Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-12-08, 12:48 pm

Wydaje mi się, że z końcem roku wygasa wypożyczenie Bernasia do Ruchu. Ciekawe czy chłopak wróci do nas.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-12-08, 1:44 pm

Jak Ruch nie zdecyduje się go wykupić, to wróci. Bernaś raczej furory za Brynicą nie zrobił. Grał w ŚLJS, strzelił w tym sezonie 10 bramek, ale nie wiem, czy to wystarczające osiągnięcia, żeby chcieli za niego zapłacić.
django

Postprzez August 2010-12-08, 2:00 pm

I niech wraca. Fajnie by było gdyby np. wypalił atak Grunt - Bernaś.
Z kolei wydaje mi się, że sprawa ściągnięcia byłych gwiazd reprezentacji już nieaktualna, bo coś cicho.
August

Postprzez pcpcpc 2010-12-08, 2:30 pm

Gryboś bliski gry w Zagłębiu Sosnowiec
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?gr ... 1&nr_str=1
pcpcpc

Postprzez August 2010-12-08, 3:02 pm

pcpcpc napisał(a):Gryboś bliski gry w Zagłębiu Sosnowiec
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?gr ... 1&nr_str=1

To siÄ™ Patrios ucieszy
August

Postprzez August 2010-12-08, 9:29 pm

Tomasz Laskowski, Tomasz Balul, Krzysztof Kazimierczak i Michał Ilków-Gołąb to piłkarze, którymi zainteresowana jest legnicka Miedź.
(...)
http://www.90minut.pl/news/142/news1422 ... iedzi.html
August

Postprzez yahaya 1906 2010-12-08, 10:53 pm

August napisał(a):Tomasz Laskowski, Tomasz Balul, Krzysztof Kazimierczak i Michał Ilków-Gołąb to piłkarze, którymi zainteresowana jest legnicka Miedź.
(...)
http://www.90minut.pl/news/142/news1422 ... iedzi.html

Kudyba to chyba bardzo lubi tego Balula że tak go ciągnie za sobą...
yahaya 1906

Postprzez August 2010-12-09, 2:33 pm

Prezes "Cidrów": Ikona Radzionkowa w Zagłębiu grać nie będzie
- Zawodnicy w grudniu nie zostaną bez pieniędzy - obiecuje Tomasz Baran. Szef Ruchu Radzionków chce za wszelką cenę zatrzymać Marka Sukera, Tomasza Foszmańczyka i Marcina Dziewulskiego.

Kontrakt Sukera jest ważny do końca roku. Piłkarz ma propozycję z Sosnowca. - Spotkałem się w niedzielę na gali "Piłki Nożnej" z Darkiem Kozielskim i powiedziałem mu przekornie: "ikona Radzionkowa w Zagłębiu grać nie będzie" - mówi Tomasz Baran o swojej rozmowie ze współwłaścicielem klubu z Sosnowca. I dodaje, że już umówił się z Sukerem na spotkanie, aby przedstawić nowe warunki umowy.

- W pierwszej kolejności chciałbym też porozmawiać z Tomkiem Foszmańczykiem i Marcinem Dziewulskim, a potem z pozostałymi piłkarzami - dodaje Baran. Ci oczekują jednak nie deklaracji, a... wypłaty należności. - Choć sprawa powołania spółki ciągnie się dłużej niż zakładałem, to zawodnicy w grudniu nie pozostaną bez pieniędzy - zapewnia Baran.

http://www.sportslaski.pl/prezes-cidrow ... ,info.html
August

Postprzez django 2010-12-09, 6:33 pm

Ciekawe, że tą swoją ikonę klubu sami latem wystawili na listę transferową.
django

Postprzez August 2010-12-09, 7:25 pm

Jeśli w Radzionkowie nie płacą od miesięcy to jedna wypłata przedświąteczna wiele nie zmieni. Ciekawe czy u nas płaci się regularnie.
August

Postprzez GrubyPerez 2010-12-10, 1:03 am

Raczej tak. Gdyby coś się nie zgadzało nasze gwiazdeczki już by puściły farbę.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2010-12-10, 7:40 am

GrubyPerez napisał(a):Raczej tak. Gdyby coś się nie zgadzało nasze gwiazdeczki już by puściły farbę.

...nie dojadajÄ…c... :lol:
Adam1906

Postprzez August 2010-12-10, 9:50 am

Paweł Smółka został pierwszym zawodnikiem, który zasilił zespół Okocimskiego KS Brzesko w przerwie zimowej. 24-letni napastnik związał się z brzeskim klubem półtoraroczną umową.

Smółka przez większość swojej kariery piłkarskiej grał w Wiśle Kraków. Grał w rezerwach, następnie w pierwszym zespole, jednak tylko w meczach Pucharu Ekstraklasy. Podczas rundy jesiennej sezonu 2008/09 był piłkarzem Zagłębia Sosnowiec. Ostatnie dwa lata spędził w pierwszoligowej Niecieczy. W obecnym sezonie zagrał w trzech meczach I ligi.

źródło: własne / Okocimski KS Brzesko
http://www.90minut.pl/news/142/news1423 ... im-KS.html
August

Postprzez Sonda 2010-12-10, 11:08 am

Z listy transferowej wystawionej przez Klub najciekawsza pozycja to ta:
http://zaglebie.eu/zaglebie-sprzedaje-o ... _1231.html
i obawiam się, że też na niej mocno klub wtopi.
Sonda

Postprzez novack 2010-12-10, 2:26 pm

Do trzech razy sztuka?
(pik) / sosnowiec.info.pl
Wszystko wskazuje na to, że po dwóch nieudanych próbach, Ireneusz Gryboś jednak dopnie swego i będzie reprezentował barwy Zagłębia Sosnowiec. Jeśli nic się już nie wydarzy, to strony podpiszą umowę w przyszłym tygodniu.

Ireneusz Gryboś po raz pierwszy przyjechał do Sosnowca w listopadzie 2009 roku. Wystąpił w dwóch sparingach, w których strzelił cztery bramki. Negocjacje zakończyły się jednak fiaskiem i napastnik wrócił do Rzeszowa. Temat gry Grybosia w Zagłębiu odżył dwa miesiące później, ale efekt był identyczny. – Myślę, że rok temu główną przyczyną niepowodzenia był mój kontrakt ze Stalą Rzeszów, która żądała zbyt wysoką cenę, a Zagłębie nie godziło się na takie warunki – podziedział Gryboś.

Czy zatem trzecie podejście zawodnika do sosnowieckiej ekipy zakończy się powodzeniem? Działaczom i sztabowi szkoleniowemu Zagłębia wystarczyły zaledwie dwa treningi, aby podjąć decyzję o przydatności Grybosia do drużyny. Zapewne wpływ na to miał także fakt, iż teraz za zawodnika nie trzeba płacić ani grosza, gdyż z końcem roku wygaśnie mu kontrakt z rzeszowską Stalą.

Miniona runda nie była dla Grybosia udana. Wystąpił raptem w siedmiu ligowych spotkaniach oraz jednym pucharowym, w żadnym z nich nie przebywał na boisku przez pełne 90 minut i ani razu nie wpisał się na listę strzelców. – Jest to dla mnie ciężki temat. Na kiepski dorobek nie miały jednak wpływu aspekty sportowe, tylko troszeczkę inne, ale zaznaczam, że nie wychowawcze. Ostatnia runda nie była po mojej myśli i nie chciałbym do tego już wracać – podkreślił Gryboś.

To nie koniec ruchów transferowych w klubie z Kresowej. Umieszczony na liście transferowej Tomasz Balul jest już jedną nogą w Miedzi Legnica.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników