http://vimeo.com/11213161
Swoją drogą to nie mamy co patrzeć na to, czy będzie walkower, czy też nie, tylko trzeba zapomnieć o ostatnim meczu, nasi piłkarze mają "zapeer" na boisku, a my mamy pokazać swoje na trybunach

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
W całym zamieszaniu związanym z tą czwartą zmianą to sędzia się pogubił. Nie mam do niego pretensji. Sam się przyznał do tego błędu. I to nie jest tak, że my się nie znamy, nie znamy przepisów. Miało dwóch zawodników wejść, a sędzia się troszeczkę pogubił. Ja będę spał spokojnie. - powiedział po meczu trener Górnika, Dominik Nowak.
26 kwietnia 2010, 12:55:07 - MichalMKS
U-18: Kadra na mecz z Francją
Michał Globisz powołał zawodników do reprezentacji Polski do lat 18 (rocznik 1992 i młodsi) na mecz z rówieśnikami z Francji (5 maja, 17:00, Zielona Góra) oraz konsultację szkoleniową, która odbędzie się od 2 do 6 maja.
Kadra Polski na mecz z Francją:
Filip Bednarek (FC Twente, Holandia), Konrad Forenc (Zagłębie Lubin), Filip Modelski (West Ham United FC, Anglia), Piotr Mroziński (Stal Mielec), Damian Adamczyk (Wisła Płock), Michał Szóstko (Jagiellonia Białystok), Wojciech Golla (Lech Poznań), Damian Dąbrowski (Zagłębie Lubin), Damian Rysiewski (Chemik Bydgoszcz), Michał Chrapek (Wisła Kraków), Bartłomiej Pawłowski (Promień Opalenica), Bartosz Bereszyński (Lech Poznań), Leszek Nowosielski (Promień Opalenica), Rafał Pietrzak (Zagłębie Sosnowiec), Michał Czekaj (Wisła Kraków), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Sebastian Kędzierski (Vicenza Calcio, Włochy), Michał Żyro (Legia Warszawa), Andre Dej (MSV 02 Duisburg, Niemcy), Andrzej Wiśniewski (GKS Katowice).
patrios91 napisał(a):To raczej Pietrzi nie zagra z Bydgoszcza...bynajmniej nie 90 minut.
django napisał(a):patrios91 napisał(a):To raczej Pietrzi nie zagra z Bydgoszcza...bynajmniej nie 90 minut.
A kiedy on ostatnio zagrał 90 minut?
TYCHY/ PODPISANO UMOWĘ WS. STADIONU MIEJSKIEGO
Grażyna Piechota, umtychy.pl, 2010-04-26 14:30
Dziś została podpisana umowa
pomiędzy Urzędem Miasta Tychy a firmą Perbo-Projekt Sp z o.o. z Krakowa, która wygrała przetarg na wykonanie dokumentacji projektowej stadionu miejskiego w Tychach.
Jeden z oferentów - Gliwickie Biuro Projektów Budownictwa Przemysłowego "ProjPrzem" S.A., w dniu 22 marca br. złożył protest, który Urząd Miasta w Tychach oddalił a składający protest nie podjął dalszych działań prawnych.
Wartość zawartej umowy wynosi 1 770 000 zł brutto. Termin wykonania dokumentacji wynosi 6 miesięcy od daty zawarcia umowy.
Opracowanie dokumentacji obejmuje zaprojektowanie obiektu wraz z wyposażeniem
oraz zagospodarowaniem terenu tj. infrastrukturą - drogami dojazdowymi, miejscami postojowymi dla samochodów i autokarów, traktami pieszymi, zabezpieczeniami terenu. Obiekt musi posiadać także pomieszczenia gastronomiczne, handlowe oraz pomieszczenia odnowy biologicznej.
Projektowany stadion musi spełniać wymogi PZPN, UEFA i FIFA w zakresie rozgrywek piłkarskich i umożliwić mecze ekstraklasy oraz organizację innych imprez niż sportowe
z wykorzystaniem płyty boiska, m.in. koncertów. Celem inwestycji jest bowiem nie tylko spełnianie wymogów sportowych, ale także poprawa jakości przestrzeni publicznej i zapewnienie możliwości realizacji różnych funkcji, w tym kulturalnych.
26 kwietnia 2010, 19:57:13 - euzi
Jarota domaga się walkoweru za mecz z Górnikiem Polkowice
Jarota Jarocin zwrócił się do PZPN z prośbą o wyjaśnienie sytuacji, do jakiej doszło w końcówce niedzielnego spotkania z Górnikiem Polkowice. Zdaniem przedstawicieli wielkopolskiego drugoligowca zespół gości wykonał nieprawidłową zmianę. Mecz zakończył się wygraną Górnika 1-0.
Zgodnie z przepisami w drugoligowym spotkaniu można dokonać czterech zmian. Ta ostatnia jest jednak możliwa tylko wtedy, gdy za młodzieżowca wchodzi inny młodzieżowiec. Polkowiczanie dwie pierwsze przeprowadzili w przerwie - za Kamila Wacławczyka pojawił się Tomasz Ostalczyk, a za Pawła Żmudzińskiego - Kamil Król. Na kolejną roszadę w ekipie gości czekaliśmy do 78. minuty. Wtedy Damiana Piotrowskiego zastąpił Maciej Soboń. Kluczowy moment nastąpił dwie minuty później, gdy na boisko wszedł 22-letni Łukasz Sierpina, a opuścił je... 34-letni Zbigniew Grzybowski, którego trudno uznać za młodzieżowca. - Z tego co widziałem, Górnik chciał zrobić obie zmiany jednocześnie. Sędzia jednak najpierw pozwolił na jedną, a dopiero po jakimś czasie na drugą - relacjonuje trener Jaroty Czesław Owczarek. - Arbiter techniczny nie zareagował, ale on nie musi znać wieku zawodników. Winny jest kierownik drużyny - dodaje szkoleniowiec wielkopolskiego drugoligowca.
Do całego zamieszania ustosunkował się po meczu trener gości Dominik Nowak. - Z tą czwartą zmianą to sędzia się pogubił. Nie mam do niego pretensji. Sam się przyznał do tego błędu. I to nie jest tak, że my się nie znamy, nie znamy przepisów. Miało dwóch zawodników wejść, a sędzia się troszeczkę pogubił. Ja będę spał spokojnie - cytuje wypowiedź szkoleniowca polkowiczan oficjalna strona internetowa Jaroty. Na klubowej stronie Górnika zmiany w końcówce spotkania wpisane są inaczej. Według tej wersji najpierw Grzybowskiego zastąpił Soboń, a następnie za Piotrowskiego wszedł Sierpina.
Smaczku sprawie dodaje fakt, że w protokole sędziowskim wszystko jest zgodnie z przepisami. - Arbiter chciał chyba to zatuszować. My jednak mamy zapis wideo, na którym wszystko widać i wysyłamy pismo do PZPN z prośbą o wyjaśnienie całej sytuacji. Zresztą obecny na meczu obserwator potwierdził nasze słowa - dodaje Owczarek.
Dzięki wygranej w Jarocinie, zespół Górnika awansował na pozycję wicelidera II ligi. Ewentualna zmiana wyniku niedzielnego spotkania na pewno ucieszyłaby kibiców w Sosnowcu i Bydgoszczy. Zagłębie i Zawisza są bowiem bezpośrednimi rywalami polkowiczan w walce o awans.
źródło: Wielkopolski Sport
patrios91 napisał(a):Smaczku sprawie dodaje fakt, że w protokole sędziowskim wszystko jest zgodnie z przepisami. - Arbiter chciał chyba to zatuszować. My jednak mamy zapis wideo, na którym wszystko widać i wysyłamy pismo do PZPN z prośbą o wyjaśnienie całej sytuacji. Zresztą obecny na meczu obserwator potwierdził nasze słowa - dodaje Owczarek.
Robson_sc napisał(a):August w co Ty wierzysz. Wyjdzie z tego ludzki błąd i tyle, bez konsekwencji prawnych
August napisał(a):Robson_sc napisał(a):August w co Ty wierzysz. Wyjdzie z tego ludzki błąd i tyle, bez konsekwencji prawnych
Tu akurat wierzę w garbate aniołki. Dałem bardziej upust swoim emochom niż wierze. Mam jedynie cichą nadzieję, że Jarota nie popuści.
YOOSHKY napisał(a):August napisał(a):Robson_sc napisał(a):August w co Ty wierzysz. Wyjdzie z tego ludzki błąd i tyle, bez konsekwencji prawnych
Tu akurat wierzę w garbate aniołki. Dałem bardziej upust swoim emochom niż wierze. Mam jedynie cichą nadzieję, że Jarota nie popuści.
Jarota? To dotyczy całej ligi nie tylko Jaroty, ponieważ wynik ma wpływ na układ w tabeli. Są kluby które zleją cała sprawę bo korzyści dla nich nie ma żadnych. Prócz Jaroty protesty powinna złożyć cała czołówka tabeli.
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack