Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Dobromir01 2010-03-26, 12:20 pm

Pan Prezes Hytry teraz zajęty jest korporacja taksówkową i liczeniem zysków z biletów.
Wg niego tym składem i tak awansujemy, to po co chłopina ma sobie zawracać głowę jakimiś nowymi nabytkami.
Po sezonie rozwiąże kontrakty z paroma zawodnikami za porozumieniem stron i będzie dopiero myślał kogo może pozyskać za darmochę i ile może wydać na ewentualnych nowych zawodników.
Pod warunkiem ze odzyska kase od Craxy i Wisły :lol:
Przecież to takie proste.
Dobromir01

Postprzez August 2010-03-29, 8:13 am

Widzę, , że gdyby nie transfer "z ostatniej chwili" w postaci Kłusa, trudno byłoby mówić o jakichkolwiek wzmocnieniach. W szczególności mam tu na myśli Flejterskego, który nie mieści się już nawet na rezerwie. A przecież za chłopa Hytry musiał zapłacić Ślęzie. Ciekawe, ilę ? Mam nadzieję, że z Lilo będzie jeszcze jakiś pożytek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-03-29, 1:26 pm

A Lilo to się "dogrywa"na ławce rezerwowych czy można już powiedzieć że jest "kukułczym jajem"działaczy z Bydgoszczy????? :redface:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-03-29, 2:13 pm

Lilo zawod na calej lini. Cos tam ostatnio gral w Szczecinie,ale to mialo byc mocne wzmocnienie,a nie kolejny gracz na prawa strone. Flejterski....moze to ktos z rodziny Szatanow... :-) ,Tomek od niego jest o niebo lepszy i coraz bardziej podoba mi sie jego gra. Jeden dobry sparing z Gieksa i transfer. Grybos...2 dobre udokumentowane i jeden dobry i brak transferu.

"Wielka wygrana ci się marzy,Naiwnie wierzysz w jakiś cud,Ułożyłbyś się nawet z diabłem,Byleby zgarnąć łup...Pieniądze jednak to nie wszystko,Choć na nich twardo stoi świat,Liczy się ktoś kto jest wciąż blisko
Nawet gdy forsy brak"...lalala. Troche prawdy jest w tej piosence,zobaczymy pod koniec sezonu na ile jest prawdziwa w przypadku Zaglebia.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-29, 2:28 pm

patrios91 napisał(a):Jeden dobry sparing z Gieksa i transfer

Przypomina mi to sprawę z Hustavą tylko w droższej wersji.
August

Postprzez patrios91 2010-03-29, 3:29 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jeden dobry sparing z Gieksa i transfer

Przypomina mi to sprawę z Hustavą tylko w droższej wersji.

Hustava w ciagu pol sezonu ma juz 2 nowe kluby na swoim koncie :) Chlopak siega doswiadczenia,praktycznie wszedzie...po co "stac" w tym samym miejscu :)
patrios91

Postprzez RRRR18 2010-03-29, 4:38 pm

Ja pisałem,że Lilo to dramat, to ze mnie szydzono...
RRRR18

Postprzez patrios91 2010-03-30, 6:20 pm

RRRR18 napisał(a):Ja pisałem,że Lilo to dramat, to ze mnie szydzono...

Bo Lilo to nie dramat....

-> http://www.90minut.pl/news/119/news1196 ... KS-ie.html
I co...mozna ? Mozna...
patrios91

Postprzez Darian 2010-03-30, 7:02 pm

Lilo nie jest złym zawodnikiem i z pewnością dla wielu drużyn byłby nielada wzmocnieniem ale u nas miejsca sobie nie znajdzie z uwagi na charakter gry preeferowany przez drużyny prowadzone przez Pierścionka.Ani w Jaworznie ani w Ząbkowicach ani co dziwne w Zagłębiu druźyny nie prezentowały ofensywnego stylu gry.Jest to koncepcja Pierścionka i szanuje ją choć moim zdaniem powinniśmy grać zdecydowanie bardziej do przodu w szczególnosci na tym poziomie gry i przy takiej kadrze jaką dysponujemy.

A tutaj coś na potwierdzenie moich słów odnośnie Lilo:
http://www.youtube.com/watch?v=qmVYzjZ5hGs

To że gra teraz słabo jest wynikiem kontuzji i brakami w przygotowaniach do rundy wiosennej.
Darian

Postprzez Adam1906 2010-03-30, 7:30 pm

Też myślę, że należy dać Lilo trochę czasu na odbudowanie formy, gdyż jest to dobry piłkarz i nie wątpię, że będziemy mieli z niego jeszcze dużo pociechy. Oczywiście zaraz namnoży się wpisów negatywnych na temat mojego postu, ale cóż: to jest forum i każdy ma prawo do swojej opinii ;-)
Adam1906

Postprzez August 2010-03-30, 7:31 pm

patrios91 napisał(a): http://www.90minut.pl/news/119/news1196 ... KS-ie.html
I co...mozna Mozna...

U nas na coś takiego nawet nikt by nie wpadł
August

Postprzez django 2010-03-30, 8:04 pm

Darian napisał(a):Lilo nie jest złym zawodnikiem i z pewnością dla wielu drużyn byłby nielada wzmocnieniem ale u nas miejsca sobie nie znajdzie z uwagi na charakter gry preeferowany przez drużyny prowadzone przez Pierścionka.Ani w Jaworznie ani w Ząbkowicach ani co dziwne w Zagłębiu druźyny nie prezentowały ofensywnego stylu gry.Jest to koncepcja Pierścionka i szanuje ją choć moim zdaniem powinniśmy grać zdecydowanie bardziej do przodu w szczególnosci na tym poziomie gry i przy takiej kadrze jaką dysponujemy.

Mógłbyś jakoś uzasadnić ten defensywny Twoim zdaniem styl? Teoretycznie gramy 2 napastnikami, zawsze z czterema ofensywnymi piłkarzami na skrzydłach (Pietrzak, Pająk, Kłoda /Bednar/Filipowicz/Jaromin/Lilo). Moim zdaniem Zagłębie gra teraz bardzo ofensywnie, co widać na meczach, gdzie stwarzamy dużo sytuacji. Problemem jest strzelanie bramek, ale to nie wina ustawienia, tylko wykonawców.
django

Postprzez MrCricket 2010-03-30, 8:45 pm

Darian napisał(a):Lilo nie jest złym zawodnikiem i z pewnością dla wielu drużyn byłby nielada wzmocnieniem ale u nas miejsca sobie nie znajdzie z uwagi na charakter gry preeferowany przez drużyny prowadzone przez Pierścionka.Ani w Jaworznie ani w Ząbkowicach ani co dziwne w Zagłębiu druźyny nie prezentowały ofensywnego stylu gry.Jest to koncepcja Pierścionka i szanuje ją choć moim zdaniem powinniśmy grać zdecydowanie bardziej do przodu w szczególnosci na tym poziomie gry i przy takiej kadrze jaką dysponujemy.

A tutaj coś na potwierdzenie moich słów odnośnie Lilo:
http://www.youtube.com/watch?v=qmVYzjZ5hGs

To że gra teraz słabo jest wynikiem kontuzji i brakami w przygotowaniach do rundy wiosennej.

Tu się nie zgodzę z kolegą. Zagłębie gra ofensywną piłkę, stwarzamy sporo sytuacji pod bramką przeciwników. Zwłaszcza boczni obrońcy podłączają sie dość mocno do ofensywy, przez co narażamy się na kontry. Poza tym Kłus jest dużym zagrożeniem w polu karnym przeciwnika, a to przecież defensywny pomocnik.

A co do filmiku, to pochodzi on z czasu gdy Lilo grał u paprykarzy, a to było ok. 3 lat temu. Filmik można nieźle zmontować i zrobić piękną reklamę piłkarza. Myślę, że kręcąc Bednara czy Pajączkowskiego, nie wypadli by gorzej na takim filmiku.

Mam nadzieję, że ten cały Lilo zacznie w końcu grać na swoim poziomie, bo sam cieszyłem się na wieśc o jego przyjściu. Tymczasem to co widziałem na boisku, to dotychczas wielkie nieporozumienie i kasa wywalona w błoto :kiepsko:
MrCricket

Postprzez Smazu 2010-03-30, 8:53 pm

A od kiedy Lilo znowu zaczął trenować?Ja rozumiem , że kontuzja ale bez przesady.. najlepsi zawodnicy w tydzien wracaja do siebie po kontuzji a tu juz 3 miesiace ponad!
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez patrios91 2010-03-30, 9:04 pm

Smazu napisał(a):A od kiedy Lilo znowu zaczął trenować?Ja rozumiem , że kontuzja ale bez przesady.. najlepsi zawodnicy w tydzien wracaja do siebie po kontuzji a tu juz 3 miesiace ponad!

No wlasnie.... U Lilo jest widoczny ogromny brak zaangazowania i minimalnie zgrania. Dlaczego minimalnie ? Bo zawodnik,ktory nie jest zgrany z druzyna,a chce pomoc w danym momencie to walczy o pilke,straci walczy,kombinuje, cisnie na sile...a Lilo stoi,a jak dostanie pilke to ja momentalnie oddaje....pilka parzy ? Nie wiem co jest,domyslam sie,ale wnioski napisze po sezonie.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna