Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez homer44 2010-11-18, 10:16 am

Qcu20 napisał(a):
August napisał(a):Może ktoś przypomnieć, czy Pietrzak jest wypożyczony( jak tak to na ile ?), czy sprzedany :)?

Jest wypożyczony do końca tego sezonu
homer44

Postprzez August 2010-11-18, 10:40 am

homer44 napisał(a):Jest wypożyczony do końca tego sezonu

z opcjÄ… ewentualnego pierwokupu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2010-11-18, 2:12 pm

Pisząc "stary garnitur" miałem na myśli obecną kadre(z b.małymi wyjątkami) a nie wiek piłkarzy.
jondek

Postprzez adamos_6 2010-11-18, 11:01 pm

w chwili gdy Pietrzak odchodził mówiono że na wypożyczenie
adamos_6

Postprzez jondek 2010-11-18, 11:09 pm

O Lilo też tak mówiono ;-)
jondek

Postprzez August 2010-11-22, 9:15 pm

Przynajmniej wiadomo, że z Balulem nie będzie problemu:

Nowi współwłaściciele klubu zapowiadają rewolucyjne zmiany. Na razie piłkarze dostali tydzień wolnego
Dariusz Kozielski i Grzegorz Książek mówią, że na liście transferowej może znaleźć się nawet kilkanaście nazwisk. W podobnym tonie wypowiada się też Radosław Ogiela, dyrektor sportowy klubu. - Wiosną na boisko musi wybiec inne Zagłębie. Charakterny, żądny zwycięstw zespół. Obecna drużyna tego nie gwarantuje. Tak źle pod względem sportowym w Sosnowcu nie było już dawno - mówi Ogiela, który planuje rozmowy z zawodnikami, którzy znajdą się na liście transferowej. Większość piłkarzy ma ważne kontrakty. Działacze zapewniają, że umowa kończy się tylko Tomaszowi Balulowi.

- Na razie zespół dostał tydzień wolnego. Przed nami jeszcze dwa sparingi z LZS-em Leśnica i Garbarnią Kraków, w których też chcemy ocenić umiejętności nowych piłkarzy - mówi Ogiela. Zespół rozpocznie przygotowania do rundy rewanżowej 10 stycznia. W planach są sparingi z Górnikem Zabrze, Polonią Bytom czy Ruchem Radzionków.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z162nqZQKX
August

Postprzez Qcu20 2010-11-23, 10:58 am

Zapowiada się rewolucja, bywało, że po takiej rewolucji kadrowej drużyna grała jeszcze gorzej, ale chyba Zagłębiu to nie grozi :P
Qcu20

Postprzez mario999 2010-11-26, 9:55 am

Zagłębie Sosnowiec namawia do gry Jacka Bąka i Piotra Świerczewskiego

artykuł cały na 90 minut.
mario999

Postprzez patrios91 2010-11-26, 9:57 am

mario999 napisał(a):Zagłębie Sosnowiec namawia do gry Jacka Bąka i Piotra Świerczewskiego

artykuł cały na 90 minut.

Zeby czasami sie nie skusili xD
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez GrubyPerez 2010-11-26, 10:00 am

Bąk - 37 lat, Świerczewski już się zastanawia , ile kasy może z tego wyciągnąć...
namawiany jest też Onyszko, nieważne,że czeka na przeszczep nerki
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez django 2010-11-26, 10:14 am

Drugoligowe Zagłębie Sosnowiec rusza do transferowej ofensywy - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

W trakcie kolacji ze znajomymi Jacek Bąk wstał od stołu, kiedy na ekranie telefonu wyświetlił się nieznany numer. "Dzień dobry! Z tej strony Dariusz Kozielski, właściciel Zagłębia Sosnowiec. Chcemy, żeby grał pan u nas od wiosny. Pan pomoże mi teraz, a ja panu kiedyś..." - usłyszał Bąk na powitanie.

- Zamurowało mnie - opowiada Bąk. - To miłe, że ktoś uważa, że wciąż mogę coś dać jego drużynie. Mam już jednak 37 lat i inny pomysł na życie. Choć z drugiej strony ciągnie wilka do lasu i gdybym tak przygotował się z Zagłębiem przez dwa miesiące... - zawiesza głos 96-krotny reprezentant Polski, który w czerwcu zakończył karierę.

W piłkę nie gra też Piotr Świerczewski, 70-krotny reprezentant, który także odebrał telefon z Sosnowca. - Porozmawialiśmy kilka minut, ale zabrakło konkretów. Jestem ciekawy, czy pan Kozielski jest zamożny. Razem z Jackiem nie jesteśmy przecież tani - zastanawia się.

Kozielski odpowiada: - Zapłacę za określony cel, w tym przypadku awans do pierwszej ligi (Zagłębie zajmuje 9. miejsce w II lidze, ma 7 pkt. straty do miejsca dającego awans - przyp. red.). Szukam zawodników, którzy nie boją się walki - tłumaczy Kozielski, który chciałby sprowadzić też Arkadiusza Onyszkę. Bramkarz Polonii Warszawa czeka na razie na przeszczep nerki i nie wiadomo, czy wróci do gry. Bąk i Świerczewski poprosili Kozielskiego o kilka dni do namysłu.

Zaczynam nabierać coraz większych podejrzeń, że Kozielski jest po prostu gościem, którego celem jest bycie w mediach, a Zagłębie to narzędzie do tego. No bo tak: Ojrzyński mówi, że nie ma kasy na transfery, a ten namawia Świerczewskiego i Bąka. Rozbrajający jest ten argument Kozielskiego, że on kiedyś pomoże Bąkowi. W czym on ma mu niby pomóc, jak Bąk grał w takich klubach, że jest z pewnością 20 razy bogatszy od piekarza spod Wodzisławia??? Przecież to jest poziom umysłowy Szatana. Nie mówiąc już o realnej formie obu piłkarzy. Bąk od roku nigdzie nie grał a Świerczewski grał w reprezentacji dziennikarzy. Z walczącym o życie Onyszką to już w o ogóle jakaś parodia. Do tego argument o tym, że płaci za awans - to samo było w Odrze Wodzisław (tam płacił za utrzymanie) i widać jak się skończyło. Boję się o przyszłość Zagłębia z tym medialnym cwaniakiem u sterów. Kiedy w tym klubie będzie wreszcie normalnie?
django

Postprzez GrubyPerez 2010-11-26, 10:26 am

na szczęście do rady dołączyło dwóch świetnych biznesmenów znanych na lokalnym rynku telefonii komórkowej.Przecież jest super.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2010-11-26, 11:11 am

GrubyPerez napisał(a):na szczęście do rady dołączyło dwóch świetnych biznesmenów znanych na lokalnym rynku telefonii komórkowej.Przecież jest super.

Ja ich nie znam więc może cos szerzej...
August

Postprzez bbartek 2010-11-26, 11:20 am

Pomysł z Bakiem i Świerczewskim uważam za bardzo dobry.
W szatni potrzeba jest zawodników z jajami a nie panienek.
Oczywiście nie chodzi o w/w nazwiska ( mogą to być inni zawodnicy), ale o pomysł i strategie, która urealni nasz awans.
bbartek

Postprzez pelepapa 2010-11-26, 11:43 am

W zeszlym sezonie Ruch Radzionków ze "staruszkami" typu Wisniewski, Kompala , Gierczak wywalczyl bez problemu awans wiec moze to dobry pomysl. A nie byli to tak dobrzy pilkarze jak Bak i Swierczewski.
Choc dalej wydaje mi sie zatrudnienie ich jako nierealne . Ale jesli Kozielski potrafił Cantoro do odry namowic to kto wie......
pelepapa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników