Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez NHK12 2010-11-28, 3:00 pm

Masz racje palnąłem gafe. chodziło mi o Kostera :redface:
NHK12

Postprzez CB 2010-11-28, 7:11 pm

dodam tylko że Pacha i Hosica pozbyli się z powodu... zaawansowanego wieku.
CB

Postprzez Cygan 2010-11-28, 7:31 pm

CB napisał(a):dodam tylko że Pacha i Hosica pozbyli się z powodu... zaawansowanego wieku.

Bardziej z powodu wysokich kontraktów.....
Cygan

Postprzez patrios91 2010-11-28, 9:53 pm

Cygan napisał(a):
CB napisał(a):dodam tylko że Pacha i Hosica pozbyli się z powodu... zaawansowanego wieku.

Bardziej z powodu wysokich kontraktów.....

...i z powodu zbyt duzego zaufania Hosica do pasibrzucha. :twisted: Bak sie przyda bo defensywa to totalny shit,a Swierczewsi sam sie okreslil,ze tylko pieniadze mu w glowie wiec wiadomo. Jacek Bak w Zaglebiu...mysle ze rok czy 2 lata temy bylo by to mile zaskoczenie...a w narzekacie. Zresza jest to dobra reklama dla koszulek Zaglebia z jego nazwiskiem i przyciagniecia ewentualnych sponsorow.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Sosnowieczanka 2010-11-28, 10:06 pm

Aż starach pomyśleć , jak będą chcieli Bońka czy Smolarka seniora sciągnąć do Zagłębia....No , przydałby nam się też Jan Tomaszewski... :brawo: Klub seniora...
Sosnowieczanka

Postprzez pyla 2010-11-28, 10:12 pm

Radzionkow to dopiero mial klub seniora i co i nic awansował a My z perspektywiczną druzyną mlodymi talentami dalej błąkamy się po 3 lidze i to z marnym skutkiem.
pyla

Postprzez django 2010-11-29, 12:30 am

pyla napisał(a):Rozumiem - a to że na forum się nie płaci to można pisać różne głupoty i dawać upust swoim marzeniom ze osiągniemy awans z zawodnikami ze średnią wieku 20 lat ale za to z dobrymi chęciami i tanimi :-)
.

Nie. Średnia 40 lat. Alleluja i do przodu. A jak nie dostrzegasz różnicy między Kompałą i Gierczakiem, a matrixem z Bąkiem i Świerczewskim w roli głównej to tym bardziej z Bogiem.
django

Postprzez August 2010-11-29, 9:51 am

Inna decyzja ww. Panów aniżeli grzeczne podziękowanie za propozycję będzie raczej sporą nieposdzianką. Nie spodziewam się aby coś z tego wypaliło. W każdym razi filozować to można jakby akurat przez pyadek coś z tego wyszło. W tej chwili to można sprawę traktować w kategoriach ciekawostki.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2010-11-29, 10:22 am

Racja. Choć może to nie tylko ciekawostka, ale zaznaczenie trendu jaki chce obrać nowy właściciel w konstruowaniu nowego składu w celu zapewnienia w miarę szybkiego awansu.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez martin_101 2010-11-29, 10:58 am

Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
martin_101

Postprzez August 2010-11-29, 11:10 am

Napastnik Zagłębia Sosnowiec Michał Grunt został zaproszony przez Arkę Gdynia na czterodniowe testy.

17-letni Grunt jest wychowankiem Zagłębia. Mierzy 188 centymetrów wzrostu i waży 76 kilogramów. W obecnym sezonie zagrał w 3 meczach II ligi.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec
http://www.90minut.pl/news/141/news1415 ... runta.html
August

Postprzez jondek 2010-11-29, 3:26 pm

Przecież mamy jeszcze swojego wychowanka,Andrzeja Jarosika ;-) Alleluja i do przodu-właśnie,a Krzynówek ? ?
jondek

Postprzez August 2010-11-29, 3:54 pm

Na razie to wszystko to tylko czcza gadanina, ale póki co działania idą w innym kierunku niż zapowiedzi.
August

Postprzez SO_1906 2010-11-29, 4:03 pm

Dziś do Sosnowca przyjechał 23-letni defensywny pomocnik, Micheal Mc Dade. Amerykanin ostatnie pół roku spędził w Finlandii, w zespole Mikkelin Kissat (III dywizja - Kolmonen). Ciekawostką jest fakt, iż szwagier Mc Dade’ego jest… hokeistą i gra w NHL.
Na dzisiejszym treningu będzie pracował 23-letni Amerykanin, którego zaprosił Dyrektor Sportowy Zagłębia, Radosław Ogiela. - Nawiązaliśmy współpracę z agencją menadżerską Octagon. Oprócz Micheal na testy przyjedzie napastnik z Rosji. Możliwe, iż w Sosnowcu będzie już 5 grudnia. Dodatkowo czekamy na potwierdzenie Brazylijskiego ofensywnego pomocnika, który szkolił się w Holandii - wyjaśnia dyrektor Ogiela.

Micheal Mc Dade poświęcił nam chwilkę po męczącej podróży. - Rozmawiałem z dyrektorem Zagłębia, przekazał mi, że Zagłębie będzie dobrym miejsce dla mnie. Mam 23-lata, wcześniej grałem w lidze uniwersyteckiej w USA. Po skończeniu 22 lat (ur. 8 marca 1987) wyjechałem do Finlandii - tłumaczy defensywny pomocnik. - W USA mamy tylko 19 zawodowych zespołów i praktycznie 300 mln ludzi, więc naprawdę ciężko jest przebić się. W Europie jest bardzo ciekawa kultura i najwyższy poziom piłki, to na pewno był duży atut, który przyciągnął mnie na stary kontynent - dodał.

W USA piłka nożna, nosi nazwę „Soccer”. - U nas poziom piłki polepsza się i ludzie co raz częściej oglądają soccer w telewizji. Nikt w mojej rodzinie nie grał, ale ja zawsze lubiłem ten sport. Rozwój w tej dyscyplinie zaczął się po 1994, kiedy zorganizowaliśmy Mistrzostwa Świata. Od tego czasu zaczęły podnosić się standardy. Na pewno jeszcze nie możemy rywalizować z najlepszymi pod względem techniki, ale pod względem siły, przygotowania i szybkości już tak - wyjaśnia Amerykanin.

Micheal Mc Dade w rodzinie ma występującego na co dzień w NHL szwagra. - R.J. Umberger, gra w NHL w Columbus Blue Jackets, jest naprawdę dobrym zawodnikiem, jeszcze 26 listopada oglądałem mecz Columbus (z Detroit Red Wings porażka 1:2). Po nim wróciłem do rodzinnego Pittsburgha i od razu udałem się na lotnisko, wczoraj przyleciałem do Polski - wspomina uśmiechnięty piłkarz. - Niestety, ja gram fatalnie w hokej. Rozegrałem jeden mecz w rekrutacyjnym spotkaniu, strzeliłem gola, ale nie zmienia to faktu, iż nie jestem stworzony do tego sportu - dodał.

Jak się okazuje, Mc Dade jest na bieżąco z wynikami zawodowych lig z USA. - Po przyjechaniu do Polski zdążyłem nawet obejrzeć mecz futbolu amerykańskiego. Teraz czekam na pierwszy trening z Zagłębiem - zakończył zawodnik.

Dziś sosnowiczanie będą trenowali na sztucznej murawie przy Stadionie Ludowym. Początek treningu zaplanowano na 17:00.

http://zaglebie.eu/mc-dade-na-testach-w ... _1216.html
SO_1906

Postprzez django 2010-11-29, 4:36 pm

SO_1906 napisał(a): W USA mamy tylko 19 zawodowych zespołów i praktycznie 300 mln ludzi, więc naprawdę ciężko jest przebić się.

W Polsce jest 39 milionów ludzi, więc teraz będzie miał z górki. Przy okazji prezes Bernat mógłby się szwagrem zainteresować.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna