2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez patrios91 2010-05-04, 10:40 pm

Klaps w pupcie i po klopocie...tak jak mowilem.

Tutaj cala zmiana...walkower jak nic.
-> http://www.youtube.com/watch?v=BPpLNJY_PGk
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez s1946 2010-05-06, 12:22 pm

patrios91 napisał(a):Klaps w pupcie i po klopocie...tak jak mowilem.

Widac obiektywizm jest wtedy kiedy pasuje do wlasnego interesu. Nie wiem czy znasz sprawe, czy nie, ale pokazujesz tylko wycinek sprawy. Polkowice chcialy dokonac 3 zmiany i 4 mlodziezowca rownoczesnie (co jest okey) tylko debilek sedzia cos tam sie zakrecil, wycofal zawodnika nazwijmy "3" ze zmiany, czyli rozbil te zmiany. Wszedl mlodziezowiec, a potem ten nie slusznie odeslany zawodnik. Przez co wytworzyla sie niby niedozwolona sytuacja. A tak naprawde od strony Polkowic wszystko bylo okey. Potem sedzia odkrecal to w protokolach, zeby bylo tak jak chcialy od razu Polkowice, a nie tak tak jak wyszlo przez jego glupote. Brak walkoweru jak najbardziej sluszny, a dla sedziego lisc w pape powinien byc.
s1946

Postprzez patrios91 2010-05-06, 12:27 pm

s1946 napisał(a):

Widac obiektywizm jest wtedy kiedy pasuje do wlasnego interesu. Nie wiem czy znasz sprawe, czy nie, ale pokazujesz tylko wycinek sprawy. Polkowice chcialy dokonac 3 zmiany i 4 mlodziezowca rownoczesnie (co jest okey) tylko debilek sedzia cos tam sie zakrecil, wycofal zawodnika nazwijmy "3" ze zmiany, czyli rozbil te zmiany. Wszedl mlodziezowiec, a potem ten nie slusznie odeslany zawodnik. Przez co wytworzyla sie niby niedozwolona sytuacja. A tak naprawde od strony Polkowic wszystko bylo okey. Potem sedzia odkrecal to w protokolach, zeby bylo tak jak chcialy od razu Polkowice, a nie tak tak jak wyszlo przez jego glupote. Brak walkoweru jak najbardziej sluszny, a dla sedziego lisc w pape powinien byc.

...a swistak siedzi i zawija je w te sreberka. Lisc w pape powinien byc...temu ,ktory nie uznal bramek Zaglebiu w Polkowicach i wypatrzyl wynik meczu. Za duzo tego szczescia maja Polkowice i Zaglebie to nie jedyny klub,ktory przegral z nimi poprzez sedziow 8) Trenerzy tez przestali milczec i narzekac,a zaprzyjazniony PZPN ma wszystko w d..
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-05-06, 12:30 pm

s1946 napisał(a):Polkowice chcialy dokonac 3 zmiany i 4 mlodziezowca rownoczesnie (co jest okey) tylko debilek sedzia cos tam sie zakrecil, wycofal zawodnika nazwijmy "3" ze zmiany, czyli rozbil te zmiany. Wszedl mlodziezowiec, a potem ten nie slusznie odeslany zawodnik. Przez co wytworzyla sie niby niedozwolona sytuacja. A tak naprawde od strony Polkowic wszystko bylo okey.

Mnie tylko ciekawi czy w Polkowicach jest ktoś tzw. kierownik drużyny, który powninen był przypilnować aby nie doszło do sytuacji w najmniejszym stopniu kontrowersyjnej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-05-06, 1:22 pm

s1946 napisał(a):

A skąd Kolega to wie tak na pewno? W takich kwestiach trzeba bardzo ostrożnie. Zastrzegam - nie twierdzę, że na peewno nie było tak, jak Kolega napisał. Jest to wersja prawdopodobna i jej możliwość widoczna była od początku, toteż nie wypowiadałem się w tych kwestiach, choć może warto by było temperować zapędy niektórych tutaj "dyżurnych krytykantów", niemniej jak wiadomo nie bardzo jest to po co robić. Kolega jednak zdaje się podejmować dyskusję po prostu nastawioną na uczciwą analizę sytuacji a nie powiew emocji, toteż warto iść dalej tym śladem. Sprawa jest zaś złożona. Na przykład można zobaczyć choćby 4 aspekty (a można i jeszcze inaczej rozłożyć akcenty).
1) sprawa zmiany samej w sobie, czyli pytanie, czy przekroczenie przepisów było dające podstawy do walkowera
2) sprawa załatwiania sprawy przez PZPN
3) sprawa uczciwości działań Polkowic, transparentności w walce o awans i postawa Prezesa
4) kwestia podgrzewania atmosfery przed meczem z Polkowicami, pytanie o prowokocyjne ich gesty w tym kontekście.
ad1) m.in. co potwierdza wersję Polkowic, czy jest udokumentowana wystarczająco. Jeżeli tak - to w porządku, w tym punkcie jak i częściowo w p.2. myślę podobnie jak Kolega, choć przypominam jeszcze pozostałe punkty. O ile jednak, po pierwsze - regulamin rzeczywiście uwzględnia zmianę równoczesną o tym samym numerze zmiany? Czyli "ex aequo", zmiana 3-4 a nie zmiana 3 i 4? Nie wiem tego, nie znam tak dokładnie. Jeżeli jednak przeciwnie: nawet przy zmianach równoczesnych wpisuje się je osobno, jedna jest trzecią a równoległa jest jednak czwartą: to również na Polkowicach spoczywało pilnowanie tych wpisów (ich interes). Do wyjaśnienia więc byłoby, jak to było zmieniane. Czy rzeczywiście to sędzia techniczny zamienił "na krzyż" wchodzących na boisko? Dlaczego w takim razie nikt z Górnika wtedy nie protestował, że nie ten wchodzi na boisko? Tak więc dla mnie - jeszcze ta sprawa nie została wyjaśniona dokładnie, jakkolwiek może rzeczywiście na posiedzeniu i w świetle przepisów wszystko jest rozstrzygnięte, tylko informacja niepełna, nie wiem.
ad2) Tym bardziej - że jednak sformułowania komunikujące decyzję Wydziału Gier pozostawiają wiele do życzenia, co zwłaszcza w powiązaniu z historią ich orzeczeń bynajmniej nie podnosi wiarygodności tej decyzji... Dlaczego pojawia się - co podaje kilka portali - sformułowanie "w duchu sportu"? Sugeruje ono, że jednak nie było tak do końca jednoznacznie... Co więcej - podaje się w tych portalach, że "najwięcej" zawinili sędziowie. Czyli nie tylko oni. W portalu Sportowe Fakty wręcz podane jest, że również był błąd "opiekun gości"... Już nie chcę rozważać kolejnego pytania, czy aby dla jakichś racji sędziom nie opłacało się "wziąć na siebie" błędu. Podstawy do takich pytań byłyby - bo jak wiadomo, Polkowiczanie nie protestowali, gdy sędziowie popełniali błąd a powinni by, jeżeli było wiadomo, że utrudni to następną zmianę... Tak więc, co do załatwiania tej sprawy przez WG powstają pytania,.
ad3) Transparentność - to pytanie gdzie był z tą transparentnością Prezes Polkowic, gdy zaliczano nieprawidłowe bramki dla Polkowic. Gdzie jest ta transparentność, gdy pojawiają się w oficjalnym oświadczeniu oskarżenia z hasłami typowymi dla donosów, "pewien klub walczący o awans" - i jednocześnie wręcz dodaje się słowa mające znamiona pomówień, bo sugeruje się wprost nieuczciwą grę Zagłębia w tej sprawie. Transparentność - to wyraziłaby się raczej podziękowaniem dla Jaroty i klubu, który złożył prośbę o wyjaśnienie sprawy. Prośba bowiem o wyjaśnienie sprawy jest działaniem w duchu priorytetu transparentności...
ad4) należy zauważyć prowokacyjny aspekt tej sprawy (podobnie jak to, co w punkcie 3 pisałem) - a nie tylko rzecz "samą w sobie jak to było zmieniane".
Podsumowując. Oczywiście, że podobnie jak Kolega jestem za tym, by emocje nie brały góry aż do tego stopnia, że nie uda się przyznać racji Polkowicom nawet wtedy, gdy faktycznie ją mieli. Co więcej - także obawiam się, że niektórzy czasem dają się "zapędzić" tak dalece, że nie są gotowi do takiego obiektywizmu: i to nie jest dobre. Zachęcam, by jednak patrzeć obiektywnie. W obie jednak strony i do końca.
Tymczasem - nawet sama w sobie sprawa tych zmian jeszcze nie jest dla mnie do końca transparentnie podana w mediach, choć być może jest już uczciwie rozsądzona (choć nie mam pewności, czy tak zrobioono, chiałbym jednak, by tak była osądzona - i by transparentnie to podano). Nawet jeżeli więc sprawa zmian wygląda faktycznie tak, jak podały Polkowicie, oraz gdy rozstrzygnięcie WG było faktycznie w duchu sportu, bo uchybienia Polkowic były małe: to niech to transparentnie będzie podane.
Prócz tego jednak: nie znaczy to, że należy przemilczeć fakt ataku, może nawet pomówień ze strony Prezesa Polkowic, gdy Zagłębie zostało oskarżone o nieczystą grę, podczas gdy - jak ufam - właśnie transparentnie i czysto grając wystąpiło o wyjaśnienia, poniekąd bardzo pożądane i w interesie całej ligi, by szybko nastąpiły.
Blajpios

Postprzez torquemada 2010-05-06, 4:45 pm

patrios91 napisał(a):
s1946 napisał(a):

...a swistak siedzi i zawija je w te sreberka. Lisc w pape powinien byc...temu ,ktory nie uznal bramek Zaglebiu w Polkowicach i wypatrzyl wynik meczu. Za duzo tego szczescia maja Polkowice i Zaglebie to nie jedyny klub,ktory przegral z nimi poprzez sedziow 8) Trenerzy tez przestali milczec i narzekac,a zaprzyjazniony PZPN ma wszystko w d..

hehe gdzie wypatrzyl ten wynik ? przez lornetke ? :D

a tak na powaznie przyjete jest ze to pomylka sedziego, walkowera niema i tego sie trzymajmy. Gdybysmy nie zremisowali kilku meczy we frajerski sposob i nie przegrali to kolo d**py by nam to latalo czy bylo tam ok czy nie. W srode bedzie okazja do udowodnienia ze to nam awans sie nalezy

ps patrios nie czytaj wiecej "fuktow" Peszko sie nie dogadal z koniczynkami wiec nie wiem skad takie info masz...
torquemada

Postprzez August 2010-05-06, 4:51 pm

torquemada napisał(a):Gdybysmy nie zremisowali kilku meczy we frajerski sposob i nie przegrali to kolo d**py by nam to latalo czy bylo tam ok czy nie. W srode bedzie okazja do udowodnienia ze to nam awans sie nalezy

Zgadza się. Ale wciąż mamy dużą szansę pokazać, kto rządzi w lidze. I już nie ma co w tej chwili do tego wracać.

ps patrios nie czytaj wiecej "fuktow" Peszko sie nie dogadal z koniczynkami wiec nie wiem skad takie info

To ja zapodałem, nie PAtrios. Pisał o tym portal goool.pl
August

Postprzez torquemada 2010-05-06, 6:00 pm

August napisał(a):
torquemada napisał(a):Gdybysmy nie zremisowali kilku meczy we frajerski sposob i nie przegrali to kolo d**py by nam to latalo czy bylo tam ok czy nie. W srode bedzie okazja do udowodnienia ze to nam awans sie nalezy

Zgadza się. Ale wciąż mamy dużą szansę pokazać, kto rządzi w lidze. I już nie ma co w tej chwili do tego wracać.

ps patrios nie czytaj wiecej "fuktow" Peszko sie nie dogadal z koniczynkami wiec nie wiem skad takie info

To ja zapodałem, nie PAtrios. Pisał o tym portal goool.pl

a to sorki, moj blad :)
torquemada

Postprzez August 2010-05-06, 6:07 pm

torquemada napisał(a):a to sorki, moj blad

Żaden błąd. Zapodałem aby pokazać uczciwie ze w tej branży nie tylko Prezes Zagłębia może popełnić swego rodzaju bład a również i Lecha. Mam na myśli oczywiście kwotę odstepnego za Peszkę. Niemniej jednak po raz kolejny stwierdzam, że klub na Prusie zrobił całkiem niezły interes.
August

Postprzez torquemada 2010-05-06, 7:47 pm

August napisał(a):

Żaden błąd. Zapodałem aby pokazać uczciwie ze w tej branży nie tylko Prezes Zagłębia może popełnić swego rodzaju bład a również i Lecha. Mam na myśli oczywiście kwotę odstepnego za Peszkę. Niemniej jednak po raz kolejny stwierdzam, że klub na Prusie zrobił całkiem niezły interes.

a jest wiadomo ile wynosila kwota klauzuli?
torquemada

Postprzez August 2010-05-06, 7:53 pm

torquemada napisał(a):
August napisał(a):

a jest wiadomo ile wynosila kwota klauzuli?

Zobacz w dziale "Kogo kupic,a kogo sprzedac" sprzed paru dni. Były tam wymienione kwoty cos ok. 150-200 tys. zł.
August

Postprzez torquemada 2010-05-06, 8:17 pm

ale to byly przypuszczenia a nie pewne w 100% info :)
torquemada

Postprzez August 2010-05-06, 8:18 pm

torquemada napisał(a):ale to byly przypuszczenia a nie pewne w 100% info :)

Brzmiało dość wiarygodnie. W każdym razie ja chciałbym aby tak było.
August

Postprzez polak2110 2010-05-08, 4:32 pm

radzionków poki co prowadzi w Tychach
(GKS nie strzelil karnego)
Polkowice na razie remis w Toruniu
polak2110

Postprzez leszekp85 2010-05-08, 4:46 pm

Tychy o:2 :-(
leszekp85