Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-08-30, 11:18 am

W sytuacji kiedy Lachowski ma ważny kontrakt i nie chce odejść, a stanowisko klubu jest takie samo to Górnik czy Odra mogą sobie myśleć. Oczywiście jest jeszcze kwestia ceny. Ale nie sądzę, aby jedni czy drudzy chcieli nawalić. Chyba, że jak mówię, Lacha zmieni zdanie i zechce mu się spróbować sił w Zabrzu. Przy siermiężnym, 3-ligowym Zagłębiu to dośc kusząca perspektywa. No i do Krapkowic krócej.
Ostatnio edytowano 2010-08-30, 12:23 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-08-30, 11:37 am

Nie wierzę, żeby ktoś w tym klubie dzień przed zamknięciem okna transferowego miał pomysł, żeby pozbyć się najlepszego piłkarza. No chyba, że w grę wchodziłyby jakieś ogromne pieniądze, ale jak wiemy Allianz mocno przykręcił kurek z forsą.
django

Postprzez August 2010-08-31, 3:30 pm

Wszystko wskazuje na to, że po sześciu latach na Stadionie Ludowym ponownie grał będzie Tomasz Stolpa. Wychowanek Zagłębia po okresie gry za granicą ma podpisać z II-ligowcem półroczny kontrakt.

Ostatnio 27-letni piłkarz bronił barw występującego w ekstraklasie Azerbejdżanu klubu Qabala FC, a od kilku dni przebywa na testach w szkockim Kilmarnock. Jeśli nie powiedzie mu się na Wyspach zagra w Sosnowcu. Przypomnijmy, że dziś kończy się okienko transferowe.

Ostatni mecz w barwach Zagłębia Stolpa rozegrał 31 lipca 2004 roku. Wówczas sosnowiczanie debiutowali na zapleczu ekstraklasy, a rywalem naszej drużyny był zespół Radomska. Po tym spotkaniu Stolpa wyruszył w świat. Najpierw bronił barw norweskiego Tromsoe IL, z krótką przerwą na wypożyczenie do belgijskiego Aalst, następnie z ekstraklasy Norwegii przeniósł się do Szwecji. Tam bronił barw III-ligowego Enkopings, z którym wywalczył awans do II ligi. Dobra gra zaowocowała transferem do ekstraklasy, do zespołu Gefle IF. Potem był okres gry na Islandii - Ungmennafélag Grindavíkur, a ostatnio gra w Azerbejdżanie. Na razie Stolpa przebywa na testach w szkockim Kilmarnock FC.

- Były oferty, m.in. z Syrii, a także Azerbejdżanu, ale powiem szczerze chciałem pokazać się w polskiej lidze. Byłem na rozmowach w Zabrzu, ale ostatecznie transfer do Górnika nie doszedł do skutku. Czas mijał, a ja nadal byłem na lodzie. W Polsce jestem praktycznie anonimowy. Okienko transferowo się kończy, a że przez ostatni czas trenowałem z Zagłębiem podjąłem rozmowy z trenerem i prezesem klubu na temat możliwości gry w Sosnowcu gdyby nie udało się zakotwiczyć za granicą. Obie strony przystały na moją prośbę, za co jestem im serdecznie wdzięczny. Kontrakt ma obowiązywać do grudnia, przyjąłem warunki zaproponowane przez klub, ale szczerze powiem nie to było najważniejsze. Na razie czekam jeszcze na rozwój wypadków w Szkocji. Jeśli tam się nie uda, wracam do Sosnowca - mówi piłkarz.
http://www.esosnowiec.pl/index.php?dane ... 4370&num=1
August

Postprzez zag23 2010-08-31, 7:25 pm

Murilo Rufino Barbosa "Lilo" został nowym piłkarzem Bałtyku Gdynia. Pomocnik został wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec do końca sezonu.

źródło: 90minut.pl
zag23

Postprzez yahaya 1906 2010-08-31, 7:30 pm

zag23 napisał(a):Murilo Rufino Barbosa "Lilo" został nowym piłkarzem Bałtyku Gdynia. Pomocnik został wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec do końca sezonu.

źródło: 90minut.pl

teraz kiedy się rozkręcał...
yahaya 1906

Postprzez SO_1906 2010-08-31, 7:34 pm

Chojnacki razem z tym prezesem są chyba jacyś przy*ebani.... Po jakiego chu*a go Chojnacki zaczął wystawiać w pierwszym składzie, jak teraz wymyśłił żeby go wypożyczyć... Jeszcze do klubu z tej samej ligi! To są debile!!!

P.S. Przepraszam za te wulgaryzmy, ale inaczej sie nie da...
Ostatnio edytowano 2010-08-31, 7:42 pm przez SO_1906, łącznie edytowano 1 raz
SO_1906

Postprzez August 2010-08-31, 7:34 pm

No,tez nie bardzo dla mnie zrozumiały ruch. No, może tyle że chciano zrobic miejsce na prawej dla Skrzypka.
August

Postprzez bonus11 2010-08-31, 7:43 pm

To zescie teraz dowalili.Jeszcze Lachowskiego,Marka i Bednara wypozyczyc
bonus11

Postprzez psv 2010-08-31, 7:45 pm

August napisał(a):No,tez nie bardzo dla mnie zrozumiały ruch. No, może tyle że chciano zrobic miejsce na prawej dla Skrzypka.

lub finansowo dla Stolpy
bonus11 napisał(a):To zescie teraz dowalili.Jeszcze Lachowskiego,Marka i Bednara wypozyczyc

nie mów głośno bo jeszcze trzy godziny zostały do zamkniecia transferów.
psv

Postprzez django 2010-08-31, 8:29 pm

Dobrze, że wypożyczyli Lilo. Za dużo kasy szło na utrzymanie tego piłkarza w porównaniu do tego co pokazywał na boisku. Ważniejsze jest zakontraktowanie napastnika, niż utrzymywanie następnego prawego pomocnika. Trudno powiedzieć na co stać Stolpę wracającego z emigracji. Oby wreszcie treneiro z prezesem trafili z transferem, bo na razie jest nędza.
django

Postprzez SO_1906 2010-08-31, 8:31 pm

django napisał(a):Dobrze, że wypożyczyli Lilo. Za dużo kasy szło na utrzymanie tego piłkarza w porównaniu do tego co pokazywał na boisku. Ważniejsze jest zakontraktowanie napastnika, niż utrzymywanie następnego prawego pomocnika. Trudno powiedzieć na co stać Stolpę wracającego z emigracji. Oby wreszcie treneiro z prezesem trafili z transferem, bo na razie jest nędza.

Tylko dlaczego zaczęli go wystawiać w pierwszej "11" ?
SO_1906

Postprzez django 2010-08-31, 8:35 pm

SO_1906 napisał(a):
django napisał(a):Dobrze, że wypożyczyli Lilo. Za dużo kasy szło na utrzymanie tego piłkarza w porównaniu do tego co pokazywał na boisku. Ważniejsze jest zakontraktowanie napastnika, niż utrzymywanie następnego prawego pomocnika. Trudno powiedzieć na co stać Stolpę wracającego z emigracji. Oby wreszcie treneiro z prezesem trafili z transferem, bo na razie jest nędza.

Tylko dlaczego zaczęli go wystawiać w pierwszej "11" ?

O to by już trzeba pytać naszego Fergussona z Łodzi, ale jedynym wyjaśnieniem wydaje mi się, że opcja wypożyczenia pojawiła się w ostatniej chwili, może nawet dzisiaj.
django

Postprzez Sosnowieczanka 2010-08-31, 8:40 pm

Ja juz nie rozumie wszyscy jechali równo na Lilo .Na prezentacji wygwizdali go , aż głupio się co niektórym zrobiło , tak samo jak i na boisku... A teraz kiedy został wypożyczony rozważacie , dlaczego??

Czy to taka menatalnośc Polaków?"pies ogrodnika" sobie nie weźmie i innym też nie da."
Oby Lilo w nowym klubie sie zaaklimatyzował , bo u nas jakos nie mógł i niech sie rozwija oraz porywa kibiców na innych stadionach i zdobywa u nich zaufanie i szacunek....

Powodzenia i mam nadzieje , że za jakis czas z lepsza formą i lepszymi nastrojami w Sosnowcu na Ludowym... :niezle:
Ostatnio edytowano 2010-08-31, 8:58 pm przez Sosnowieczanka, łącznie edytowano 1 raz
Sosnowieczanka

Postprzez SO_1906 2010-08-31, 8:49 pm

Sosnowieczanka napisał(a):Ja juz nie rozumie wszyscy jechali równo na Lilo .Na prezentacji wygwizdali go , aż głupio się co nie którym zrobiło , tak samo jak i na boisku... A teraz kiedy został wypożyczony rozważacie , dlaczego??

Czy to taka menatalnośc Polaków?"pies ogrodnika" sobie nie weźmie i innym też nie da."
Oby Lilo w nowym klubie sie zaaklimatyzował , bo u nas jakos nie mógł i niech sie rozwija oraz porywa kibiców na innych stadionach i zdobywa u nich zaufanie i szacunek....

Powodzenia i mam nadzieje , że za jakis czas z lepsza formą i lepszymi nastrojami w Sosnowcu na Ludowym... :niezle:

Ja akurat na niego nigdy złego słowa nie powiedziałem...
SO_1906

Postprzez pyla 2010-08-31, 9:04 pm

Geniusz naszych działaczy jest ponad wszystko, brakuje jeszcze tego aby Lilo w meczu z naszym ZAGŁĘBIEM trzepnoł ze 2 bramy i Bałtyk skasował 3 pkt. / chyba ze jest klauzula że z nami nie może grac/. żastanawia mnie polityka zarządu przecież Bałtyk ma ochote na awans. Jeżeli chodzi o Stolpe to mam mieszane uczucia tak samo jak ze Skrzypkiem. My naszego Zagłębia nie wzmacniamy a wręcz osłabiamy chyba że komuś o to chodzi.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna