Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez dziejus 2010-05-14, 9:36 pm

Ja to rozumuje tak.Klub Zagłebie,którego właścicielem jest Szatan to średniej wielkości przędsiębiorstwo.Utrzymuje się ze sprzedaży towaru jakim jest gra drużyny.A co by sie stało gdyby podczas spotkania integracyjnego,górnicy i ich rodziny zdemolowały ośrodek wypoczynkowy i dotkliwie poturbowali się wzajemnie.Czy ten(cenzura wewnętrzna pi pi pi pi) też by zamknął kopalnie na miesiąc ? Sprawa jest do wygrania tylko muszą sie za to zabrać Adwokaci a nie asesorzy i wolontariusze :twisted: Albo tak to wygląda albo jutro ide do swojego psychoanalityka. ;-)
dziejus

Postprzez arek 2010-05-14, 9:37 pm

To już kolejna skandaliczna decyzja. Słowo wojewody to jak pomyje. Dobrze że są inicjatywy. Będzie kolejny przemarsz ale trzeba działać na wszystkich frontach.
Poniżej link do Urzędu Wojewódzkiego:
http://www.katowice.uw.gov.pl/kontakt/napisz.html
Napisać na pewno nie zaszkodzi - niech będzie o nas głośno.
arek

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-14, 9:40 pm

Znalazłem na innym forum :-)

"Jebać, jebać Silesie, jebać, jebać Silesie"

i tak dalej ...

pod znaną melodię refrenu Go West - Pet Shop Boys - World´s Armys
http://www.youtube.com/wa...XgH_NBMACA&NR=1

Pasuje jak znalazł na tą okazję :niezle:
Krzysztof_Ju

Postprzez roa 2010-05-14, 10:18 pm

Najlepiej zorganizować jakiś protest przed przed Urzędem Wojewódzkim jeśli jacyś stoczniowcy, górnicy czy nawet pielęgniarki mogą to co kibice sobie z tym nie poradzą. Oczywiście legalny z pozwoleniem nie powinno być problemu tylko czy będą chętni?? Kilka opon , transparenty i rzesza fanów skupiła by na sobie uwagę mediów z całej Polski. Przed wyborami to by była niezła gratka dla dziennikarzy.

Może ktoś inny ma jakieś lepsze pomysły bo moim zdaniem takie maszerowanie z patelni na stadion w stylu pierwszo majowych pochodów to wszystkich nie bardzo obchodzi.
roa

Postprzez Sarmat 2010-05-14, 10:19 pm

roa napisał(a):
Może ktoś inny ma jakieś lepsze pomysły bo moim zdaniem takie maszerowanie z patelni na stadion w stylu pierwszo majowych pochodów to wszystkich nie bardzo obchodzi.

maszerowanie Nas jednoczy , i nie jest to taka forma protestu bardziej pokazania że POTRAFIMY i JESTEŚMY zwartą grupą.
Sarmat

Postprzez Landryn 2010-05-14, 10:26 pm

To pokazuje jedność a nie jednostki porozrzucane . dajemy z siebie to co możemy !
Landryn

Postprzez roa 2010-05-14, 10:27 pm

Zgadzam się tu masz racje. Ale chodzi mi o coś czym można się przebić do mediów i uważam że taki przemarsz powinien być tylko wstępem do bardziej zorganizowanej akcji. Bez jakiegokolwiek rozgłosu będą się cieszyć że mają nas z głowy. My pomaszerujemy popatrzymy na telebim i pujdziemy się piwka napić i oni mają na to wyjebane.
roa

Postprzez paskuda 2010-05-14, 10:57 pm

Z zachowania szmaciarskiej władzy POjebusów ewidentnie widać, że mają nas oraz co gorsza podstawowe elementy sprawiedliwości w swojej wstrętnej dupie. Czy się to komuś podoba czy nie to bydle z Jagielolonskiej jest urzędniczyną z nadania premiera donalda ktory jest szefem zgraii bezczelnych oszustów(brak dotrzymywania słowa) zwanych PO. Innymi słowy nie da się oddzielić polityki od sportu w tej konkretnej sytuacji. Stadion mamy zamknięty dlatego, że oni nas poprostu nienawidzą to samo dotyczy oczywiście lokalnych konfidentów (chęciński , pięta i mniej znana reszta tej samej bandy) którzy swojej pogardy nie są w stanie ukryć nawet w publicznych sptkaniach z Kibicami. A dlaczego nas nie cierpią, to proste dlatego, że szeroko pojęta prawica od 10 lat nie jest w stanie wygrać żadnych wyborów w naszm mieście. Oni nam teraz pokazują, że jeśli na nich nie zagłosujemy to mogą w świetle prawa zrobić z nami wszystko na co im przyjdzie ochota. Bardzo podobna sytuacja miała miejsce podczas 2 wojny kiedy okupacyjna władza podzieliła Polaków na dwie części, tą lepszą która podpisała folks listę(chorzów katowice...itp) oraz gorszą która nie podpisała czyli nas. Próbę tłumaczenia postępowania liderów oszukańczej partii przez niektórych forumowiczów nazwał bym kolaboracją. Dokładnie tak samo nazywac będę osoby które kiedykolwiek oddadzą swój głos na Podłych Oszustów na jakimkolwiek szczeblu wyborów. Trzeba to jasno sobie powiedzieć że ludzie z pod znaku po wypowiedzieli nam wojnę a chyba normalny czlowiek nie wsółpracuje z wrogiem. Ja osobiście każdemu który się przyczynił do odebrania nam godnośći oraz podniosł swoją wstrętną łapę na nasz ukochany Klub życzę aby jeszcze w tym roku zachorował na raka z przerzutami.
PS.Przypominam, że lokalne kacyki mają w każdy poniedziałek spotkania w szkole obok teatru i myślę że zasadnym by było rozważyć możliwość ewentualnych odwiedzin w celu przekazania kondolencji.
paskuda

Postprzez Blajpios 2010-05-14, 11:06 pm

Wydaje mi się jednak - że się powtórzę - że pora już teraz racjonalizować działania. Zwłaszcza widząc, że szybko nie zmieni się sytuacja - być może tak, jak napisałem poprzednio, dopóki nie straci Zagłębie szans na awans. Do tego należą też dwie szczególnie rzeczy, o których pisał Kol. PawełK, jak mi się wydaje. Po pierwsze - widząc perspektywę dłuższego zamknięcia stadionu, rzeczywiście sensowniejsze jest poszukanie innego stadionu. Mnie na myśl przychodził jakikolwiek w Sosnowcu, na którym można by rozgrywać mecze. Niemniej propozycja z Jaworznem wydaje mi się "bardziej ogólnozagłębiowska".
Druga sprawa - owszem, należy organizować akcje. Z jednej strony - scalające środowisko. Z drugiej - wykazujące niesprawiedliwość, kontrast z potraktowaniem Zagłębia w porównaniu z innymi klubami. Niemniej jednak - należy przy tym koniecznie nie zapomnieć, że to nie jest tak, iż nie było żadnych podstaw, że incydent z racami jest nieważny itp. Po pierwsze - bo to nieuczciwe. Po drugie - bo taka postawa powodowałaby tylko osłabienie skuteczności akcji, gdyż rozpatrujący problem, gdy zdadzą sobie sprawę, że były race i dziecko ranne a Zagłębie nie widzi problemu: z miejsca "ustawią się" odpowiednio. Trzeba protestować co do tego, co rzeczywiście niesprawiedliwością - a nie oburzając się totalnie, jak by naruszono jakieś bożyszcze. W tym mieści się również - nie prowokując, nie dając się sprowokować, nie wyzywając, czyli bez poniżania.
No i w końcu - trzeba planować tak, by skuteczność co do rozgłosu była jak największa - ale formy też chwytliwe dla manifestantów. Przy zbyt dużej bowiem monotonii - za drugim, trzecim razem się po prostu liczba zacznie drastycznie kruszyć.
Blajpios

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-14, 11:38 pm

Ktoś gdzieś proponował (już nie wiem na jakim forum i w jakim temacie?) aby spalić parę hanyskich flag
z tym żółtym kanarem to może i kukłę jakąś?
To nie byłoby zbyt skomplikowane i szkodliwe dla osób postronnych, ale było by medialne i pewnie by pokazali to w TV ;-)
Krzysztof_Ju

Postprzez PiotrK 2010-05-15, 12:10 am

PawełK napisał(a):
PiotrK napisał(a):Zamkneli nam ludowy ale zakazu organizacji meczu na innym stadionie chyba nam nie zakazali. Czy ktokolwiek w klubie bral wogole pod uwage rozegranie meczu na innym stadionie ?? Troche tych stadionow spelniajacych licencje w okolicy jest i skoro w klubie podkreslaja jacy dla nich wazni sa kibice to moze mozna bylo choc sprobowac zorganizowac mecz na innym stadionie (chocby po kosztach) a nie liczyc na laske urzedu.

Sosnowiecka policja ma zastrzeżenia i wydaje złe opinie nt. Stadionu Ludowego a Ty piszesz o innych stadionach... podaj mi jakiś przykład. Absurdem jest sprawa tego typu, że Stadion Ludowy nadaje się na rozgrywanie przez krakowskie kluby meczów w Sosnowcu włącznie z runda wstępną Ligi Mistrzów a nagle po 2 miesiącach od incydentu z meczu z Pogonią zamykają stadion, gdzie w międzyczasie było wiele innych meczów w tym mecze podwyższonego ryzyka - mecz z Zawiszą i nie działo się nic. Wg mnie sprawa jest ewidentnie polityczna. Ciekawe czemu TVN nie nagłaśniał sprawy a byli? Nie było zamieszek, na które czekali - nie było tematu.

[/i]

Ktos podal Jaworzno i jest to dobry pomysl z tym ze nie wiem jak by tu sprawa miala sie z licencja. A jesli chodzi o inne stadiony to powiedzmy prozaglebiowsko czemu nie Wolbrom . Stadion licencje na 2 lige ma a i byla by to dobra promocja naszego klubu a do tego wojewoda slaski nie mial by nawet mozliwosci sie wtracic. Idac dalej Bielsko czy chodzby Wodzislaw gdzie gralismy . Jakby sie dobrze rozejrzec to troche tych stadionow jeszcze by sie znalazlo.

Co do samej istoty to zdaje sie nikt dokladnie nie przeczytal tego co napisalem . Race racami ale wszystkim umyka fakt na ktory powoluja sie w uzasadnieniu wydania zakazu. Nasz przypadek rozni sie tym ze wczasie kontroli sluzb ochrony wyszedl na jaw brak odpowiedniej liczby ochroniarzy z licencja oraz brak srodkow komunikacji miedzy tymi sluzbami a co za tym idzie brak zapewnienia nalezytej ochrony uczestnikow imprezy masowej. I z tego wlasnie powodu stadion zostal zamkniety . Usunmy przyczyne a skutek minie. Jak juz pisalem nalezy rozwiazac umowe z obecna firma i podpisac z taka wobec ktorej nie ma zastrzezen i powinno byc po problemie bo ja nie widze innych powodow by stadion nadal byl zamkniety skoro bedzie firma z referencjami i stadion z licenja . Tylko nie wiem ile jeszcze zarzad klubu bedzie na to czekal zamast dzialac.
PiotrK

Postprzez Uruk 2010-05-15, 8:42 am

Kamilosx napisał(a):
Uruk napisał(a):
Kamilosx napisał(a):Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow

masz coś do Pis-u? wydupiaj z tą swoją pełowska agitacją z tego forum...

Kolejny tekścik miśku na poziomie partii z którą sympatyzujesz, gratulacje!

A Z TYM ŚLĄZAKIEM TRZEBA COŚ ZROBIĆ. Znowu zamknęli nam stadion, nie możemy się ograniczać do kolejnego przemarszu gdyż jak widać nic to nie zmienia...

nie zrozumiałeś ojciec.... spadaj wypłakać się na kolana do tuska
Uruk

Postprzez Adam1906 2010-05-15, 9:40 am

15.05.2010, Sosnowiec
Ministerstwo dziwnych kroków
Janusz Lewanda / sosnowiec. info.pl

Informacja o zamknięciu dla kibiców Stadionu Ludowego wstrząsnęła Sosnowcem. W przededniu najważniejszego meczu sezonu wojewoda śląski Zygmunt Łukaszczyk podjął decyzję, która wprawiła w osłupienie nie tylko kibiców Zagłębia Sosnowiec.

Jeszcze gorsze wrażenie zrobiło to, co nastąpiło po tej haniebnej decyzji. Wbrew danemu słowu przez wojewodę (który udał się z kilkudniową wizytą do Chin) i wbrew obietnicom I zastępcy wojewody, decyzji ws. zamknięcia stadionu nie zawieszono. Skutek jest taki, że dziś już chyba prawie wszyscy są przekonani, iż sprawa ma podłoże polityczne.

- Zdumiewające jest to, że po dostarczeniu przez klub uzgodnionych dokumentów, wicewojewoda Stanisław Dąbrowa nagle zmienił front – mówi dla sosnowiec info.pl radny Maciej Adamiec. - Daleki jestem od doszukiwania się podtekstów politycznych tej decyzji, ale dotarły do mnie i takie opinie, że jest to postępowanie celowo nieżyczliwe w stosunku do PO, która niewątpliwie odpowiada za decyzję swojego wojewody. Nie wiem, ile w tych spekulacjach jest prawdy, ale faktem jest, że w Sosnowcu doszło do przedwyborczego porozumienia PSL z SLD – twierdzi Adamiec.

Podobnie uważa wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Sosnowcu, Arkadiusz Chęciński. - Wydaje mi się, że wicewojewodzie zabrakło odwagi do podjęcia decyzji w sytuacji, gdy otrzymał rozbieżne opinie prawne w tej sprawie – mówi Chęciński - chociaż nie wykluczam też motywów politycznych tej decyzji w kontekście porozumienia PSL z SLD. Uzyskaliśmy wczoraj z prezesem Zagłębia, Pawłem Hytrym telefonicznie informację z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji – kontynuuje Chęciński - że wicewojewoda mógł anulować pierwszą decyzję. W poniedziałek wraz z posłem Jarosławem Piętą spotykamy się z wojewodą Zygmuntem Łukaszczykiem, by kontynuować rozmowy na temat zawieszenia bądź anulowania postanowienia wojewody z ubiegłego tygodnia. Będziemy również chcieli poznać okoliczności podjęcia przez wojewodę tej według nas błędnej decyzji, jak również powodu niepodjęcia decyzji przez I wicewojewodę.

Maciej Adamiec dodaje, że: - najsmutniejsze jest jednak to, że na tych wszystkich kłopotach i problemach naszego Klubu kapitał polityczny zbija prezydent Sosnowca, Kazimierz Górski, który od lat zaniedbuje temat modernizacji Stadionu Ludowego (a ostatnio sprawę przejęcia akcji klubu przez miasto). Nie wiem, czy wszyscy wiedzą, że mecze na naszym stadionie są rozgrywane przy braku pozytywnej opinii policji, a mimo to nic się nie robi, by ten stan zmienić. Jestem głęboko przekonany, że wojna wywołana przez ministerstwo dziwnych kroków skończy się naszym zwycięstwem i w przyszłym roku będziemy kibicować pierwszoligowemu Zagłębiu – powiedział dla sosnowiec.info.pl Maciej Adamiec.

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,17239

Mógł, ale najwidoczniej po prostu... nie chciał :twisted: WSZYSCY NA PATELNIĘ :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez roa 2010-05-15, 10:17 am

Zamknięcie Stadionu Ludowego odbiło się już głośnym echem. Sprawę w poniedziałek będą badać, na specjalnym posiedzeniu, organy Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Wczoraj w godzinach popołudniowych prezydent Sosnowca, Kazimierz Górski telefonicznie rozmawiał z Jerzym Millerem, ministrem Spraw Wewnętrznych i Administracji. - Do MSWiA trafiło już pismo od wojewody dotyczące zamknięcia Stadionu Ludowego. Minister przekonał prezydenta Sosnowca, iż ten dokument nie daje mu podstaw do zmiany decyzji i zażądał źródłowej dokumentacji. Sprawa będzie badana w poniedziałek na specjalnym posiedzeniu. Tego samego dnia minister Miller spotka się z prezydentem Górskim - wyjaśnia rzecznik prasowy Urzędu Miasta, Grzegorz Dąbrowski.

Z informacji, które otrzymaliśmy, włodarze miejscy starają się załatwić na jutrzejsze spotkanie telebim, jednak na razie firmy przekonują, iż bez sygnału telewizji, potrzebują na realizację przedsięwzięcia co najmniej 48 godzin, więc będzie bardzo ciężko coś w tym temacie ugrać.
Ostatnio edytowano 2010-05-15, 11:49 am przez roa, łącznie edytowano 1 raz
roa

Postprzez tiktak 2010-05-15, 10:26 am

Paskuda zmień dilera i wyłącz radyjo.
tiktak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna