być z tą różnicą, że odbędzie się na sztucznej nawierzchni a nie jak zakładano na głównej płycie Ludowego. Cała otoczka tego sparingu była organizowana przez kibiców i tu chodzi właśnie o atrakcje, których nie będzie (m. in. prezentacja zawodników, mecz kibiców i wiele innych). Zbiórka pieniędzy dla Tomka została przeniesiona na halę przy ul. Żeromskiego przy okazji meczu koszykarzy, ale więcej szczegółów poznamy później. Ekstraklasa startuje od jutra i raczej nie będzie problemów pogodowych, nasz stadion ponoć spełnia wymogi ekstraklasy (podgrzewana murawa, oświetlenie) ale się grać nie da z powodu pogody...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-02-24, 4:10 pm

PawełK napisał(a):Sparing jest normalnie tak jak miał być z tą różnicą, że odbędzie się na sztucznej nawierzchni a nie jak zakładano na głównej płycie Ludowego

Al czy to jest powodem uznania przez kibiców za złe traktowanie przez Zarząd ?
August

Postprzez PawełK 2011-02-24, 4:16 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):Sparing jest normalnie tak jak miał być z tą różnicą, że odbędzie się na sztucznej nawierzchni a nie jak zakładano na głównej płycie Ludowego

Nie jestem osobą uprawnioną do przekazywania szczegółów tej sprawy...
PawełK
pyszałek

Postprzez STACH PL 2011-02-24, 4:55 pm

PawełK napisał(a):
August napisał(a):

Nie jestem osobą uprawnioną do przekazywania szczegółów tej sprawy...

Chętnie byśmy poznali szczegóły, w każdym razie rozumiem że ogrzewanie płyty sporo kosztuje i klub woli rozegrać sparing na sztucznej,a zaoszczędzone przez to pieniążki przekazać Tomkowi... czy się mylę ?
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna