2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez PawełK 2010-05-30, 9:24 am

emdżej napisał(a):Drużyny, które na dzień dzisiejszy są najbliżej awansu do II ligi zachodniej: Górnik Wałbrzych (sensowny zespół), oraz niezwykle atrakcyjni rywale: Chojniczanka Chojnice, Ruch Zdzieszowice i Polonia Nowy Tomyśl.

Mam nadzieję, że ten wyjazd wypadnie na jesień... w Borach Tucholskich dużo dorodnych borowików jest to przy okazji można pozbierać ;-) :lol:
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2010-05-30, 10:55 am

PawełK napisał(a):
emdżej napisał(a):Drużyny, które na dzień dzisiejszy są najbliżej awansu do II ligi zachodniej: Górnik Wałbrzych (sensowny zespół), oraz niezwykle atrakcyjni rywale: Chojniczanka Chojnice, Ruch Zdzieszowice i Polonia Nowy Tomyśl.

Mam nadzieję, że ten wyjazd wypadnie na jesień... w Borach Tucholskich dużo dorodnych borowików jest to przy okazji można pozbierać ;-) :lol:

Chojni....Chojni...Chojniczanka Chojnice!! :)

Trener radzionkowian, Rafał Górak, zapowiedział, że teraz, gdy Ruch ma awans w kieszeni, da szansę tym, którzy grali mało lub wcale. - Będę rozczarowany, jeśli się tak nie stanie - nie ukrywa Marek Suker.
Ofensywny piłkarz świeżo upieczonego I-ligowca jest ulubieńcem kibiców z Radzionkowa. Ci nie mieli jednak zbyt wielu okazji do skandowania jego nazwiska w obecnych rozgrywkach. Suker większość meczów oglądał nawet nie z ławki rezerwowych, a trybun. Mimo to, trener Rafał Górak zapowiedział ostatnio, że nie zamierza się z nim żegnać.

Niejako więc oświadczył, że były piłkarz Ruchu Chorzów na zapleczu ekstraklasy będzie mu potrzebny. Sam zainteresowany do tematu podchodzi z dystansem. - Przed obecnym sezonem trener też mnie widział w składzie, a jednak większość meczów oglądałem z trybun. Nie za bardzo podoba mi się taka sytuacja. Jeśli nie grałem w II lidze, to wątpliwe jest, żebym występował w I - zwraca uwagę Suker, jednak nie myśli o zmianie barw. - Z Ruchem mam kontrakt ważny do grudnia. Oczywiście, jeśli pojawiłaby się oferta z innego klubu, siądę z prezesem, trenerem i przemyślimy, co robić - zaznacza.

Być może jednak takie rozmowy nie będą wcale potrzebne, jeśli 28-latek udowodni, że warto na niego stawiać. Poczynając od dzisiejszego meczu z Elaną Toruń, "Cidry" zagrają jeszcze trzy razy. - Spodziewam się, że dostanę szansę i będę rozczarowany, jeśli tak się nie stanie. Na treningach ćwiczę w grupie zawodników, którzy grali do tej pory mało. Wygląda na to, że część z nas zagra już dzisiaj. Problem w tym, że tych zawodników jest więcej - wskazuje napastnik. Drogę do pierwszej "11" ułatwia mu powstała luka w pomocy Ruchu.

To efekt decyzji Adama Kompały, który zakończył karierę, a także przymusowej pauzy Marcina Dziewulskiego. Suker wprawdzie "przypisany" jest do ataku, ale środek pomocy nie jest mu obcy. - Grałem już na tej pozycji. Nie jest dla mnie problemem którakolwiek ofensywna rola. Nawet skrzydłowego - zapewnia "Davor", mający dziś dużą szansę na występ. Jeśli Ruch spotkania z Elaną nie przegra, zapewni sobie mistrzostwo II ligi.

Dodajmy, że to... trzecie podejście "Cidrów" do pojedynku z torunianami. Za pierwszym razem spotkanie odwołano z powodu żałoby narodowej, a później jego rozegranie uniemożliwiły opady deszczu. W Radzionkowie spodziewana jest liczna grupa zaprzyjaźnionych z Elaną kibiców z Chorzowa.

-> http://sportslaski.pl/Cidrom-brakuje-pu ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-05-30, 11:14 am

Z tej Chojniczanki to bym się tak nie śmiał. Zobaczcie jaką oni mają frekwencję na meczach u siebie w III lidze. Nie wiem czy u nas w przyszłym sezonie będzie dużo większa.
django

Postprzez GrubyPerez 2010-05-30, 11:40 am

django napisał(a):Z tej Chojniczanki to bym się tak nie śmiał. Zobaczcie jaką oni mają frekwencję na meczach u siebie w III lidze. Nie wiem czy u nas w przyszłym sezonie będzie dużo większa.

potwierdzam. I niezła kasa też tam jest. Mają też swoją wtyczkę w PZPN w postaci pana Duraja - taki cyrkowy gostek -odpala znajomym cygara płonącymi banknotami i takie tam sztuczki...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez jackie57 2010-05-30, 11:50 am

Każdy ma takich przeciwnikow, na jakich zasłużył.
jackie57

Postprzez novack 2010-05-30, 12:45 pm

Chojnice mają w Sosnowcu swojego człowieka, wszak europoseł Pisalski (ten od instytutu Gierka) jest z Chojnic. Ciekawe za kim będzie kibicował?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zimek 2010-05-30, 12:45 pm

mysle zeby bardziej poruszyc temat o czym z wladzami klubu rozmawiac bo mam nadzieje ze chcemy cos w tym kierunku zrobic August dobry pomysl aby to byla delegacja piszacych na forum . Fajnie by bylo aby stworzyc kilka punktow nas najbardziej interesujacych problemow jednym z nich to przyszlosc klubu to moja sugestia ale po to jest forum aby wybrac najwazniejsze piszcie i wspolnie cos wybierzemy mysle ze i z takim Hytrym da sie dojsc do porozumienia ale trzeba rozmawiac anie psioczyc za plecami na forum bo zachwile obudzimy sie z reka w nocniku i wyjazdy beda najdalej w Bedzinie
zimek

Postprzez django 2010-05-30, 1:06 pm

To może zaproponuj o czym chciałbyś gadać z Hytrym i Szatanem. I napisz co chciałbyś przez taką rozmowę osiągnąć.
django

Postprzez zimek 2010-05-30, 1:41 pm

niewiem co mozna osiagnac ale rozmowa sie da zalatwic duzo moje propozycje to przyszlosc klubu nie tylko awans ale i sprawy marketingowe- promocja klubu,nazwy kluby jesli jest jakis plan to gdzie my jako kibice jestesmy w tym planie ujeci , co my jako kibice mozemy zrobic dla kluby bo jakby nie bylo jest to nasza wizytowka to na poczatek mysle ze jeszcze pare pomyslow sie znajdzie i stworzy to jakas calosc
zimek

Postprzez django 2010-05-30, 2:52 pm

zimek napisał(a):niewiem co mozna osiagnac ale rozmowa sie da zalatwic duzo moje propozycje to przyszlosc klubu nie tylko awans ale i sprawy marketingowe- promocja klubu,nazwy kluby jesli jest jakis plan to gdzie my jako kibice jestesmy w tym planie ujeci , co my jako kibice mozemy zrobic dla kluby bo jakby nie bylo jest to nasza wizytowka to na poczatek mysle ze jeszcze pare pomyslow sie znajdzie i stworzy to jakas calosc

Nie jedna i nie wie osoby już poruszały te tematy, deklarowali wsparcie, chcieli pomóc. I zostali olani. Więc nie wiem skąd to przekonanie, że rozmową można cokolwiek załatwić. Marketingu nie ma bo nie ma pieniędzy. Plany są powszechnie znane - Miasto i Górka. Pytanie się Sz. & H. co kibice mogą zrobić dla klubu jest naiwne. Nie widzę sensu ani korzyści rozmów z nimi na te tematy. Strata czasu. Zresztą kibice mają z nimi stały kontakt i gdyby były jakieś plany, to na pewno byłyby już realizowane.
django

Postprzez August 2010-05-30, 3:00 pm

django napisał(a):Pytanie się Sz. & H. co kibice mogą zrobić dla klubu jest naiwne. Nie widzę sensu ani korzyści rozmów z tymi ludźmi. Zresztą kibice mają z nimi stały kontakt i gdyby były jakieś plany, to na pewno byłyby już realizowane.

Rozmawiać mozna tylko z Prezydentem o możliwościach i sposobach zmian w Zarządzie. Oraz o ewentualnych konsekwencjach pozostawienia w fotelu Prezesa Pana Hytrego.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-05-30, 3:07 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Pytanie się Sz. & H. co kibice mogą zrobić dla klubu jest naiwne. Nie widzę sensu ani korzyści rozmów z tymi ludźmi. Zresztą kibice mają z nimi stały kontakt i gdyby były jakieś plany, to na pewno byłyby już realizowane.

Rozmawiać mozna tylko z Prezydentem o możliwościach i sposobach zmian w Zarządzie. Oraz o ewentualnych konsekwencjach pozostawienia w fotelu Prezesa Pana Hytrego.

Zgadzam się. Usunięcie prezesa to jedyne co w tej sytuacji ewentualnie można ugrać, ale nie oszukujmy się. Szatan się uprze i go wsadzi do zarządu, choćby dlatego, że jak nie jego, to kogo? Rozmawiać można, ale z jakiej pozycji? Użytkowników forum? Jedyną kartą przetargową tutaj może być delegacja kibiców w UM poparta tłumem na placu przed UM, tak jak to było po awansie do OE. Jak przyjdzie kilka osób z forum to Kazimierz oczywiście grzecznie wysłucha, naobiecuje, ale możecie mieć pewność, że oleje.
django

Postprzez August 2010-05-30, 3:29 pm

django napisał(a):ale możecie mieć pewność, że oleje.

Patrząc na to co do tej pory robił jest to najbardziej mozliwy wariant. Nie wiem jednak jednej rzeczy a mianowicie tego, że jesli nie zmieni się funkcjonowanie klubu Górski będzie miał cyklicznie do czynienia z problemem po wyschnięciu kolejnego źródełka pieniędzy. Tak w nieskończoność nie dai się funkcjonować. Miasto nie może cały czas zajmowac się grajkami i pomocą nieudolnemu Prezesowi.
August

Postprzez django 2010-05-30, 3:32 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Nie wiem jednak jednej rzeczy a mianowicie tego, że jesli nie zmieni się funkcjonowanie klubu Górski będzie miał cyklicznie do czynienia z problemem po wyschnięciu kolejnego źródełka pieniędzy. Tak w nieskończoność nie dai się funkcjonować. Miasto nie może cały czas zajmowac się grajkami i pomocą nieudolnemu Prezesowi.

Myślę, że Górski doskonale zdaje sobie z tego sprawę i raczej nie musimy go uświadamiać. Pytanie tylko, czy godzi się z tym i będzie pompował kasę za cenę świętego spokoju, czy może podejdzie do sprawy bardziej ambitnie.
django

Postprzez August 2010-05-30, 3:38 pm

Coś będziemy
django napisał(a):Pytanie tylko, czy godzi się z tym i będzie pompował kasę za cenę świętego spokoju, czy może podejdzie do sprawy bardziej ambitnie.

Coś być może będzie można wywioskować ponazwiskach osób desygnowanych do organów ze strony Miasta.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników