przez Monti 2003-11-10, 8:27 pm
Właśnie skończyłem ogladać zapis video z meczu Chrobry - Zagłębie, na moje nieszczęście także audio. Dlaczego nieszczęście bo nagrał się tam komentarz kibiców Chrobrego zasiadajacych nieopodal. Jakie mam wnioski ? Jeden podstawowy na pewno Zagłębie nie kupiło meczu !!!. W pierwszej połowie pan w czerni sedziował całkiem przyzwoicie . Na początku drugiej popełnił kilka błędów na swoje nieszczęście pomylił sie w stosynku do miejscowych . Spowodowało to że od tej pory każda jego decyzja była kwitowana wyzwiskami i epitetami pod jego adresem . Wystarczającym powodem do tego by w ten sposób reagować jest decyzja która nie przynosi korzyści Chrobremu. Twardy faul Chrobrego - kibice - nic nie było, ty łysa pało. Starcie ramię w ramię - kibice - faul , kartke dla skurwy..... . Nie wspomne już o wspaniałychj podpowiedziach dla swoich piłkarzy typu - tnij wieprza. W konsekwencji sędzia zaczyna się gubić . Pozostaje pytanie czy nie wytrzymuje psychicznie czy działa na zasadzie , uważacie że drukuję to wam pokaże jak się drukuje. Co do decyzji o wolnym po której padła bramka. Wcale nie jestem taki peweien czy w tym akurat przypadku sedzia się pomylił. Nazwał bym tą sytuacje co najwyżej kontrowersyjną i powiem że po sytuacjach o wiele bardziej kontrowersyjnych Zagłębie przegrywało mecze. A z czego wynika moja pewność że Zagłębie nie ustawiło meczu ? A z tego że gdyby sędzia chciał to przynajmniej trzykrotnie w drugiej połowie mógł podyktować karnego, który wzbudziłby nie więcej kontrowersji niż ta decyzja z ostatnich minut meczu.