Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-06-15, 9:43 am

Może tu przenosę bo nas Smazu zbanuje:

patrios91 napisał(a):Legia teraz konkretne sie wzmacnia i mysle,ze Pietrzi bylby takim Rybusem,badz Borysiukiem bo z samych "gwiazdeczek" Legia nie zyje,a mlodzi odgrywaja tam jedna z najwiekszych rol,nie mowiac juz o rozwijaniu mlodziezy w Legii bo to jest chyba ich najmocniejsza strona. Krotko mowiac..nie obawiam sie,ze Pietrzi nie bedzie gral regularnie w Legii.

Nie analizowałem dotychczas pracy z młodzieżą w Legii, ja się tam obawiam czegoś innego. W Warszawie będzie duże ciśnienie na wynik, trwa potężne wzmacnianie składu. Pytaniw czy w tych warunkach Rafał miałby szansę się ogrywać.Gra w ME nie do końca mnie przekonuje.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-06-15, 9:58 am

August napisał(a):Może tu przenosę bo nas Smazu zbanuje:

patrios91 napisał(a):Legia teraz konkretne sie wzmacnia i mysle,ze Pietrzi bylby takim Rybusem,badz Borysiukiem bo z samych "gwiazdeczek" Legia nie zyje,a mlodzi odgrywaja tam jedna z najwiekszych rol,nie mowiac juz o rozwijaniu mlodziezy w Legii bo to jest chyba ich najmocniejsza strona. Krotko mowiac..nie obawiam sie,ze Pietrzi nie bedzie gral regularnie w Legii.

Nie analizowałem dotychczas pracy z młodzieżą w Legii, ja się tam obawiam czegoś innego. W Warszawie będzie duże ciśnienie na wynik, trwa potężne wzmacnianie składu. Pytaniw czy w tych warunkach Rafał miałby szansę się ogrywać.Gra w ME nie do końca mnie przekonuje.

I tu jest klucz bo ja w Pietrziego ogromnie wieze,a swoja droga...pokaz mi klub w Ekstraklasie w ktorym nie ma presji na wynik :-) Jest jeszcze mlody i ma 2,3 lata na ogrywanie sie gdyz juz jak sie ma 21 lat..trzeba grac.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-06-15, 10:26 am

patrios91 napisał(a):pokaz mi klub w Ekstraklasie w ktorym nie ma presji na wynik

We Wrocławiu ostatnio nie było. W Lechu wcześniej też nie
August

Postprzez Blajpios 2010-06-15, 10:38 am

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Może tu przenosę bo nas Smazu zbanuje:

I tu jest klucz bo ja w Pietrziego ogromnie wieze,a swoja droga...pokaz mi klub w Ekstraklasie w ktorym nie ma presji na wynik :-) Jest jeszcze mlody i ma 2,3 lata na ogrywanie sie gdyz juz jak sie ma 21 lat..trzeba grac.

Taka jest dzisiaj piłka i sport. Słusznie pisze Kol. patrios91, tej młodości, to jeszcze ma góra dwa lata. A trzymania parasola ochronnego, że "jeszcze młody, trzeba go przed ostrą walką ochronić", to czas już dawno minął. Jeżeli nie widać szans na twardy już obecnie charakter na tyle, by walczyć mógł samemu w dobrym klubie - to niech nie wyjeżdża, bo szkoda życia człowieka, by się zmarnował. Jeżeli jednak ma coś osiągnąć jako piłkarz na miarę talentu, to musi już być gotowy do tej walki, musi przestać myśleć, że jest młody, przestać opowiadać - tylko walkę podjąć. Ma prawo też inaczej układać życie. Pamiętam, kiedyś w siatkę grał Ferszt, bardzo zdolny zawodnik. Nie chciał podejmować jednak reżimu, bo miał inny pomysł na życie. Grał na poziomie utrzymywania się w kadrze klubu, bo tak chciał. Nie marzył. a przynajmniej był świadom, z tego, co wiem, że osiągnie średni poziom żyjąc, jak żył - i tak zdecydował. Młodzi - mogą podejmować decyzje, że ich przygoda z piłką jest tylko ogólnorozwojowa, trochę charakteru trochę sprawności fizycznej uczy: i mają prawo. Jeżeli jednak chcą coś w piłce osiągnąć, to mając te 19 lat dzisiaj już muszą pamiętać, że są dorośli, nie są ciągle młodzi zapowiadający się, tylko wchodzą w pierwszy a może nawet kolejny wiraż kariery decydujący o możliwościach gry o duże stawki (chyba, że chcą pograć "tylko trochę", to niech wybierają kluby o mniejszych ambicjach).
Blajpios

Postprzez django 2010-06-15, 11:24 am

Legia jest moim zdaniem najgorszym w tym momencie klubem dla Pietrzaka. Lepiej żeby udowodnił swoją wartość i wywalczył miejsce w składzie ligowego średniaka, niż grał w ME, albo wchodził na taktyczne zmiany w końcówkach w drużynie, która będzie walczyć o mistrza. Co do ceny, to 50 tys. Euro za młodego chłopaka, który nawet nie zawsze był wiodącą postacią w klubie z III ligi wcale nie jest jakąś bardzo niską ceną.
django

Postprzez MrCricket 2010-06-15, 12:11 pm

Pietrzak w Legii to raczej dziennikarska plota. Nie wierzę w to. A nawet gdyby to było prawdą nie życzę mu, takiego kierunku na tym etapie kariery. Przy takiej szerokiej ławce i ofensywie transferowej Legii, przepadłby jak śliwka w kompocie.
MrCricket

Postprzez August 2010-06-15, 12:17 pm

August napisał(a):Rewolucji kadrowej nie będzie - zapewnia trener Zagłębia. - Trzon drużyny pozostanie ten sam, poszukamy za to wzmocnień na konkretne pozycje: lewego obrońcy, bocznego pomocnika, a przede wszystkim napastnika, bo nie ukrywam, że chcę grać systemem z dwoma napastnikami.

Ciekawe czy to oznacza, że Bensz przedłuży z nami kontrakt ?
August

Postprzez rollands 2010-06-15, 12:48 pm

August napisał(a):Ciekawe czy to oznacza, że Bensz przedłuży z nami kontrakt

zapewne tak, poszukają tylko młodzieżowca.
Ciekawe co starszymi zawodnikami - takimi jak Pach, Lachowski czy Hosić
rollands

Postprzez patrios91 2010-06-15, 2:33 pm

rollands napisał(a):
August napisał(a):Ciekawe czy to oznacza, że Bensz przedłuży z nami kontrakt

zapewne tak, poszukają tylko młodzieżowca.
Ciekawe co starszymi zawodnikami - takimi jak Pach, Lachowski czy Hosić

Ja bym sie zastanowil nad wzmocnieniem obrony i sprzedaniu Hosica. Jego bledy pozbawily w rundzie wiosennej kupe punktow dla Zaglebia i nie wiadomo czy to nagly,chwilowy spadek formy czy calkowity spadek formy. Dzenan jest sympatyczny i uwielbiany przez kibicow,ale to jest pilka...
patrios91

Postprzez August 2010-06-15, 2:39 pm

patrios91 napisał(a):Ja bym sie zastanowil nad wzmocnieniem obrony i sprzedaniu Hosica

A kto Ci dzisiaj kupi Hosicia. A jesli już to za paczkę fajek. No, ale zawsze można spróbować wystawić Dżenana na allegro. :lol:
August

Postprzez patrios91 2010-06-15, 2:53 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ja bym sie zastanowil nad wzmocnieniem obrony i sprzedaniu Hosica

A kto Ci dzisiaj kupi Hosicia. A jesli już to za paczkę fajek. No, ale zawsze można spróbować wystawić Dżenana na allegro. :lol:

Napewno ktos z II ligi za jakies marne pieniadze kupilby wiekowego Hosica. ;-) Dziwi mnie takze,ze pseudogwiazdeczki pozostaja w skladzie. Chojnacki sie chyba dobrze na wszystkich nie poznal,albo musi grac tym co mamy gdyz nie ma nawet kasy na rozwiazywanie kontraktow.
patrios91

Postprzez PawełK 2010-06-15, 4:55 pm

patrios91 napisał(a):Napewno ktos z II ligi za jakies marne pieniadze kupilby wiekowego Hosica. ;-)

Yhm, Ty tak poważnie piszesz?
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2010-06-15, 4:57 pm

PawełK napisał(a):
patrios91 napisał(a):Napewno ktos z II ligi za jakies marne pieniadze kupilby wiekowego Hosica. ;-)

Yhm, Ty tak poważnie piszesz?

..a widac powage ?
patrios91

Postprzez PawełK 2010-06-15, 5:02 pm

Wcześniej piszesz coś takiego...

patrios91 napisał(a):Ja bym sie zastanowil nad wzmocnieniem obrony i sprzedaniu Hosica.

zatem odniosłem wrażenie, że tak...
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2010-06-15, 5:08 pm

PawełK napisał(a):Wcześniej piszesz coś takiego...

patrios91 napisał(a):Ja bym sie zastanowil nad wzmocnieniem obrony i sprzedaniu Hosica.

zatem odniosłem wrażenie, że tak...

..ze sprzedac bo za slaby czy ze sprzedac bo nikt go nie wezmie bo ja nie wiem jakie te Twoje wrazenie?
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników