2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez patrios91 2010-04-26, 10:15 pm

YOOSHKY napisał(a):
August napisał(a):
Robson_sc napisał(a):August w co Ty wierzysz. Wyjdzie z tego ludzki błąd i tyle, bez konsekwencji prawnych

Tu akurat wierzę w garbate aniołki. Dałem bardziej upust swoim emochom niż wierze. Mam jedynie cichą nadzieję, że Jarota nie popuści.

Jarota? To dotyczy całej ligi nie tylko Jaroty, ponieważ wynik ma wpływ na układ w tabeli. Są kluby które zleją cała sprawę bo korzyści dla nich nie ma żadnych. Prócz Jaroty protesty powinna złożyć cała czołówka tabeli.

W szczegolnosci,ze jest zapis wideo jak to wszystko bylo...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez mario1 2010-04-27, 12:00 am

nasz klub to nawet we wlasnej sprawie nie potrafi sie odezwac wiec bym nie liczyl za bardzo ze zrobia cokolwiek teraz ;-( ;-(
mario1

Postprzez Sir 2010-04-27, 3:22 am

Arbiter to DOPIERO POWINIEN BYC UKARANY ZA FALSZYWE ( celowe ) wypelnienie sprawozdania z zawodów tak na korzysc Polkowic, które nie było zgodne z rzeczywistoscią..

Dobrze ze jest zapis video. Ciekawe co z tego wyjdzie...
Sir

Postprzez August 2010-04-27, 7:27 am

mario1 napisał(a):nasz klub to nawet we wlasnej sprawie nie potrafi sie odezwac wiec bym nie liczyl za bardzo ze zrobia cokolwiek teraz ;-( ;-(

W razie czego jest jeszcze (prócz samej Jaroty) zainteresowany sprawą Zawisza z cwaniakiem Masiotą na czele.
Poza tym myślę, że już tak łatwo polkowickie złodzieje się nie wywiną:

W ostatnim niedzielnym spotkaniu gr. zachodniej II ligi Jarota Jarocin przegrał z Górnikiem Polkowice 0:1. Wszystko może się jednak zmienić, bowiem zespół gości prawdopodobnie złamał jeden z zapisów obowiązującego regulaminu.W rozgrywkach II ligi trenerzy mogą dokonać aż czterech zmian. Przy czym w tej ostatniej młodzieżowiec musi zastąpić młodzieżowca. Z tej reguły wyłamał się trener Górnika Dominik Nowak, który podczas ostatniego spotkania w Jarocinie wprowadził na plac gry Łukasz Sierpina, który zastąpił Zbigniewa Grzybowskiego. Ten ostatni dawno nie jest już jednak juniorem.

Dwie minuty wcześniej na boisko wszedł Maciej Soboń, który zmienił Damiana Piotrowskiego. - Z tego co widziałem, Górnik chciał zrobić obie zmiany jednocześnie. Sędzia jednak najpierw pozwolił na jedną, a dopiero po jakimś czasie na drugą. Arbiter techniczny nie zareagował, ale on nie musi znać wieku zawodników. Winny jest kierownik drużyny - powiedział na łamach wielkopolskisport.pl trener Czesław Owczarek.

Czy w tej sytuacji Górnikowi grozi walkower? Szkoleniowiec Jaroty zapowiada, że będzie się domagał wyjaśnienia całej sprawy przed organami PZPN. W protokole sędziowskim wszystko jest napisane zgodnie z obowiązującym prawem. - Arbiter chciał chyba to zatuszować. My jednak mamy zapis wideo, na którym wszystko widać i wysyłamy pismo do PZPN z prośbą o wyjaśnienie całej sytuacji. Zresztą obecny na meczu obserwator potwierdził nasze słowa - zakończył Owczarek.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... gornikiem/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-04-27, 11:19 am

A co to kogo obchodzi że się ktoś pomylił?
Zmiany były zrobione? Były ! Niezgodnie z przepisami? Wygląda że tak !
Na to już są odpowiednie zapisy w regulaminie i należy je po prostu wyegzekwować.
To nie powinno podlegać interpretacjom, a poza tym ponoć sędzia jest "nieomylny" ? ;-)
Ciekawe, może teraz zaczną anulować bramki jak wyjdzie na zapisie że były strzelone ze spalonego ?
Nie ważne zatem czy to sędzia się pomylił czy pogubili się szkoleniowcy Polkowic konsekwencje regulaminowe są jednoznaczne. Przynajmniej powinny być !
Krzysztof_Ju

Postprzez dziejus 2010-04-27, 11:36 am

Dla jednego klubu kara za race-grzywna,dla drugiego-mecz bez kibiców.A to pzpn właśnie :twisted: Gdyby to przydarzyło się nam-walkower a ze Polkowicom- to rozejdzie się po kościach.Surowe prawo ale prawo,powinno obowiązywać również w sporcie.
dziejus

Postprzez YOOSHKY 2010-04-27, 3:52 pm

Nieoficjalnie doszły do mnie informacje że Zagłębie wystosowało jakieś pisemko w sprawie meczu Jarota - Polkowice. :niezle:
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-04-27, 8:39 pm

YOOSHKY napisał(a):Nieoficjalnie doszły do mnie informacje że Zagłębie wystosowało jakieś pisemko w sprawie meczu Jarota - Polkowice. :niezle:

Przypadkiem nie wiesz w jakim kontekscie te pisemko ?
patrios91

Postprzez django 2010-04-27, 10:44 pm

No i tyle dało nasze pisemko:

Nie będzie walkowera

Jak się nam pierwszym udało nieoficjalnie dowiedzieć, Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej po zapoznaniu się z materiałami z meczu Jarota - Górnik nie przewiduje żadnych sankcji wobec polkowickiego klubu. Górnik czeka na pismo ze Związku dotyczące tej sprawy i póki co nikt w klubie nie komentuje całej sytuacji.

Z naszych źródeł wynika jednak, że w protokole meczowym wszystko się zgadza, zmiana została poprawnie zgłoszona. Tym samym Górnik nie będzie ukarany walkowerem i po tym meczu nadal będzie wiceliderem rozgrywek.

http://gornikpolkowice.ofens.pl/user_site/news/57278/

Tak na marginesie jutro w Polkowicach Górnik - Ruch. Dla nas to bardzo ważny mecz, bo jak Górnik wygra to odskakuje nam na 4 punkty i robi się moim zdaniem duży problem. Mam nadzieję, że Pierścionek wybiera się na Dolny Śląsk bo jest okazja obejrzeć nie tylko Górnika, ale też Zawiszę, który kilka godzin wcześniej gra we Wrocławiu.
django

Postprzez patrios91 2010-04-27, 11:08 pm

django napisał(a):No i tyle dało nasze pisemko:

Nie będzie walkowera

Jak się nam pierwszym udało nieoficjalnie dowiedzieć, Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej po zapoznaniu się z materiałami z meczu Jarota - Górnik nie przewiduje żadnych sankcji wobec polkowickiego klubu. Górnik czeka na pismo ze Związku dotyczące tej sprawy i póki co nikt w klubie nie komentuje całej sytuacji.

Z naszych źródeł wynika jednak, że w protokole meczowym wszystko się zgadza, zmiana została poprawnie zgłoszona. Tym samym Górnik nie będzie ukarany walkowerem i po tym meczu nadal będzie wiceliderem rozgrywek.

http://gornikpolkowice.ofens.pl/user_site/news/57278/

Tak na marginesie jutro w Polkowicach Górnik - Ruch. Dla nas to bardzo ważny mecz, bo jak Górnik wygra to odskakuje nam na 4 punkty i robi się moim zdaniem duży problem. Mam nadzieję, że Pierścionek wybiera się na Dolny Śląsk bo jest okazja obejrzeć nie tylko Górnika, ale też Zawiszę, który kilka godzin wcześniej gra we Wrocławiu.

I juz w pewien sposob powiedzieli,ze mozna im naskoczyc wiec powiedzenie "na uklady nie ma rady" jest w tym przypadku wlasciwe. Ja tam bym wolal zobaczyc Gornika we Wroclawiu. 8)
patrios91

Postprzez django 2010-04-27, 11:24 pm

Jak wiadomo Wydział Dyscypliny ma posiedzenia W CZWARTKI. Z tego powodu wydali orzeczenie zamykające nam stadion dopiero 2 dni przed meczem z Bałtykiem. A tu nagle WE WTOREK, bardzo ekspresowo bo 3 dni po meczu Polkowic 10 facetów z WD zjeżdża się do Warszawy, wszystko dokładnie analizują i uznają, że Górnik jest ok. Po mojemu sprawie ukręcono łeb nie dość, że nieoficjalnie to jeszcze dosyć bezczelnie.
django

Postprzez patrios91 2010-04-27, 11:39 pm

django napisał(a):Jak wiadomo Wydział Dyscypliny ma posiedzenia W CZWARTKI. Z tego powodu wydali orzeczenie zamykające nam stadion dopiero 2 dni przed meczem z Bałtykiem. A tu nagle WE WTOREK, bardzo ekspresowo bo 3 dni po meczu Polkowic 10 facetów z WD zjeżdża się do Warszawy, wszystko dokładnie analizują i uznają, że Górnik jest ok. Po mojemu sprawie ukręcono łeb nie dość, że nieoficjalnie to jeszcze dosyć bezczelnie.

Zobaczymy jaka bedzie oficjalna decyzja. Ja jestem upartym skurwy**nem jesli chodzi o ujawnienie prawdy i napewno temat nie ucichnie bez echa.
patrios91

Postprzez cala 2010-04-28, 12:47 am

Jesli pzpn nie ukara Polkowic trzeba bedzie naglosnic sprawe bo to co sie k***a tam dzieje jest nie do pomyslenia.To jest jawne walenie w dupe a na to sie zgodzic nie mozemy.Video ze zdarzenia jest wiec Polkowice nie maja prawa wyjsc z tej sytuacji bez jakichkolwiek konsekwencji.
Klub powinien poprosic Jarote o udostepnienie zapisu z tego meczu zeby miec dowod w rece.
Czekamy na oficjalne informacje wtedy bedzie mozna sie zastanowic co dalej
cala

Postprzez August 2010-04-28, 8:17 am

Jaki jest sens rozgrywek skoro preferowany jest jeden z klubów ? W każdym razie można pokusić się o tezę, że jednym z zespołów, które mają awansować jest Górnik Polkowice. Skoro Radzionków ma sporą przewagę, której zapewne nie odda to drugie może być zarezerwowane dla recydywistów z Polkowic ? Po kilu sprawach z meczami Polkowic mam takie podejrzenie. Swoją drogą kto w PZPN-ie pilnuje interesów polkowickich złodziei ? Czemu ta recydywa ma lepsze przebicie niż np. taki Zawisza z szefem RN Masiotą czy też Zagłębie z Lulą czy też Smulskim ? Jest jeszcze niegdyś związany z Sosnowcem Kręcina. Niezależnie od wszystkiego to cały czas pokazuje nawet nie słabość ale zwyczajną dupiatość naszego klubu. Kompletny brak jakiegokolwiek lobbingu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2010-04-28, 8:27 am

August napisał(a):Skoro Radzionków ma sporą przewagę, której zapewne nie odda to drugie może być zarezerwowane dla recydywistów z Polkowic ? Po kilu sprawach z meczami Polkowic mam takie podejrzenie. Swoją drogą kto w PZPN-ie pilnuje interesów polkowickich złodziei ?

Może oddają im to co zabrali... bo cała ta afera korupcyjna w piłce jest śmiechu warta jak się okazuje.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna