Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez Wiara_ZS 2010-03-06, 7:30 pm

Widać że Darek Kłus jest bardzo mocnym ogniwem naszego zespołu ;-) oby tak w lidze,a będzie dobrze :niezle:
Wiara_ZS

Postprzez rossoneri 2010-03-06, 8:08 pm

o dzisiejszym meczu mozna tylko napisac -nedza!
z taka gra mozemy zapomniec o awansie ,na podworkach mozna zobaczyc ladniejsze i szybsze akcje
zero pomyslu na gre jedynie co mozna wyroznic Klusa bo gra w defensywie ,a jeszcze dla nas bramki strzela
rossoneri

Postprzez mario999 2010-03-06, 8:15 pm

Dno.
Bez pomyslu.
Z taka gra to mozemy walczyc o srodek tabeli.
Klus najlepszy na boisku.
mario999

Postprzez banre666 2010-03-06, 8:24 pm

mario999 napisał(a):Dno.
Bez pomyslu.
Z taka gra to mozemy walczyc o srodek tabeli.
Klus najlepszy na boisku.

Sparingu nie widzialem, ale na pewno Pierścień tradycyjnie powie '' to zwykła jednostka treningowa ;'':) brawo dla KŁusa :)
banre666

Postprzez Sir 2010-03-06, 8:34 pm

Mogą grać do DUPY w sparingach i NAWET lidze, ale MAJA tak jak w tym meczu WYGRYWAĆ! To jest cel.

A tyle osób wcześniej mówiło po co ten Kłus.....a dla mnie to jest WIĘKSZE wzmocnienie niz ten caly LILO, o którego przyjściu było tak głośno.
Sir

Postprzez August 2010-03-06, 8:37 pm

Nie chcę przynudzać o jednym i tym samym, ale nie był to kolejny sparing, który potwierdził, że nie mamy napastnika ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RRRR18 2010-03-06, 8:52 pm

To był trudny mecz.Rywal nie należał do najłatwiejszych, bo jak doskonale wiemy, nie ma już słabych drużyn w Europie.Tym bardziej cieszy fakt,że udało się zdobyć aż dwie bramki, co więcej, zrobili to pomocnicy, co powinno zakończyć ciągłe narzekanie na brak napastnika.Mamy ich przecież wielu, tyle,że w linii pomocy.Jest oczywiście jeszcze Hubert Jaromin.To wybitny gracz, potrzebuje jedynie 15 sytuacji aby zdobyć bramkę.Pokazuje to,iż jest lepszy od Chinyamy, który potrzebuje takich sytuacji aż 19.Tak jak już wspomniałem, był to trudny mecz, drużyna była zmęczona wakacjami w Hiszpanii, co jest przecież zrozumiałem.Mam nadzieję,że Marek Kowal jest nam wdzięczny za ten wspólny wyjazd.Ten meczy był tylko jednostką treningową, na ocenianie przyjdzie czas w połowie sezonu, chociaż, jak już mówiłem na wstępie liga jest bardzo wyrównana i trzeba liczyć się z tym,że każdy mecz będzie trudny.Cieszy również fakt,że zostało wyrwane serce Zawiszy.Tak ich to przygniotło, że nie byli w stanie sprowadzić żadnego wartościowego pomocnika, tylko napastników, którzy, o czym wspomniałem na początku nie sam nam potrzebni.Posiadanie przez nas ogromnej ilości pomocników gwarantuje,że w przypadku kontuzji jednego z nich, na jego miejsce czeka 4 kandydatów.Docelowo powinno być ich jednak 6.

To będzie trudny sezon.
RRRR18

Postprzez MrCricket 2010-03-06, 8:56 pm

Przesadzacie. Mecz może nie był zbyt ładny, ale widziałem wiele ładniejszych które przegrywalismy. Przez większość meczu kontrolowaliśmy grę i nie było sensu narażać się na kontuzje na tydzień przed inauguracją. Kłus rzeczywiście porządne wzmocnienie, od niego i Bensza(mimo dzisiejszego klopsa :lol: ) trzeba zaczynać ustalanie składu. Lilo zagubiony i niezgrany z drużyną, ale miejmy nadzieję, że dojdzie do siebie po kontuzji i będzie szalał na skrzydle.
MrCricket

Postprzez patrios91 2010-03-06, 10:32 pm

August napisał(a):Nie chcę przynudzać o jednym i tym samym, ale nie był to kolejny sparing, który potwierdził, że nie mamy napastnika ?

Potwierdzam. Za cichego napastnika robi Klus,kolejny raz dostawia noge gdzie trzeba..defensywa strzelajaca bramki. Myslalem,ze od tego sa napastnicy no,ale widocznie sie myle...(mamy az jednego,Krzyska Mysliwego). Dowiedzialem sie,ze do pierwszego skladu doszedl Michal Grunt i jakis mlody pomocnik. W sparingu cos tam zagral. Nie wiem czy to prawda,ale jak tak to wysmienicie. Chlopak strzela bramy na reprezentacjach to moze po ograniu w lidze postrzela. ;-) Lilo zgrubl i dlatego mu tak slabo idzie :) Benszu na szczescie nie puscil bramy typu Artur "Borubar". Wypowiedz Pierscienia:
"Zagralismy na zero z tylu. Widac duze zaangazowanie chlopakow. To nie byl sparing tylko jednostka treningowa" :-)

Zdziwil mnie widok Filipe w Jastrzebiu...z roku na rok coraz gorsza druzyna.
Ostatnio edytowano 2010-03-06, 10:49 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez RRRR18 2010-03-06, 10:43 pm

A nie mówiłem.
RRRR18

Postprzez Sir 2010-03-06, 11:38 pm

zwróćcie tylko uwagę że graliśmy dzisiaj TYLKO JEDNYM MŁODZIEŻOWCEM. Ten Łuczywek na prawej stronie....to chyba będzie miejsca Strojka....czy Szatan w środku?
Sir

Postprzez patrios91 2010-03-07, 12:04 am

Sir napisał(a): zwróćcie tylko uwagę że graliśmy dzisiaj TYLKO JEDNYM MŁODZIEŻOWCEM. Ten Łuczywek na prawej stronie....to chyba będzie miejsca Strojka....czy Szatan w środku?

Pojecie mlodziezowca jest szeroko rozwiniete w tym sezonie. Nie wiem czy chodzi o Marka czy Grunta,wiem napewno,ze to byla raczej podstawowa 11-stka. Szatan powinien byc wypozyczony. Teraz w 100%ntach brak dla niego miejsca w skladzie...ale wiadomo jak jest.

Pomijajac wypowiedz Pierscienia o ciezkich warunkach atmosferycznych wkleje wazny fragment wypowiedzi Mysliwego.
"Zobaczymy, czy w ogóle mecz z Miedzią dojdzie do skutku. Boisko jest w fatalnym stanie, może nie widać tego z wysokości trybun, ale nie da się grać piłką po ziemi. Człowiek musi się koncentrować na tym, by przyjąć piłkę, a nie na tym, by w nią grać."

Skoro juz zawodnicy zaczynaja narzekac to moze czas panie Szatan upomniec sie o wymiane murawy...Szkoda tylko,ze liga tuz tuz. Boisko przy tylu meczach w roli gospodarza,ktore beda sadzic o awansie to raczej podstawa,tak samo jak napastnik,ale to juz zostalo olane z gory na dol.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez turku 2010-03-07, 12:04 am

O Lilo to moge powiedzieć po tym meczu tylko tyle : rzal i bul. Z wielkiej chmury mały deszcz. Mam nadzieję że to przez kontuzję i jeszcze facet dojdzie do swojej optymalnej formy, bo jesli to co pokazał w meczu pokazał by na grze testowej przed podpisaniem kontraktu to żaden trener by nie zatrudnił takiego zawodnika.

To że nie mamy napastnika wiadomo od dawna. Dwie bramki tak naprawdę wpadły z niczego. Pierwsza to taie kopnięcie od niechcenia a druga po zamieszaniu. Ważne i to ale to Jastrzębie to najsłabsza druzyna ligi wschodnij i średnio co mecz traci ponad dwie bramki więc w tym meczu taka drużyna jak Zagłebie powinna im zaaplikować co najmniej cztery.

Brak napastnika było widac ewidentnie. I nie chodzi mi tu o kogos kto potrafi wepchnąc piłke do bramki. Bo z tyloma pomocnikami co ma Zagłebie napewno jakas piłka sie do tej bramki wtoczy. Ale chodzi mi tu o koś takiego kto będzie wierzył w to że z każdej nawet beznadziejnej pozycji potrafi strzelić gola i będzie te gole strzelał.

Przykładem może byc podanie Mysliwego w drugiej połowie. Miał chłop okazję, był w polu karnym, trochę na prawo od bramki, przed nim tylko bramkarz ale zamiast strzału podawał na środek gdzie sytuacje wyjaśnili obrońcy. Nam potrzeba kogos kto bez zastanowienia huknąłby tak że piłka zatrzepotałaby w siatce. kogoś kto zna swoje mozliwości i umie je wykorzystać. nie ammy kogoś takiego i może być ciężko.

A co do Kłusa. Świetny mecz, gol, czego chcieć więcej. A można chcieć. Dłuższego kontraktu. Za pół roku jeśli nie awansujemy chłop odejdzie od nas za darmochę, do lepszego zespołu, jeśli będzie dalej tak grał. Mam nadzieję że już niedługo zostanie przedłużony z nim kontrakt.

A o awans będzie bardzo ciężko. Drużyny będą przyjeżdżać do nas murując bramkę. I wielu z nich się to uda. Coś czuję ze większość punktów zdobędziemy nayjazdach gdzie łatwiej strzelić bramkę bo przeciwnik prowadzi otwartą grę.
Obym się mylił.
turku

Postprzez banre666 2010-03-07, 1:54 am

August napisał(a):Nie chcę przynudzać o jednym i tym samym, ale nie był to kolejny sparing, który potwierdził, że nie mamy napastnika ?

Nie no napastników mamy tylko grają bardzo ofensywnie ;D ale za to mamy bramko strzelnych pomocników defensywnych <- o ile się nie mylę ;)
banre666

Postprzez August 2010-03-07, 9:52 am

turku napisał(a):Brak napastnika było widac ewidentnie. I nie chodzi mi tu o kogos kto potrafi wepchnąc piłke do bramki. Bo z tyloma pomocnikami co ma Zagłebie napewno jakas piłka sie do tej bramki wtoczy. Ale chodzi mi tu o koś takiego kto będzie wierzył w to że z każdej nawet beznadziejnej pozycji potrafi strzelić gola i będzie te gole strzelał.

Ciekawe, że wszyscy to widzą oprócz klubowych decydentów.
turku napisał(a): co do Kłusa. Świetny mecz, gol, czego chcieć więcej. A można chcieć. Dłuższego kontraktu. Za pół roku jeśli nie awansujemy chłop odejdzie od nas za darmochę, do lepszego zespołu, jeśli będzie dalej tak grał. Mam nadzieję że już niedługo zostanie przedłużony z nim kontrakt.

Podejrzewam, że to sam zawodnik uzależnie od ewentualnego awansu. To gość na conajmniej drugą ligę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna