August napisał(a):Smazu napisał(a):Skończcie Szerlokować bo ręce opadają Zaraz się okaże , że Mourinho tu siedzi.
Zapewne lepiej od czasu do czasu rzucić szalenie inteligentne hsało typu wszyscy na Ludowy.
"Milczenie jest złotem"

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):Smazu napisał(a):Skończcie Szerlokować bo ręce opadają Zaraz się okaże , że Mourinho tu siedzi.
Zapewne lepiej od czasu do czasu rzucić szalenie inteligentne hsało typu wszyscy na Ludowy.
Smazu napisał(a):August napisał(a):Smazu napisał(a):Skończcie Szerlokować bo ręce opadają Zaraz się okaże , że Mourinho tu siedzi.
"Milczenie jest złotem"
LucasUSA napisał(a):Panowie, troche optymizmu. Skupiliscie sie na Dziolce i wzajemnie nakrecacie, zwalniacie trenera itd. Zgadzam sie, ze z Dziolka zagrywka niepewna, ale trener go obserwowal w treningach, ma pewnie duzo wiecej informacji o zawodniku, niz z 90minut.pl.
Jak narazie transfery DO klubu pozytywnie zaskakuja - Suker wyciagniety z Radzionkowa, Grybos, o ktorym po nocach marzyl prawie kazdy uczestnik forum i ktory stal sie legenda, zanim nawet zostal naszym zawodnikiem (), ciekawy Posmyk i doswiadczony Jarczyk.
Nie wiadomo, kto jeszcze przylaczy sie do ekipy - zapewne rozmowy dalej trwaja. Powstrzymajmy sie z jednoznacznymi komentarzami do zamkniecia okienka transferowego.
Blajpios napisał(a): O ile pamiętam, dobrze chyba docierał do młodych zawodników Rakowa, chętnie z nim współpracowali i dawali wszystko. Dla mnie to duża podstawa do nadziei, co do Trenera.
emdżej napisał(a):Czy trener nie wspominał coś o tym, że w pierwszej kolejności będzie testował młodych piłkarzy z regionu? A tymczasem mamy sprawdzanych dwóch juniorów z Gosława Jedłownik. Czyli z klubu, który założył Kozielski.
django napisał(a):Pytanie, czy nie były to tylko takie testy dla świętego spokoju, żeby później nikt nie mówił, że nie daje szansy miejscowym.
August napisał(a): Nie słychać również, aby łowcy talentów ściągali zdolnych zagłębiaków do innych klubów.
August napisał(a):Niewykluczone, że z testowaniem młodych zagłębiaków to był pic. Ale jeśli się okaże, że w klubie zostanie Gruncik, wrócą Bernaś i Sierczyńskito to kto wie. Zdajmy sobie sprawę, że żaden grajek rodem z Zagłębia,a w szczególności z "Czwómieścia" nie zrobił w ostatnich latach jakiejś oszałamiającej kariery. Nie słychać również, aby łowcy talentów ściągali zdolnych zagłębiaków do innych klubów.
alisamyyen napisał(a):Żeby ściągać zawodników z regionu muszą oni prezentować pewien poziom.PODKREŚLAM -PEWIEN POZIOM.nie potrzebujemy 18-19-20 letniego szrotu.
Dajmy trenerowi popracować.3 miesiące w klubie to smiesznie krótki czas .Tych co jęczą o wywaleniu Ojrzyńskiego-kto według was ma poprowadzić nasz klub.Proszę o nazwiska.
django napisał(a):Blajpios napisał(a): O ile pamiętam, dobrze chyba docierał do młodych zawodników Rakowa, chętnie z nim współpracowali i dawali wszystko. Dla mnie to duża podstawa do nadziei, co do Trenera.
No i tu jest właśnie problem, bo jednym z zarzutów, jakie były przyczyną zwolnienia Ojrzyńskiego z Rakowa było odstawienie na boczny tor miejscowej młodzieży i sprowadzenie grajków, którzy się nie sprawdzili, a byli bardzo dużym obciążeniem dla budżetu, min. Jeremicza. Zwalnianie Ojrzyńskiego teraz nie ma sensu. Po prostu po takiej wypowiedzi zacząłem mocno wątpić w jego profesjonalizm. Obyśmy za jakiś czas nie żegnali Ojrzyńskiego, tak jak kibice Rakowa. Kto był na tamtym meczu Zagłębia w Częstochowie, ten pewnie pamięta.
django napisał(a):emdżej napisał(a):Czy trener nie wspominał coś o tym, że w pierwszej kolejności będzie testował młodych piłkarzy z regionu? A tymczasem mamy sprawdzanych dwóch juniorów z Gosława Jedłownik. Czyli z klubu, który założył Kozielski.
No przecież testował Zagłębiaków. W grudniu. Pytanie, czy nie były to tylko takie testy dla świętego spokoju, żeby później nikt nie mówił, że nie daje szansy miejscowym. A główne kierunki transferów są jasne - Jedłownik, Wodzisław, Śląśk. To jest w jakimś sensie normalne, bo każdy trener, czy dyrektor sportowy ściąga swoich. Kudyba chciał grajków z Gawina, Pierścionek zbierał piłkarzy z mniejszych klubów w okolicy itp. Rzecz w tym, żeby to byli naprawdę wartościowi piłkarze, a nie efekt znajomości i układów. Ogólnie nie narzekałbym na transfery - Posmyk, Gryboś i Suker dają nadzieję na bramki, Markowski może się okazać strzałem w dziesiątkę, z Zagłębiem trenuje jeszcze jeden grajek z Wodzisławia, o którym na razie się nie mówi, ale daje bardzo dużą nadzieję, że wniesie nową jakość do gry defensywy, jeżeli podpiszą kontrakt. Oczywiście są też duże znaki zapytania, jak Dziółka, Jeremicz, czy młodzieżowcy z Jedłownika. No ale zobaczymy.
August napisał(a):Niewykluczone, że z testowaniem młodych zagłębiaków to był pic. Ale jeśli się okaże, że w klubie zostanie Gruncik, wrócą Bernaś i Sierczyńskito to kto wie. Zdajmy sobie sprawę, że żaden grajek rodem z Zagłębia,a w szczególności z "Czwómieścia" nie zrobił w ostatnich latach jakiejś oszałamiającej kariery. Nie słychać również, aby łowcy talentów ściągali zdolnych zagłębiaków do innych klubów.
Blajpios napisał(a):Dlatego - jak nieraz powtarzam - dla mnie nawet od awansu natychmiast, jeszcze ważniejsze byłoby, by drgnęło coś "w samym sercu, czy jądrze" tego Klubu, by tu dokonał się skok jakościowy, ze dwa kroki w kierunku Wielkiego Zagłębia - najlepiej w korelacji i z regionalnym wzmacnianiem w kierunku Wielkiego Zagłębia od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie, gdyż dopiero taka baza stwarza w miarę pewną bazę na rozwój ku znaczeniu realnie postrzeganemu w kraju Regionu i Klubu.
August napisał(a):Blajpios napisał(a):Dlatego - jak nieraz powtarzam - dla mnie nawet od awansu natychmiast, jeszcze ważniejsze byłoby, by drgnęło coś "w samym sercu, czy jądrze" tego Klubu, by tu dokonał się skok jakościowy, ze dwa kroki w kierunku Wielkiego Zagłębia - najlepiej w korelacji i z regionalnym wzmacnianiem w kierunku Wielkiego Zagłębia od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie, gdyż dopiero taka baza stwarza w miarę pewną bazę na rozwój ku znaczeniu realnie postrzeganemu w kraju Regionu i Klubu.
Moim zdaniem to jest science-fiction. Najpierw muszą być ludzie, którym będzie na tym zależeć. A niestety nie zależy. Tym bardziej, że trzeba zaczynać od "dołu" tzn. przykładać większą wagę do szkółek piłkarskich, które we współpracy z Zagłębiem szkoliłyby piłkarski narybek.A tu niestety tego nie mamy, nawet w samym Sosnowcu. Przykład: chciałem zapisać dzieciaki do Akademii Piłkarskiej. I co się okazałoZapisac można, oczywiście ale trening są (czy też były) w dni typu wtorek, czwartek godz. 15 czy 16. Żadnej innej alternatywy (częśc zajęć w soboty). Niestety, ja pracuję do 16 albo dłużej, moją żona blisko 100 km od Sosnowca. Nie mam zamiaru się tu rozpisywać, ale efektem tego jest to, że zastanwiam się poważnie aby zaspiać dzieciaki do którejś ze śląskich szkółek piłkarskich. NI twierdzę, że moje dzieci to przyszłe perełki. Ale ilu może być takich Augustów z dziećmi
Ja znam kilku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników