Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez patrios91 2010-04-16, 9:19 pm

Drogi Blajposie. Nie od dzis wiadomo,ze napastnika nie bedzie,a po rozpoczeciu rundy (nie piszac o rozpoczaciu sezonu),ze go mocno brakuje wiec ten system gry powinien byc juz dawno rozpatrzony. Nikt nie pisal "co za glupoty robi ten Pierscionek". Wikipedia zawiodla ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-04-16, 9:41 pm

pyla napisał(a): Szkoda mi było Grunta bo przez cały czas byl opi... przez Jaromina i napewno nie gralo się mu z tym dobrze.

Widzę, że wraca stary Jaromin. Jak mu nie idzie to winni są koledzy z drużyny. Przerabiali to już w GKS-ie.
django

Postprzez Blajpios 2010-04-16, 10:36 pm

patrios91 napisał(a):Drogi Blajposie. Nie od dzis wiadomo,ze napastnika nie bedzie,a po rozpoczeciu rundy (nie piszac o rozpoczaciu sezonu),ze go mocno brakuje wiec ten system gry powinien byc juz dawno rozpatrzony. Nikt nie pisal "co za glupoty robi ten Pierscionek". Wikipedia zawiodla ?

Trzeba było nie zaglądać do Wikipedii, by zrozumieć mój wpis - tylko pomyśleć, choć raz! Choć rzeczywiście, może mój błąd, że zakładałem, iż ktoś jest w stanie zrozumieć, gdy mu się sugeruje, że nazbyt zbliża się do nieobecnej na szczęście w ostatnich paru dniach linii "huzia na józia"... Nie piszę, że nie wolno w niczym skrytykować Pierścionka. Może jednak trochę bardziej trzymać się rozsądku? Może też dopuścić, że coś tam myślał trener, skoro grał schematy wypracowane przez parę tygodni treningów w pierwszych meczach i zmianę chciał najpierw przetestować w sparingach? ale, nie - lepiej zastosować się do tego schematu, co już inni stosowali? A już napisanie w jednym wpisie sugestii, że trener nie rozumie prostych spraw, niemal które dzieci rozumieją - a w następnym, że nikt nie pisał o głupotach trenera: no, urocze, cacy. Może rzeczywiście dorzucę do Wiki hasło "uroki patriosa" - skala uroku osobistego związanego z beztroską głoszenia bez zmróżenia okiem na przestrzeni 1 godziny zupełnie przeciwnych tez: 1 patrios91?
To tak żartem, trochę lepszego gatunku, ale bez obaw, tego hasła akurat nie wprowadzę. Pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-04-16, 10:57 pm

Blajpios napisał(a):
patrios91 napisał(a):Drogi Blajposie. Nie od dzis wiadomo,ze napastnika nie bedzie,a po rozpoczeciu rundy (nie piszac o rozpoczaciu sezonu),ze go mocno brakuje wiec ten system gry powinien byc juz dawno rozpatrzony. Nikt nie pisal "co za glupoty robi ten Pierscionek". Wikipedia zawiodla ?

Trzeba było nie zaglądać do Wikipedii, by zrozumieć mój wpis - tylko pomyśleć, choć raz! Choć rzeczywiście, może mój błąd, że zakładałem, iż ktoś jest w stanie zrozumieć, gdy mu się sugeruje, że nazbyt zbliża się do nieobecnej na szczęście w ostatnich paru dniach linii "huzia na józia"... Nie piszę, że nie wolno w niczym skrytykować Pierścionka. Może jednak trochę bardziej trzymać się rozsądku? Może też dopuścić, że coś tam myślał trener, skoro grał schematy wypracowane przez parę tygodni treningów w pierwszych meczach i zmianę chciał najpierw przetestować w sparingach? ale, nie - lepiej zastosować się do tego schematu, co już inni stosowali? A już napisanie w jednym wpisie sugestii, że trener nie rozumie prostych spraw, niemal które dzieci rozumieją - a w następnym, że nikt nie pisał o głupotach trenera: no, urocze, cacy. Może rzeczywiście dorzucę do Wiki hasło "uroki patriosa" - skala uroku osobistego związanego z beztroską głoszenia bez zmróżenia okiem na przestrzeni 1 godziny zupełnie przeciwnych tez: 1 patrios91?
To tak żartem, trochę lepszego gatunku, ale bez obaw, tego hasła akurat nie wprowadzę. Pozdrawiam!

Chlopie....spiales sie na temat krytyki Pierscienia przeze mnie,ktorej nigdy nie bylo. Padly slowa,ktore sa strone wczesniej jedyne sugerujace,ze zmiana taktyki jest troche spozniona jak na kadre ofensywnie usposobionych pomocnikow i braku napastnika po okresie transferowym. Dopisujac sobie slowa krytyki wobec trenera,ktorego szanuje i troche jak juz ktos to ladnie nazwal "belkotu" sam sobie wystawiasz swiadectwo. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. Co do myslenia to zastanowilbym sie kto go nie stosuje choc raz.
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-04-16, 11:57 pm

patrios91 napisał(a):
Blajpios napisał(a):

Chlopie....spiales sie na temat krytyki Pierscienia przeze mnie,ktorej nigdy nie bylo. Padly slowa,ktore sa strone wczesniej jedyne sugerujace,ze zmiana taktyki jest troche spozniona jak na kadre ofensywnie usposobionych pomocnikow i braku napastnika po okresie transferowym. Dopisujac sobie slowa krytyki wobec trenera,ktorego szanuje i troche jak juz ktos to ladnie nazwal "belkotu" sam sobie wystawiasz swiadectwo. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. Co do myslenia to zastanowilbym sie kto go nie stosuje choc raz.

hmm. Akurat nie mam ochoty bawić się w przepychanki - ale spróbuję jeszcze raz nie poddać się przepychankom tylko wytłumaczyć. Ostatni raz, cokolwiek znowu padnie mi w odpowiedzi.
Z tym że - po pierwsze, ustalmy: jeżeli słowa
patrios91 napisał(a):No panie Pierscionek...jak mialo nie fajnie to wygladac skoro mamy mnostwo ofensywnych utalentowanych pomocnikow i skrzydlowych ,wiec ten system w przypadku braku napastnika to miala byc normalka na ta runde od poczatku.
nie są jakąś formą krytyki, to rzeczywiście, poniższych zdań do patriosa być nie powinno, bo tu już nie ma żadnego sensu, szkoda zdrowia i czasu, temu chłopu-patriosowi nie chodzi o myślenie, porozumienie itp. Jeżeli jednak jest on w stanie przyjąć, że to jest jakaś krytyka a nie - jak to ujął później, że jej "nigdy nie było": to wciąż jeszcze widzę szanse porozumienia.
Żeby było weselej, to napiszę - że nawet pofatygowałem się poprzednio w wyszukiwarce, by sprawdzić, co ten patrios pisał o Pierścionku; nie pamiętałem, by atakował za dużo, to sprawdziłem. Tak więc już sprawdziwszy na pewno wiedziałem, że jego akurat patrios nie atakował za często i nie stosował bluzgowego sposobu; nie jest takim "Pierścionkowym krytykantem" - i już upewniwszy się, pisałem, co napisałem.
Może by więc uwierzyć, tak jak napisałem w ostatniej wypowiedzi, że mój wpis patriosowi jednak po prostu
Blajpios napisał(a):sugeruje, że nazbyt zbliża się do nieobecnej na szczęście w ostatnich paru dniach linii "huzia na józia"
? Uprzejmie pytam, dlaczego nie można w to uwierzyć, co napisałem, że mój wpis jest również - prócz sprowadzenia wypowiedzi na tory merytoryczne - sugestią, przestrogą co do zbytniego upodobnienia się do krytykanckich tonów tutaj niegdyś popularnych?
Tymczasem w odpowiedzi - nawet już po wyośleniu moich intencji - otrzymuję uprzejmości, jakie tu padły... No, cóż. Kto się tu więc spiął? A uwagę, by dopuścić, iż może rzeczywiście coś sensownego myślał Pierścionek, skoro w pierwszych meczach grał to, co trenowali w okresie przygotowawczym - wciąż, "dziwnym trafem", uważam za sensowną i jakoś nie znalazłem tu sensownej dyskusji z nią, tylko personalne wycieczki.
No, cóż. By nie było znów, że bełkot - wycofuję pozdrowienia.
Co do sparingu zaś jeszcze, już do wszystkich PT Forumowiczów, by nie było spozatemacenia i prywatnej tylko dyskusji... Niestety, napawają - moim zdaniem - te sparingi smutną refleksją. Radzionków w tym czasie wygrywa z Górnikiem, Zagłębie przegrywa z Podbeskidziem, Sandecja z dwoma byłymi Zagłębiakami w składzie wygrywa z Kmitą 10-1 a Zagłębie nie jest w stanie wygrać z resztkami kadrowymi, które nie zmieściły się w dwóch podstawowych drużynach Cracovii...
Jak już nieraz pisałem. Faktyczna linia polityki Klubu jest (bodaj może nawet od początku sezonu): "powinniśmy być w czołówce i liczymy na szczęście, może tych wielu pomocników strzeli na tyle dużo, że będzie awans". Szczególne więc źródło mojego smutku jest w tym, że niestety, ale tej faktycznej polityki nie nazywa się po imieniu i jawnie: tylko twierdzi się, że celem nadrzędnym Zagłębia jest awans.
Smutne jest to, że choć powyższe widać gołym okiem, to nie ma Zagłębie jednak odwagi, by przyznać oficjalnie - tak jak to postulowałem już parę tygodni temu - iż nie jest awans celem nadrzędnym. Uczciwa obecnie, to byłaby deklaracja, że ani nie chce się łudzić kibiców - ani nie będzie się w wypadku braku awansu jako głównych winowajców ścigać trenera czy piłkarzy za nie zrealizowanie podstawowego rzekomo celu...
Tak, tak. Ale wiem dobrze. Na ten temat, czy rzeczywiście Klub nie powinien uczynić takiej deklaracji - dyskusji się absolutnie tu nie podejmie. Przecież bowiem ona wręcz osłabiałaby tak liczne do końca rundy kibicowskie emocje; toteż wiadomo, że zasadniczo kibice nie będą sobie strzelać w stopę, najgorsze dla kibica to odcinać źródła emocji. Czyli w tym akurat wypadku, to nawet rozumiem, czemu dyskusja nie będzie podjęta. To fakt.
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-04-17, 12:23 am

Blajpos napisał(a):"sugeruje, że nazbyt zbliża się do nieobecnej na szczęście w ostatnich paru dniach linii "huzia na józia".
Ja po prostu nie czaje niekiedy co ty masz na mysli wiec sie nie dziw,ze nie zrozumialem w poprzednim poscie co miales na mysli. Tak...nareszcie zrozumiales mojego posta...te slowa nie sa forma krytyki Pierscionka lecz jedynie uwagÄ…. ;-) Az tyle trzeba napisac by to pojac :-) ? Uwaga dla mnie nie oznacza od razu krytyki. Nie wiem jak ty pojmujesz to slowo i sadzac po dlugosci odpowiedzi wiedziec nie chce :-)
patrios91

Postprzez LucasUSA 2010-04-17, 2:43 am

Panowie, zaczynacie zbaczac z kursu. Wroccie prosze do tematu.
LucasUSA

Postprzez patrios91 2010-04-17, 10:47 am

LucasUSA napisał(a):Panowie, zaczynacie zbaczac z kursu. Wroccie prosze do tematu.

Apropo tematu...bedzie skrot ze sparingu z Podbeskidziem :-) ?
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-04-17, 10:48 am

słuszna uwaga, że zbaczamy z kursu, ponieważ jednak udało się przy tym zażegnać niepotrzebne skakanie sobie do oczu, to pozwolę sobie jednak dodać, że z kolei fakt, mogłem napisać wyraźniej w stylu "Chłopie, uważaj, bo zbliżasz się do stylu takiego, co to niektórzy na wszystko tylko plują - a przynajmniej możesz dać im okazję do powrotu". I faktycznie, z powodu trochę rozeźlenia mojego - źle się stało, że wyraźnie tak tego nie napisałem. Ufam, że to kwestię tę zamyka. Przepraszam, że znów "z boku" podjąłem, ale chciałem dać to dopowiedzenie.
Wszakże dla poddania jednak czegoś pod dyskusję do sparingu już poprzednio pisałem o moich wrażeniach po nim, że przede wszystkim smutek z powodu określonej linii, jaką przyjął Zarząd - a której otwarcie powiedzieć nie ma odwagi; co zresztą daje się zauważyć nie od dzisiaj. Stąd ktoś może powiedzieć - że to się do samego sparingu nie odnosiło, skoro widać od dawna... Moim zdaniem jednak - odnosi się i do niego, tyle że nie tylko do niego. Bo sam sparing? Dla mnie jednak, jak napisałem: smutek. Smutek, że aż żal.
Wychodzi na to - że naprawdę nieźle pracuje ten zespół, zgromadzeni pomocnicy robią niezłą grę. Mają szerokie (jak na III klasę rozgrywkową) i pole manewru i wachlarz umiejętności i nawet możliwości stosowanych systemów gry, które mogą płynnie stosować. Wydaje się też, że można więc te pozytywy powiedzieć i o piłkarzach i o trenerach. Tyle, że jest jeden mankament. Jak wspomniałem, Pierścionek chyba liczył na przynajmniej jednego napastnika z zestawu Rocki, Gryboś, Kowal, jeszcze "jeden którego nie chcę podawać przedwcześnie"... No i ten mankament, to jest atak, który powoduje, że może się uda awansować a może nie - pomimo niezłej gry zespołu, nawet zasługującej na docenienie!
A smutno przy tym sparingu jest po pierwsze dlatego, że żadna nowa wiedza z niego nie wychodzi, wiadomo, że jest niezła gra ale i brak pewności, czy zespół wystarczająco będzie strzelał. Pozostaje tylko wierzyć, że Wściubiak szybko wyjdzie z kontuzji i obaj z Michałem Gruntem będą mieć błysk rozwoju talentu oraz pewności w grze. Po drugie zaś - jak pisałem - smutno jest jednak może jeszcze bardziej, gdyż wciąż widać, iż Zarząd nie chce otwarcie powiedzieć, jaka jest sytuacja: "zdecydowaliśmy, że awans jest pożądany, jest celem, ale nie jest celem nadrzędnym, mamy świadomość, że ten zespół może nie awansować".
Blajpios

Postprzez hellboyek 2010-04-17, 6:05 pm

Filipowicz może zagrac z Unią.

(...) a także Michał Filipowicz, który w meczu z Cracovią złamał rękę. Jednak możliwe, że na środowy mecz z Unią Janikowo będzie do dyspozycji i zagra ze specjalna "ortezą".(...)

Mam nadzieję, że na Michał Filipowicz będzie gotowy na mecz z Unią Janikowo. To twardy piłkarz i już rwie się do gry - przyznał po spotkaniu Piotr Pierścionek.

http://www.sportowe-zaglebie.pl/pilka-n ... i,1,4,2200

Mówi tez o tym trener na oficjalnej w wywiadzie
http://zaglebie.eu/w-dwoch-meczach-dobr ... 2_573.html
hellboyek

Postprzez patrios91 2010-04-17, 6:33 pm

Nic nowego jesli chodzi o Filipa. Od poczatku pisano,ze bedzie mogl normalnie grac.

-> http://www.zaglebie.eu/skrot-sparingu-z ... 6_195.html
Niewiele mozna ocenic z tej perspektywy wideo. Bensz gra bez jakiegokolwiek zaangazowania. Nie wychodzi do pilki,nawet nie chce mu sie rzucic tylko broni nogami. Nie wiem co ten Adas odwala. Ladnie zaczyna wygladac gra ofensywna Zaglebia,natomiast gra defensywna coraz gorzej. Bledy,ze szok. Ja nie zauwazylem kontroli Zaglebia nad Podbeskidziem ani w Iwszej,ani w IIgiej polowie. Gdyby nie nieudolnosc czarnoskórego pilkarza przy dwoch setkach to bylo by 4:1 dla Podbeskidzia. Fajnie u nas gra ofewnsywa,natomiast obrona i bramkarz to tragedia. Trzeba zachowac jakies proporcje w treningach pomiedzy ofensywa,a defensywą. Flejterski cos zaczal grac,lecz znowu zauważylem glupie straty tego pilkarza i kontry przeciwnika.
patrios91

Postprzez bari 2010-04-18, 7:46 pm

pyla napisał(a):Bylem na sparingu w Bieruniu i powiem Wam że w konfrontacji z Podbeskidziem piłkarsko wypadlismy duzo lepiej niz Podbeskidzie. Miejscowi kibice którzy przyszli po rozpoczęciu meczu pewni byli że Ci w zielonych to Podbeskidzie .Strata przez nas bramek to wg. mnie wyraz nonszalancji w obronie a nie zasługa graczy Podbeskidzia, wszyscy zagrali nie żle wyrózniali się Pająk, Lilo, Pach,Szatan,Bednar ,Lacha. Szkoda mi było Grunta bo przez cały czas byl opi... przez Jaromina i napewno nie gralo się mu z tym dobrze. No i ta skutecznośc .

Byłem też na meczu z dwoma kumplami i wydaje mi si ze ty chyba byłeś na innym meczu, Lacha strzelił bramkę i nic po za tym, Bednar bardzo poprawnie, ale reszta wymieniona wyżej? ........ Z Jarominem to akurat się zgadzam. Nawet z Podbeskidzia ludzie się śmiali :czerwona:
bari

Postprzez Dobromir01 2010-04-18, 10:19 pm

Po tych Waszych wypowiedziach dotyczacych ostatnich sparingów jak i z moich obserwacji z dotychczas rozegranych meczy w lidze i PP coraz bardziej jestem zatroskany o losy Zagłębia w tej rudzie.
Stwierdziłem już nawet , ze jestem monotematyczny i coraz mniej wypowiadam sie na naszym forum.
Dziś jednak dostrzegam , ze moje biadolenie na Hytrego i jego poczynania nie były bezpodstawne.
Ten facet realizuje jakieś swoje wizje dotyczace utrzymania Zagłebia w odległej przyszłosci , tylko nie wiem w której to lidze ma być ?
a jak czytam na oficjalnej hasło reklamowe taxi zagłebie to zastanawiam sie co ono ma wspólnego z rzeczywistością?
Facet robi w klubie jakis sabotaż i próbuje wmowić nam ze walczymy o awans. :czerwona:
Juz raz narobił dziadostwa i ledwie sie jakoś z tego wywineliśmy. / zaciag z Gawina/
Teraz zaś obiecał napastnika po nowym roku życząc nam Wesołych Świat i na tym sie skończyło.
Marze o tym awansie i liczÄ™ na cud.
Nie mniej bede wspierał jak zawsze Nasze Zagłebie dopingiem w każdym meczu i z ta wiara w awans pozostane, bo chłopaki za Pierścienia przynajmniej walczą na murawie.
Dobromir01

Postprzez August 2010-04-19, 7:37 am

Dobromir01 napisał(a):Facet robi w klubie jakis sabotaż i próbuje wmowić nam ze walczymy o awans.

W tej chwili nie co rozprawiać o Hytrym. Ani sam nie odejdzie, ani go Szatan nie odwoła, ni widu ni słychu odnośnie ewentualnego następcy. Piłka jest prosta: nie ma awansu, nie ma w klubie Hytrego. Gościu owinien być rozliczony po sezonie. Teraz za późno na jakiekolwiek ruchy w Zarządzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-19, 1:53 pm

August napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):Facet robi w klubie jakis sabotaż i próbuje wmowić nam ze walczymy o awans.

W tej chwili nie co rozprawiać o Hytrym. Ani sam nie odejdzie, ani go Szatan nie odwoła, ni widu ni słychu odnośnie ewentualnego następcy. Piłka jest prosta: nie ma awansu, nie ma w klubie Hytrego. Gościu owinien być rozliczony po sezonie. Teraz za późno na jakiekolwiek ruchy w Zarządzie.

No i stwierdzenie "nie ma awansu,nie ma Hytrego" moze okazac sie nieprawdziwe. Raczej bym stwierdzil nie ma awansu nie ma Pierscionka,gdyz panowie Szatan i Hytry za bardzo sie zaprzyjaznili. Szkoda,ze dziala to na niekorzysc klubu.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników